Stan eller ute på vischan?

Härliga fredag, snart är det helg och imorgon är det tvätt som ska skötas. Jag som har under den senaste månaden gått på tvättskola hos mamma borde ju nu kunna det, men imorgon är det upp till bevis men det ska nog gå bra tror jag. Jag hade en körlektion nu på morgonen idag. Den gick toppenbra. Verkar som att det blir rätt få lektioner ändå innan uppkörning. Jag var nöjd och jag lärde mig en hel del och även en liten påminnelse om vissa saker. Körläraren var jätte bra så det kändes bra när jag gick därifrån.

Förövrigt så har jag saknat att gå lite prommenader. Det blir ju mer stadsbussar när man bor här inne i stan, ändå hatar jag verkligen stadsbussar. Känslan av att man står ivägen vart man än är i bussen. Sitter man ner så är man ändå ivägen för folk. Jag brukar helst vilja smälta in i bakgrunden men när stadsbussen är full då går det liksom inte längre bara för att man är hela tiden ivägen. Dessutom måste jag säga att jönköpingsborna är väldigt närgångna på bussen, annars håller de sig helst fyra, fem meter ifrån varandra. Jag skulle kunna sitta här säkert en halvtimme för att förklara detaljerat mitt hat till stadsbussar, men det finns liksom ingen vits med det. Så efter körlektionen valde jag att gå istället till rosenlund för att se hur lång tid det tog. 30 minuters prommenad från Sciencepark, vilket är lite kortare väg än vad jag gick från mammas och pappas hus till min skola i Mullsjö. Dessutom känns det som att det går snabbare i jönköping än i Mullsjö. Man har liksom hela tiden något nytt att titta på, in i skyltfönster och såndant. Så det kändes väldigt uppiggande med en liten promenix så här på morgonkvisten.



Vi har ju snart bott här i en vecka och bygginvest har redan börjat fixa saker och ting här hemma. Igår när vi kom hem hade vi haft två hantverkare här under dagen. Då var silen i kranen fixad, lampan i köket hade slutat glappa, de hade satt dit en magnetplatta i skåpet så nu går det att stänga och de hade satt dit en panel över skåpen. Som om detta inte vore nog så har de varit här idag medan jag körde och tagit bort vårt trasiga fönster. Tyvärr har de inte kommit så långt att sätta dit ett nytt ännu, utan det sitter en plastbit där istället. Inbrottsvarning? Nej, det verkar hela tiden vara någon här omkring i området så det känns rätt så ofarligt faktiskt. Dessutom är jag hemma den större delen av dagen idag.

Jag måste ändå säga att jag stormtrivs här i stan. Jag har aldrig sett mig direkt som någon stadsbo, utan jag har hela tiden tänkt mig att bo ute på vischan som jag är uppvuxen vid. Men nu när man väl bor inne i stan, har liksom 20 minuter till centrum då känns det väldigt bra. Vi bor ju i ett område som är väldigt lungt och skönt också. Grannarna är ganska tysta, trots att vi hör vartenda fotsteg de tar på övervåningen. Men det bästa med våra grannar är nog att de har en söt liten hund. Alltså jag måste säga det att denna lilla hundvalpen har sån härlig energi. Man hör ofta hur de leker på övervåningen i timmar med denna lilla jycke och när de är utanför och går så rusar den här lilla hunden fram så snabbt att han nästan åker iväg på magen. När man ser denna jycke så tänker man ju tillbaka lite på när Ludde var valp. Länge sedan nu, men det var en härlig tid!

Avslutningsvis stan är minst lika bra som att bo ute på vischan!

Kommentarer
Postat av: mamma

Lika bra att bo i stan som i Mullsjö, kan det ju ändå inte vara... ;)

2010-12-10 @ 19:08:55
Postat av: simone

så vackert :)

2010-12-11 @ 11:43:39
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0