Blåbärspaj



Tänkte lägga upp ett alternativ på blåbärspaj som inte är fullt lika onyttig som de flesta andra pajer. David och jag kör nämligen en specialare varje gång vi gör paj som både är mindre fett och socker i. Den här smuldegen kan man använda på massa olika sätt. Tidigare i veckan gjorde jag en rabarber och jordgubbspaj med samma smuldeg, blev jätte gott verkligen. Som vanligt är det trevligt att veta om någon testar recepten som jag lägger upp här, i så fall får ni jätte gärna lägga upp en kommentar om vad ni tyckte.

Till smuldeg:
- 3 dl havegryn
- 75 g margarin
- 0,5 dl socker
- 2-3 msk sirap

Innehåll:
- Blåbär
-Socker
-Potatismjöl

Gör så här...
Knåda ihop alla ingredienser till smuldegen. När du är färdig är det dags för att bestämma sig för om man vill ha ett skal i botten och i så fall om man ska ha något över. Den varianten jag och David brukar köra är att ha ett pajskal i botten och ett över. Så få ut smeten över bottnen och sen sätt in den på förgräddning för ungefär 15 minuter i 180 grader.

När det är färdigt är det dags att lägga i blåbären. Lägg ett litet lager med blåbär. Blanda ihop lite potatismjöl och lite socker och bred ut ett tunt lager med blandningen över blåbären. Fortsätt så tills du känner dig nöjd.

Om man ska ha en smuldeg över själva blåbären så får man göra en till sats med smuldeg och smula över blåbären. Sedan in i ugnen i 15 - 20 minuter på 180 grader.

Servera blåbärspajen med vaniljvisp istället för grädde för att hålla sig till ett nyttigare alternativ!


Lycka till allihopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0