Giftemål för ungdomar

Jag satt och kollade på ett tvprogram om tonåringar som gifter sig. Någon var tio år när hon förlovade sig med en man som hennes föräldrar arrangerade. Det roliga var att mannen var hennes syssling. Visst verkade hon på programet vara nöjd med sitt liv och att hon sex år senare gifte sig. Trots hennes lycka kan jag inte hjälpa att jag tycker att det är helt fel. Jag tycker inte att man är mogen att gifta sig när man är 16 och ännu mindre förlova sig när man är tio år gammal.

Visst nu har jag ändrat lite min syn på arrangerade äktenskap. Hon sa under programet att det är lätt att man misstolkar arrangerat äktenskap med påtvingat. Hon sa att hon aldrig har tvingats att gifta sig utan hon gjorde det för att hon ville. Något annat som hon tryckte på var att ingen känner sig själv lika väl som ens föräldrar gör. Därför trodde hon att det blev så rätt för den hon gifte sig med.

Antar att det uppstår en punkt i sitt liv då man är redo för sådana saker och för vissa kanske det sker lite tidigare än för andra. Trots detta betvivlar jag att en 16-åring klarar av att hantera ett äktenskap så pass bra.

Men känns det rätt för dem så hoppas jag på att det går bra för dem.


Detta är inte den tjejen som jag pratar om innan, men hon var också med i programet. Hon hade nog den största klänningen jag någonsin sätt. Kjolen hade 27 lager, fatta 27 lager. Hon såg ut att vara hur stor som helst i den. Inte vackert!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0