Mitt framtida yrke?

Hejsan allihopa.

Nu är jag tillbaka i Mullsjö, igen... Kom hem för kanske 30 minuter sedan ungefär och gissa vad det första jag gör är? Jo, kollar utbildningar till högskolan. Ute i god tid? Jo, tjena! Har ju lite olika saker som jag funderar på.

Har till exempel funderat på yrket lektör eller redaktör. Ni vet, sådana personer som får läsa igenom böcker och fundera över vissa frågor för att senare avgöra om de får publiceras eller inte. I och med att jag tycker att det är roligt att läsa så hade det kanske varit något för mig. Problemet är den att jag vill INTE frilansa genom hela livet. Jag har liksom ett frilans yrke redan och jag tycker det är redan nu ganska jobbigt att inte veta hur mycket extra pengar jag kommer att få. Så vill jag inte ha det hela livet, utan jag vill veta hur mycket lön jag kommer få ut varje månad så att jag kan veta att mina räkningar kan betalas. Kanske inte så konstigt.

Sedan har jag funderat på att gå lite utbildningar till fotograf eftersom jag tycker att det är väldigt roligt och utmanande. Men återigen, jag vill inte frilansa. Detta krävs ju givetvis också som fotograf att frilansa och det är dessutom en tuff bransch. Det är liksom många ungdomar som fotograferar och vill bli fotograf som är dessutom duktiga. Det kommer nog inte bli så lätt att livnära sig på det heller.

Jag har även haft funderingar på att bli dietist. Jag har som ni säkert har märkt funnit ett stort intresse för mat på den senaste tiden och David har väl haft lite inspirerat mig till nyttigare kost vilket jag är väldigt positiv till. Därför har jag funderat på detta yrke. Läste dessutom att rekommenderad ingångslön för dietister ligger på 24 000. Det kan jag lätt leva med! Problemet är den att det verkar inte finnas några dietist utbildningar i Jönköping vilket är ganska så drygt... Men inget är bestämt ännu.

Om sanningen ska fram är jag jätte osäker på vad jag vill bli. Jag har ingen aning alls om jag ska vara helt ärlig. Visst har jag lite funderingar, klart många fler än vad som står här. Jag har funderat på att starta egna företag fram och tillbaka jätte länge men jag vet liksom inte. Känns som mitt huvud är fullt med funderingar men jag har liksom inget klart svar. Vad vill jag bli? Frågan ekar i mitt huvud ständigt nu för tiden. Men jag har inget klart svar. Jag önskar att jag var så säker som Emma. Hon har vetat enda sedan åttan vad hon vill bli och det vill hon fortfarande. Men än återstår frågan, vad vill jag bli när jag blir stor?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0