Pastagratäng med en svamptouch



Japp då var det dags för ett nytt recept. Igår lagade jag detta till mig och David, sjukt gott måste jag säga.

Ingredienser:
-Pasta
-Ärtor
-Färska champinjoner
-Vegetariska baconstrimlor
-Quornbitar
-Majs
-Spenat
-Tomat
-Kantarellsås
-Ost

Så här gör du...

1.
Börja med att koka upp vattnet till pastan samt sätta på ugnen, typ 200 grader.

2. När vattnet kokar häller du i pastan. Tiden det tar att koka pastan beror lite på om du väljer fullkorn eller vanlig. Du kan även börja att skiva champinjonerna.

3. När pastan är klar så häller du av vattnet sedan häller i pastan i en form av något slag. Jag körde med en glasform som ni ser på bilden. Du häller även i ärtorna så att det blir ett lager som täcker all pasta, sedan i med champinjonerna. Tänk på att det täcker över hela formen. Där efter de vegetariska baconstrimlorna och quornbitarna, majs och spenat. (Hade dock inte så mycket spenat i)

4.Skiva tomaterna som ska vara överst, de är visserligen mest som dekoration.

5. Vi hade en färdig sås hemma, kantarellsås. Du kan ju givetvis göra egen från grunden men så duktig är inte jag. Så tillaga färdigsåsen enligt anvisning på paketets baksida.

6. Lägg tomaterna överst, samt osten. Nu är det bara att hälla i kantarellsåsen. Du kan även fylla på med lite mjölk om du vill ha mer vätska.

Lycka till i köket nu där hemma. Om ni testar detta recept får ni jätte gärna kommentera respons på det, vad ni tyckte och så. :) Kram Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0