Intresset är enbart vinst...

Alltså att ta det här körkortet håller på att tära mig åt alla håll och kanter. Ju längre tiden går desto mer tycker jag att det visar att det enda som allt handlar om är pengar. När min mamma skulle ta körkort för lite drygt 20 år sedan så tyckte de då att det var otroligt dyrt med att ta körkort, hon pröjsade 120 kronor för 40 minuter. Nu 20 år senare så har den siffran stigit rätt mycket. 700 kronor för en körlektion på 60 minuter är det idag som gäller. När jag tog en körlektion för 1,5 år sedan gick det på 600 kronor. Så på 1,5 år har det alltså stigit.

För något år sedan delade körskolerna dessutom på halkbana och riskettan, en handledarkurs dök upp från ingenstans och helt plöstligt var det få personer som klarade sitt körkort under 10 000 kronor. Något som de flesta klarade sig under innan. Rent spontant så tycker jag att det är skamligt! Studenter, som oftast inte ens har fyllt 20 ska betala dessa utgifter och det enda de bryr sig om är pengar.

Jag har dessutom hört på nyheterna att till nästa år ska det bli 2000 kronor dyrare att ta körkort. Helt sinnesjukt! Om vi skulle ha kommunala körskolor, alltså körskolor med lite mindre vinstintresse så hade det nog varit fler elever som hade kunnat ta körkort för ett normalt pris. Jag gillar inte det faktum att i normala fall som elev tvingas ta 11-20 lektioner på körskolan för att få en uppkörning som körskolan har rekommenderat. Varje elev är individuell och alla behöver kanske inte ta så många lektioner och en del kanske behöver fler. Körskolan ser inte elever som elev utan ett sätt att få vinst och få ett bra rykte.

Tänk på våra kommunala grundskolor, hur många av de bryr sig om vinstintresse? Kollar man sedan på friskolorna på gymnasium så är de jättemotiverade att locka elever med saker istället för bra utbildning. Vilka elever är det sedan som klarar högskolan? Det är fler elever från det kommunala gymnasiumskolorna än från friskolorna, ändå är det eleverna på friskolorna som har högst betyg, varför? Jo, för friskolorna bryr sig mer om hur elevernas kunskaper verkar än hur de faktiskt är. Jag tror det är samma sak med körskolor. Mindre vinstintresse gör att man ser varje individ som en enskild och helt annorlunda än de tidigare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0