Dag 2 & 3 - Hurghada

Igar var vi som sagt pa en guidingtur i Hurghada och fick se det ordentligt. Vi kopte lite sovinirer daribland en papirystavla pa en bild som kallas for the tree of life, som tydligen var nagon symbol for nagon tro. Men den tankte jag att vi skulle ha i hallen nar vi kom hem.  Dessutom har vi kopt pa oss apelsintee som vi kan bjuda pa nar vi kommer hem. Maste beratta en komisk grej om gardagen. David hade innan vi akte skojat massor om araberna har som jag enbart trodde var fordomar, men nar vi val var ute pa shoppingrundan sa stoppade nagra araber oss och fragade David "How many camels?" Eftersom David hade snackat om det har innan borjade jag verkligen gapflabba. Men jag har fortfarande svart att tro att de var seriosa med det och jag tror fortfarande att det bara ar ett internskamt.

Vi har ocksa fatt se valdigt stora skillnader i befolkningen, vilket kanns ganska hemsk. Verkar vara riktigt laga loner har ocksa for har har de folk som star och visar vagen for turisterna till olika buffeer och liknande. Maten har ocksa varit en upplevelse i sig. Igar fick jag smaka pa kanelris, vilket inte foll mig direkt i smaken eftersom kanel gor sig allra bast i efterratter, enligt mig. Men igar fick vi faktiskt smaka pa en riktigt god falafel, den smakade mer an vad de som jag tidigare har smakat sa det har varit riktigt gott. Men egentligen ar det tur att det ar sa pass fet mat som det anda ar for annars hade jag varit smal som en sticka nar vi kommer hem.

Vi har ocksa bokat resa till Luxor pa fredag och en tur for att se delfiner i det vilda pa sondag, sa jag hoppas verkligen pa att fa se nagra delfiner. Guiden sa att det var ungefar 80% chans sa man kanske har tur. Idag har vi bara solat och badat och hor och hapna idag har det varit kallt i Egypten. Det har blast som in i bomben och varit ganska sa kallt. Men trots det har jag lyckats branna mig aven fast jag har anvant solskyddsfaktor. Ja, vissa har det minsann latt att branna sig. Sa nu har jag lart mig hur man gor Egyptiskt bacon ;)

Vi har det riktigt bra har och jag hoppas att allt ar okej i Sverige. Men jag maste erkanna att jag langtar lite hem, speciellt efter en riktigt god middag!

Kommentarer
Postat av: mamma o pappa

Hej!

Pappa var riktigt nyfiken, hur många kameler bjöd de? Hihi.

Låter som ni har det gott, här njuter vi också av sol och värme, nästan för varmt för mig som inte tål solen...

Hur kallt var det då, i det kalla Egypten?

Hoppas ni har tur med delfinerna på fredag.

Kram

2011-06-29 @ 22:25:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0