Övning ger färdighet.

Sorry för dålig update det senaste. I helgen var jag i Östersund då min sambo tävlade i RAW- SM- klassisk styrkelyft. Idag blev det till att åka och kastrera våra kära missingar, så det blev inte mycket av det heller. Men kände för en liten update och tänkte beskriva som jag vet att många redan vet. Dock blir man ibland ganska så ledsen när folk tycks glömma bort detta ibland, något som egentligen borde vara så självklart.

Så här är det: Jag har hållt på att måla hela mitt liv, olika perioder har det skett olika mycket. Jag har haft perioder då jag har praktiskt taget slutat med det helt och hållet och perioder då jag har kommit igen och utvecklats fantastiskt mycket på kort tid. Bloggen är ett bra sätt att dokumentera detta på. Något som från början var min vardagsblogg, inget annat har förvandlats det senaste halvåret till min kreativa plats.

När jag startade denna blogg för 2,5 år sedan var jag mitt uppe i en sån där paus. Tidigare hade jag gått på målarskola och konsten och kreativiteten har alltid varit där men i en annan form. Att sluta upp med ett intresse för så länge som jag ändå gjorde, praktiskt taget tre hela år, då tar man några steg tillbaka. Så för ett år sedan, ungefär så var jag inte riktigt på samma nivå, vilket jag har hela tiden varit väl medveten om. Därför har jag hela våren och sommaren lagt ner tid och energi på att öva på att teckna/måla samt använda Adobes programvaror och jag finner glädjen i det.
Denna bilden är från 2007, jag minns att jag var väldigt nöjd med den då och jag tycker fortfarande att den är bra, men den kan alltid bli bättre.

Framstegen, små som stora är viktiga. Alla bilder som jag gör, oavsett vilken teknik som används eller hur det slutgiltiga resultatet blir så lär jag mig på det. Jag lär mig väldigt mycket av att se hur andra gör och därför ser jag också på andras bloggeskors bilder som jag är väl medveten om att de är idag tusen gånger bättre än mig. Men mitt mål är att en dag ha deras kunskap om allt det där. Det senaste halvåret som jag har gått den utbildning som jag gör, Grafisk design och Webbutveckling, har jag fått otroligt mycket bra respons på alla plan inom det grafiska. Jag har utvecklats och blivit bättre och därmed kan jag idag stå rakryggad och säga att allt jag har gjort är jag stolt över just av den anledningen.
Internet är en tuff plats, den är elak, känslokall och väldigt osympatisk. Här vågar människor säga alla sina tankar som de aldrig hade sagt annars, vilket både är på gott och ont. Men det budskap som jag vill dela med er idag är att tänk på att övning ger färdighet och allt handlar om ständig utveckling och vara medveten om sin egna kapacitet. Sätta nya mål och förväntningar och förhoppningar. Hade allt varit enkelt så hade alla varit duktiga på allt, men så är inte fallet.

Precis som jag läste på Noukah's blogg "We all have at least 100 000 bad drawings inside of us. The sooner we get them out and onto a paper, the sooner we'll get to the good ones buried deep within."

Kommentarer
Postat av: Fotograf Malin Johansson

Usch vad tråkigt det känns. Jag känner nämligen inte alls igen dina inlägg. Men jag känner igen bloggen något... Men jag kan verkligen inte koppla något till det du skrev i kommentaren. Känner verkligen inte igen mig själv i att jag skulle skriva något såå taskigt som det verkar ha varit? För det verkar verkligen stå emot vad jag tycker. Man måste ju öva öva öva...



Vad var det som skrevs och när då?

2012-02-01 @ 08:49:28
URL: http://fotojohansson.blogg.se/
Postat av: Fotograf Malin Johansson

Alla som skriver kommentarer har ju en IP adress.. Har du lust att kolla den?

Står precis under kommentaren..

2012-02-01 @ 19:15:16
URL: http://fotojohansson.blogg.se/
Postat av: Fotograf Malin Johansson

Oh, inte alls till smaken!

Snarare som vaniljvisp med lime i.. Sådan konsistens också! Helt underbart!

2012-02-05 @ 19:47:22
URL: http://fotojohansson.blogg.se/
Postat av: Josefine

Du ritar så fint :)

2012-02-07 @ 09:35:11
URL: http://theblackcherry.blogg.se/
Postat av: Anonym

åh, tycker båda var jättefina!

2012-02-08 @ 00:30:46
URL: http://tommygunbaby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0