Nachogratäng
Häromdagen passade jag på att göra en såkallad Nacho/tacogratäng eller vad man nu ska säga. Inte precis jätte nyttig emot den maten som jag och David brukar äta numera men den var fortfarande riktigt god. Så lägger upp detta recept inför helgen, jätte passande helt enkelt.
Du behöver:
- Nacho/tacochips
- Färs 300 g
- Gräddfil 5 dl
- Bulgur/ris
- Tacokrydda
- Tacobröd
- Krossadtomat
- Champinjoner
- Majs
- Go green salsa m. tomat, kidneyböner & majs
Till att börja med behöver du steka till färsen (säger färs eftersom vi är vegetarianer, men det funkar minst lika bra med köttfärs om ni hellre äter det. Men jag håller mig till att säga färs för då blir det inte fel för någon). Om du har vegetarisk så får du använda vatten när du steker, för annars bränner det fast. Sedan är det dags att hälla i tacokryddan enligt beskrivningen på baksidan. När allt vatten har försvunnit så häll i halva burken av gräddfilen.
Koka upp Bulgur eller ris och under tiden det kokar kan du smöra formen som du har tänkt dig. Efter du har gjort det kan du lägga chips i botten på ett sätt som du tycker är bra. På chipsen lägger du sedan tacobröd så att det täcker chipsen. När bulgurn/riset är färdigt häller du på det över tacobrödet och sedan lägger du på färsblandningen. Sedan lägger du på ett lager tacobröd igen.
Stek till champinjonerna och häll sedan i krossad tomat, majs och ungefär halva paketet av go green salsa. När allt har värmts upp ska du hälla över detta i formen. Över detta lager lägger du på det sista lagret bröd igen. På det lagret blir det ett tunt lager gräddfil. Garnera sedan med chips. Sedan ska det in i ugnen på 220 grader tills det får lite färg.
Lycka till nu!
Kommentarer
Trackback