Smalare kladdkaka
Som jag lovade igår är det dags för ett litet recpet på en nyttigare kladdkaka. I den vanliga (i alla fall i den som jag har gjort tidigare) är det desto mer socker och fett. I denna är det inte särskilt mycket. Värt ett försök i alla fall när man skämmer bort sig en smula :)
Du behöver:
- 2ägg
- 1 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 dl kesella
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop ägg, socker och sirap.
3. Blanda ihop de övriga ingredienserna.
4. Nu är det dags att förbereda formen. Jag brukar använda smör olja i formen för att kakan inte ska fastna. Häll sedan i smeten.
5. Ha kakan inne i ugnen mellan 15-25 minuter, beroende på hur pass kladdig du vill ha den.
Serveringstips: Servera den gärna med vaniljvisp och någon frukt som t.ex. banan, päron eller liknande. Igår åt vi med jordgubbar, mums!!!!
Lycka till i köket nu allesammans!
Lämna gärna en kommentar om ni testar receptet någon gång :)
Kommentarer
Trackback