Grahamsscones
Nu är det ett tag sedan jag pratade om detta otroligt goda bröd, men jag tänkte att det var på tiden att slänga ut receptet i alla fall. Det är alltså grahamsscones det handlar om som jag har bakat i omgångar den senaste tiden. Riktigt gott frukostbröd som går utmärkt att frysa in och värma upp. Jag har utöver orginalreceptet kört i mängder av russin men det är en smaksak.
DU BEHÖVER:
- 3dl Mjölk/Filmjölk
- 80 g margarin
- 4 dl grahamsmjöl
- 4 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Blanda först de torra ingredienserna i en bunke. Skär sedan margarinet i små bitar och blanda ihop det i bunken. Tanken är att allt ska finfördela sig till grynig massa.
Sedan är det dags att tillsätta mjölk/filmjölken i bunken för att röra ihop allt till en fin deg. Sedan är det dags att göra själva "kakorna". Antingen gör man det på hedligt sconesvis som platta runda kakor som är ca 12-15 cm, eller som jag brukar göra till runda bollar, som ni ser på bilden. Nagga sedan kakorna med en gaffel.
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ca 10 minuter i ugnen.
LYCKA TILL!
Kommentarer
Postat av: mamma
Är det de som ni bjöd på till nyår? De var smarriga...
Trackback