Jag är stolt!

Efter imorgon är hittills den jobbigaste terminen någonsin på Högskolan över. Denna terminen har verkligen varit helt sjuk. De sista fem veckorna har jag inte haft några 40-timmars veckor, utan snarare upp mot 50. Innan jag började högskolan hade jag fått höra bara att jag kommer ha så mycket mer tid för man behöver inte gå till skolan mer än ett par gånger i veckan. Samtidigt som jag fick höra att vi kommer nästintill inte ha någonting. Den där fördomen sprack direkt när jag började kan jag bara säga. Inte för att jag är där för att slappa, men det finns ju rimliga gränser kan man ju tycka. Jag tror det varierar fruktansvärt mycket, inte bara från program till program utan också att jag nöjer mig inte när jag kanske borde. Jag vill väl kunna sluta en kurs och känna, a jag gjorde i alla fall allt som jag hade i min makt! Men sen har jag också haft perioder som det har varit riktigt lugnt, men denna terminen har det inte varit så.
 
Imorgon kommer jag ha en tenta i Marknadskommunikation och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra så att man kan börja nästa termin med en nystart och kunna fokusera på examensarbete plus den nya kursen som jag kommer ha i vår. Vill ändå skriva, mest för min egen skull, att jag faktiskt är riktigt stolt över hur långt jag har kommit. Både att jag har lättare för att vara nöjd med mina prestationer idag än vad jag hade på gymnasiet men också för att jag har ändå inte varit stressad i samma grad som jag var då. Ganska så skönt egentligen när man får se sin utveckling så himla tydligt!

"Nej då, de känner ingenting"

Jag har tre stycken väldigt vackra djur. Två katter och en hund. Igår var vi iväg och vaccinerade våra små katter. Deras tredje vaccination faktiskt. Som de flesta säkert känner till hos mig är att jag är en extrem djurvän, extrem empati och tycker det är jobbigt att åka iväg på sådana små grejer som vaccination för våra små. Mest för jag vet att de inte vill.
 
I alla fall så åkte vi på en sådan sköterska eller veterinär som påstår att djur inte känner någonting. Visst säger man så till människor också när det gäller sprutor men sticket känns ju alltid. För människor brukar man dessutom i efterhand kunna känna av en vaccination att man kan få vissa symptomer på sjukdomen då man sprutar in en del av den och jag frågade om de kunde märkas något annorlunda på dem nu de kommande dagarna. "Nej då, de märker inte av någonting" fick jag till svar. Och kvällen igår satt jag och funderade på hur det skulle kunna vara så olika mellan katter och människor när vi är rätt lika i övrigt.
 
Svaret fick jag nu på morgonen när Keso (som förövrigt blev nysig förra gången efter vaccination) att han inte var helt obemärkt. Inte sjuk men det märktes på honom att han hade vaccinerats. Dock kan jag inte låta bli att störa mig på sådana människor som tror att djur inte känner något överhuvudtaget. Visst kanske inga allvarliga grejer men ändå dumt att påstå sådant, speciellt när det är någon med lite auktoritär inom ett visst område.

Stressig tidpunkt.

Nu har det varit några riktigt intensiva veckor som snart börjar lida mot sitt slut. De senaste veckorna har jag nästintill befunnit mig mer i skolan än hemma och när jag väl har kommit hem har det varit plugg och skolarbeten återigen. Japp, inte mycket tid för att andas ut men jag känner samtidigt att jag blir nästan mindre stressad nu än vad jag var för bara några år sedan. Har väl lärt mig att hantera det bättre än vad jag har kunnat tidigare. Konstigt!
 
Idag är jag dock inte i skolan. Det är plugg för fulla muggar. Har nämligen min första tenta på fredag och jag har knappt haft tid att öva innan idag. Känner ändå att allt har jag hört förut och har en aning om hur det fungerar även om jag inte kan det perfekt, så det är tur att jag har gått på lektionerna. Igår var jag i skolan från strax efter åtta på morgonen tills klockan var nästan sex på kvällen. Men igår skickade vi allt till tryckeriet utav det som skall tryckas så nu är det bara rapport och sådant kvar. Dock kommer bloggen förhoppningsvis efter jag har skrivit min sista tenta på tisdag nästa vecka bli lite mer kreativ igen. Saknar det faktiskt!
 

RSS 2.0