Bara för att...

Min stöttepelare när det är svårt. Tummen upp på dig älskling!

Att jobba med textur

Påbörjade idag en ny illustration, en apa. Har aldrig riktigt jobbat med texturer innan på det sätt som jag gjorde nu men jag blev så fruktansvärt inspirerad av Kom igen Sofie som är mästare på att jobba med strukturer. Jag har följt hennes blogg länge men kände att nu var det dags att prova sig fram.

Riktigt kul att testa, får se om det blir fler bilder i samma tema! Alltid värt ett försök.

Att vara tacksam

De senaste veckorna har det blivit ganska så mycket omställningar på kort tid, vilket har gjort att man börjar tänka. Inte lite heller, utan riktigt mycket. Ingenting är riktigt som det brukar, men sådana situationer får en också att inse exakt vad man är tacksam över. Ingenting blir liksom självklart, längre utan man är tacksam för precis allt som tidigare har varit ganska så självklart. Detta blir alltså ett litet samlingsinlägg av saker som jag är tacksam över.
Mina fina katter!
Min absolut finaste sambo, utan dig då vet jag inte vem jag är...
Mina fina vänner...
Min underbara mamma...
Mina fina bröder...
Alla kanonbra möjligheter som jag har fått...

Ett projekt färdigt, då börjar vi med nästa

Idag blev vi helt färdiga med ett arbete i skolan, ett stort i marknadskommunikation. Härligt att bocka av det och nu kan man verkligen ta lov med gott samvete. Dock har vi fått ett nytt projekt, men ska kolla upp lite saker innan jag påbörjar allt för mycket tankar. Annars så har jag fått både ett tredje och ett fjärde projekt nu. Det tredje är det som ni ser ovanför på bilden. Ska fixa ett gränssnitt till ett videouppspelningsprogram. Är verkligen kul när man kan återanvända den kunskapen man har lärt sig till att hjälpa någon annan.

Det fjärde projektet det får ni allt vänta lite innan ni får veta. Nu ska jag njuta av mitt påbörjade lov innan jag ska upp och jobba imorgon...

Förra torsdagstemat- Lycka

Ja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här kommer i alla fall min torsdagstema-bild. Lycka är för mig min underbara sambo och mina galna katter.

Nä, nu ska jag gå och sova för imorgon blir det en tuff dag!

Sending a cupcake

Helgen har varit ganska så omtumlande, med både en del nya dramatiska händelser blandat med flytt och mycket på schemat. Därför har bloggen kommit i kläm denna helg. Har haft grejer att uppdatera med, men ibland orkar man helt enkelt inte.
Gjorde en ny illustration idag, en väldigt snabb sådan men ändå meningsfull. För jag vill skicka en cupcake till min söta mamma som är helt fantastisk! Även om den bara är en virtuell sådan så hoppas jag att den ändå ska smaka.

Det är sånt här vi DG-elever får göra... -DEL 3


Idag har jag haft min absolut sista labb i kursen Gränssnittsdesign. Vi jobbade idag med lite design med HTML5 och CSS3- som förövrigt är verkar vara ganska så nytt just nu. Dessutom har vi fått bygga in lite funktioner som ni ser på bild två med hjälp av jQuery. Det var ganska så trixit, just eftersom jag aldrig har sysslat med saker som dessa tidigare men känns som att jag börjar få grepp om det mesta grundläggande som vi har gått igenom, vilket känns roligt.

Vi fick labben idag och jag blev färdig med den sex timmar senare, vilket jag är sjukt stolt över. (Vet att vissa gör det betydligt snabbare, men det är en början). Dessutom är jag supertaggad på att lära mig mer och försöka med egna små projekt. Här näst en portfolio-sida.

Hade tänkt att delta i torsdagstemat idag också, men eftersom jag kom hem ganska så sent idag tänkte jag att jag lägger upp mitt bidrag imorgon istället. Tråkigt eftersom jag förberedde mig i tisdags men å andra sidan så har jag något att visa upp imorgon också. Håll utkik helt enkelt!

Sommarkurser 2012

Sommarkurser för detta sommarlov är nu sökt och jag valde och vrakade mellan två kurser som jag verkligen inte kan bestämma mig för vilken. Jag har tittat länge på 3D-modelleringskursen men så hittade jag nu den kursen om Concept Art vilket också är inom mitt område som jag VILL veta mer om. Jag ansökte ändå 3D-modelleringen i första hand så får man väl se sen hur det går.

Min sambos bror genomförde ju den kursen för två år sedan och jag blev så inspirerad när jag såg vad han gjorde under utbildningen. (Erkänner det är för det mesta animationen jag är intresserad av). Men det var verkligen kul att se vad man kan åstadkomma själv med en dator. Sen är ju frågan 4 veckors heltidsstudier under sommaren eller 10? Men nu blir det så här och den andra får jag väl ta nästa år om inte annat!

Fan-art Tony DiTerlizzi

Nu den senaste tiden har jag blivit helt stormförtjust i just fantasy-stilen. Älskar de påhittade karaktärerna och historian bakom bilden. Därav har jag också blivit förtjust i Tony DiTerlizzis fantastiska verk. Så för att bekanta mig lite mer i fantasy-världen bestämde jag mig att börja på en fan-art bild för att lära mig mer om form och teknik inom generen. Sjukt svårt men väldigt givande. Så här är en början helt enkelt:

Ett år som förlovade

Idag är det ett år sedan David friade till mig. När han satte sig på knä i Rosengården och ställde mig frågan. Vissa saker glömmer man aldrig och den dagen kommer jag inte heller glömma. Även om det är ett år sedan så känns det ena stunden som att det var igår och andra stunder som att vi har varit förlovade i evigheter. Men det är väl så det ska kännas?
Jag är otroligt lycklig med honom i alla fall och jag hoppas att han är det med mig också. Jag älskar dig David.

More is less?


Ja, kanske börjar bli lite mycket kattbilder här på bloggen. Men visst är det så när man får ett fint ljus utifrån och bara ser den "fantastiska bilden" som man har chansen att knäppa. Sen att motivet råkar vara just mina katter det är en annan femma.

Två gånger denna veckan har jag haft riktigt skyhögt antal besökare, vilket känns helt underligt. Men jag är riktigt glad över detta resultat! Hoppas några håller sig kvar.

Torsdagstema-VårteckenI tisdags drog jag fram akvarellfärgerna igen för att försöka vara med i tordagstemat för första gången. Jag har följt det slaviskt sedan det startade men aldrig riktigt tagit mig tiden till att vara med, vilket jag kände att det var dags nu. Så här är min tolkning av temat:

Vårtecken för mig som är frusen är när det gulnande gräset börjar bli grönt och att jag kan gå ut utan att frysa. Det är ungefär samtidigt som min kamera får se utomhusljus igen. Fler tordagsbilder hittar ni hos Nollfemnolltvå!

RSS 2.0