Right here right now

Ungefär så här har det sett ut den senaste veckan. Den stationära datorn har verkligen gått på högvarv med renderingar. Tyvärr gick två hela arbetsdagar åt att försöka rendera en bild medan programmet kraschade, så fick dra ner upplösningen en smula. Denna veckan är det slutklämmen på examensarbetet. Har därför tagit dagen till ära att skriva ner en opposition på den rapport som jag ska opponera på. Så idag blev det att pricka av två punkter på min 2do-list för denna veckan. Imorgon blir det att pricka av en till då jag ska hälsa på min praktikplats, börjar nästa vecka så det är ju bra att se upplägget lite i alla fall.
 
Ovan ser ni en del av renderingen i köket till det examensarbetet jag har arbetat på sedan januari. Det får ni dock först se helt och hållet när det är klart!

Produktvisualisering- Kaffeautomat

I onsdags hade jag min sista redovisning i produktvisualiseringskursen. Visade er ju slutprojektet, men inte det första. Jag visualiserade en kaffeautomat (vilket givetvis var uppgiften) för varumärket Porsche. Vi skulle tänka ut en plats för den och vem den skulle rikta sig till samtidigt som den skulle sända de signaler som varumärket gav. Jag är inte direkt någon bilfanast eller har särskilt mycket koll på bilar så det var en rejäl utmaning.
 
Men tillslut löste jag den så här:
 
Kaffeautomaten riktade sig till samma användare som de som köper bilarna, alltså som en kompletterande produkt. Jag inspirerades utav deras exteriör av deras försäljningsställen. Och allt är givetvis uppbyggt i 3D!

Skolstatus

Nu är jag inne i dem sista veckorna i skolan. Om ett par veckor ska jag ha praktik, men innan dess så har jag haft examensarbetet samt läst kursen Produktvisualisering. Idag har det varit en ganska så effektiv dag, nämligen så har jag haft redovisning, lagt över rapporten i rapportmallen samt lämnat in en ansökan till tredje året "i fall om att" jag blir arbetslös efter examen.
 
Men redovisningen i kursen Produktvisualisering som vi hade idag var i alla fall att komma på en idé till en giveaway som skulle kunna vara användbar. Det är en uppgift som kan leda till ett stipendium, men med tanke på vilka duktiga klasskamrater jag har så tror jag inte att det blir aktuellt för min del. Men jag gjorde denna i alla fall, ett grepp att hålla i när man springer som t.ex. olika gymkedjor eller sportaffärer kan dela ut.
 
 

Glas

Blev lite sugen på att utmana mig själv för ett tag sedan så jag testade med att modellera ett glas, utifrån en tutorial på Blenderguru. Var en riktigt rolig utmaning som tog lagom mycket tid!
 
Och för er som är sugna på att veta hur scenen såg ut har ni den här:

Torsdagstema-form

Har börjat gilla origami väldigt mycket nu den senaste tiden. Så då tänkte jag nu när temat var form att jag gör min nya tekopp i det kantiga origamistuket. Blev rätt intressant, dock gör aldrig scannern bilden rättvisa.

RSS 2.0