En vanlig söndag för en DG-elev

Idag har jag haft gruppmöte större delen av dagen, då vi har suttit och fixat med ett projekt som vi håller på med i kursen Interactive Multimedia. Det är en ganska så svår kurs om man inte har arbetat med javascript och liknande innan som jag inte har, men det är också otroligt lärorikt och man märker verkligen vilka häftiga effekter som man kan åstadkomma om man kan lite.

Så som projekt håller jag och min grupp på att fixa med ett pacmanspel, något som är ganska så komplicerat men ändå väldigt roligt. Även om jag har noll erfarenhet av detta sen tidigare så känner jag att jag vill göra något som jag tycker är roligt, framför något som är lätt...

Antagen + reserv

Idag fick jag veta vad som gäller i sommar för min del. Jag blev antagen till 3D-kursen som jag hade trott och hoppats på. Tror att det är bra att ha med sig inom den yrkesgruppen som jag kommer att tillhöra sen. Får fyra veckor till som jag har något att göra på, men jag är fortfarande ledig i sommar, vilket känns skönt. Kändes dock lite småsurt att hamna i på plats 125 i reserv på Concept Art-kursen, även om jag inte hade tänkt ta den i år i alla fall. Får satsa på den nästa år istället!

Illustratorpyssel

Kvällen idag gick till logotyppyssel i illustrator. Eftersom inget är klart ännu så kan jag inte heller visa dem, men det kändes som att vi hade några riktigt bra idéer och tankar kring hur det ska vara. Ibland älskar jag att utbilda mig till ett kreativt yrke...

Egna pyssel

Som en del kanske redan har listat ut har jag extremt mycket i skolan för tillfället. Så nu finns det inte mycket tid över till egna projekt. Men så ibland känner man att man inte har lust till alla måsten och då tar jag paus och lägger tiden på egna projekt. För tillfället målar jag fina matskålar till mina fina djur och då ser det ut då här...

Ibland måste man ta paus även när det känns svårt att få tiden att räcka till...

Porträttlabb

I torsdags hade jag äntligen porträttlabb. Jag har aldrig fotat i studio och har därför ingen erfarenhet av blixtar och ljussättning efter konstens alla regler, så det var till stor hjälp för min del att bli introducerad inför detta. Visst har jag läst om det, vilka typer av ljussättningar som man bör ha till olika situationer, men det är ju stor skillnad i praktiken emot fakta. Denna labb var i alla fall väldigt rolig och lärorik och jag kommer definitivt fota lite mer i studio framöver. Varför inte ta chansen när vi har tillgång till den så att säga?

Pongspel i Canvas...

Skönt att äntligen börja få rätsida på allt plugg som jag har legat efter i nu efter alla sjukdomar och omställningar som vi har fått gå igenom. Så idag tog jag och en klasskompis tag i att slutföra en labb, nämligen att koda ett pong-spel i canvas-taggen. Denna uppgift måste jag säga var extremt rolig, jag menar även om det är en smula nördigt så kan jag ändå säga nu att jag faktiskt har kodat ett spel. Visserligen ett väldigt simpelt, men jag tycker ändå att det är lite roligt.

Har dock två labbar kvar i det ämnet som jag helst behöver fixa i helgen, så det är mitt nästa steg att ta tag i nu, men nu ikväll känner jag ändå att jag har presterat det som jag borde för att vara värd lite ledighet. Så fredagen avslutades med bio och lyxmackor tillsammans med dem som betyder mest i mitt liv, mamma och David.
En printscreen på hur pong-spelet ser ut....

Tentaplugg

Lite drygt en månad kvar i skolan. En månad... Fattar inte riktigt hur jag varken ska hinna eller orka med allt att göra fram tills dess, så för att få lite klarhet i saker och ting skrev jag ner en lång lista på allt som ska hinnas med innan vi går ut (12 labbar 2 projekt och 2 tentor). De kurserna som vi går nu är väldigt svåra och jag börjar faktiskt bli lite orolig för att misslyckas, och därför kommer prioriteringarna till att plugga till tentorna väldigt högt.

Så just nu sitter jag och försöker reda ut alla begrepp inom webbprogrammeringen, inte det lättaste men jag tror att detta kommer att ge mig väldigt mycket klarhet i det som jag håller på med på labbarna och projekten. Förra året var det tydligen bara 20 % av alla elever som klarade tentan i det ämnet, så det gäller nu att plugga stenhårt så att allt verkligen sitter. Jag vill inte bara klara det utan jag vill göra det så bra som möjligt, så bra som jag kan. Så jag ska nog nu fortsätta sörpla mitt te tillsammans med plugg.

Dagens to do avklarad

Idag var det dags att ta tag i att åka till Ikea och kolla efter en skohylla. Snart ett och halvt år i lägenheten innan vi tröttnade på att ha skorna framme, eller att Lillan också tuggar sönder dem kunde ha en påverkan. Så det fick bli ett skoskåp, så att vi inte har lika många prylar framme. David hävde också ur en kommentar om att han var lik Steve Jobs då han också lever efter uttrycket att plocka bort en pryl så blir det bättre. Tyckte att det var komiskt eftersom han behöde köpa en ny pryl för att plocka bort andra.

Så här ser vår fina hall ut nu.


Lillan <3


RSS 2.0