glaset med vattnet..

Detta är egentligen ett av mina allra första riktiga försök att få till något i PS. Jag vet inte jag tycks aldrig riktigt ha tålamodet till att sitta där och småpilla tills jag är riktigt nöjd och så är det ju inte riktigt denna gången heller. Men det är väl något man övar sig till antar jag. Mitt tålamod är nu mycket bättre än vad det var för något år sedan och det märks ju även på resultaten.

Att utmana sig själv

Jag har ofta väldigt lätt för att bli rastlös, så där riktigt rastlös. Jag har varit lite på det där humöret hela dagen idag och det var först nu på kvällen som jag kom på att jag hittade en grupp på Dayviews för några månader sedan, när det var som värst i skolan, som hade veckans utmaning inom konstgruppen. Jag tänkte då att den ska jag nog försöka medverka lite i när jag får sommarlov. Sommarlovet kom och jag har haft en kurs emellan men nu passar jag på att utmana mig själv lite.
 
Denna veckan var det att man skulle utmana sig att måla vatten i en behållare. De gav instruktioner på att det är "bra att använda referensbilder" så det ska jag försöka med. Än så länge är det bara en skiss på papper och jag tänkte faktiskt för en gångs skull verkligen anstränga mig för att måla den i Photoshop. Men för ikväll får det bara vara en skiss så får man ta tag i sådant imorgon.
 

Nattligt arbete...

Känner att jag har kommit igång igen med bloggandet, trots att det var länge sedan jag var så här aktiv. Hela våren har ju varit lite upp och ner så att säga, men nu känns det som att jag är tillbaka. Idag blir det sent i säng i alla fall, det är en sak som är säker. Jag har lite måsten så att säga med kursen innan jag känner att jag kan sova. Har kämpat hela eftermiddagen med att börja animera och äntligen börjar det ge med sig, så just nu sitter jag och testar ljuset i renderingsform innan jag påbörjar någon animering överhuvudtaget.
 
 
Så just nu försöker jag bara att nå upp till en nivå som jag kan känna mig nöjd med, för det är trots allt det viktigaste. Inte helt enkelt, men förhoppningsvis inte omöjligt heller.
 

Det här med att vara tacksam...

 ... det är jag nu. Jag har i ett par dagar haft problem med min 3D-figur som jag nu ska animera, och idag så fick jag hjälp utav Davids bror, Adam. Det här är alltså ett sätt för mig att säga tack, igen, för all hjälp. Det gick nu en smula lättare än tidigare.
Annars så jobbar jag på som sjutton för att få allting färdigt tills söndag. Inte helt enkelt, men det finns inte mycket att göra åt det. Nu kan jag i alla fall snart börja animera ordentligt och då ska det hända grejer. Jag har modellerat ett helt rum som animationen ska utspela sig i, vilket gör det hela lite lättare. Så nu får jag sätta fart! Bilderna i texten är några texturer som jag har gjort i Gimp som jag har använt i min film.
 

Att få insikt

Jag har suttit idag och tittat igenom mina gamla inlägg här i bloggen, egentligen för att leta lite bilder på mig och David. Jag har många gånger fått tankar på att starta en ny blogg som handlar om lite mer fokus på mitt intresse, men samtidigt har jag varit väldigt rädd för att lämna denna blogg. Hela bloggen har egentligen mitt och Davids förhållande dokumenterat. Ni vet ungefär som en dagbok, en elektronisk en som alla andra kan läsa och se mina innersta tankar. Men mitt ibland bildletandet hittar jag en rubrik som jag undrar hur sjutton tänkte jag där? Vilket löv är du? skrek rubriken ut och jag kunde inte låta bli att läsa.
 
Faktum var att jag upptäckte, inte bara på detta inlägg utan fler, att jag hade mer tankar förr innan vi flyttade. Jag skrev mer, funderade mer, spelade mer piano, gitarr och sjöng. Jag blir lite nostalgisk och lite ledsen när jag läser det faktiskt för jag hade så mycket bra tankar och funderingar. En aning naiv, och det är jag väl fortfarande, men jag ville väl se världen på ett helt annat sätt. Jag var väl lite utav en romantiker och såg lite annorlunda på världen.
 
Vilket löv är du-diskussionen var egentligen en tankegång ur ett Di Leva-citat ur Så mycket bättre. "Tänk ut vilket löv du är. Tänk ut vilket löv du vill vara och bli sedan det lövet?". Jag stöter ofta på människor som säger att de inte kan göra vissa saker av olika anledningar, och jag kommer ofta på mig själv i den här situationen också.
 
Felet ligger egentligen hos sig själv, hos mig. Jag vet inte hur många gånger som jag har tyckt att skolan har varit för tufft, betvivlat på mig själv och min egen förmåga. Jag har varit så nära på att hoppa av min utbildning så många gånger, men jag har ändå alltid haft en målbild i skallen. Vilket löv som jag vill vara. Jag vill ju givetvis om ett år vara grafiker-lövet. Jag vill vara det löv av den kreativa sorten, inte någon som bara följer med i situationen och bara accepterar den som den är. Detta leder givetvis in i jobbiga situationer, men vem har sagt att det ska vara enkelt att nå sin målbild. Likadant är det nu, när jag inser att jag har problem med mitt slutprojekt, men lika så känner jag här. Ska jag nå min målbild så kan jag inte vara den som ger upp, att vara det lövet. Jag ska ju vara grafikerlövet. Flummigt? Ja! Men någonstans längst inne känner jag att det är sant... Jag har fått insikt.

En förhandstitt

Detta är en liten förhandsvisnig av min karaktär som ska vara med i mitt slutarbete. Jag har jobbat sedan klockan 8 i morse med att få till de sista delarna på honom (hår och dess material). Känner mig ganska så nöjd med honom, men det klart så ser man alltid sina egna fel. Det som står på min lista härnäst är att fixa kläder och sedan att börja välja ut scener att animera. Ja, inte många dagar kvar nu, men humöret är på topp ändå!

Att finna inspiration

I Måndags var jag på Gekås, Ullared, för er som inte visste. Precis innan vi skulle gå så såg jag av en händelse filmen Draktränaren och stoppade snabbt och spontant ner den i vagnen. Igår tittade vi på den på datorn och gud vad jag älskar den filmen. Jag och David såg den när den gick på bio i 3D och jag hade faktiskt glömt stora delar av den.
 
Filmen älskar jag och den inspirerar mig nu mer än någonsin tidigare eftersom jag nu går kursen i 3D-modellering och animering. Det är svårt att förstå hur mycket jobb som det ligger bakom varje scen. ENORMT. Jag har snart jobbat säkert 60 timmar på detta projekt för att ens färdigställa 10-30 sekunders film, ja svårt att förstå hur många timmar sammanlagt som ligger bakom den. Men eftersom den är så fint gjord så beundrar jag de människor. Tack för att ni har gett mig en riktigt fin upplevelse!
 

Slutarbetesfas

Jag älskar verkligen att ha mina dagar planerade med saker att göra. Jag är ingen person som gillar att vara rastlös eller att sitta hemma och ta det lugnt, för det känns som att man inte gör så mycket som man borde. Därför är det väldigt skönt med sommarkurser, inte för att jag älskar att plugga så himla mycket utan att det känns som att man gör något vettigt likväl som att ha ett sommarjobb.
 
 
Nu håller jag ju som sagt på med en 3D-kurs i Blender och har nu bara några dagar kvar på den. Det är riktigt stressigt men jag tycker verkligen att det här är roligt. Verkligen något som jag mer än gärna hade utvecklat vidare mina kunskaper genom. Så hela dagen idag har gått åt att modellera möbler och ett rum. Jag har aldrig hållt på med detta så det är väldigt spännande och lärorikt. På bilden ovanför ser ni vissa delar ur mitt slutarbete, rummet som jag håller på med samt lite textureringsarbete i Gimp. Hoppas bara att jag hinner med så mycket som jag vill!

RSS 2.0