Träning och David

Sitter i skolan och inväntar att klockan ska bli strax efter fyra. Slutade egentligen vid halv tre, men det är träningsdag idag så då blir det till att vänta en stund så att David kan sluta jobba. Vi får väl se om de kastar ut mig idag eller om jag får vara kvar här tills fyra, ibland så har skolan sina fixidéer. Egentligen kan jag tycka att det vore en självklarhet att skolan ska vara tillgänglig mellan vissa tider, men så verkar det inte vara här.

Nog med prat om det. Nu har jag läst in mig på en massa information om adobe illustrator. Dock har det inte varit några sådana stora uppgifter att göra som det var i första kapitlet utan mer små grejer som olika tips och trix om hur man utnyttjar programmet på bästa sät vilket inte är fel att ha kunskap om. Dock så måste jag säga att det är otroligt trååkigt att läsa sig in på sådana saker som man redan vet. Exempel: För att markera den vänstra blomman, klicka på verktyget markera och sedan på den vänstra blomman.

Annars har dagen flytit på väldigt bra och imorgon är det jobb igen som gäller. Jag har varit uppbokad i tre veckor nu på en förskola så där kommer jag befinna mig imorgon. Annars så ser jag väldigt mycket fram emot att åka hem och bara umgås med David...Lesson 00- färdigt resultat


Så nu har jag kämpat färdigt med min illustratorbild enda sedan klockan åtta. Nu två timmar senare så var ett ex antal problem lösta och efter blod svett och tårar känns det rätt okej faktiskt. Jag har lärt mig lite nya fix och trix i illustrator och jag ser fram emot att lära mig lite fler och lära mig det andra ännu bättre.

Förövrigt så tänkte jag också sammanfatta dagen en snabbis, som blev en aning kaotisk och stressig i min tillvaro. Mamma fick skjutsa in Jonas till Ryhov för att röntga hans arm som uppenbarligen var något konstigt med och de misstänkte att den var bruten, vilket den som tur inte var. I alla fall så behövde jag därför hämta Pontus på fritids och jag hade tänkt att komma hem till strax innan fyra. Detta hade varit så omöjligt om det inte vore för att en snäll klasskompis gav mig skjuts en bit, vilket gjorde situationen väldigt mycket bättre. Så jag hann hämta Pontus i tid och han fick hänga med mig hem istället. Även om han inte erkände det så tyckte han nog att det var ganska spännande att åka buss och idag fick han åka två. Väl här hemma bjöds det på två tallrikar fil och chokladmuffins till ära och lite läst ur SVJ (Stora Vänliga Jätten av Roald Dahl). Så han var nog rätt så nöjd över situationen i sig.

Till sist, fick jag veta en väldigt tråkig och jobbig nyhet idag av min yngsta bror. En av våra kaniner hade dött under natten. Hon hade haft en del problem innan med att hon drack så otroligt mycket och kissade enorma mängder, men ett tag innan jag flyttade blev det bättre. Jag vet inte alls om detta kan ha varit något eller om de förra ägarna hade ljugit om hennes ålder för oss. Det är ju lättare att sälja en kanin som påstås vara 1,5 år än 6. Hur det än ligger till så tycker jag att det är otroligt tråkigt och om jag ska vara ärlig så är jag ganska så ledsen för det också...

Sov gott, lilla söta snövit....

Illustrator lesson 00Dagen kan jag lätt sammanfatta som seg. Vardag och ny tidsomställning är inte riktigt den bästa kombinationen så att säga. Ännu mindre tillsammans med någon konstig form av magknip. Men jag kämpade mig faktiskt upp och till skolan ändå. Det blev en ganska så jobbig dag eftersom hela dagen kändes på sätt och vis ganska onödig eftersom jag inte mådde bra, men samtidigt tror jag inte att det är något negativt att vara i skolan oavsett.

Min eftermiddag innehöll en del drama, då jag missade bussen till jönköping. Lyssna noga nu, inte en gång, utan två! Så det slutade med att mamma och pappa skjutsade hem mig istället, det var väldigt snällt av dem. När jag väl hade landat här hemma så har jag börjat att jobba i den där illustratorboken som jag har lånat. Började på den första övningen och jag har redan lärt mig lite nya finesser som jag säkerligen kommer ta användning av senare. Känns ganska skönt att komma igång med det faktiskt. Ovanför ser ni hur långt jag har kommit. Det är en ganska bra bit kvar men jag är i alla fall påväg. Ett plus i kanten är att jag får öva ganska mycket engelska också. Boken står på svenska men sedan att översätta det som står i boken till själva programet är inte alltid så lätt. Men nu har det börjat ge sig en smula, så det blir säkert lättare ju längre in i boken som jag kommer.

HögskolebesökEftersom bloggingen blev väldigt
dålig igår så tänkte jag ta och berätta lite om vad som hände då. Jag och David var som sagt på Högskolan i Jönköping igår och när det var öppet hus och kollade omkring lite på de utbildningar som de hade att erbjuda. Vi skulle möta upp Emma och Daniel där också, men eftersom vi kom dit lite tidigt så gick vi in på högskolebiblioteket och lånade en bok om illustrator som jag tror att jag kommer ha väldigt roligt med och lära mig massor utav, bara tiden räcker till. När Emma och Daniel kom så gick vi runt lite på tekniska högskolan och kikade på lite olika typer av program. De var robotar och grejer i korridoren, så det var väldigt speciellt. Vi kikade även in på ett masterprogram som verkade rätt så roligt faktiskt, men det kommer jag tyvärr inte kunna gå.


I alla fall så var jag och David sedan och kikade på det program som jag var mest intresserad utav, grafisk design och webbutveckling. Där var tydligen Davids gamla lärare och hon kände igen honom utan några problem, det var ändå ett tag sedan som David gick på Högskolan. Men i alla fall så blev jag helt fast i programmet och det kändes helt och hållet rätt. Det är verkligen sådant som jag känner att jag är intresserad av och jag håller tummarna på att allt går vägen.

Sedan följde vi med Emma och Daniel och tittade in på lärargenomgången. För det första var det en otroligt oinspirerande genomgång av läraryrkena. För det andra pratade studenterna mest om hur det var att leva som student och inte hur själva programmen var. För det tredje pratade de om förskollärarutbildningen precis som de fortfarande var berättigad till den fast det inte ens går att söka. Och sist men inte minst var den en jobbig farbror längst bak i salen som började fråga massa dryga frågor som han säkert hade kunnat lista ut själv. "Vi säger att Bosse nio år är lite bråkig, får eleverna efter några veckor in på utbildningen bli lämnade ensam av handledaren och sköta det själv?" Detta är kanske en självklar fråga för mig eftersom jag är ute i förskoleverksamheten ganska mycket, men jag menar första praktien är ju kanske inte kraven sååå höga för eleverna som det är den sista praktiken. Men i alla fall så fortsatte den här farbrorn ställa dryga frågor om allt ifrån pengar och studentmat som nudlar och liknande.

Idag sökte jag i alla fall in till högskolan. Som ni kanske förstår så blev mitt förstahandsval grafisk design och webbutveckling och jag hoppas innerligt att jag kommer in på utbildningen, men nu är det bara och vänta tills mitten av juli och se. Det värsta jag kan få är ett nej... 

 

13/50

Nu har det hänt grejer. Förutom städning igår så passade jag på att fixa och dona med det hemliga projektet igår. Så nu har jag uppfyllt min veckoplanering i alla fall den här veckan och landat på oturstalet tretton. Det känns förstås inte lika roligt, men åt andra sidan så kanske man passar på och arbetar förbi det talet snabbt då. (hoppas kan man ju alltid i alla fall). Idag blir det ingen ledtråd, utan ni får försöka hålla er tills nästa vecka igen...

Hur uppdateringen blir idag vet jag inte alls. Men snart bär det av för min del till högskolan i jönköping i alla fall. Ska försöka uppdatera mer senare.

It's friday!

Det är fredag och jag kan knappt förstå det. Helt sjukt att veckan har gått så himla fort. Men det är inte riktigt helg än. Och helgen blir ju inte direkt speciellt avslappnande heller för den har jag att fylla med högskoleinformation och födelsedagsfirande. Men det är i alla fall fredag idag och inget kan förstöra det. Efter skolan blir det städning hemma i lägenheten innan David kommer hem. Hoppas bara att jag hinner färdigt innan han kommer hem. Hade varit skönt också att pyssla och dona med det som jag gillar allra bäst, men det för vi se om jag hinner med överhuvudtaget.

Förresten så hade jag precis information och layout. Vi har precis kommit in i spurten av kursen och vi skulle idag göra en logotyp. Jag säger bara det att jag tyckte att det var hur roligt som helst. Bara synd att det inte blir riktigt lika bra som det hade blivit med ritplatta, men vad sjutton det är en bagatell. Vår lärare introducerade oss till ett program som heter artweaver som verkade ganska så likt photoshop/gimp, men jag håller mig nog fast vid mitt kära photoshop och illustrator. Jag bjuder förresten på en av mina testlogotyper...


Jobb och promarkers.

Som jag sa igår blev det en jobbdag idag. Började tidigt vilket innebar en riktigt tidig buss in. Men skönt i alla fall att slippa köra när man är så fruktansvärt trött som jag var. Skulle inte kännas speciellt bra att sätta sig bakom ratten när man faktiskt vet att man har sovit på tok för lite och riskerar så mycket på en sådan fjantig grej. Dessutom är det i princip gratis att åka bussen, i jämförelse med bilen för tillfället. Dagen gick ju ganska så snabbt, men om jag ska vara ärlig tycker jag inte speciellt mycket om att ha rast och sådant. Då hinner man ju slappna av för att bli trött igen, när man innan har känt sig hyfsat pigg. Men jag satt i alla fall med min flanosaga då och det kändes ju bra att komma så långt.

Att bero på min flanosaga så är sju av fjorton figurer nästan helt färdiga. Det är ju rätt så fantastiskt med tanke på att jag började med dem för exakt en vecka sedan. Det är dessutom bara fem figurer som ska färgläggas så det är på god väg nu. Bara hålla tummarna på att det blir bra sedan då så att jag vågar ta fram dem när det väl är dags att hålla samling. Fy vad nervös jag kommer att vara då! Men det är väl bara att bita ihop och köra. Det viktigaste är ju trots allt att barnen gillar det. I alla fall får jag försöka att intala mig själv det.

Nu ikväll har jag dessutom haft lite ledig tid vilket har innebärt att jag har suttit med mina promarkers och börjat måla av en från top modell som heter Eva. Bilden är inget direkt att skryta om. Proportionerna och vinklarna är helt galet fel. Dessutom får jag nog inte till färgsättningen helt hundra heller på grund av brist av nyanser. Jag har som sagt fjorton pennor hittills och jag tror att möjligheterna är nog större att få bättre kontrast och ljussättning med fler nyanser av samma färg men det är i alla fall övning som sker. Utveckling?

Nä, nu får jag nog knyta säcken och göra mig i ordning för sängen!


Jobb för hela slanten

Onsdag idag och imorgon blir det jobb för hela slanten. Idag med för den delen, men inte för samma arbetsgivare. Förutom härligheter som dessa fick jag precis besked om att jag får jobba en hel dag istället för en halvdag, det tackar man inte nej för. Visst hade det varit skönt att vara halvt-ledig, men samtidigt kanske jag blir väldigt mycket ledig i sommar istället. Får nog ta och passa på att tjäna pengar nu och va ledig sedan helt enkelt. Förutom hela detta spektakel funderar jag på att åka lite tidigare. Jag börjar egentligen inte förens kvart i åtta, men jag funderar faktiskt på att åka i förväg och eventuellt låna laminatorn på jobbet. Vi får se om jag blir färdig först med mina flanofigurer innan man överväger detta mer.

Idag blir det dessutom ett pass på gymmet med David och Matilda. Blir bänkpress och mage för min del. Snart är geografin slut och då blir det andra bullar.


13 skoldagar kvar till påsklovet

Godmorgon, godmorgon. Nu har jag landat i skolan för en stund sedan. Men förtillfället har jag egentligen inget direkt att göra. Så vad passar inte bättre än att slänga in ett blogginlägg. Igår träffade jag Linda och hennes syster Matilda på A6. Gick mest omkring och tjötade, var ju ett tag sedan man träffade dem. Men nu har vi bestämt att vi ska ta tag i att ses lite oftare, hoppas bara att man lyckas med det.

Att bero på något helt annat så har jag lagt upp en planering bakom mitt hemliga projekt. Så jag ska nu försöka göra minst tre delar i veckan. Visst kommer det bli tufft, men jag känner ändå att jag måste lägga upp en plan bakom det. De kommer ju ta lång tid som det är ändå. Hoppas bara att jag hinner bli klar med det i tid, för jag har också en deadline. Annars så har jag fixat färdigt nästan helt och hållet två figurer till min flanosaga. Så nu är det bara att klippa ut dem innan det är dags för lamenering och grejer.

Har även mina funderingar på att besöka högskolebiblioteket någon dag, men jag kanske sparar det tills nästa vecka. Den som lever får se helt enkelt...


Mina fynd på A6

I söndags var jag och David väldigt lääänge för att vara mig på A6. Egentligen avskyr jag allt som har med affärer att göra och jag vill verkligen verkligen inte besöka och gå där i timtal i onödan. Men nu krävde nöden eftersom jag skulle få tag på min studentklänning, vårjacka och fynda jeans på HM för hundra kronor. Blev mer än så kan jag tala om. Nu får ni inte gå och tro att jag har slösat massa pengar i onödan, för tro mig detta är riktigt bra fynd. Men jag gick i alla fall hem med min vackra studentklänning, ett par jeans, ett par träningsbyxor, en vårjacka och ett par jeansshorts. Det mesta hade jag kollat ut i förväg på internet så jag visste precis vad det var för något som jag var ute efter. Det enda som blev ett spontanköp var faktiskt shortsen, men å andra sidan har jag letat efter ett par sådana i ganska många år nu utan något speciellt bra resultat.


Alla mina fynd...


Jag har hittat min studentklänning.

Ni som känner mig vet hur mycket panik som jag har drabbats av det senaste. Panik över studenten; allt som ska fixas och donas, perfekta klänningen som skulle hittas osv. Panik över högskolevalet; vilken ordning som jag ska söka i och vad jag vill bli när jag blir stor. Men nu har jag faktiskt fixat en sak på den där panik-listan. Studentklänningen. Känns otroligt skönt att ha det gjort och att jag slapp beställa på nätet var helt underbart. Jag har nämligen väldigt svårt att få tag på rätt storlek eftersom jag har ändrats ganska mycket i kroppen under det senaste året. Dessutom har jag (tycker jag själv) en konstig kroppsform vilket gör att i vissa modeller ser jag ut att vara hur stor som helst och i andra hur minimal som helst.

Anyhow, så är detta ett väldigt stort problem när man beställer över nätet. Så det var verkligen toppen att jag slapp. Gillar att få saker och ting rätt i handen istället för att få gå länge och väl och vänta. Hittade den fantastiska klänningen på Vila i helgen. Dock ska jag byta ut bandet på klänningen. Jag vill inte ha ett svart band när jag tar studenten, det ska vara ljust. Tänker mig antingen persikofärgat eller ljusrosa eller något i den stilen. Men det tar vi en annan helg.


10/50

Nu så har jag lyckats slutföra en femtedel av mitt hemliga projekt. Som ni kanske nu börjar förstå ligger det väldigt många timmar bakom varje del, men det är det värt. Ni kommer förstå när ni väl får veta vad det är som jag egentligen har slysslat med. Några av er kanske redan är på spåret om arbetssättet, men jag kan lova er att ni ALDRIG kommer att lista ut vad det i slutändan kommer att bli. I alla fall om jag inte råkar försäga mig, men det tror jag inte att det händer i första taget. (kan ju hoppas i alla fall).

Förövrigt tycker jag verkligen att det är dags för en liiiten, liiten ledtråd till er som fortfarande inte har gett er katten på vad det är. Så här kommer den:Den här ledtråden är inte speciellt mycket för ögat det här heller. Men det är en ytterligare liten ledtråd till det slutliga ändamålet. I tiden som är kvar räknar jag med att ni får veta det i sommar. Numera har jag ju ganska så lite tid och det är som sagt väldigt många timmar bakom varje liten del. Det är ju trots allt 40 delar kvar. Men så fort jag får lite mer ledig tid då kommer det hända grejer, det vill jag lova!!!

Lördag

Halva denna helg är också över. Men istället för att se det som något negativt försöker jag se framåt och tänka att det är halva helgen kvar. Idag har vi fått det riktigt fint i lägenheten, vilket känns otroligt skönt. Nu har vi ändå fått stå ut med stök i ungefär en månad men nu ska det bli slut på det. Förrutom städning och tvätt så har vi dessutom firat vår förlovning, mitt körkort och mammas avklarade studier på HLK genom att äta på restaurangen Taste of Beirut. Var väldigt god mat och det var kul att umgås lite extra med min familj. Dessutom fick de sedan följa med oss hem och titta på våra nya tapeter som jag tänkte blogga om imorgon. Så nu får ni hålla ögona öppna  imorgon.

Förövrigt så har jag kommit igång med flanosagan ordentligt. Så Annica tyvärr så såg jag det inte förens nu så jag har faktiskt börjat färglägga dem. Köpte fyra nya promarker pennor igår. Rose pink, blush, true blue och chestnut. Det var en dyr historia men en väldigt rolig sådaneftersom jag verkligen behövde dessa färger. Så nu har jag fjorton av etthundraförtioåtta stycken, så det är ju några kvar. Slänger in en bild på hur flanosagan ser ut hittills.


Ett nytt försök.Denna veckan har jag satt igång med ett nytt försök, alltså ett helt försök. Innan har det mest varit små delar och nu blev det ett försök sammansatt. Blev ganska nöjd med tanke på hur länge sedan det var jag vidrörde en penna. Jag tror egentligen inte att jag har målat alls sedan jag slutade nian, tre år sedan. Ändå är det rätt fantastiskt hur otroligt snabbt man lär sig och utvecklas när man lägger lite tid på det. Bara att fortsätta i rätt riktigt nu med andra ord.

Att bero på dagen i sig så är jag sjukt rädd. Jag var galen som ens försökte åka till skolan fast det är typ värsta snökaoset utomhus. Det är ju trots allt en risk att jag inte kommer hem ikväll. Med tanke på att jag är den enda också i klassen som är från Jönköping som vågade mig hit. Så länge vi befann oss i Jönköping funderade jag på om det var ens värt att chansa, om jag borde ha hoppat av. Men samtidigt missar man otroligt mycket av bara en dag så kändes inte värt det. Om inte annat får jag väl åka hem till mamma och pappa ikväll. Men jag håller verkligen tummarna på att de bussar som står att de ska gå faktiskt gör det.

Detta var långt ifrån min högsta önskan att när våren precis hade kommit hit kommer vintern tillbaka. Ja, vintern är nog inte riktigt färdig med oss än för den här gången.

Flanosage-arbete


Igår var blogg.se under reparation
när jag gick i skolan. Sen blir ju allt som det blir. Ogjort. Men idag är jag tillbaka, ikväll menar jag. Oavsett vilket så har jag haft fullt upp idag. Jobb, jobb, jobb och mera jobb. Men det känns underbart att utnyttja sin lediga dag på ett sådant bra sätt. Hellre jobba järnet än att ligga hemma och lata sig fullt ut. Det är mitt måtto. Hade en smula lust att hoppa mötet på JP på kvällen, men det är ändå lite pengar så jag åkte dit ändå.

Efter en dag på förskolan så påbörjades även en flanosaga. Jag vet ju att så småningom kommer jag antagligen komma i det skede då jag behöver hålla i en samling och då vill jag inte vara helt oförberedd och inte veta varken in eller ut vad jag ska göra. Så därför passar jag på, innan detta sker att fixa något som jag i så fall skulle kunna ha på samlingen. Blev en flanosaga; Sagan om den tjocka, feta pannkakan. Den sagan ligger i alla fall mig varmt om hjärtat. Men nu är allt tecknande bakom figurerna klara. Det var en hel del arbete men ack så värt. Blir nog fint att färglägga det också, men det tar vi någon annan dag.  


snart bara 18 dagar kvar!!!

Idag har jag blottat ner mig i massa sidor med studentklänningar, dock utan resultat. Helst av allt vill jag inte beställa på internet, för jag vill se hur den ser ut direkt på mig. Så i helgen blir det väl att gå på A6, trots min vilja är emot detta, för att hitta den perfekta studentklänningen. Ja, hoppas kan man väl i alla fall göra. Ni får hålla tummarna åt mig!

En lektion kvar nu för dagen vilket känns helt underbart. Mest för att jag vill sluta skolan och jag räknar ner dagarna. Så efter idag är det bara 18 skoldagar kvar för mig innan påsklovet. Varenda ledig dag är välkommen hos mig, även fast jag hellre jobbar och tjänar pengar. Förövrigt blir det att jobba nu i eftermiddag också. Det är tydligen lite krisigt på mammas jobb så jag fick chansen att hoppa in idag med. 8 timmar på två skoldagar, det är inte dåligt det. Bara synd om David som återigen får jobba över för fullt, fast idag sa jag faktiskt till honom att han inte behövde det utan. Men han valde ändå att jobba över, så han får väl skylla sig själv. Lite grann i alla fall.


Åh, härlig dag!

Det har väl varit ungefär en perfekt start på veckan. Har kommit till insikt med vissa saker och andra saker att glädjas med. Till att börja med hade jag ungefär en halvriktig lektion idag och då kan man ju undra vad det berodde på? Jo, egentligen skulle det vara filmvisning på engelskan idag men vi fick möjligheten att titta på den på mentorstiden vilket innebär att några av oss slapp gå på lektionen. Därav blev jag besparen på en lååång håltimma för att sedan gå på en lektion. Istället kunde jag jobba några timmar extra och min kära mor kunde få sluta tidigare än vad det annars hade blivit, skönt för henne.

Nu på kvällen har det bara varit lugn och ro. Det har blivit lite tecknande (känns skönt att ha kommit igång med det intresset igen) och bad med film. Snart väntar sängen och det ska bli så skönt efter en sådan härlig dag. Dessutom måste jag hinna vila upp mig inför imorgon, då det väntas mer jobb. Fick förresten en väldigt skön fråga idag, med ett väldigt härligt svar på jobbet.

Mitt i mellanmålet:
-Fröken, varför äter du inte kött? frågar ett barn
-
Eh, alltså jag tycker att det är lite synd om djuren. Kött kommer ju från djuren, svarar jag.
- Men fröken, jag tycker också synd om djuren. Men jag äter kött ändå, säger ett annat barn.

Ibland kan dessa små söta guldkorn verkligen säga bra roliga saker. Men den roligaste biten i det hela var just det som David sa om detta; vuxna resonerar på exakt samma sätt. Fast det klart barn har kanske en liten svårare bit med att förstå innerbörden av något sådant. Det hade i alla fall jag som barn, med det mesta som innebar en annorlunda kost.


Högskolesökande imorgon?

Idag är jag trött och har jätte mycket träningsvärk i mina ben. Men annars är jag glad och pigg. Jag är glad för att imorgon får vi söka till högskolan men det som gör mig mer konfunderad är just vad jag ska söka. Jag är fortfarande inne på den utbildningen som jag har pratat om innan i jönköping, men jag vill nog ha något andrahandsval ifall jag inte kommer in på mitt förstahandsval. Så idag ska jag nog sitta och följa alla högskolesidor maniskt.

Kom tidigt idag till skolan, fast jag inte har någon lektion förens halv elva. Det blev så för att jag ska fixa med skolarbeten i skolan och vara ledig ikväll. Har fått ett sådant sug efter att teckna och måla så det ska bli kul att komma hem sedan och fortsätta. Men innan dess väntas jobb också.

Tänkte också bjuda på den bästa kommentaren under hela gårdagen, mellan mig och David. "Så blir det som den pedantiska mannen vill ha det?" "Den pedantiska mannen finns inte här. Eh förresten skär av rumpan av bananen också"...


Lite nytt...

Idag har varit en halvdan dag kan man säga. Efter frukost någon gång så mådde jag jätte dåligt, kände mig febrig och mådde sjukt illa. Det var faktiskt otroligt länge sedan jag kände så, men efter att ha vilat i ganska många timmar så kändes det ganska så mycket bättre. Tur att jag har en sådan snäll sambo som tar hand om mig sådana tillfällen, för då orkade jag inte alls mycket. Fick god mat lagad och sedan kändes det som att jag hade lite mer ork än tidigare. Jag hoppas verkligen att det var något som blev utav träningen, för jag har inte känt något sedan dess.

Vi tog en tripp till A6 också, men det blev inget HM som det var tänkt. Kände att det var kanske lite dumt att springa omkring där när man inte är helt hundra. Men det blev en snabb tripp in på Clas Ohlson för att köpa lite nya pennor. Derwent Graphic hette dem och jag och David har testat dem massor ikväll. Nu är det inte mycket jag saknar för att få lite bättre teckningar. Jag hittade nu i helgen en ny blogg som jag har börjat att följa om just det med tekniken för att få fram så bra bilder som möjligt. David ska kolla ut några böcker till mig på högskolebiblioteket, så får man väl tillslut jobba fram sin egen teknik utifrån andras. Men så här ser det ut för tillfället i alla fall.

Förresten svar på mammas kommentar, så beslöt jag mig för att heja på The Moniker i Melodifestivalen, men jag förstår att Pontus var nöjd.

Bättre sent än aldrig

Sen uppdatering idag med, men bättre sent än aldrig, eller hur? Idag har det nämligen varit fullt upp non stop. Fast inte jobbigt fullt utan det har mer skett saker på tu man hand så att säga. Varit på Pallas Athena och ätit lite mat, en sväng på det stängda högskolebiblioteket (det var bara att vända), två svängar till ekhagen för att hämta och lämna Davids bror, gymmet och barnarp. Som om detta inte vore nog så har vi dessutom tvättat. Duktigt! Så nu ser vi fram emot en A6-dag imorgon. Eller ja, jag ska kolla ut några jeans som jag har hittat på HM:s hemsida, får la se om det blir något köp. Annars ska vi bara ta det lungt!

Melodifestivalen tror jag att jag skippar att diskutera helt. Det var ju inga direkt fantastiska bidrag enligt mig, men får la se vad Saade har att erbjuda Eurovision. Man ska aldrig säga aldrig. Nä, nu blir det nog att lägga sig, eller vad säger ni?

Akvarelldrake

Härliga fredag, idag har det blivit skola och ett besök hos mamma för min del. I skolan fick vi besked om att de var väldigt få igår på idrottsdagen. Fyra personer från vår klass hade varit där och jag kan säga direkt att jag gjorde mig skyldig till frånvaron. Dock har jag väl mina egna tolkningar till val av dagen, men det är inget som jag tänker diskutera här och nu. De har varit en del hotelser i alla fall under dagen om att dra in vår så kallade schamalagda lediga dag, vilket jag tycker är helt sinnessjukt. Varför ska någon som inte ens läser kursen idrott och hälsa vara med på en idrottsdag egentligen? Ännu mindre när det faktiskt finns dem som har besvär med att röra sig ordentligt under en hel dag när det dessutom bara fanns väldigt belastande aktiviteter. Jag är nog inte den enda som INTE fixar att åka skridskor från klockan tio till klockan halv tre.

Igår började jag dessutom måla en drake i akvarellfärger som har legat hemma hos mig och bara dammat under tre år nu ungefär. Jag har inte använt dem en endaste gång sedan jag slutade grundskolan faktiskt, lite tråkigt. Men nu känner jag att jag är på gång igen med mina gamla intressen. Känns faktiskt väldigt bra om jag får säga det själv. Här kommer lite bilder.

Porträtt vid Rosenlundsbankarna

Ni som har hört historien bakom förlovningen vet ju att vi var uppe vid Rosenlundsbankarna precis innan. Vi tog lite kort, eller David tog väl mest kort på mig. Men här är några bilder i alla fall. Passade på att redigera dem idag eftersom jag har lite fritid idag.8/50

Inledde min dag med att sitta i tre timmar med mitt hemliga projekt och som ni ser har det ju gett lite resultat. 8 delar av 50 är klara, vilket känns ganska kul. Det sker saker och ting ganska så snabbt i alla fall när man väl tar tag i det. Som ni förstår så tänker jag inte säga något ännu vad det är för något som jag jobbar med. Det får bli hemligt ett tag till. Men jag ska försöka klura ut en till ledtråd som jag kan lägga upp här på bloggen, så får ni la klura ett tag till.

En annan sak som ni kanske har sett är att jag har lagt till en ny kategori till mitt hemliga projekt. Men nu börjar min mage kurra ganska mycket så kanske borde ta och käka lite?

Tomrum att fylla med saker som jag vill

Idag ska jag försöka hitta lite tomrum att fylla med saker som jag vill göra. Klart att jag har lite måsten inför imorgon, då det är bland annat rättskunskapprovet som vill ha sig en plugg omgång. Men utöver det tänker jag försöka hitta tiden till att måla och redigera lite bilder och dessutom jobba med mitt hemliga projekt. Statusen har varit orörd där ett tag nu och det är dags att det händer något, eller vad säger ni?

Det var länge sedan jag hade så här mycket tid som jag har idag till att göra saker som JAG verkligen vill. På den senaste tiden har det nästan blivit lite för mycket, antingen har det varit skola, jobb eller något att fixa och dona med i lägenheten. Men saken är den att hantverkarna har fortfarande inte satt sin fot i lägenheten ännu så jag KAN inte städa eller något sådant idag. SKÖNT! Så nu har jag ingen som helst ursäkt till att fixa och greja med det som jag vill!

Förresten en liten rolig nyhet är att jag har höjt mitt antal besökare och det roligaste utav allt är att det har varit samma antal i fyra dagar nu!

Bockar av saker från min lååååååånga lista

Är så fruktansvärt skönt att se att dagarna blir ljusare och ljusare. Tyvärr känns det inte lika härligt att man kan utnyttja det fina vädret till fullo, men jag är övertygad om att de dagarna kommer också tillslut. Känns helt okej ändå att gå de sista månaderna i skolan. Man kommer ju aldrig mer gå på gymnasiet mer efter detta, vilket jag tycker för det mesta känns bara skönt.

Men oavsett vilket börjar det nu minskas en del från min långa lista. Har precis lämnat in min uppsats om vattenförsörjning till läraren, så nu är det bara om havet kvar på geografin för ett tag fram över. Håller verkligen tummarna på att det kommer att gå bra, annars har jag i alla fall gjort de jag har kunnat, mer än så kan man ju inte göra.


Vet inte vad jag ska kalla honom, men söt är han i alla fall!

Jobbat några timmar idag och de var härligt. Fast jag måste bara säga det att det är otroligt skönt att komma hem till sin bostad. Det är konstigt, men på tre månader har jag kännt mig allt mer hemma på Götabergsgatan och det blir som David säger lite mer icke hemma hos föräldrarna. Även fast jag trivs riktigt bra på rönngatan så är det ändå härligt att ha sitt eget. Bara är synd att hantverkarna inte har rört en fena idag heller, så imorgon bitti tänkte jag haffa dem igen när de är här utanför och ställa dem mot väggen, fast på ett snällt sätt. Jag ska försöka i alla fall!

Semlor var det ja, två stycken blev det i alla fall. En i skolan och en på jobbet, så när jag kom hem var jag inte super sugen på semlor så vi åt två munkar istället. Det gick ned det med! David hade tydligen fått en pytte liten semla på jobbet så han var väl rätt nöjd också antar jag. Blev ordentlig service här idag för min del, David hade fixat spagetthigratäng och den var ypperligt god. Bra pojkvän/sambo/fästman, ja vad man nu ska kalla honom. Har inte vant mig vid att ens säga sambo än, hur ska detta gå?


Fettisdagen & Internationella kvinnodagen, en slump?

Igår var det Camilla dagen, min namnsdag med andra ord. Dock blev det en besvikelse att komma hem och upptäcka att hantverkarna hade inte ens varit inne och gjort någonting under dagen. Till David hade de sagt nu i veckan och till mig hade de sagt på måndag så jag var inte så pepp. Men jag håller verkligen tummarna på att de gör något vettigt idag. Vore skönt om de började i alla fall.

Idag däremot är det andra bullar, nämligen semlebullar. Okej, en smula trött kanske? Men jag tycker verkligen att det är roligt att fettisdagen och internationella kvinnodagen är på samma dag. Är det egentligen någon typ av pik mot oss kvinnor? Att vi borde hålla oss ifrån semlorna kanske? Oavsett vilket tänker jag trycka i mig åtminstone en semla idag. Det är tradition och de är inte till för att brytas har jag hört. Jag är en stark och fristående kvinna som gillar semlor, det kanske kan funka?


Nyförlovad


Som många av er redan vet så tog jag och David igår ett väldigt stort steg i vårt förhållande. Vi förlovade oss! Klart vi hade pratat en hel del om detta under ganska så lång tid, om hur det skulle vara och i så fall när. Men grejen är den att allt det här hade jag ingen aning om. David har planerat detta under ungefär en månads tid och det blev både traditionellt och mysigt. Det enda som var synd var just att David var febrig. Allt detta hände faktiskt igår och jag är lyckligare än lyckligast. Uppenbarligen är jag inte den enda som är nöjd med sin partner i detta förhållande.

David, du är sötare än sötast, du kan aldrig låta bli att fortsätta att förvåna mig!
Lördag

Idag har det varit fulla muggar, som vanligt. Blivit en prommenad i solskenet en stund vilket var helt underbart. Sedan storstädning av lägenheten och beslut om ännu en ny tapet som vi ska få i nästa vecka. På sätt och vis är det riktigt skönt att få i ordning vår lägenhet så pass tidigt, men det hade varit hur härligt som helst att få EN enda vecka med lugn och ro utan att massa hantverkare springer in och ut ur lägenheten.

Det har även varit en tur ut till kråkebo, där Davids släktingar bor. Blev en fika hos dem och kel med deras söta hundar. Sedan har det inte varit så mycket mer än melodifestivalen, som slutade med ett halvdant resultat enligt mig. Man måste väl respektera att alla har olika smak antar jag. Är superduper trött nu så därför det blir ett konstigt inlägg, men jag är tillbaka imorgon!

Helg igen!

Fredag och helg, det känns härligt. Den här helgen kommer man kanske ändå att få lite lugn och ro. Ja, eller vad som menas nu med det vet jag knappt längre. Men förhoppningsvis kommer det bli lite roligheter också. Men först innan helgen ska jag jobba lite. Nu i några dagar har jag jobbat ganska mycket. Både Tisdag, Torsdag och Fredag och direkt efter helgen väntar två jobbdagar också. Dock eftermiddagar så det spelar ju ingen större roll så sätt men det är skönt att få lite extrapengar att rinna in så att säga. På sätt och vis syns det ju då att de uppskattar det man försöker med genom att man får komma tillbaka och det är ju roligt.

Efter hela jobbrundan blir det ett snabbt och kort träningspass för jag har världens träningsvärk i magen så blir väl mest lite bänkpress och lite annat, typ sidan eller ngt. Annars är det rätt så lugnt och nu när jag har fått tillbaka två prov med bra resultat känns allt lite lättare. Bara hoppas på en bra tid framöver och att orken finns där ett tag till. Bara till studenten sen så är jag värd ett långt och skönt lov. Ibland ska de vara bra!


17 månader


Tro det eller ej, men idag har det gått 17 fantastiska månader tillsammans med min David. Och för i princip varje dag som går blir vi kärare i varandra, eller i alla fall jag mer och mer kär i honom (kan ju bara svara för mig själv). Inget som vi direkt har firat, men kan vara en fun fact så att säga. Idag har jag blivit en promarker rikare och jag har dessutom förberett ett inlägg som jag tänkte publicera imorgon efter jobbet. Efter BÅDA jobben, för imorgon blir det fullt upp kan jag säga.

Förutom att jag har tittat mig omkring på westers bland promarker pennorna, så har jag även lyft skrot som David brukar säga. Fått tillbaka mitt kära filosofiprov med ett glädjande besked. Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att jag hade skrivit på typ godkänt nivå, men icke sa nicke det blev ett riktigt bra resultat så just nu dansar jag på rosa moln. Dock kommer jag att hamna på jorden, komiskt nog när vi får tillbaka geografiproven men jag känner ändå att jag har gjort mitt bästa och that's it. Jag gör ändå så lite saker som jag VERKLIGEN vill för tillfället så de små stunder som jag kan ta mig för att göra det jag vill tänker jag också göra det istället för att sitta med näsan i boken hela fritiden fram till provet.

David verkar dessutom åkt på någon sjukdom. Det är förståss lite mindre roligt och jag håller verkligen tummarna på att han blir bättre snart. Ska gå och lägga mig nu för att se om han blir lite piggare snart!


Promarker till verklighetstrogna bilder?

Som en del av er redan vet fick jag promarkerpennor i födelsedagspresent utav mina föräldrar. Tänkte gå in idag efter skolan och titta på lite fler, men inget är bestämt ännu. Men satt nu och tittade lite på lite olika timelaps drawings, med just promarkerpennor. Dels för att det är så intressant att se vilken teknik folk har när de målar för att kunna utveckla sin egen bättre, och dels är det intressant att se hur man använder just sådana pennor. Jag är ju ganska så amatör på det området för tillfället, jag har testat en gång hittills eftersom tiden inte riktigt har funnits på min sida för tillfället. En kul grej i alla fall. Och lite så där när man har lite tid över så hittade jag ett youtubeklipp på när en person använde just dessa pennor och målade Foki. Jag trodde att dessa pennor var mer till för serieteckningar och sådant, men nu såg jag att man kan använda dem till verklighetstrogna bilder också. Är så sugen på att testa dem nu ordentligt, men det får sparas till ett annat tillfälle.

http://www.youtube.com/watch?v=N_ebuudlRkE&feature=related

6,5 vecka kvar till påsklov

Nu har jag faktiskt varit så duktig och påbörjat min uppsats om vattenförsörjning. Känns rätt okej så här långt och vi får helt enkelt hoppas på att jag hittar allt som jag vill ha med. Dagen har varit bra, men jag känner mig extremt skoltrött men jag tänker inte ligga på latsidan nu när det bara är några ynka veckor kvar tills påsklovet och till den värsta stormen är över. Det är faktiskt ganska så exakt 6,5 vecka kvar. JAG SKA HÅLLA UT! Jag måste nog påstå att gå i trean är en psykologiskt jobbig och stressig period fast man har bara några hundra poäng att läsa. Men jag är ändå glad för att få möjligheten att avsluta ett kapitel i min bok och påbörja med ett nytt.

Nu ska jag nog ta mig tiden till ett varmt bad och titta på någon serie eller något på datorn. Det kommer bli härligt, ungefär lika härligt som med en smula sovmorgon imorgon!


1:a skoldagen den här veckan!

Första skoldagen för mig den här veckan. Men jag har redan börjat skala av vissa saker som jag har i rest. Dock hann jag inte med hela Geografiprovet, så jag skulle få några andra frågor som behandlade det som jag inte hade tid till på provet innan maten. Känns ändå skönt att ha blivit av med en så stor del av provet. Dock har jag fler saker den här veckan. En inlämningsuppgift som jag inte ens har börjat på i Geografin och sedan ett ytterligare prov i Rättskunskap. Som om detta inte skulle räcka så har jag förövrigt jobb som ska klaras av också denna veckan.

En liten aning stressad nu men känns skönt att bocka av de saker som man kan så fort som möjligt!

RSS 2.0