Bara två skoldagar kvar...

Idag har jag checkat av en riktigt tung post på min att göra lista. Jag har skrivit tenta i Bild och Fototeknik. Jag kände innan tentan att jag inte riktigt hade övat tillräckligt, då jag satt med de gamla tentorna och såg på den äldsta att jag inte borde bli godkänd. Men oavsett vilket så satt jag och David och tragglade igenom allt igår och efter att ha gått igenom en annan tenta så kändes det lite bättre.

Nu så här i efterhand är jag glad över att det är över och troligtvis så blir jag godkänd. Eller vad jag kan se, då svaren från tentan redan ligger uppe. Men som sagt vilket betyg det blir är ju bara att vänta och se. Dessutom har jag nästintill fixat färdigt det allra sista i ett annat projekt som ska redovisas imorgon. Sen är det bara två poster kvar en riktigt tung en lite mindre tung, men båda ska göras.

Bild och Fototeknik-tentaplugg

Åh, jag har två dagar kvar på mig att plugga in all kunskap som jag bara kan till Bild och Fototeknik-tentan. Alltså fysik har aldrig varit min starka sida, kanske för att jag aldrig har varit intresserad av den biten men jag vet att de bitarna är bra att ha i huvudet när man fotograferar. För jag måste ändå säga att jag har lärt mig väldigt mycket mer om kameran under denna kurs än vad jag tidigare har kunnat. Det är faktiskt väldigt kul att se framsteg även bildmässigt och inte bara kunskapsmässigt.

Dock så är denna tentan ganska så jobbig, mycket uträkningar hit och dit samtidigt att kunna om ljusvågor och hur de uppfattas. Ibland önskar jag helt enkelt att man hade intresse för de bitarna också, men så är det ibland antar jag. Dock är jag mer taggad än någonsin på att gå ut på låånga fotorundor i sommar och testa fram mina nya kunskaper som jag har fått i denna kurs. Här kommer två bilder som jag tog under kursens gång, mina första panorerade bilder.

Lägesrapport

Några dagar nu som har varit ganska så hektiska, om bara några få veckor så slutar jag mitt första år som DG-elev. Rätt sjukt egentligen att för ett år sen så satt jag och väntade och längtade tills att jag skulle få veta att jag skulle få börja som en DG-elev och nu är jag verkligen här. Klart att det har inte varit så himla lätt att hålla den standard som jag vill genom utbildningen, men jag måste ändå säga att jag har lärt mig väldigt mycket på allt än så länge.

Igår skickade jag in mina sista labbar för terminen, ganska så sent efter alla andra men skönt att bli färdig med något som man kan pricka av. Nu återstår alltså alla projekt och tentor som ska vara färdiga snart. Så igår tog jag tag i att fixa med en hemsida som jag och två andra tjejer håller på med. Än så länge syns det inte direkt en jättestor skillnad men det har gått framåt med saker som måste göras och jag har faktiskt redan prickat av två punkter på min lista, så nu återstår massa stora punkter kvar som jag ska fortsätta på i eftermiddag, men först träning!

Grattis mamma

Idag fyller min mamma år, idag blir det dock inget direkt firande utan det gjordes igår. Hon fick en spa-dag på Skogsrospa ut i Sandhem utav mig och min bror. Så idag pluggas det för fulla muggar istället...

Grattis mamma!

Flash och Actionscript

Jag måste erkänna att jag blev en smula besviken på veckans labb i Interactive Multimedia. Vi ska skapa en flashbanner, vilket jag har precis börjat på. I alla fall så hade jag världens bästa idé i min skalle. Vilken typ av banner som jag skulle göra och hur den skulle se ut. Allt var färdigtänkt, det var ju bara till att börja. På föreläsningen som vi hade igår försökte jag verkligen snappa upp allt som jag kunde för att veta hur jag skulle göra den. Sen kom bomben. Läraren hade en uttänkt idé av hur detta skulle se ut. Vi fick manus och där var det som vi skulle göra. Fast nu i efterhand är jag faktiskt ganska tacksam till detta, då jag vet att min tankegång inte var så här "simpel". Jag behöver ju inte lägga ner onödigt mycket tid på en labb så att säga.

Att få lära sig flash är ändå väldigt roligt, att se snabba resultat och att det finns tusentals tutorials där ute som man kan ta hjälp utav. Synd bara att man vet att det inte ligger i tiden längre om man säger så, men så är det ju hela tiden i den branschen.

Ibland stör jag mig fruktansvärt mycket...

... på att vara den så kallade "plugghästen" som aldrig har tid för något annat än skolan under stressiga perioder. Tänk vad skönt det vore att byta roller ibland och bara kunna släppa allt och ställa lägre krav på mig själv. Samtidigt vet jag att det är den där så kallade "plugghästen" inom mig som kommer ta mig framåt här i livet, även om det betyder att jag står själv i slutändan.

DW-myNewBestFriend?

Helgen, ja vad ska man säga om den? En del mysigheter men också mycket skola och stress. Har i alla fall bestått av att koda på pacmanspelet till skolarbetet, städning, handling, koda databaser till en hemsida, anmäla mig till en tenta, söka csn-bidrag för sommaren samt kissträna Lillan.

Ja en kompott av många härligheter som ni hör. Så nu i veckan gäller det att sätta upp en attgöralista för att göra min tillvaro lite enklare. Ja, sen ska man ju givetvis följa den också, men det är en annan femma!

Nattfotografi...

I förra veckan var det ett så fint ljus ute på natten att jag kände verkligen för att fotografera. Jag har nyss införskaffat ett stativ till kameran och därför har jag aldrig övat på att fotografera på natten. Så efter jag och David hade varit ute med Lillan, så gick jag in och tog fram kameran och stativet och ställde upp vid fönstret. Dock efter ett par foton insåg jag att det var alldeles för smutsigt på fönstret, så jag ställde mig ute på balkongen där kattnätet var ivägen. Så det hela slutade med att jag öppnade upp ett fönster och samtidigt som jag försökte knäppa bilder fick jag hålla undan två självmordsbenägna katter (Keso och Kesella) ifrån kameran och fönstret. Helt lätt var det inte, men det blev denna bild i alla fall.

Tyckte att det var häftigt med reflektionen av månen som det blev i bilden. Fler nattbilder kommer det att bli längre fram, det kan ni skriva upp!

RSS 2.0