Ett år sedan...


Har suttit och letat upp de sista
citaten till Engelska analysen som jag ska påbörja imorgon. Egentligen hade jag föredragit att skriva den på fritiden, då jag gillar att tänka och fundera och ta mig tiden att verkligen skriva istället för att stressa fram en text som jag misstänker att det kommer bli. Speciellt när man är medveten om att man har en deadline efter ett par timmar. Men det är bara att göra sitt bästa och tro på att det blir bra. Inställningen påverkar ju faktiskt resultatet en hel del har jag märkt.

Imorgon eftermiddag blir det även att hoppa in ungefär tre timmar på en förskola. Det känns verkligen underbart att man uppenbarligen gör något rätt i det yrket eftersom jag får samtal ganska ofta. Men samtidigt har det tagit tid innan man fick så pass mycket samtal, ett år närmare bestämt. Helt klart värt det ändå! Något mer som har hänt är att jag nu har varit vegetarian i drygt ett år. Den 23 februari 2010 tog jag faktiskt steget och åt min sista falukorv (jag vet det är typ det hemskaste man kan äta i köttväg). Och jag kan stolt säga att jag inte har ångrat det val överhuvudtaget. Det var som en bekant sa till mig; Om man inte skulle kunna ha mage att döda ett djur för att äta upp det så anser jag att man ska vara vegetarian. Givetvis skulle jag verkligen inte kunna tänka mig detta och då blir det ju faktiskt ett ganska självklart val, eller hur? 


Bror 1 fyller år idag

Idag fyller min första bror år, 17 och vet givetvis mer än vad någon annan på hela jorden vet om allt. På sätt och vis tror jag att det är en tonåringssjuka som hänger med de flesta av oss. Man kan liksom inte erkänna att någon annan skulle veta mer än en själv. Jag hoppas verkligen att jag har "vuxit" ur den till viss del i alla fall, men jag tror nog att man behåller en del av den sjukan resten av livet också. Tror det är lite typiskt mänskligt!

Så idag har det varit Mullsjödag för fulla muggar, men innan dess har vi haft sightseeing på Ekhagen för att hitta Adam och bara det i sig var ju ett äventyr kan vi nästan påstå. Sedan var vi typ först in på A6 en snabbis för att komma åt ett akvarellblock som jag ville ha till mina promarkers. Jag var faktiskt Clas Ohlsons första kund för dagen, inte illa. Sedan blev det träning och jag har ökat i alla de övningar som jag körde idag. Så nu tar jag och kämpar med vikten 50 i bänkpress, 60 i knäböj och 22,5 när jag kör en sidoövning. Jag tycker ändå att det inte var så himla länge sedan jag kämpade och fick precis upp 40 kg i bänkpressen. Bra Sofie, kan vara för att det inte ÄR så länge sedan! Men jag kan stolt säga nu att jag har hållt igång i två månader nu, ganska så exakt.

Imorgon är det måndag igen, men för mig blir det ingen skola då heller. Har nämligen fått en tid på ortopeden för nya ilägg i skorna så krockar med den viktiga lektionen i skolan. Mentorstiden gör ju knappast varken till eller ifrån känner jag...Promarker

Idag hälsade min familj på oss för att fira min födelsedag som visserligen var igår. Davids föräldrar var också här och grattade mig ovh umgicks. Jag fick i alla fall bland annat promakers pennor som jag har tittat på länge, faktiskt enda sedan jag upptäckte Elin Keros blogg. Fick åtta olika färger och en blender och direkt efter alla hade  åkt började jag att experimentera med dem. Efter en stund vågade jag testa måla en teckning med David som seriefigur. Hade till exempel inte färgen svar så han fick cool grey färgat hår, och jag har inte färgen brun så då fick han gröna ögpn. Höll dessutom på att glömma hans skäggstubb så att man gick miste om vem det var, men när den var på plats så var det solklart vem det var.

Blev ett litet kortare inlägg nu men jag tänkte satsa på ett längre inlägg någon annan dag angående vad jag fick i present! Tack till min familj och vänner som har gjort min födelsedag oförglömlig.

Melodifestival-snackTill att börja med är jag superbesviken på årets bidrag i melodifestivalen. Visst har det varit toppen att det har varit lite mer okända artister som har fått chansen att framträda, ett stort plus i kanten. MEN de kunde väl ha valt lite bättre bidrag? Jag vet inte, men det känns som att det är samma stil på alla i princip, förutom några få som sticker ut. De som sticker ut har dessutom ingen chans, tyvärr. Men så är det jämt när det är många olika människor som ska gilla en viss sak, att det är bara det generella som funkar.

I dagens deltävling kände jag ändå ett lyft för festivalen och jag tänkte att äntligen kommer lite bra låtar gå vidare. Men nej, de två som föll mig i smaken gillades uppenbarligen inte av alla andra. Låtarna Alive av Linda Pritchard och Better or Worse av Julia Alvgard upplevde jag som starkaste bidragen både kvalitet-mässigt genom artisteriet och dessutom bäst låtar. Jag anser ändå att artisteriet är något som människor borde titta mer på. Om man ska ge ett exempel så kanske ni minns låten Elektrisk som framfördes för ett tag sedan? Låten var helt okej, inte riktigt min smak kanske? Men hur kass blev inte själva låten när man väljer ut en artist som inte fixar just den låten? Den var ganska så svår eftersom dansnumret var rätt konditionskrävande och dessutom höga toner som blev för svåra med dansen (misstänker jag). Hon missade stora partier i låten live och man hör när man lyssnar på studioversionen att den är pitchad. Varför ens rösta vidare ett sådant bidrag? Visst, nu kom hon inte längre än till de fem bästa men samtidigt anser jag att det fanns bättre låtar som höll en annan kvalite som kunde fått chansen.

Nej, SVT till nästa år får ni skärpa er. Bättre låtar med högre artisterikvalite tack!

19 årIdag fyller jag 19, vilket det fortfarande inte ens känns så. Hur SKA det kännas egentligen att bli ett år äldre? Och att veta att man har ett år mindre att leva för varje år som går? Jag vet att jag låter jätte pessimistisk och super trist, men detta är faktiskt något jag har funderat på LÄNGE. David har gjort super gulliga saker för att göra den här dagen minnesvärd och jag tycker verkligen att han har lyckats. Har hittills fått en vattenflaska med massa proteinbars i, så nu är jag beredd på allt som gymmet har att erbjuda. Dessutom tänkte mamma lite på min sockerhalt och gav mig en vintervit marabou, så nu har jag dessutom något att träna bort också, visst låter jag lite mer optimistisk nu?

Så hur har jag spenderat min 19 åriga födelsedag? Inleddes med att jag skjutsade David till jobbet, sedan ett läkarbesök och på eftermiddagen blev det jobb i några timmar. Nu på kvällen har vi varit på bio och sett filmen Trassel, eller kanske mer känd som Rapunzelfilmen i alla fall för barnen på jobbet. Bjöd faktiskt även de små på lite chokladmuffins som jag bakade igår och de blev så glada. Festa till det så på en fredag, favofröken direkt!

Nu vankas det här bakad potatis om en liten stund och det blir toppen!


Arbetsdag

Jag är nyss hemkommen från jobbet. I "vanliga" fall har jag schemalagd ledighet, vilket har hänt ett par gånger kanske under hela terminen, så jag vet inte om man kan påstå att det är i vanliga fall längre. Förutom jag så var Emma också där och jobbade några timmar. Allt har flytit på riktigt bra och jag kunde faktiskt till och med sluta den tiden som jag skulle, vilket jag verkligen inte trodde.

Har precis också betalat en räkning, som var ganska så liten. Känns härligt att göra det innan lön också för då blir man glad över att man har mer pengar efter än innan. Blir lite lön imorgon och lite på måndag, inte helt fel. Dock har jag gått och blivit stressad nu, riktigt stressad. Förutom att jag fyller imorgon, vilket jag fortfarande inte riktigt kan förstå så fyller även min bror, Jonas år. På söndag ska vi fira honom och jag har fortfarande inte ens tittat ut en liten present. SENT UTE! Men det spar jag tills lördag tänkte jag!

Nä, nu blir det annat!


Klarade min "måndagsläxa" på onsdag

Är faktiskt ganska så pigg idag, i och med att jag misslyckades med min "månadsläxa" om att ha orken på tisdagen så kändes det bra att vakna på rätt sida. Dock förstörde en hantverkare det ungefär lika snabbt när jag fick veta att de ska typ göra en ordentlig byggnation i vårt matrum. På sätt och vis känns det jobbigt att de ska ske något nu så snart igen, men samtidigt är det skönt att få färdigt det och slippa tänka på det sedan.

Jag försöker ändå inte tänka på det så fruktansvärt mycket. Istället försöker jag vara glad och tänka positivt om den närmaste tiden. På fredag fyller jag nitton. Känns helt sjukt, jag är fortfarande arton i huvudet. Alla tidigare år har jag känt mig ett år äldre redan vid nyår och börjat vänja mig vid att säga att jag är så gammal som jag ska fylla, men det har jag inte gjort i år. Jag är fortfarande arton och jag antar att jag kommer fortsätta tänka så efter jag har fyllt också. David sa att även fast han är tjugosju år så känns det som han är tjugofem. Vet inte hur jag kom in på detta riktigt, men ibland blir det så.

Sista lektionen nu och sen blir det att gå till jobbet. Ska stänga, vilket blir nog bra!


Det var "bara" en dröm

Jag hade nog världens jobbigaste natt tror jag. Sov jätte dåligt och vaknade mitt i natten så där halvt panikslagen utan att veta vart jag skulle ta vägen. Lite så där jobbigt kan man lugnt säga. Drömde faktiskt att det tog slut mellan mig och David och det var så sjukt jobbigt att jag inte kan beskriva det ens. Vi var iväg någonstans och sedan helt plötsligt blev jag arg eller ledsen på honom av någon orsak och stack till Mullsjö utan att han visste om det. Sedan precis innan jag vaknade hade han åkt till Mullsjö och hem till mina föräldrar för att prata med mig och jag vägrade att göra det.

Efter jag hade fått hela detta scenario utspelat under natten var jag så tacksam och glad när jag vaknade och såg att han fortfarande låg där i sängen och sov hur gott som helst. Dock var jag genomsvettig och äcklig av den där hemska mardrömmen men det är skönt nu när man har vaknat och insett att det "bara" var en dröm.


Läxa tills imorgon; att ha mer ork

Nu är denna dagen avklarad också så att säga. Som jag skrev i det tidigare inlägget så har jag varit ganska så borta idag, tyvärr. Man kunde önska att man alltid var på topp och jätte pigg, engagerad och inspirerad men så är inte fallet. Idag har jag nog varit den tråkigaste människa man kan tänka sig rent ut sagt, men tro mig jag har mina dagar jag också. Man kan ju hoppas i alla fall att jag blir friskare och friskare istället för tvärtom, men det är ju till att invänta och se. Kanske dagissjukan slår till igen så att säga???

Idag har jag i alla fall hunnit med både arbete och skola. Dessutom har jag fått hem ett underbart lönebesked, så nu längtar jag tills löning. Förövrigt har jag och David kommit på att Jönköpings Posten är ett aktiebolag, vilket jag verkligen inte trodde. Så David har precis kollat upp deras kurs, mest för att se vad de låg på men tydligen var de inte till salu och därmed blev det en hemlighet hur de ligger till, weird. Jag kan ju säga direkt att jag inte är något ljushuvud när det gäller aktier och jag är inte precis intresserad heller så det överlåter jag så snällt till min fin fina pojkvän/sambo.

Kanske är bäst att sluta ockupera hans dator förövrigt. Känns en smula taskigt faktiskt, men ibland har jag inte ens orken att starta den stationära. Jag måste seriöst skärpa mig när det gäller trött- och lathet. Det får bli läxan tills imorgon; att ha mer ork!


Slänger in en bild som jag hittade på Davids dator som faktiskt är tagen förra året i Mullsjö, när vi bytte mössor lite så där i vintermörkret.

Vardag igen.

Måndag, ny vecka och tillbaka i vardagen, nästan i alla fall. Som det ser ut nu är allt helt okej, men är så sjukt trött efter förra veckan. Egentligen hade det inte suttit fel med sportlov den här veckan också! Men nu är det skolvecka och så är det. Längtar lite hem idag faktiskt, mest för att sova ut och hålla på med det som jag tycker är roligt. Men så blir det inte. Istället står Rookie jobb högst på listan och därför blir det att vänta till fyra bussen för att kunna åka in. Tråkigt att vara kvar i skolan när man har slutat. Bara att acceptera det.

Dagens pepp är i alla fall att jag har insett att jag verkligen har kommit in i förskoleverksamheten och det är ju alltid roligt att vara omtyckt på dessa ställen. Och att bero på att byta samtalsämnen helt tvärt så ska jag dessutom börja kolla på olika kakor att baka till nästa helg. Bara att hålla tummarna för mig och se hur allt går. Lite tips kanske kommer upp på bloggen.

Svar till mamma, som undrade om grahamssconesen var dem som vi hade på nyår så är mitt svar ja! Annars flyter det mesta på och snart börjar min nästa lektion Engelska C. Jag vet inte om jag egentligen vill gå in till klassrummet för att få veta vad jag fick på provet. Luktar faktiskt lite IG kring det här! 

GrahamssconesNu är det ett tag sedan jag pratade om detta otroligt goda bröd, men jag tänkte att det var på tiden att slänga ut receptet i alla fall. Det är alltså grahamsscones det handlar om som jag har bakat i omgångar den senaste tiden. Riktigt gott frukostbröd som går utmärkt att frysa in och värma upp. Jag har utöver orginalreceptet kört i mängder av russin men det är en smaksak.

DU BEHÖVER:
 • 3dl Mjölk/Filmjölk
 • 80 g margarin
 • 4 dl grahamsmjöl
 • 4 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt

Blanda först de torra ingredienserna i en bunke. Skär sedan margarinet i små bitar och blanda ihop det i bunken. Tanken är att allt ska finfördela sig till grynig massa.

Sedan är det dags att tillsätta mjölk/filmjölken i bunken för att röra ihop allt till en fin deg. Sedan är det dags att göra själva "kakorna". Antingen gör man det på hedligt sconesvis som platta runda kakor som är ca 12-15 cm, eller som jag brukar göra till runda bollar, som ni ser på bilden. Nagga sedan kakorna med en gaffel.

Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ca 10 minuter i ugnen.

LYCKA TILL!

6/50

Sådär, nu har jag suttit i lite drygt tre timmar och bättrat upp min status på mitt hemliga projekt. I fredags hade jag fixat ganska mycket med en del så det var bara lite kvar på den. Nu har jag även fixat två helt sprillans nya delar och jag har dessutom kommit på ett sätt att det går en smula fortare, härligt! Statusen ligger för tillfället på 6 delar av 50 st. Så än är det långt kvar till mål innan ni får veta vad det är.

David har tjuvat iväg sig till A6 och själv sitter jag här och undrar om han snart återvänder hemåt. Det börjar bli en smula tråkigt att sitta helt själv här och inte ha någon att prata med. Fast nu ringde han och sa att han blir hemma om en halvtimme, men jag tror att det mer handlar om en timme. Frågan är om man kanske ska ta en paus från datorn och lösa lite korsord?

Ja, vi kör på det!


Våra nya tapeter

Jag vet att jag är en sådan grym tidsoptimist. Jämt och ständigt tror jag att jag ska hinna med mer än vad jag sedan gör. Så igår blev städningen först klar vid fyra och sedan var det strax därpå att sätta sig i bilen för att åka till mina föräldrar. Men nu har jag faktiskt tagit bilderna, och lagt in dem i datorn. Så här kommer lite före och efter bilder från tapetseringen. Det fina med att vara hyresgäst är nog att man slipper allt arbete för att få det fint, men det kommer nog märkas sedan i januari vid hyreshöjningen.

BEFORE:


DURING:


AFTER:Ny fondvägg & avslappning

Arbetsveckan är slut och jag är så nöjd över mina prestationer den här veckan. Trots förkyldning och hela köret gick jag ändå upp och åkte till jobbet trots att det kändes jobbigt fysiskt. Förkyldningen kom ju därifrån så därför stannade jag inte hemma, jag hade aldrig heller någon feber så då vågade jag åka för att se om jag kände mig piggare där. Dessutom har jag fått fler jobb inbokade, vilket känns otroligt härligt. Jag har verkligen kommit in i branschen nu känner jag.

Förutom att det hårda arbetsamma veckan är över så åkte jag hem idag för att fortsätta jobba på nästa grej. Nämligen mitt hemliga projekt. Statusen på det har inte ändrats särskilt mycket sedan sist, vilket ni kanske förstår. Det är liksom inte speciellt mycket tid över när man ena dagen har ungefär 2-3 vakna timmar hemma, speciellt när man har massa annat att göra på den tiden exempelvis laga mat. Äta bör man annars dör man säger man ju och det är ju gott och väl sant.

Det som mer har hänt nu i veckan är beslut om tapet till fondväggen som blev vald i onsdags. I torsdags blev väggen i sovrummet spaklad och idag blev själva tapetseringsdagen. Den välkända äckliga fettfläcken som den förra hyresgästen hade fixat är nu borta och det känns så underbart. Dessutom fick lägenheten en ny touch av Sofie och David, vilket inte heller är helt fel. Nu känner vi oss ännu mer hemma. Bild på detta kommer imorgon när jag har städat!

Annars flyter livet på och det är ju tur det. Men något som jag ser mindre framemot, det är skolveckan. Trots det fyller jag ändå 19 om exakt en vecka! Weird!

Tillbaka till skolbänken & högskoletankar

Halva veckan har redan rusat förbi och det börjar faktiskt märkas av att snart är det dags att återgå till min "vanliga" vardag. På sätt och vis är det lite tråkigt att gå tillbaka till skolbänken för att ösa i mig massor av kunskap i några månader till eftersom jag nu i några dagar har fått vara den som lär ut så att säga. Men visst ger skolan så mycket möjligheter att det ändå i längden kommer att vara värt all möda.

Om ungefär en månad är det dessutom dags att söka in till högskolan, vilket kommer kännas väldigt konstigt och lustigt. Fortfarande är jag lite kluven på vad jag vill läsa. Eller, vill och vill. Jag vill nog egentligen massor, men jag försöker tänka logiskt enligt arbetssynvinkel och trivsel. Jag har egentligen massa tänkbara alternativ som jag är säker på att det skulle vara intressant, men frågan är vilket av dessa som är det bästa alternativ för mig? Det är så fruktansvärt svårt att veta idag, innan jag ens har fyllt 20, vad jag vill arbeta med resten av mitt liv. Men samtidigt tror jag någonstans innerst inne att jag aldrig kommer vara säker på det. Man kommer nog alltid tvivla om man gjorde rätt för stunden, men samtidigt känner jag att finner man ändå glädje i det man gör så har man nog någonstans gjort rätt val.

Hoppas bara på att allt reder ut sig i mitt huvud så småningom. Men visst lutar det ändå åt ett och samma håll...

En tuff vecka

Ja, det är minst sagt en tuff vecka som jag befinner mig i. Men samtidigt är det väldigt roligt och givande att komma ut, från lägenheten samt den miljön som man är van att befinna sig i. Har faktiskt gått och blivit lite snuvig, men jag hoppas på att det inte blir värre än så här. Jag vill så gärna klara av den här veckan, så bra som möjligt. Sedan har det varit väldigt få barn hittills, så om antalet inte drastiskt ändrar sig, eller mitt tillstånd så borde jag klara av detta finimang.

Så numera är det inga vanliga rix fm låtar som finns i min skalle. Nej, numera är det barnvisor som sjungs för fulla muggar i mitt huvud. Igår fick David även sitt lilla bevis hur det är att vara vikarie, eftersom vi gjorde alla hjärtans dag-kort på jobbet. Han fick sig ett kort också gjort i mörkrött papper med massa paljetter på, undra vad han tänkte på egentligen när han såg det?

Nä, nu tänkte jag njuta av den sista halvtimmen innan jag ska göra mig ordning för sängen, och bara göra det jag vill. Men annars finns det alltid tid att vila upp sig senare på, i nästa vecka...

3/50

Idag har allt flytit på rätt så bra. Båda verkar ha hållt sig hyfsat friska och pigga sedan har jag även kommit en liten bit fram med mitt hemliga projekt, som fortfarande är långt kvar till mål så att säga. Statusen på det hemliga projektet är för tillfället att del tre av femtio är färdig. Som ni kanske har förstått tar varje del dessutom rätt så många timmar så det dröjer nog ett tag till innan ni får veta vad det är.

Med tanke på att jag dessutom kommer jobba hela veckan så kommer det inte finnas mycket tid under sportlovet heller att fixa lite till med det. Men jag kommer nog försöka sno lite fritid emellanåt till det ändå, på kvällar. Något annat som ni kanske själva har listat ut är trots sportlovet kommer uppdateringen här på bloggen inte bli den bästa, eftersom jag har rätt långa arbetsdagar. Men jag lovar att jag ska försöka uppdatera lite i alla fall, så det inte blir helt dött här.

Ska upp vid sex imorgon bitti så kanske bäst att sova nu...

Upptäcksfärd

Dålig med blogging i helgen. Inte så konstigt egentligen med tanke på att David har blivit sjuk, vilket har innebärt att jag har tagit hand om honom en smula, utöver de vanliga sysslorna som vi brukar sköta tillsammans. Igår kväll kände han sig ändå hyfsad, så då slog vi till med melodifestivalkväll hos hans föräldrar som bjöd på kesolåda, kantarellrulle och till efterrätt blåbärspaj. Det var verkligen länge sedan vi åt det så det var verkligen uppskattat. En riktigt mysig kväll blev det men vid elva blev det hemfärd.

Idag blev det dessutom en tidig morgon för min del som gick upp för att tvätta. Stackars David hade inte sovit så mycket inatt heller, så han slapp för att vila ut sig lite till. Tyckte att det var bäst så. Vilket det faktiskt var, med facit i hand. Så när han väl vaknade var all tvätt i princip klar och då var han mycket piggare. Så efter vi hade fixat färdigt med tvätten och ätit frukost så gick vi på upptäcksfärd. Vi upptäckte att vi bor så gott som en kvarts promenad från A6. Inte illa! Så vi gick en långsam promenad dit, för att fixa lite saker. Så när vi kom hem gjorde vi i ordning vår första gemensamma detalj, ett ljusarrangemang.

Nå, vad tycks? Jag tycker i alla fall att det passar in jätte bra här. Blev en lyckad upptäcksfärd i alla fall. Däremot nu när jag skulle fota det fick jag skynda mig bara för att kameran som har hur lite batteri som helst kvar inte skulle dö... Men jag lyckades ju få till det ändå.

Helt slut!

Igår var allt helt kaotiskt rent ut sagt här hemma. Strömmen gick gång på gång och vi fick aldrig riktigt igång den efter det första avbrottet. Under tiden hade grannen ovanför hållt på med både det ena, andra och det tredje väldigt strömdrivande aktiviteten. Så vi la oss ganska tidigt, lite små sura på att elen inte funkar för oss. Man tänker egentligen inte på hur mycket som faktiskt drivs av el. Det första jag tänkte på att jag kunde inte fortsätta plugga till provet den kvällen då vi inte hade några lampor som fungerade. David tänkte istället på all mat i kyl och frys som skulle bli förstörd.

Idag fixade David ett snabbt samtal till bygginvest under dagen som var lite så där halvdesperat, vad jag har fattat det som. Men jag var i alla fall och jobbade hela tiden i Mullsjö. En dag blandat med mys, skratt och bus. Visst var det krävande att gå upp så pass tidigt, redan vid sex, men å andra sidan är det ett riktigt bra jobb. Nu efter idag kan jag inget annat än säga att nästa vecka kommer bli tuff, riktigt tuff! Då arbetstiderna är under ungefär 9,5 timma, ganska mycket egentligen.

När jag och David kom hem idag så hade faktiskt Bygginvest fixat elen. Kändes så himla skönt att veta att man kommer ha ström och att man kan göra det man känner för utan att behöva vara rädd. Jag måste säga att hyresvärdarna är riktigt bra. De har fíxat i princip allt vi har bett dem om och deras kostnader att fixa allt har säkert överskridit våra hyreskostnader under dessa månader som vi har bott här. Så även om lägenheten kanske inte är i det nyaste skicket så är servicen på företaget helt underbart. Jag hade faktiskt aldrig räknat med detta, att fixa saker på så kort varsel.

Även fast man är helt slut efter dagen som var så är jag så himla glad över att vi har så fantastiska hyresvärdar!


Bröt löftet!

Jag bröt mitt löfte om att inte röra mitt hemliga projekt förens helgen, två gånger till och med. Igår när jag kom hem bröt jag det först. Fixade klart en del av det och påbörjade på nästa del. Kändes hur bra som helst att ha satt igång ordentligt med det, dock är det inte så bra att jag inte satsar på läxorna först. Lika så blev det imorses. Jag tänkte egentligen åka tidigt till skolan för att jag skulle plugga filosofi, men tröttheten tog vid och jag stannade hemma på morgonen och åkte med den vanliga bussen istället. Och istället för att plugga filosofi på morgon så blev det ännu mer fix och trix på mitt hemliga projekt. Hann inte så långt nu på morgonen men en liten bit i alla fall.

Nu sitter jag i alla fall i skolan och ska försöka ta tag ordentligt i filosofi. Mest för att jag kommer inte ha någon tid alls att plugga imorgon eftersom jag ska ut på vikarieuppdrag. Bävar faktiskt inför fredagen och provet, förstår knappt det vi håller på med och jag tror knappast att jag är ensam om det.

Segare än segast!

Är så fruktansvärt seg idag, inte speciellt konstigt med tanke på att det blev fruktansvärt sent igår. Inte nog med att jag la mig sent utan det blev också lite småprat i sängen och då går det ju sannerligen inte att sova. Men nu har jag fixat ett prov idag, så nu har jag en sak mindre att tänka på denna veckan. Trots att provet antagligen inte gick så fantastiskt bra så känns det ändå lite lättare nu till de resterande uppgifter som veckan kräver. En tung sten mindre att bära på i ryggsäcken så att säga.

På vägen till skolan var det för övrigt helt kaotiskt. Precis innan västra kärr så är det helt stopp i backen mot Jönköping så att säga. Lastbilar stod helt stilla i backen och över den heldragna mittlinjen vilket gjorde så att busschaffören fick köra hur sakta som helst i den branta backen och så långt ut mot höger som det bara gick. Men jag var så sjukt tacksam över att det inte var i flaskebobacken som det stoppet var idag. Då hade jag aldrig kommit i tid till skolan. So thank you God!


Tiden bara flög iväg, vart tog den vägen?

Till att börja med, jag BRUKAR faktiskt lägga mig i tid. Men ikväll blev det inte riktigt så. Jag BRUKAR faktiskt prioritera först att läsa på till prov och liknande, men det blev väl inte helt och hållet så nu heller. Nu kommer min långa och lite dryga förklaring till varför allt blev som det blev, alltså inte som tänkt. Så håll er i hatten!

Kom väl hem till en lägenhet som var i ganska så stort behov av städning. Därav ägnade jag ungefär 1,5 timme till att städa väldigt ordentligt speciellt köket. Det behövdes kan jag säga och det är väldigt skönt nu i efterhand att ha en fin lägenhet att komma hem till och slippa tänka på städning på ungefär en vecka. När städningen var färdig så övade jag faktiskt på till engelskaprovet som jag ska ha imorgon och det gick väl hyffsat, så håll tummarna imorgon för mig. Sedan efter den effektiva tiden tyckte jag att jag förtjänade en liten paus, för sedan skulle jag ju återgå till mitt pluggande, då denna veckan är ganska så häktisk för min del. Så blev det inte.

Istället blev det en fruktansvärt lååång paus, på ungefär 4-5 timmar som bara flög iväg mitt framför mina ögon. Ja, vad jag gjorde kan jag ju inte säga exakt men jag jobbade ju på mitt hemliga projekt. Jag har kommit på att det var ett fruktansvärt stort projekt, men det är lika kul för det. Så roligt att man glömmer bort filosofiprovet mitt i alltihopa. Men nu har jag faktiskt lagt projektet åt sidan för dagen, kanske till och med fram till helgen. Borde faktiskt plugga i första hand, dåligt Sofie! Skärpning...

Men det är nog bäst att jag skyndar mig till sängen, innan jag glömmer bort att sova också!


Lite fritid

Har uppdaterat dåligt igen... Hur länge höll jag egentligen det här löftet med att jag skulle uppdatera ordentligt på bloggen? Förutom att det är bara ungefär 4 månader kvar på gymnasiet för min del så har det blivit en hel del plugg nu för tiden, där av dåligt med tid över. Jag måste ändå säga att det är inte så lätt att sköta skolan samtidigt som man ska ha ordning i lägenheten, jobba och hinna med att få lite fritid. Något blir nästan alltid lidande, vilket är bloggen. Men samtidigt känner jag att jag bloggar inte för andra, utan för mig själv. Jag har aldrig haft något mål med att få många läsare utan det har mer varit ett projekt vid sidan som har varit väldigt roligt. Så kommer det även fortsätta att vara i mina ögon.

Nu har jag en lektion kvar för dagen, sedan tar jag bussen hem och städar undan lite snabbt i lägenheten. Håller tummarna på att det kommer bli kanonfint! Sedan ska jag plugga lite mer filosofi och engelska och sedan fortsätta en smula med det hemliga projektet. Hoppas jag kommer en bit framåt idag med det för jag har inte ens kollat på det överhuvudtaget under helgen. Det har varit mycket ändå.

Ska man kanske fixa lektionen som är nu och sedan åka hem?

Mitt hemliga projektUngefär så här mycket kan jag för tillfället avslöja från mitt hemliga projekt. Med andra ord inte speciellt mycket av helheten. Jag har suttit i kanske två timmar nu med det dock utan så himla stora framsteg, men jag har fortfarande glädjen samt avslappningen kvar med att göra det. När man tycker något är roligt så blir det att timmarna bara flyger fram utan att man egentligen vet vart den egentligen tog vägen. Kan inte ni också känna så? Bilden är inte direkt jätte avslöjande när man väl vet det stora hela av min tanke. Men den tänker jag ännu inte avslöja, utan det förblir hemligt ett tag till!

Jag börjar tycka att det är lite små kul att folk är lite frustrerade över att inte få veta vad jag egentligen sysslar med. Men nu tillbaka till arbetet!

Min torsdagslista.

Idag är listan milslång med saker som jag önskar att jag kommer hinna ta tag i. Jag har redan hunnit med att stryka en sak från listan men det är många och stora saker kvar som jag inte vet om man någonsin blir klar med. Men frukosten ligger nu i tryggt förvar i magen och har även läst klart rättskunskapspappret. Så det är härligt med saker som man VET att man är färdig med. Men detta är i alla fall vad jag önskar hinna klart med idag.

 • Skriva en artikel
 • Läsa lite ur Uncle Tom's Cabin
 • Lägga in ett receptinlägg på bloggen
 • Arbeta med mitt hemliga projekt
 • Läsa på till filosofiprovet
 • Gå på möte

Ungefär så här tråkig är jag idag!

Tv-kändis.

Idag var min bror inne på Ryhov för att ta bort det där stora, tunga gipset som han har gått och burit på i några veckor. Som det ser ut nu så blir det ju kanske ingen mer skridskoåkning för hans del mer utav denna vintern om den nu inte kommer tillbaka. Men jag hoppas verkligen inte att han blir rädd för detta i fortsättningen. Dock har hans brutna arm fört med sig massa bra saker också. Det gäller ju att vara optimistisk i sådana situationer som är dåliga. Och de första kommentaren som min bror fällde var att han fick ju presenter från sjukhuset så därför var det bra att bryta armen. Sedan har det även gett honom andra privilegier som att få vara inne på rasten med en kompis. Gå en kortare väg till matsalen tillsammans med fröken som ingen annan får gå. Service för allt man ska göra. Sedan tycker jag nästan att det verkar som att han har fått spela en smula mer tv-spel nu än vad han har fått tidigare.

Som om allt detta inte vore nog så kom nog det största privilegien av alla idag när han väl tog bort gipset. Han kom med i Dagens grattis i Bolibompa. Trodde aldrig att chansen var så enormt liten att den inte ens existerade, men han har sjutton tur min bror. Så nu är jag också lite småkändis, jag är ju systern till en tv-kändis ;)


Kesomacka med banan

Härliga tisdag, men konstigt nog har jag onsdagsfeeling i kroppen istället. Det har ju blivit lite fel med lektioner och sådant eftersom min lärare har blivit sjuk. Ingen lektion = lång sovmorgon. Det sa ingen nej till i alla fall. Igår blev jag klar med en liiiiten bit av mitt hemliga projekt, men ännu säger jag inget om det. Hade egentligen tänkt att fortsätta nu på morgonen litegrann men eftersom jag snart ska gå kändes det inte lönt. Bättre att göra det ikväll och kanske se ytterligare resultat. Jag har redan märkt av nyfikenheten, i alla fall på mamma. Lite hemlisar måste man faktiskt få ha.

Kesomacka med banan blev min frukost, en väldigt god sådan faktiskt. Jag tror faktiskt att jag ska baka en omgång till med bröd för de blev så himla goda. Kanske slänger upp receptet här sedan också. Vi får se vad som hinns med. Vi tar en dag i taget här...

RSS 2.0