Mycket att tänka på

Helgen har varit rätt lugn och för en gångs skull kan både jag och David andas ut en smula. Vi har båda två varit hyperstressade de senaste veckorna för att äntligen känna att det är lugnt, att vi hinner med allt vi vill. Igår blev det faktiskt en eftermiddag på IKEA. Jag känner på mig att affärer som IKEA kommer bli mitt och Davids andra hem innan vi flyttar, vilket jag inte är jätte taggad på med tanke på hur mycket jag avskyr att shoppa. Men på sätt och vis är det faktiskt roligt att kolla ut allt som vi behöver köpa. Jag har liksom aldrig tänkt på egentligen vad som faktiskt behövs som konservöppnare, disktrasa och diskställ.

Jag är väldigt lycklig. David och jag har delat så otroligt mycket med varandra under detta år som har gått att jag faktiskt inte minns riktigt hur det var utan honom. Det som jag minns var att jag inte var alls lika glad som jag är nu. Men det känns nu som att jag inte vill ha en framtid utan honom och jag tycker att det ska kännas så med tanke på att vi ska snart flytta ihop.

Ska jobba lite nu. Behöver få en del klart innan deadline. Har ju några timmar på mig i alla fall...


Torsdagen

En enda skoldag kvar till innan lovet inleds. Idag fick vi klart besked om att min ena lärare skulle sluta. Rent spontant så känns det dötrist och så fruktansvärt omotiverande eftersom jag trivs så otroligt bra med henne. Jag tror att hon sa att vi skulle få träffa vår nya lärare redan imorgon så jag hoppas på att jag får en bra bild av denna människa direkt. Men oavsett vilket så tänker jag ta lovet och sörja den läraren som ska lämna och sen efter lovet ta nya riktiga tag.

Provet gick väl okej, jag känner ändå att jag gjorde mitt bästa och sen får vi se hur långt det räcker. Ska fortsätta med kvällsbestyren innan sängen. Hade ju lite problem att komma iväg i morses så kanske borde lägga mig en smula tidigare.

Ingen ljuspunkt i vardagen

Hela min motivation är borta. Det som kändes okej på morgonen försvann under dagen. Vi fick idag beskedet. Min skola ska läggas ner. Men jag hinner egentligen ta studenten innan det händer så enligt rektorn och lärarna kommer inte jag och de andra som går i trean att bli berörda. Spara på skitsnacket säger jag! Beskedet som kom var inte precis överraskande utan det visste vi i princip när vi började trean att det snart skulle bli på det viset. Men det är liksom inte riktigt förens nu det har gått in i skallen så att säga.Idag fick jag dessutom veta att en lärare på skolan ska antagligen sluta efter jullovet. Jag har henne just nu i projektarbetet, psykologi, religion och historia. Historian tar ju slut nu till höstlovet, men jag hinner inte precis mata fram en rapport till fredag. Dessutom är hon min mentor och jag trivs otroligt bra med henne så det känns otroligt trist. Hela dagen idag började kännas helt meningslös. Mina klasskompisar hävde ur sig saker som "Varför ska vi göra detta, skolan ska ju ändå läggas ner?".

Det kändes som att musten och orken i alla helt plötsligt försvann och ingen verkade riktigt ha lust med någonting. Jag måste väl erkänna att jag är ganska sur också på ledningen. Jag känner som elev har jag noll koll på situationen. Rektorn har pratat både med ettorna och tvåorna och typ innebandygänget i trean, men hallå oss andra då? Vore det inte bättre att informera alla i trean vid samma tillfälle istället för att vi som inte håller på med innebandy ska få veta genom rykten och sådant? Även fast det inte ska "drabba oss" treor så vill jag också veta det som berör mig. Att lärare ska sluta berör ju faktiskt alla som har kurser med dem.

Jag hoppas verkligen på att jag vaknar på en bättre sida imorgon... För tillfället känns det bara jobbigt.

Bara onsdag, torsdag och fredag kvar

Två lektioner idag var det. Resten av tiden ägnades till plugg och dant. Likadant kommer det väl bli imorgon också eftersom då har jag inga morgonlektioner heller. Det är nästan så som att jag och grupprum 3 har invigit en ny relation till varandra. Eller också så har jag läst för mycket psykologi? Jag kör på den sista förklaringen. Ingen toppendag direkt, men däremot hoppas jag på en toppenkväll.

Ska om ungefär en timme bege mig ut till kylan för att sedan hoppa på en skumpig buss för att komma in till jkpg. Orkade faktiskt inte ens gå hem idag emellan som jag brukar utan jag är lite lat. Men jag tror att jag tar en paus från pluggandet en stund. Bengts lektioner gör mig ibland en smula sömnig och det som tog tillbaka mig till verkligheten idag var Bengts knackningar i bordet när han tyckte att ljudet var för högt. Aja, jag är nöjd med vad jag fick veta. MVG på ett till geografiprov. Susen. Ekonomin kommer inte gå riktigt lika bra men det duger nog.

Nu är det bara 3 dagar kvar till lov. Kommer bli himla gött faktiskt. Ska se om jag kan få ihop en tid med Emma också och fota till tidningen. Det blir nog susen det tror vi nog. Nä, nu ska jag ta och lata mig lite innan jag får gå och ta på mig ytterkläderna.


Dålig morgon

Härlig morgon? Nej inte precis. Vaknade upp med en klart mycket värre träningsvärk idag än vad jag hade igår. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Minsta lilla vridning i sängen gjorde att kände inget annat än smärta. Seriöst kan träningsvärk verkligen bli så här jobbig?

Ännu mindre roligt var att kliva upp strax innan sju trots att jag inte har någon morgonlektion idag. Börjar 12 och kliver upp vid sju. Ja, det blev inte riktigt min dag idag känner jag. Men det som är bra är att jag har nog så gott som blivit klar med historian och svenskan. Snart dags för inlämning i det kanske? Kommer bli så skönt att bli av med den där uppgiften och känna att jag är färdig med historian. HELT OCH HÅLLET. Har dessutom övat lite till mitt prov som jag ska ha på torsdag. Kan en del nu, men inte allt... Långt ifrån tyvärr. Men det är väl bara att öva på och göra sitt bästa som med allt annat.

Tänkte nu fixa med en av mina psykologi uppgifter. Skulle vara skönt att komma en bit med dem också. Kanske till och med bli klar med dem. Känns lite sådär att inte ens ha börjat med dem men det är väl också bara att ta tag i det. Hoppas verkligen på att det blir god mat idag i skolan för jag är hungrig som en varg eller något.


Mitt allt! Hoppas att du förstår vad du betyder för mig...

EMMA 18 årIdag blir Emma myndig, en stor flicka så att säga. En annan sak som är rolig att tänka på är att jag och Emma har varit kompisar i 12 år nu i höst. Så inte nog med att Emma blir myndighetsförklarad med presenter och liknande, har möjlighet att ta körkort så är det samtidigt en symbolik för vår vänskap.

Lite så där halvt pinsamt så tänkte jag inte på att det var Emmas födelsedag idag när jag kommer över. Hon sa inget och det gjorde inte jag heller eftersom jag inte tänkte på det. Sen vips efter spelningen så slog tanken mig. PINSAMT! Stackars Emma... Är det någon födelsedag jag borde komma ihåg så är det den idag.


Grattis Emma på 18-årsdagen

Helgbestyr

Ja, min helg har varit allt annat än lugn kan jag säga. Jag och David har farit mellan Mullsjö, Bottnaryd och Jönköping hela helgen känns det som. Under lördagen så åkte vi omkring i varenda möbelaffär i hela jkpg känns det som för att kolla på utbudet av soffor eftersom vi sedan skulle till bottnaryd för att kolla på möbelutförsäljningen. Efter ett antal funderingar kom vi fram till att köpa en soffa där. Sedan bar det av till jkpg igen för att fira Davids pappa. Men innan vi kom fram så hoppade vi ut från bilen och sprang in på Willys för att köpa blommor till Davids pappa.

Måste säga att jag var jätte trött hela kvällen men jag var väldigt glad över att ha en sak mindre att fundera på nu tills flytten. Var verkligen skönt att få en sak avbetat. Nu idag så var vi iväg och tränade på gymmet en snabbis på morgonen. Mest för att jag skulle ge Davids intresse en ärlig chans. Och jag måste erkänna. Det var roligare än vad jag trodde. Men vi får la se vad som händer sen, om jag ger det någon mer chans. Har testat nu i alla fall.

Efter det så bar det av till Mullsjö för att hämta släpkärran och sen till bottnaryd för att hämta sofforna. Själva hämtningen gick okej, men var lite orolig för att den ena killen skulle paja den ena soffan som han slängde sig över i princip när han försökte komma ut ur släpkärran. Men det verkar ha gått bra. Nu står i alla fall sofforna så fint uppställda i Davids föräldrars vardagsrum och de verkade faktiskt lite sugna på att skicka med oss deras soffor så att de skulle få behålla dem. Lustigt med tanke på att de står inplastade så att man ser inte ens färgen på dem. Kommer bli problem att få in dem i lägenheten tror jag. Men det problemet tar vi då!

Nu ska jag göra lite annat tror jag!

Jag känner att det händer i luften.

Snart en ny början på helgen. Jag är verkligen sjukt glad över att helgen snart är här. Jag verkligen längtar efter att få sova ut i Davids famn och ha möjligheten att ligga kvar lite längre på morgonarna för att sedan kravla sig upp ur sängen. Måste erkänna att det är så himla härligt att vara kär, speciellt vid vintermånaderna då man slipper vara själv i kylan utan har en riktigt stor famn att värma mig i. Härligt!

Idag har jag tre lektioner alltså geografi, vilket jag har nu och sen historia och religion. Jag och Olivia är de enda som är klara med den uppgiften så vi fick en ny uppgift. Det är några till som är klara med uppgiften, men som inte är här idag. I alla fall så fanns det inga uttag kvar i klassrummet som funkade så han släppte mig och Olivia att sitta i ett av grupprummen. Det är ju inte fel. Slapp fredag ska det ju vara...

Efter skolan blir det nog att komma hem och göra rent hos kaninerna, kanske börja städa undan lite också men det beror på hur mycket tid jag har. För sen blir det nog att åka in till David. Jag tror knappast att jag någongång i mitt liv har varit så glad över att det är helg som jag är nu.


Vår blivande lägenhet

Idag var jag, David och mamma på Rosenlund för att mäta och kolla på vår blivande lägenhet. Känns otroligt bra att flytta dit, jag är säker på att jag kommer att trivas riktigt bra där. Jag längtar verkligen tills helgen då vi ska kolla ordentligt på soffor och kanske till och med köpa en. Men det får vi givetvis vänta och se hur det blir. Jag har verkligen sett fram emot att fixa allt tills vi flyttar ihop, vilket kanske är tur med tanke på hur mycket vi har i skolan just nu. I ärlighetens namn så tror jag inte att jag hade klarat ut det annars, stressen hade nog slagit mig hårt annars precis som den gjorde förra året. Men jag är glad för att jag inte har hamnat på den vägen igen.

Här kommer lite bilder från vår blivande lägenhet. Dock har vi inte bilder från alla rum som köket, hallen och toaletter. Men bilderna är inte de bästa, så bättre bilder får komma upp när vi väl flyttar in och har tid och chans till det.


Sovrummet. Han som bor håller på att flytta, därför är allt lite rörigt.


Vardagsrummet. Det är han som bor där som är på bilden.


Matrummet. Han håller som sagt på att flytta så därför är det så stökigt. Men det blir fint sen.

2 dagar till helg

Nu är det torsdag, vilket innebär två små dagar kvar tills helg. Det säger man inte emot! Idag väntas en hel del spännande saker för mig och David. Vi ska faktiskt åka till Erik och vår blivande lägenhet för att mäta lite och så. Frågade mamma om hon ville följa med, men hon tyckte synd om han som bodde där så hon stod över det. David frågade sin mamma och hon skulle se, eftersom hon hade en del att göra. Så jag antar att hon ringer och talar om sen hur det blir, ja på ett ungefär i alla fall.

Snart har jag historia redovisning känns skönt att kunna skriva av en till sak efter idag. Jag kan det hyfsat så jag är rätt så nöjd med att göra det idag. Känner att jag vill bara bli av med allt vad skola heter fram till lovet så jag kan fokusera på jobb och rensa ut rummet tills flytten. Vill liksom komma igång med det, men jag vill inte göra det förens jag vet att jag kan slutföra det. Kanske är en dålig ursäkt när jag säger att jag gillar inte att ha stökigt omkring mig. Vid ett sånt länge så vet jag att mamma hade sagt; "Det märks inte, Sofie". Och jag hade svarat: "Du har så rätt så". Ja på ett ungefär i alla fall.


Sovmorgon med tradera

Vardagen har kommit igång efter helgens utlopp, vilket är ganska tragiskt eftersom snart är det helg igen. Bara några få dagar kvar tills lovet och det gör mig ingenting. Hade en sovmorgon idag vilket var välbehövligt eftersom jag inte orkade göra läxorna igår, så det fick bli idag på morgonen istället. Detta resulterade till att engelska-uppgiften blev klar! Härligt att bli färdig!

Jag hann faktiskt till och med att slänga upp en annons på tradera. Som en del av er redan vet så höll jag på en hel del med att göra egna smycken ett tag och jag har ett litet lager där hemma som jag aldrig fick sålt. Nu när jag fick ett erbjudande av CSN att lägga upp gratis annonser på tradera så tänkte jag passa på. Så om någon vill buda på det så får ni gärna göra det.

http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=120778574
Min fin, fina helg

Vet att uppdateringen har varit på latsidan nu i helgen, men det kompenserar vi nu istället. I helgen var vi hos David. Vi hade en riktigt fin fredagskväll med idolmys, det gillas. På lördagsmorgonen vaknar jag vid fyra på morgonen och enligt mina källor från min söta David så försökte jag väcka honom för att gå upp, detta minns inte jag, dock. Men vi vaknade faktiskt lagom till halv åtta och då studsade vi upp med tuppen för att upptäcka att det hade haglat så det såg ut som det hade snöat. Lustigt värre.Då taggade jag till en fotopromenad så där på morgonkvisten för att fånga frosten. Men David var lite seg så frosten fanns bara kvar i skuggan. Illa, men nästa helg då slipper du inte undan! Men jag fick några riktigt fina bilder i alla fall. Vi stötte också på några kossor, så passade på att ta några bilder där också. Jag kände att jag fick en sån härlig inspiration på morgonen. Hoppas verkligen att den inspirationen håller i sig ett tag till. Nu är det ju inte alltid så himla roligt att få någon bra bild, men de där härliga stunderna när man ser den där "BILDEN" de är dem stunderna som man får leva efter.
Efter en härlig lördagspromenad blev det en tupplur och sedan bar det av för att fira Davids farbror och pappa på Pallas Athena. Vi fick en riktig god mat där. De specialfixade lite falaflar till David och mig också och så hade de en jättegod potatisgratäng där också, men säkert en väldigt onyttig sådan. Fick sjukt ont i magen sen och det hade jag även på söndagen, så det lär ha varit en väldig onyttig mat. Min mage är ju lite känslig för drastiska förändringar i kosten. Det var likadant när jag först började äta hos David, var så mycket fullkorn och grejer att jag alltid fick ont i magen eftersom jag inte var van vid att äta sådan mat.Efter en vistelse på Pallas Athena åkte vi till A6 för att titta ut lite grejer som vi ska ha i lägenheten. Med humöret på topp kom vi fram till att satsa på ek och vinrött i tema till vår lägenhet. Det tror jag på! Så nu hoppas vi få tag i Erik som bor i lägenheten för tillfället för att förhoppningsvis få komma dit och mäta lite på det. För vi planerar även ett besök i bottnaryd på soffutförsäljning till helgen.

På södagen däremot blev det ett nytt släktbesök i Falköping. Jag skrev av mig från svarta listan strax före David och lyckades därmed inte bli sist. Vi alla har våra trix! Det blev även en hel del övningskörning. Från Barnarp till Mullsjö, från Mullsjö till Falköping och från Falköping till Mullsjö. Det firades sedan med stuvade makaroner, Davids favorit.Igår blev det att ta till överraskningsmomenten. Jag satte mig otroligt spontant på buss 116 för att överraska David på gymmet. Ja, en överraskning blev det då han såg ut som han hade sett ett spöke. Han tänkte säkert: "Inte hon igen". Haha! Tror jag i alla fall. Jag lyckades även få honom att maxa i en gren och se honom bli klådd totalt i dips utav Nikko framför ögonen på mig. Jag och Jonas hade i alla fall väldigt kul!Depp och Pepp

Idag har det varit värsta deppdagen i skolan. Alla har varit sjukt trött och ingen har orkat säga typ ett ord till varandra på hela dagen. Ingen säger typ mer än nödvändigt på lektionerna, ja ni vet vad jag menar. Själv har jag sovit väldigt oroligt inatt. Drömde en jätte läskig dröm och sen kunde jag inte somna om, jag som verkligen hade behövt den där djupsömnen, attans.

Jag inser nu allt mer och mer att jag har haft en otroligt stark start i skolan, det gillas. Bara hoppas på att det håller i sig nu när det börjar bli mycket. Ord som kvalite har blivit allt vanligare nu. Snart slutar vi och det känns gött. Jag och David har börjat planera inför vår ullaredsresa, båda våra mammor verkar vilja följa med. Känns roligt att de vill vara en del av vårat inhandlande till lägenheten.

Snart blir det företagsekonomi och jag är sjukt trött. Sen blir det hem och vända för att jobba!

Novemberlovet uppbokat?

Nu har jag äntligen tagit huvudet ovanför sanden och bokat halkbanan. Jag hoppas på att det går bra, känns i alla fall bra att ha det bokat. Nu finns det liksom ingen återvändo. Jag ska för sjutton gubbar också ha mitt körkort snart! Det ska jag se till!

Novemberlovet är nu fullspäckat i alla fall. Det ska jag tillägna åt att rensa ut mitt nuvarande rum, antar att brossan ska flytta ner sen så det är väl lika bra att byta rum redan då? Får prata med honom om det senare antar jag. Kanske på så sätt kan få lite hjälp? Man får hoppas på det.

Snart ska en ullaredsresa bokas in också. I mitten av november är det sagt, så det får det bli. Får väl reda ut ett datum ikväll också antar jag. Hemskt vad peppad jag är nu? Fira det med lite historia kanske? Japp det gör vi.


The Great Debaters

Har kollat på The Great Debaters två gånger nu. En gång nu ikväll på youtube. Men det är bara för att jag ska få en bättre sammanhängande bild och inte komma ihåg vissa saker bara inför engelskan. Egentligen skulle jag ha gjort historia också, men så blev det inte direkt. Vi har haft fullt upp ändå.

Om drygt en månad så blir jag jönköpingsbo lite si så där. Så fram tills dess så ska jag klara av en del saker i skolan samt kolla ut saker med David till lägenheten, kanske en ullaredstripp ska hinnas med? Ja, det hoppas i alla fall jag och Helen, Davids mamma. Vi övertalar David det vill jag lova.

Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter. Klyschigt, ja! Då blir det skola och börja att skriva rapporten till projektarbetet. Känns bra att ligga så bra till eftersom jag vet att det är många som ligger en smula efter. Tack vare att vår konsert var så pass tidigt. Vi har ändå en dryg månad på oss, härligt. Nu blir det sängen...


En hjälpande hand för Tanzania

I lördags så var det som välkänt välgörenhetskonsert i Missionskyrkan som jag och Emma hade ordnat. Misstänker att många undrar hur det gick och så. Hörde till exempel att mormor hade ringt till oss på kvällen för att höra hur det hade gått. Jag hann tyvärr inte ta några bilder alls eftersom jag hade jätte mycket att göra, så det var tur att Hanna var där och fixade det åt oss och dom bilderna fick jag och Emma idag. Därför tänkte jag dela med mig av dem här på bloggen.


Barnkören inledde hela händelsen och där bland är Pontus på höger sida av bilden i blå tröja.


Lovisa Albo var med och medverkade och hon var jätte duktig. Hon blev dessutom en publikfavorit.


Våra kära konferencierer Rikard och Tobias som misslyckades enligt de själva hela tiden.


Nicole och Patric sjöng och spelade. Pappas kommentar var "Han den där killen kunde verkligen spela gitarr" Japp det håller jag med om.


Kyrkan var nästan fullsatt, vilket motsvarar 200-250 personer som dök upp under denna kväll. Sjukt nöjd! På scen står förresten jag och Emma för att berätta om vårt projekt.


The Pacemakers spelade också. Emils kommentar var "Det är två sorters människor som sitter i denna kyrksalen. Den ena tycker att det är alldeles för låg volym när The Pacemakers spelade. Den andra typen av människor vände sig om och tittade argt på de som satt vid ljudet". Pappas kommentar var: "Tror du att det har plats för en till gitarrist?"


Tanzamen Joseph kom på besök för att berätta om tillståndet i Tanzania tillsammans med Emil. Han pluggade i Lund på tekniska högskolan och det var jätte kul att han ville komma hit till konserten.


Sara Bladh sjöng min favoritlåt Concrete Angel och den pianisten var så sjukt bra. Gillade denna version av låten förövrigt.


Big Stevo och Diana Madách rappade. De var jätte duktiga. Stevens kommentar: "Det första som slog mig imorses när jag vaknade var finns det någon pizzeria i Mullsjö?"


Emma och jag när vi pratar i slutet av konserten och tackade alla.


Avtackning. Från vänster: Emma, jag, Rikard, Tobias, Oscar E, Olof, Jakob, Oscar S, Patric, Nicole, Sara, Emil, Joseph och Steven.


Så här såg det ut på konserten i lördags. Jag är jätte nöjd med våra prestationer även om jag saknade vissa personer att dela detta med mig men som sagt jag är jätte nöjd. Vi fick in hela 12 300 kronor hittills till projektet, hoppas på att det blir mer.


Nu vet vi!

Igår fick vi veta... Igår bestämde vi oss för hur vi skulle göra. Så om några få timmar åker jag in till Jönköping för att se till så att det verkligen blir av. Ni som inte vet undrar säkert vad det är som vi har bestämt oss för. Vilket inte borde vara så svårt att lista ut.

I alla fall fick vi tag på vår framtida hyresvärd Bygginvest för att ta reda på den där bostadsansökan hur den hade gått och så. Hon kunde med glädje tala om för oss att vi får lägenheten på Rosenlund om vi vill ha den. Så efter skolan åker jag in och möter upp David för att skriva på kontraktet. Så om inom några månader ska jag bli äkta Jönköpingsbo och sambo till min älskade David.

Jag misstänker att jag kommer att spara en hel del tid på det, men det vet jag givetvis inte helt hundra. Bra bussförbindelser, när till vätterstranden och en hyffsat stor lägenhet så jag är ganska så nöjd, jajamän. Så jag väntar med spänning på att Syon ska komma tillbaka så att jag kan kolla upp om jag får ett skolkort redan denna terminen eftersom jag kommer flytta innan årets slut, men det återstår att se.

En röd höst

Hösten är vacker så länge som solen skiner, så därför blev det några röda härliga höstbilder på blad i förra veckan. Det känns som jag har utvecklats lite i alla fall under sommaren, men jag tycker mest att det är kul att se en liten förbättring.

Förresten hittade ett mail i min inkorg från JP. "Har du möjlighet att göra en artikel om en välgörenhetskonsert i Mullsjö, arrangörerna heter Sofia Larsson och Emma Ljung?" Hallå, det är jag som har anordnat den, för det andra ska man väl vara objektiv? Haha, var ju inga från JP där, vilket förvånade mig en aning men vad spelar det för roll. Jag är sjukt nöjd med konserten och det är skoj att de bara tog upp det i alla fall. Men visst det var surt att JP inte gjorde en artikel om det.

Snart blir det Engelska och sen blir det hem och plugga...

Monday is back on track

Alltså detta lägenhetsletandet gör mig på dåligt humör. Vi har ännu inte fått svar om den på Rosenlund och vi vet inte heller om vi ska säga ja eller nej till den om vi blir erbjudna att skriva på kontraktet. Jag håller i alla fall tummarna på att David tar ett bra resultat om vi blir erbjudna lägenheten vilket jag tror att han gör.

Sitter i skolan nu och ska ha internationell ekonomi, tydligen utan lärare? Eller? Ja, han har inte dykt upp än i alla fall och jag hoppas verkligen på att han skjuter upp provet en vecka i alla fall på grund av hans frånvaro. Men det återstå att se.

Hoppas verkligen på att det blir riktigt bra oavsett om vi hittar en lägenhet snart eller inte än på ett tag. Men det hade varit kul att hitta någon som man trivs med direkt.

längtar efter David...

Dystert humör...

Söndag igen... Och imorgon är det skolan som väntar. I lördags var det konserten och det blev ju ett bra resultat vi fick in drygt 9000 kr under konserten, sen hade vi ju fått lite pengar vid förra insamlingen och sen blev det ytterligare en insamling idag och några kommande. Jag var supernöjd med vårt resultat och jag hoppas att Victoria också var det, men hon brukar ju vara tuff med betygssättningen så vi får bara hålla tummarna.

Idag har jag haft en sån där riktig latdag/slappdag. Jag har visserligen gjort lite nytta men för det mesta så har jag bara vilat ut efter gårdagens bestyr. Vi tog en promenad på morgonen och då var det soligt och härligt. Nu på kvällen var vi iväg och kollade på en lägenhet. Dock återvände vi hem till David, superbesvikna. Köket var stort och det gillades starkt, men lägenheten var ett vrak rent ut sagt. Sönderrivna tapeter, utdragna eluttag, ingen brandvarnare, synliga rör, repade golv och gräsliga tapeter. Jag hade väl kanske lite väl höga förhoppningar innan vi åkte dit, men jag anser att tar man nästan 5000 kr i månaden för en lägenhet så borde man kunna räkna med att få ett redigt hem och inte ett vrak.

Det märks klart och tydligt att det är bostadsbrist i Jönköping och det jag avskyr nästan ännu mer är kösystemet som inte ens existerar. Det gäller att ligga på som attan och David har ett jobb att sköta och jag har skolan så vi kan inte ringa under dessa timmar så mycket som krävs för att få någon vettig. Det känns rent ut sagt hopplöst och jag hoppas verkligen att oturen vänder snart och att vi kan få ett gemensamt boende så vi slipper tappa så mycket tid som vi gör för tillfället.Nervös med stort S

Jag inser nu att jag kommer inte vara ledig i helgen. Jag har hållt på sedan klockan halv fyra med att ordna till konserten, är fortfarande inte klar och klockan är typ tjugo i tio. Imorgon kommer hela lördagen gå åt till att fixa konserten. Det kommer verkligen vara en lättnad när det är över men jag ser verkligen fram emot morgondagen också.

Om jag ska vara ärlig så är jag sjukt nervös inför detta. Jag hoppas verkligen på att det kommer mycket människor så att allt vårt arbete är mödan värd. Jag menar klockan halv tio skickade jag iväg min snälla pojkvän för att köpa lite mer ingredienser. Jag och Emma har gått ut med mängder av broschyrer till alla villor i hela Mullsjö. Vi har bakat fyra sorters kakor varav beräknad för typ 200 stycken människor. Detta måste gå rätt till. Hoppas på det i alla fall.

Nu är nog min paus över och det är dags att återgå till bakningen. Jag håller tummarna inför imorgon! Det får ni också göra!

Blandat

Som jag berättade igår så har jag och David ansökt om en lägenhet. Härligt, då kanske man är ute ur huset till början av nästa månad. Men innan vi bestämmer oss helt och hållet så ska vi kolla på en till lägenhet, i Huskvarna. Detta blir på söndag som detta sker och innan dess så har jag fullt upp. Är jag ledig nu för tiden? Svar: NEJ!

Igår fick vi hem frukt och grönsakskorgar hem till kära lilla villan. Ska bli spännande ikväll och laga mat, kanske kan testa något med blomkål i? Vi får se helt enkelt. Annars flyter allt på... Ludde ska få en ny nosgrimma eftersom han har pajat sin förra. Han är utbrytarkungen nummer ett säger jag bara. Så jag tröttnade helt enkelt på att ha 200% koll på honom och bestämde mig för att spendera lite pengar på en ny. Hoppas att den håller lite längre bara. Köpte dessutom ramar till Maggans tavla som vi ska sälja under konserten. Annars tar jag dem och har dem för sig själv.

Nu blir det lunch och jag är så jäkla taggad till konserten som är imorgon.


Lägenhetskoll på Rosenlund

Jag och David var igår och tittade på en lägenhet på Rosenlund, nästan granne med vätterstranden så att säga. Det var en helt okej lägenhet. Dock tyckte jag och David att det var konstigt upplagt. Liksom jättestort sovrum och typ minikök? Sedan var den väl inte i de nyaste laget, men det är nog inte så omöjligt om att de skulle kunna tapetsera om i något enstaka rum i alla fall. Det var 63 kvm och det är precis lagom i storlek på så sätt. Dessutom fick vi en liten balkong och det är ju nice på sommaren.

Så David åkte idag på morgonen till hyresvärden för att ansöka om lägenheten. Men uppenbarligen behövs det borgensman för mig. Så jag hoppas på att mamma ställer upp som det eftersom vi inte direkt har några planer om att utnyttja det. För alla som söktes krävdes det antingen borgensman eller ett fast jobb och förtillfället har jag inget av det.

Men jag tänkte att ni kanske är sugna på att se hur det såg ut. Så jag gjorde en sådär lagom avancerad teckning i paint för att visa hur det såg ut. Vill bara påpeka att huset heter vulkan och är gult och brunt... What?
I will collect the autumn leaves until next year...


I will collect the autumn leaves until next year and keep it as a memory.


Igår blev det att fota höstlöv. Jag hoppas att jag lyckades fånga höstens varma färger. Brittsommaren som Emma kallar det var här och vände en snabbis. Idag var det återigen dystert och kallt. Kändes ju sådär kul. På morgonen blev det dock glädje i luften då både jag och David lyckades hitta två olika lägenheter som hittills ställer upp till våra enorma krav. Så snart ska jag bege mig mot stationen för att åka in till stora staden för att förhoppningsvis hitta en passande lägenhet. Så idag har det varit lägenhetssnack hela dagen.

Jag har även haft mitt tal i svenskan
vilket var en lättnad att få det avklarat. Liten klass, ja då gäller det att passa på. Jag fick även tillbaka mitt etikprov och trots en hel del störande moment så lyckades jag få högsta betyg. Ja, jag verkar ha gjort en stark start i skolan och det gillar vi.

Dock fick vi även dåliga nyheter idag. Gymnasiet lyckades inte få certifikatet vilket innebär att de inte får ha kvar specialidrotten på skolan. Just nu blir det antagligen så att skolan kommer läggas ner efter detta läsåret. De påstod att vi treor inte skulle drabbas av detta men det tror jag verkligen inte alls på. Om jag var lärare och fick veta att inom ett halvår skulle jag kanske bli av med jobbet så skulle jag börja leta med all iver. Med andra ord så fort lärarna på skolan får en annan tjänst på någon av de övriga skolorna så kommer de sticka och lämna oss elever i sticket. Jag tror att det kommer bli svårt för oss elever att få rättvisa betyg det sista året och jag avskyr verkligen denna tanke. Vi vet ju till exempel redan nu att engelska läraren ska tillbaka till Sydafrika efter jul och den andra engelskaläraren som är tänkt ska komma tillbaka kommer troligtvis inte göra det nu. Då står vi i Engelska gruppen själva utan lärare. Jag förstår inte hur de har tänkt sig egentligen. Klart att det kommer drabba oss också. Jag avskyr den vetskapen...

G:oteborg

I helgen var jag och David som sagt på hotellbesök på hotell Mektagonen i Göteborg. Vi hade lyckats få en coophotell check av Davids föräldrar så vi skulle kunna få en riktig mysig årsdag. Perfekt! Jag övningskörde nästan hela vägen vilket resulterade till att vi bytte så snällt plats en kvart innan vi var inne i Göteborg, vilket var väldigt tur. Vi hittade knappt nämligen och att köra i en sådan knepig stad som Göteborg när man inte hittar är inget bra.

Efter en halvtimmes letande hittade vi äntligen rätt och kunde gå och checka in. Så för helgen bodde vi granne med Willys. Ett hotell med kök på hotellet och bo granne med Willys gjorde att fredagskvällen blev Tacokväll. Idol på tv:n och en taco i handen, bättre kan det inte bli helt enkelt.

På lördagen blev det god hotellfrukost serverad. Eller ja, om vi tar bort det gräsliga äggsenariot så var det toppen. Koka ägg kunde inte personalen där i alla fall. Men annars var det toppen. Så efter en god frukost bestämde vi oss för att ta det lite lugnt på hotellet och sedan gå på bio och gå på nordstan, kanske äta en bit mat ute.

Så efter en liten tupplur bemöttes vi av den första motgången på vår resa. P-böter. 1 meter för kort avstånd till övergångsstället. Suck. 900 kronor försvann där ja. Lite halvt dystra åkte vi och parkerade bilen vid Ullevi för att sedan gå bort till Bergakungen för att köpa ut våra biljetter. Davids minne är ungefär 10 gånger kortare än en guldfisks och därför blev det en 30 minuter lång promenad istället för 10. Men vi hade humöret uppe ändå! Så vi köpte våra biljetter och konstaterade att vi troligtvis inte skulle hinna med nordstan och då var det lagom dags att hitta den vegetariska buffen som Davids kusin Rebecka hade pratat om. Men eftersom vi inte visste namnet på restaurangen så gick det ju ganska så dåligt. Istället tog vi in på en kinarestaurang för att käka buffen där. De hade tydligen enligt personalen ett stort utbud utav det vegetariska, men nej. När vi nästan hade ätit klart hittar jag givetvis en bit som liknar kött väldigt mycket på min tallrik. Givetvis tänker jag inte låta något sånt passera bara så där. En kökspojke sa att de va räka. Det högsta hönset hävdade att vi inte kunde få det billigare. Den tredje hävdade att det visst var vegetariskt. Den fjärde hävdade att det var ägg. Och det högsta hönset igen klagade på att vi inte sa till när vi hade det på tallriken. Som ni förstår förlorade jag och David rätt fett.

Resulterade till att jag var sur typ resten av kvällen. Bion var bra och så väldigt mysig. Men jag blev inte riktigt på så bra humör förens dagen efter. Då gick vi på nordstan och David köpte ett par skor till mig. Gillar dem sjukt mycket och de två senaste dagarna har de varit min tredje kompis. Synd att vår årsdag inte blev som det var tänkt men jag tycker ändå att jag har tagit en del till lärdom av detta. Jag vill aldrig förlora David. Han är det bästa som har hänt mig och utan honom vet jag inte vart jag hade tagit vägen. Jag vet inte ifall han någonsin kommer att förstå hur otroligt mycket han betyder för mig. Men jag hoppas att han har ett humm om det i alla fall...


Köket på hotellrummet. Jag gillade det sjukt mycket. Så här lagade vi vår taco med rostade kikärtor.


Sängen på hotellet. Det var väldigt mysigt men jag var tvungen att inspektera sängen efter det som jag hade sett på Rachel Ray så att det inte var några bed bugs i sängen. Har blivit så himla skrämd.


Toaletten... Gillade stämningen på hotellet. Det var super mysigt. Även fast vi hade kanske lite höga krav innan vi kom dit. Vi hade dusch och så med på toaletten men fick ingen bra bild på det så jag tänkte inte lägga upp en bild på det.


stämning... Det ordet är U som i underbart....

Kakbak

Ja, som ni väl såg blev inte uppdateringen som tänkt igår. För jag hade fullt upp med kakbak till konserten. Jag bakade 202 stycken kolakakor. Stod i köket från klockan fyra på eftermiddagen till klockan halv åtta. Sedan blev det att snabblaga en nyttig pizza till Biggest Loser. Så att säga blev inte som tänkt.

Idag blir det nog inte mycket till uppdatering överhuvudtaget. Efter skolan sticker jag hem och sedan åker jag in till jkpg för att sedan åka till Huskvarna för att hämta upp broschyrerna som min snälla farbror har fixat åt oss. Har 15 gator kvar att dela ut till och det borde nog gå hyffsat så snabbt.

På lördag smäller det, för då kommer allt mitt och Emmas arbete vara sig värt. Så se till nu att dyka upp. Lördag kl. 16.00 är det konsert i Missionskyrkan i Mullsjö som gäller!!!

Glömsk?

Någon live uppdatering från Göteborg blev det inte. Men jag och David hade fullt upp där och vi hann precis med allt som vi planerade. Jag tänkte slänga in ett ordentligt inlägg senare ikväll med bilder från hotellet och vårt rum. Så det är något att lägga i åtanke.

Jag känner att mitt huvud har tappat all kontroll på vad som behövs göras. Jag har ingen aning om vad vi har i skolan och vissa saker som ska vara färdiga. Allt som finns i mitt huvud som har med skolan att göra är konserten, så det ska verkligen bli skönt när man kan lägga de tankarna vid sidan och bara fokusera på skolan sedan. Jag ska ändå göra mitt bästa i skolan, det måste jag se till. Jag är som tur inte ensam med detta problem. Emma har exakt detsamma svårigheterna som jag, men jag och Emma vi stöttar varandra så det ska la gå ändå.

Ikväll är det återigen Biggest Loser på tv. Ser lätt fram emot det. Hoppas bara att jag blir klar med vissa saker innan som att baka och plugga till svenska talet. Nu ska jag återgå till min håltimma för att plugga vidare med det som jag har missat att vi har, suck.


Jag och Emma, det är dessutom samma bild som vi har på vår broschyr.


Stolt storasyster

Åh, längtar nu tills efter skolan. För då blir det hem och packa och sen ut och springa en snabbis och sen så åker jag in till stora staden för att möta upp David och ta en helgmystripp till stora Götet. Så då blir det att ladda kamerabatterierna ordentligt.

Förövrigt så måste jag skryta lite. Min sexåriga bror hängde härromdagen med ut och springa. Visserligen på en ganska kort tur, 1 km. Men han var tapper och orkade springa hela vägen i nästan mitt tempo. Han kommer bli duktig det vet jag. Bara lite självförtroende som saknas. Men om man börjar tro ordentligt på sig själv så kommer han lätt orka springa hur långt som helst.

Nu blir det religion som väntas och sen sluta. Historian uppgiften är avklarad, nice. Geografiprovet gick också bra. Så härligt.

Svar på kommentaren från Lovisa. Jag går tredje året, Samhäll Ekonomi på Mullsjö Gymnasiet. Ett helt okej program måste jag säga.


RSS 2.0