Mamma & Pappa gifta i 20 år!

Hejsan allihopa!

Har som sagt varit hos David hela dagen medan han har jobbat. Dock kommer fallet inte bli så imorgon. Ikväll åker jag och min prins till mina föräldrar. Idag har de nämligen varit gifta i 20 år. Därför ska vi fira det med att äta god middag tillsammans med dem. Därför kommer detta troligtvis bli min sista uppdatering ikväll och jag får helt enkelt höra av mig mer imorgon.

Kan berätta imorgon också om det. Jag tror säkert att det kommer bli jätte mysigt! Jag hoppas verkligen att jag också får uppleva den dagen någon gång, kanske till och med tillsammans med David? Vi får väl se helt enkelt!


Nu har jag planerat Davids liv tillsammans med...

...Daniel Eklund!

Nämligen så här, jag loggade in på msn idag för typ första gången på riktigt länge och vad händer. Det första jag gör är att jag och Eklund planerar mitt liv tillsammans med Emma och Davids liv tillsammans med Eklund.

OsKill säger:
men kan ju vara bra att få lite aning om var hon kan tänka sig att bo utanför mullsjö

sofiejh säger:
Jag och Emma pratade om sånt för ett tag sen.
Vi pratade om att både du och David verkar vara så hemmakära, alltså vill bo kvar i Jönköpingstrakten medan jag och Emma pratade om att det hade varit roligt att bosätta sig någon annanstans i Sverige, sedan kom vi fram till att vi troligen skulle befinna oss i Jönköpingstrakten om typ 10 år i alla fall xD
Annars kan ju du och David bo kvar här och bli ett par så kan ja och emma flytta någon annanstans i Sverige

OsKill säger:
haha,jo!hon sa de men hon hade ingen idé om vart eller varför har man jobb kan man ju inte bara flytta heller i dom här tuiderna...
hihi,ni får göra de ja och david kan ha det mysigt

sofiejh säger:
haha jo jag kan tänka mig det ;P
Jo jag vet.   Har inte heller funderat på vart. Men skåne hade nog vart fint   Fast David vill nog inte bo där med mig ^^ Råkade nämna att jag tycker skånska killar har en söt dialekt   
Men och andra sidan ska varken jag eller David bosätta oss i Norge eftersom han tycker att norska flickor har en söt dialekt! ^^

OsKill säger:
haha,skåne är fint men inte så ja villbo där kan ja åka dit ist
*håller med david  norge blir bra!kännar 40,000 i månaden där på det jobbet ja gör nu me

sofiejh säger:
haha! Jo men dyrt blir det för allting är ju dyrare i Norge än i Sverige. OM ni inte bosätter er vid gränsen och pendlar över till Norge och jobbar och raggar brudar

OsKill säger:
haha,det låter perfekt tycker ja^^


Med andra ord önskar jag David och Daniel ett långt och lyckligt liv :D



Musjakt

God morgon!

Idag är jag faktiskt själv hemma hos David för första gången. Kändes konstigt när David gick upp vid typ kvart över sju och man själv låg kvar i sängen och kunde sova vidare. Man känner sig nästan lite taskig vid sådana tillfällen. Aja. Jag gick upp ungefär vid halv nio och började käka frukost. När jag är mitt i frukosten så hör jag Tussi (Davids katt) jama som sjutton och David har sagt tidigare att då kan det vara att hon vill visa upp en mus som hon har fångat. Men igår jamade hon också på samma sätt som i morse och då hade hon ingen mus utan då var det bara uppmärksamhet hon ville ha så innerst inne satt jag och hoppades på att det var så denna gången också medan jag gick lite halvt nervöst ut i hallen och upptäcker att min farhåg har blivit sann.

Givetvis så var det just idag som hon skulle ta in en mus, när jag var helt själv. Som en del kanske vet så har jag haft möss som sällskapsdjur så det är så sjukt jobbigt att ta ut en mus som jag vet att katten har dödat att jag helt enkelt inte klarar av det. Detta resulterar till att jag sitter helt stelfrusen på en stol i köket och hör Tussi sitta och tugga på den stackars musen. Nu är musen i princip borta. Lite rester från den ligger fortfarande på hallgolvet men David lovade att ta hand om det när han kommer hem. Känns skönt att slippa det i alla fall!


Besök på The Coffe House & Deli


Som sagt, äntligen blev vårt efterlängtande cafebesök avklarat. Tänkte berätta lite hur det var för er som undrar och funderar på att besöka det också. Alltså detta cafe var så himla mysig stämning på så att det inte är klokt. Kändes som ett ställe som jag gärna hade kunnat sitta på i ett par timmar i alla fall utan några problem. Det fanns en hel del att välja på också för typ vanliga cafepriser och David hade tydligen läst på någon lapp som satt där att man kunde välja att ha vanlig mjölk till vissa saker. Antar för te och kaffe men det vet jag inget om. Vi beställde varsin kopp te och två stycken cupcakes. Jag beslöt mig för en blåbärscupcake medan David tog en chokladcupcake. Vi var båda väldigt nöjda över vårt val av fika. Väldigt gott faktiskt! Något som var lite mindre bravar att hon kunde inte ta kortbetalning men hon hade tydligen beställt så att hon skulle  kunna göra det från och med nästa vecka. Rekommenderar detta fik starkt till alla som är sugna på att testa. Jag kommer gå dit igen, tro mig!

Jobbar hårt i sommarvärmen

Hejsan allihopa.

Nu har jag inte riktigt skrivit här på ett tag vilket jag tycker är lite synd men sånt händer.

Anledningen till varför det har blivit såhär är ganska så enkelt att förklara med midsommar och mycket jobb blandat med ullared blandat med ännu mer jobb...

Så om vi kommer till midsommardagen så jobbade jag då och reportaget kommer ut på torsdag. Det är allt som jag tänker säga för tillfället om det eftersom jag har tystnadsplikt.

Ullared på måndagen var ganska så nice trots sommarvädret. Vi lyckades pricka in en dag som vi trodde drog sjukt mycket folk eftersom de skulle ta dit kändisar och grejer men jag har nog aldrig upplevt ullared så pass luftigt som det var i måndags. Dock så var det väldigt oorganiserat antagligen eftersom de har utökat lokaler så man visste varken in eller ut vart t.ex. damkläderna slutades visa och var herrkläderna började. Ganska så krånligt. Dock blev det lite köpt ändå. Underkläder, fotoalbum till mig och David, schampoo och balsam samt födelsedagspresenter till Pontus och David. Om jag är ute i god tid denna gång, jajamän!

Idag har jag också jobbat (förvånandsvärt) men känns ganska härligt att jag efter denna veckan kommer nästan ha kommit upp i tusenlappen. Inte riktigt men jag gillar ändå att känna att jag har gjort en hel del. Har skrivit krönikan idag som nästan är klar att skickas in sen har jag även gjort enkät idag som jag till och med har skickat in. Ett reportage kvar och lite fix och trix med krönikan sen så är jag färdigjobbad för denna veckan!

Gillar tillvaron idag! Har faktiskt varit på vegancafét också idag men jag tänkte spara ett inlägg om det till ikväll. Så får det bli!


Lyxfrukost med överraskning

God morgon!
Idag väntar midsommarfiranden och trots en mulen morgon är det faktiskt soligt ute. Hoppas att det håller i sig under dagen. I så fall ska jag inviga min nya gråa klänning.

Om vi senare ska gå in på något helt annat så har jag och David haft värsta lyxfrukosten idag. Gröt med jordgubbar och banan och till efterrätt så blev det jordgubbar, grädde och mjölk. Förresten heter det verkligen efterrätt när man precis har käkat frukost? Sen gjorde jag en liten upptäckt. David har storleken small på linnet. Han som brukar ha storlek xtra large och tycka att det är för litet. Jo men visst är det trevligt att bli överraskad någon gång ibland.

Ha en bra midsommar allesammans!


Midsommarhelg

Hej allihopa.

Om en liten stund bär det av till David, ska bli trevligt. Men först och främst ska jag få i mig lite mat och packa. Ska försöka hitta något nytt jobb som jag kan söka också. Imorgon är det midsommarafton och vi hoppas på strålande sol även om vi inte tror på det. När var det senast fint väder på midsommar? Har inte varit det så länge som jag kan minnas i alla fall. Jag och David ska träffa några av hans vänner, det ska bli trevligt. I och med att vi tydligen skulle vara ute så skulle jag vara extra tacksam över fint väder. Hur ska ni fira eran midsommarafton?

I alla fall på Lördag däremot så ska jag jobba hela dagen. Detta ser jag inte fram emot, verkligen inte. David och jag försöker alltid hålla helgerna lediga eftersom det är de enda dagarna i veckan som vi faktiskt tillbringar hela dagen tillsammans, men detta blev ett undantag. Men det är ju tur att han är ledig hela dagen imorgon. Jag kan åtminstone låtsas att han jobbar på lördagen så kanske jag inte får lika dåligt samvete för detta. Dessutom så är det fortfarande två dagar som vi är lediga på och tillbringar tillsammans, se precis som innan! Nä nu ska jag nog fortsätta koka min mathavre och hitta något att ha till..

Tjena mors!

Mitt nya jag - Sophie Kinsella



Som jag nämnde härromdagen så har jag läst den här boken, Mitt nya jag skriven av Sophie Kinsella. Den här boken är så himla bra. Som jag sa sist så är alla hennes böcker så sjukt bra, men den här kändes lite speciell på något vis.

Boken handlar om Lexi som är 28 år och vaknar upp efter en svår bilolycka då hon lyckades förlora minnet från de senaste tre åren. I hennes huvud är hon fortfarande 25 år och har precis blivit förråd av sin pojkvän Nollan Dave samtidigt som hennes pappa precis har gått bort. Hon fick ingen bonus och har rent utsagt ett jobbigt liv. Men ganska snabbt fattar hon att allt inte är som förut. Istället för att se den gamla Lexi i spegeln upptäcker hon snart en karriärsgalen kobra som är gift med en rik man. Boken handlar om hennes kamp att få tillbaka minnet och förstå hur hon kunde bli en sådan människa.

Jag tycker att den här boken är spännande och humoristisk. Den är en typisk tjej, tjej bok och det händer alla möjliga tokiga händelser som i alla Sophies böcker. Lätt värt att lägga lite tid på den här boken. Jag rekommenderar alla hennes böcker!

Om ni har läst den här boken eller någon annan av Sophies Kinsellas böcker så får du gärna lämna en kommentar. Eller om du kanske har någon åsikt om hennes film En shopaholics bekännelser så får du jätte gärna lämna lite åsikter.

God morgon

Idag så är det dags för mig att bryta tv-tittar trenden och jobba. Jag ska ha möte på JP redaktionen och jag har upptäckt att de nya busstiderna är sjukt bra till det. Kommer ungefär en kvart tidigare, vilket är helt perfekt. Då slipper jag komma alldeles försent som jag brukar.

Vaknade idag med lite förhöjd temp, vilket jag tycker är sjukt obehagligt. Men jag antar att det kommer ge sig tillslut. Dessutom hade jag sjukt ont i ryggen i morse men hoppas på att de ger sig det med.

Igår laddade jag som sagt in bilderna till datorn från kameran. Härligt att bläddra igenom dem och se hur pass bra/dåliga de blev. Verkade ändå ha blivit hyffsat. Helt klart nöjd med det. Dags att återgå till verkligheten tror jag och se om jag har fått något mysigt sms från David!

Kram

Fruktsallad



I måndags så blev det fruktsallad till lunch för mig med vanilj kesella. I min fruktsallad hade jag röd grape, melon, vindruvor, äpple, päron, banan och cashewnötter. Väldigt gott tycker jag. Grape var dock ganska så beskt så det kanske man inte ska ha i så mycket som jag hade det. Men en lätt och god lunch när det är varmt ute :)

Fynd på Rean

Som jag tidigare idag så var jag och mamma på A6 igår. Vi traskade in en snabbis på HM där fann tre plagg ganska så kvickt som jag gillade. Dock ville jag bara ha ett nytt plagg i garderoben och eftersom den klänningen/tröjan som jag hittade var på rea och fanns bara en kvar i min storlek beslöt jag mig för att köpa den, trots att den inte passade så bra in på årstiden. Jag gillar ju en hel del färg, speciellt på sommaren.

Men för en enkel hundralapp, vad kan man begära. Den kostade från början 200 kronor. Wihooo. Halva priset, inte fel ;)



Så vad tycks?

Fetishelg i Malmö/Köpenhamn

Nu är det äntligen dags att berätta om helgen. Jag har så otroligt mycket att berätta ifrån helgen tillsammans med David. Dock har jag inte så många bilder som jag tog med min kamera utan David tog de flesta med sin mobil. Men jag kan visa de bilder som jag har och berätta om helgen ändå. Annars kommer det bara dröja ännu längre, det vet jag.

Nå väl, i fredags kväll åkte jag och David ifrån Barnarp och mot någonstans som jag räknade ut på vägen skulle vara Malmö. Hotell var bokat i sista minuten (och då menar jag verkligen sista minuten innan vi åkte) och sen var det bara dags att tuta och köra för David.


Glada som vi var åkte vi nästan hela vägen utan att stanna alls många gånger. Så ett par stopp senare och ett tolv döda fåglar på vägen så var vi framme i Malmöstad, typ elva på kvällen. Då återstod bara en utmaning, nämligen att hitta hotellet som vi skulle stanna på. Men efter en stunds letande så hittade vi det, mitt i centrum. Ganska så gött faktiskt.


Men eftersom vi visste att hotell frukosten var rätt så dyr så passade vi på att fixa lite resurser innan vi åkte in i själva Malmö. Knäckebröd är ju nyttigt, blåbärsdryck är ju nyttigt, banan är ju nyttigt och pepsi är ju nästan nyttigt och kakor är definitivt inte nyttigt alls :)


Vårt rum var ganska så mysigt i alla fall och vi fick det som jag var mest glad över, en dubbelsäng :)


På lördagen skulle vi ta tåget över till Köpenhamn. Eftersom vi inte visste vägen till stationen så frågade vi han som skötte om hotellet. Dock hittade vi inte riktigt rätt och istället följde vi vägbeskrivningarna till centralstationen, men uppenbarligen visade sig det vara Malmös återvinningcentral.


Men vi var inte sura för det, näpp. Vi var glada ändå och vi ger aldrig upp! :P


Och vissa ger definitivt inte upp... Keep dreaming älskling!


Men tillslut hittade vi givetvis till stationen och åkte med tåget över till Köpenhamn. Detta är när vi åker med tåget över bron. Det var super jobbigt när vi åkte under vattnet, blev ett sånt himla tryck i öronen och det var sjukt läskigt. Men we did it!


Köpenhamn. Inte för att det syns men statyn där borta är på H.C Andersen. Vi inledde vårt Köpenhamn besök med att käka en pizza/salladsbuffe och sen begav vi oss för att hitta vaxkabinettet. Dock visade det sig att de la ner det för tre år sen, det glömde turistbyrån i Malmö att nämna för oss. ;) Så istället besökte vi ett annat museum, Riply believe it or not. Jätte roligt med en hel del skumma grejer som brev på riskorn, tunggymnastik och krympta människohuvuden. Vi blev både förvånade, skrämda och skrattade en hel del.


Dessa stod i rådhusparken i Köpenhamn. För er som inte ser vad det är så kan jag tala om för er att danskarna är inte så finkänsliga som vi svenskar. De verkade inte ha något emot att kissa offentligt. Det var fyra till sånna här rader och precis bredvid kunde man köpa öl.


Vi hade det jätte trevligt i Köpenhamn. Vi fikade också innan vi åkte tillbaka till Malmö. En av de bästa upplevelserna med David och fler ska det bli.


Väl tillbaka i Malmö upptäckte vi detta. Aldrig sett så många cyklar på en och samma gång förut. Vi gick tillbaka en smidigare väg och köpte lite mat på vägen, sallad på go go green. Härligt. Vi åt även äppelchips, vilket är i princip torkade äpplen. Jätte jätte gott. Ska försöka hitta det här i Jönköping någon gång.


Vi hittade Soygurt på Hemköp. Tyckte de hade döpt yougurt som var gjort på Soya på ett klyftigt sätt. Var bara tvungen att ta kort på det.

På söndagen stannade vi inte länge i Malmö. Vi tittade in på köpcentret entré en halvtimme eller något och sen åkte vi tillbaka till Barnarp. Har verkligen haft en jätte bra helg med David i Malmö. Vi har verkligen haft våra happy moments när David lyfte på skottens kilt och sånt ;) Detta inlägg blev jätte långt men men, sånt händer! :) Hoppas att jag inte har tråkat ut er allt för mycket.

Kram

Sömnlös natt

Sov väldigt dåligt inatt. Jag sov kanske tre och en halv timme sammanlagt. Stackars David, så trött som han var och jag väckte honom under hela natten. Men förhoppningsvis slipper det bli likadant igen i natt då jag ska till läkaren idag och kolla upp och förhoppningsvis få antibiotika eller något.

Nu är jag egentligen sjukt trött men jag känner att det vore dumt att sova nu. Och som grädde på tårtan har jag fortfarande inte uppdaterat angående helgen i Malmö. Dåligt! Dock kommer jag nog inte hinna med det innan läkarbesöket. Kanske efter dock! Hoppas på det.

Hur är livet annars... hm.. Var i stan igår med mamma och köpte något nytt till min garderob. Kanske kan uppdatera och visa mitt fynd på rean. Visst är det så otroligt härligt när man plötsligt inser att man hittat något riktigt riktigt fynd för ett bra pris samt något som man faktiskt vill gå i. Ett riktigt halleluja moment!

Återkommer senare. Hoppas jag! :)

Farande över hela landet

Hejsan..

Idag vaknade jag faktiskt vid fem första gången. David skulle åka till Stockholm idag så var uppe och sa hejdå till honom innan jag gick och la mig sömndrucken i sängen igen. Stackaren fick veta igår kväll efter en tre timmar lång bilfärd från Malmö att han skulle åka tåg idag upp till Stockholm.

Saknar honom men jag är ändå glad över att han kommer hem ikväll även om det blir väldigt, väldigt sent. Men och andra sidan ger det mig tid att uppdatera bloggen och ta reda på en del saker som JAG ska kolla upp. Haha, ibland kanske det är bra med dagar som den här ändå. Eller så får man helt enkelt försöka leta reda på det positiva i det negativa, annars blir det jobbigt.

Tänkte även idag göra en bokredovisning här på sidan, vilket är lite nytt på bloggen. Men böcker är ju faktiskt en del av mig så då är det bara att tuta och köra tänkte jag. Tänker hela tiden ut nya saker som jag vill göra på bloggen för att få den mer intressant att läsa. Kanske är lite tråkigt att bara läsa om mig och mitt liv ibland för dem som inte känner mig så väl. Men vi får väl helt enkelt se vart det leder till tycker jag.

Har precis slängt i mig frukost och fått tre nya myggbett på låret. Skönt? Nä! Men spela roll. Vill myggorna suga blod så var såå god så ska jag börja äta mer knäckebröd!

Ha så gött tills vidare.

Sjukt bra helg!

Hejsan allihopa.

Nu är jag tillbaka från en härlig weekendtrip i Malmö. Vi åkte i fredags som sagt och kom hem vid två-tre tiden idag. Helgen har varit fylld med äventyr i både Malmöstad samt Köpenhamn. Haha! Har så sjukt mycket att berätta om vår resa och våra äventyr denna helg, men det återkommer jag när jag har laddat upp bilderna i datorn (alltså typ i morgon).

Har faktiskt läst ut en bok som jag lånade på bibilotektet igår. "Mitt nya liv" av Sophie Kinsella. Gillar henne verkligen. Hon skriver tjej, tjej böcker på ett humoristiskt och vardagligt men ändå otroligt sätt. Om det är någon som jag ser upp till med skrivsättet så är det hon.

Jag uppdaterar senare!

Giftemål för ungdomar

Jag satt och kollade på ett tvprogram om tonåringar som gifter sig. Någon var tio år när hon förlovade sig med en man som hennes föräldrar arrangerade. Det roliga var att mannen var hennes syssling. Visst verkade hon på programet vara nöjd med sitt liv och att hon sex år senare gifte sig. Trots hennes lycka kan jag inte hjälpa att jag tycker att det är helt fel. Jag tycker inte att man är mogen att gifta sig när man är 16 och ännu mindre förlova sig när man är tio år gammal.

Visst nu har jag ändrat lite min syn på arrangerade äktenskap. Hon sa under programet att det är lätt att man misstolkar arrangerat äktenskap med påtvingat. Hon sa att hon aldrig har tvingats att gifta sig utan hon gjorde det för att hon ville. Något annat som hon tryckte på var att ingen känner sig själv lika väl som ens föräldrar gör. Därför trodde hon att det blev så rätt för den hon gifte sig med.

Antar att det uppstår en punkt i sitt liv då man är redo för sådana saker och för vissa kanske det sker lite tidigare än för andra. Trots detta betvivlar jag att en 16-åring klarar av att hantera ett äktenskap så pass bra.

Men känns det rätt för dem så hoppas jag på att det går bra för dem.


Detta är inte den tjejen som jag pratar om innan, men hon var också med i programet. Hon hade nog den största klänningen jag någonsin sätt. Kjolen hade 27 lager, fatta 27 lager. Hon såg ut att vara hur stor som helst i den. Inte vackert!

Weekendtrip!

Hejsan allihop.

Idag ska jag och David resa bort över helgen. Jag har ingen aning om vart eller vad vi ska hitta på. Allting blir en överraskning. Härligt! Jag är övertygad om att David kommer på något alldeles utmärkt. Vädret sägs ju inte bli så bra i helgen men jag är övertygad om att SMHI har fel som vanligt. Jag tror att oavsett väder och var vi hamnar så kommer detta bli jätte bra.

Som ni kanske förstår kan jag inte lova så mycket uppdatering i helgen. Jag vet inte alls vart vi kommer stanna eller om det kommer ens finnas möjlighet till internet. Dock kommer jag ta med mig datorn ifall om att. Jag hoppas på att möjligheten finns helt enkelt. Måste ladda kamerabatteriet också!

See ya later!


Hard work!

Kom precis hem, igen? Jag har varit ute och fotat Emma och Sippan idag, bilderna kommer väl upp här på bloggen när jag är klar med dem. Inget att räkna med under helgen helt enkelt. Bilderna ser ut att ha blivit bra tycker jag och det var roligt att testa på något nytt. Toppen!

Dessutom ska jag jobba idag. Det finns nog ingen bättre tidpunkt att jobba med att göra enkät än en sån här solig dag! Tänk dig själv. Jönköping Centrum kryllar med folk som är sol och shopping sugna. Perfekt att haffa till enkät då ju! Dessutom har jag märkt att folk är trevligare och trevligare ju finare vädret är. Skiner solen blir alla helt plötsligt väldigt glada. Det tycker jag är härligt!

Nu så får det bli att göra sig lite mat och checka runt på lite resemål. David och jag ska nämligen iväg i helgen. Har däremot ingen aning om vart, men vi har våra funderingar på Malmö och en endagstripp till Danmark!

Uppdaterar lite senare!

Mitt framtida yrke?

Hejsan allihopa.

Nu är jag tillbaka i Mullsjö, igen... Kom hem för kanske 30 minuter sedan ungefär och gissa vad det första jag gör är? Jo, kollar utbildningar till högskolan. Ute i god tid? Jo, tjena! Har ju lite olika saker som jag funderar på.

Har till exempel funderat på yrket lektör eller redaktör. Ni vet, sådana personer som får läsa igenom böcker och fundera över vissa frågor för att senare avgöra om de får publiceras eller inte. I och med att jag tycker att det är roligt att läsa så hade det kanske varit något för mig. Problemet är den att jag vill INTE frilansa genom hela livet. Jag har liksom ett frilans yrke redan och jag tycker det är redan nu ganska jobbigt att inte veta hur mycket extra pengar jag kommer att få. Så vill jag inte ha det hela livet, utan jag vill veta hur mycket lön jag kommer få ut varje månad så att jag kan veta att mina räkningar kan betalas. Kanske inte så konstigt.

Sedan har jag funderat på att gå lite utbildningar till fotograf eftersom jag tycker att det är väldigt roligt och utmanande. Men återigen, jag vill inte frilansa. Detta krävs ju givetvis också som fotograf att frilansa och det är dessutom en tuff bransch. Det är liksom många ungdomar som fotograferar och vill bli fotograf som är dessutom duktiga. Det kommer nog inte bli så lätt att livnära sig på det heller.

Jag har även haft funderingar på att bli dietist. Jag har som ni säkert har märkt funnit ett stort intresse för mat på den senaste tiden och David har väl haft lite inspirerat mig till nyttigare kost vilket jag är väldigt positiv till. Därför har jag funderat på detta yrke. Läste dessutom att rekommenderad ingångslön för dietister ligger på 24 000. Det kan jag lätt leva med! Problemet är den att det verkar inte finnas några dietist utbildningar i Jönköping vilket är ganska så drygt... Men inget är bestämt ännu.

Om sanningen ska fram är jag jätte osäker på vad jag vill bli. Jag har ingen aning alls om jag ska vara helt ärlig. Visst har jag lite funderingar, klart många fler än vad som står här. Jag har funderat på att starta egna företag fram och tillbaka jätte länge men jag vet liksom inte. Känns som mitt huvud är fullt med funderingar men jag har liksom inget klart svar. Vad vill jag bli? Frågan ekar i mitt huvud ständigt nu för tiden. Men jag har inget klart svar. Jag önskar att jag var så säker som Emma. Hon har vetat enda sedan åttan vad hon vill bli och det vill hon fortfarande. Men än återstår frågan, vad vill jag bli när jag blir stor?


Frukt i mat

Verkar som jag hinner med det där inlägget trots det fin, fina vädret. Tänkte skicka ut en litet tips som (förhoppningsvis) ger er en smula inspiration och nytt till matlagningen.

Något som jag har tänkt på en del sen jag blev vegetarian är att folk ser frukt som frukt. Ett mellanmål, inget mer. Vi har väl lite gammal syn tror jag, men likväl som du kan ha paprika och tomat i din pastasås kan du lika gärna ha i bananer, päron eller äpple.

Härromdagen till exempel hade jag en pastasås med curry, äpple, päron, banan och MANGO. Det går precis lika bra som att ha "vanliga" grönsaker i och det blev super duper gott!

Gör man en pastasallad häv i lite frukt också. Det får det både att se fräschare ut samt bli en smula godare. Det tycker jag i alla fall.

Så våga testa gränserna i köket. Våga använda frukt i mat!


Utflykt till stadsparken!

Igår var jag och David som sagt barnvakt till Pontus, som ni redan vet. Mamma, pappa och Jonas var på introduktionskursen för att kunna få övningsköra. Under tiden gjorde vi en utflykt i stadsparken. Så här kommer lite bilder därifrån, precis som jag lovade!


De hade ett sagotema i stadsparken inspirerat från den boken då det är några barn som flyger iväg på en stock som liknar en drake om jag inte minns fel. Kommer faktiskt inte ihåg vad boken heter, vilket jag skäms för eftersom jag läste den ett antal gånger när jag var liten!



David är bara så söt! Haha, älskar hans min på denna bild! :P


Vi hade det riktigt roligt som sagt!


Pontus visar oss att man ska vara tyst så att lamorna inte spottar på oss...


Pontus matar "bambisarna"


Lamabebis!


David ♥


Trött lama! Eller som Pontus sa "Pumor" när vi kom hem ;)


Ponny... De verkade ha bebisfeber i stadsparken för det fanns även förutom de jag har visat både getbebisar och rådjurbebisar...


-David, kan jag få sitta på dina axlar igen?


Och hela dagen avslutades med en glass samt lek tillsammans med Vilhelm i lekplatsen. Säger som David sa, man ser inte på bilden vilken utav dem som är Pontus och vilken utav dem som är glassen:)

Jag hade jätte roligt i alla fall och vad jag har hört från Pontus så verkade han också ha haft det! Ikväll ska jag iväg till David. Tänkte uppdatera en gång till innan dess men lovar inget!

Kramis!


Riktigt sommarväder!

Idag lyser solen på, åtminstone här i Mullsjö. Sjukt gött. 27,2 grader i solen. Därför tänker jag otroligtvis skjuta upp att ladda upp bilderna från igår med några timmar. Man måste ju passa på att vara ute nu när det är så himla varmt. Så därför tänker jag ta mig boken som jag började läsa härromdagen och sätta mig i solen och njuta av det vackra vädret.

Hade förövrigt väldigt roligt igår med Pontus och David. Har nog aldrig tyckt innan att det har varit sååå roligt att vara barnvakt ;) Man lär sig något nytt varje dag, eller vad är det man brukar säga?

Uppdaterar senare med bilder! Have a great time until then!

Some new photos!

Äntligen är jag färdig med en hel del nya bilder. Ganska så roligt att exprimentera sig fram resultat som man aldrig trodde var möjliga. Så här slänger jag in lite för att visa er yttligare.







Snart ska jag iväg in till Jkpg med Pontus. Jag och David har ordnat honom en överraskning! Haha! Så snart innebär det att jag ska stå i köket och sen sticka ;)

Laddar säkert upp bilder från överraskningen imorgon... Kanske uppdaterar ikväll? Inte så troligt dock!

Äppelblomma

Sommaren är min favoritårstid. Blir riktigt fina bilder utan att krångla till det liksom. Det gillar jag. Fotade för någon vecka sen äppelblomma och det här är resultatet!




oboy vilket vakert väder...

Godmorgon alla bloggläsare.

Idag skiner solen som bara den och jag är på topphumör! Lätt värt att slänga in ett blogginlägg då, jajamän! Jag har tänkt att sitta med lite redigering idag av bilder, samt försöka höra med någon om jag fick fota den personen någon dag. Känner mig så enormt taggad på att testa lite nya saker. Hade varit så himla roligt att få exprimentera lite.

Få se, vad händer mer idag? Hm... Läsa bok? Plugga körkortsteori? Ja, vi får väl se. Tänkte i alla fall försöka slänga upp lite bilder idag som jag tog i förra veckan när det regnade. Vi får väl hoppas på det bästa helt enkelt ;)

Skriver senare! I'll promise!

Beger mig snart.

Strax blir det att fara iväg till stora staden, jkpg. Ska möta upp David där så att vi sedan kan åka hem hit igen. Nu när jag faktiskt åker gratis tåg så måste man ju passa på, samtidigt som jag inte vill vara ifrån honom en enda sekund till. Så nu blir det att ta en snabb macka med härliga mjukost på och sedan rusa. Och imorgon, så blir det en överraskning till Pontus, för då ska jag och David vara barnvakt åt honom medan Jonas, mamma och pappa går på en sån där introduktionskurs på körskolan.

Pontus: Sofie, vad blir det för överraskning?
Sofie: Kan jag ju inte säga.
Pontus: Lova att det blir något roligt i alla fall!
Sofie: Ja då, vi ska städa hela kvällen och så blir mamma jätte glad när hon kommer hem.

Elaka jag! Jajamän ;) Vet precis hur man retas med en sexåring, jajajmän!

Besöksrekord

Eftermiddagen har varit uppbokad som jag misstänkte att den skulle vara. Var en sväng på bibiloteket och lånade tre böcker. Två stycken är skrivna av min favoritförfattare, Sophie Kinsella. Jag gillar hennes skrivsätt och de roliga händelserna i en kvinnas vardag. Lätt att rekommendera! Hämtade faktiskt även ut en sån där boksommar lapp, alltså efter att ha läst tio böcker så får man en. Ganska så värt? Ja!

Sedan jag har kommit hem från bibiloteket har jag festat på lite glass mixat med några avsnitt Friends! I like ;) Oh yeah! Jag tror att det är bland de bästa serierna som jag någonsin sätt. Jag kan faktiskt ärligt inte förstå hur man INTE kan gilla den serien. Det var precis som tough love. Fast skillnaden är att den här serien är David rätt så emot. :/

En bra nyhet är att igår hade jag besöksrekord här på bloggen. Dock är det inte mycket att skryta med, men det känns bra ändå att folk läser det som man skriver även om jag skriver det mest för min egen skull. Gillar liksom att skriva ned det som jag tänker på och känner. Kanske inte så svårt att förstå.

Nu blir det att återgå till Friends! Uppdaterar senare!

Sweet textmessage

Hallå, då har sommarlovet äntligen kommit igång på riktigt. När jag vaknade i morses och satte mig på bussen hem mot Mullsjö kändes det konstigt att åka förbi skolans hållplats. Men vad hände i princip direkt när jag kom hem? Jo jag pluggade körkortsteori. Jajamän! Och under tiden när jag sitter som mest koncentrerad över dessa jäkla regler så hör min söta pojkvän av sig och skriver "Om det hade funnits ett världsmästerskap i söthet hade du kommit etta!" Haha, nä du delad etta med dig i så fall tror jag mer på ;) Sådana sms det är lycka om något!

Dagen är rätt så planerad hittills, ska snart till bibiloteket med mamsen och hitta böcker. Massa böcker. Sedan blir det nog att göra klart teorifrågorna på stadskörning och sedan slappa hela dagen. Kanske en tripp till jkpg också? Inget fel med det, näpp!

Hör av mig senare under dagen!


Härliga Söndag

Idag har det varit super gött väder. Visst har det varit lite små regnigt men annars har det varit soligt och varmt. Jag och David tog en ganska så lång promenad strax efter tolv. Vi gick förbi Davids gamla skola och han visade runt vart han hade gått och sådant och rätt som det var sprang Davids mamma förbi :)

På vägen tillbaka såg vi i varje fall en ödla. Det är nog första gången som jag ser en ödla i real life i Sverige. Har bara ett minne tidigare då vi var i Ungern och pappa berättade att ödlan tappade svansen om man tog den i svansen. Men vi var faktiskt så snabba fram med Davids mobil och tog en bild. Sjukt bra kvalite ändå för en mobiltelefon. Här kommer det upp i alla fall!



Lite off?

Har varit ganska så off de senaste dagarna. Men för en gångs skull tänker jag inte överrösa er med dåliga ursäkter. Låt mig bara säga så här, jag har prioriterat lite annorlunda.

Anyway. Igår försökte jag och David testa det där Vegan Cafét som ligger i Jönköping. Men vi hade ju oturen att missa det totalt. De stängde klockan tre på lördagar och på söndagar stängt. Så nu satsar vi på måndag eller tisdag. Jag är riktigt sugen på att testa detta fik. Jag tror det kommer bli en rolig upplevelse. Verkade i alla fall vara rätt så normala cafépriser, med det menar jag att det kommer kosta skjortan men det är nog lätt värt!

Har skickat in jobbet idag och det känns bra att ha det avklarat. Ytterligare lite tid som man kan skriva upp på lönelappen! Härligt!

Nä, nu ska jag dra mig. Skriver senare!

Bra start på sommarlovet

Igår skulle vi ha spelat brännboll i skolan, men icke sa nicke det blev inställt på grund av dåligt väder. Knepigt med tanke på att det regnade inte ens och där stod jag förberedd med både regnjacka och paraplyt i högsta hugg. Men istället blev det en sjukt knepig film. Hur läskig som helst. Jag och Emma visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Men som tur fick jag gå tidigare eftersom jag skulle på Jonas skolavslutning. Men den var jätte dåligt organiserad och nästan alla fick stå upp i kyrkan. Jag var sjukt arg på att vissa lät andra sitta på de plaster som var lediga när vi kom som då hette att de skulle vara till de i nian.

Anyway i natt åkte David på en hisklig feber och en super rejäl förkyldning. Så låg vaken en stor del av natten. Dock när morgonen kom bestämde han sig för att sticka iväg till jobbet trots allt. Men eftersom jag är så supernojig som jag är lät jag honom inte åka iväg förs jag var säker på att han hade kollat att febern inte var allt för hög och gett honom tre ibumetin. Så när han hade stuckit till jobbet bestämde jag mig att försöka sova lite framför tvn. Men shi fick jag för då ringde det från kommunen och frågade om jag kunde vikariera idag. Så då var det bara att ta en tre minuters dusch, slänga på sig lite kläder och slänga i sig en macka och sätta sig på cykeln och trampa iväg. Det roliga var att jag hade no idea om vart denna förskolan skulle ligga så jag fick faktiskt fråga mig fram. Shit, jag som bor i Mullsjö och har ingen koll på vart vissa förskolor i Mullsjö ligger. Pinsamt! Visst var det en bra inledning på sommarlovet i alla fall. Att jobba fem timmar. Så nu så väntar man spännt på löningen ;) Haha, inte riktigt men känns gött med lite pengar i sommar i alla fall. Kanske jag och David lyckas komma utomlands i sommar trots allt!

Nu ska jag och mamma sticka till affären och köpa fika och mat till ikväll. Uppdaterar senare :)

"Man känner smaken av sommarlov i luften"

Jag har faktiskt varit ledig idag. Jätte skönt. Man känner smaken av sommarlov i luften men det är fortfarande tillräckligt abstrakt för att man inte riktigt kan avgöra vad det liknar. Ganska så flummigt haha.

Jag har faktiskt gjort en hel del nytta idag så har faktiskt  inte slösat bort hela dagen på Friends. Känns bra. Tumbs up!

Imorgon blir det brännbollsturnering. Hade egentligen inte tänkt att gå men tyckte synd om Emma som i så fall skulle blisjälv i skolan. Kunde inte dissa henne så bestämde mig för att gå tidigare istället eftersom jag ska gå på Jonas skolavslutning. Så detblir två timmar i skolan imorgon. Fullkomligt överkomligt tycker jag. Dock ska vi inte samlas förs nio och min buss kommer en halvtimme tidigare men förhoppningsvis kommer Emma och underhåller mig lite.

Nu är det dags att sova. I helgen kommer en fotouppdatering på bloggen. Toppen!

Mål för sommaren 2010

Jag kom och tänka på idag att jag kanske borde sätta mig ner och tänka ut vad vill jag med sommaren 2010. Så jag listade upp en hel del saker.

  • Försöka hitta ett jobb
  • Övningsköra riktigt, riktigt mycket!
  • Lära mig körkortsteorin sjukt bra!
  • Försöka utveckla mina kunskaper inom fotografering
  • Komma igång med läsningen

Dessa punkter känns som jag borde fixa och det känns inte overkligt på något vis alls faktiskt. Målen är rimliga och jag vet att jag kan klara av dem om jag bara kör på. Detta blir bra. Det tror jag.

Har förövrigt redan sökt ett jobb på Ica idag till hösten då. Men vi får se om jag får det. För tillfället behövde de inte folk men vem vet kanske blir aktuell om de behöver till hösten. Hoppas kan man ju alltid.

Hör av mig senare :)

Kyssande vind; Kärlekens ord

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en bind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid,
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster en vind
sig vid om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls
i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.

_______________________________________________________________________________

Jag hittade den här dikten i min diktbok härromdagen skriven av Hjalmar Gullberg. Hela dikten står dock inte. Gillar bara den här delen av den. Det beskriver på sätt och vis lite hur det var mellan mig och David i början och hur det är nu. Det känns helt overkligt. Tänk att jag hade turen och träffade honom vid just rätt tidpunkt i mitt och hans liv. Vi behövde väl varandra då men samtidigt så var vi båda rätt så lyckliga för stunden.

Jag brukar tänka att det är bra att han får mig att må bra. Men tänk egentligen på vad det bästa är. Det måste väl ändå vara att jag får honom också att må precis lika bra som han får att må mig bra. Jag älskar det!

Det blev lite flummigt nu men för varje dag som går känns allt så sjukt mycket bättre och vi känns så sjukt mycket tightare och så kommer det fortsätta!


Världens godaste nudelsoppa!

Tro det eller ej men min pojkvän är den bästa man kan tänka sig på många sätt. Men något som ni aldrig hade kunnat ana är att han är sjukt duktig på att laga mat. Idag lagade han en super god nudelsoppa med currysmak. Tänkte lägga upp en bild på den både för att läska er samt inspirera fler att göra nudelsoppa oftare. Hemma hos mig är det faktiskt ovanligt, vid närmare eftertanke har vi nog aldeig gjort nudelsoppa just. Men det verkar vara väldigt enkelt och lätt och det finns nog miljontals sätt att göra det på så det är bara att testa sig fram hur man vill ha det. Sen kan man ju göra det väldigt lyxigt men även väldigt vardagligt.

Den här soppan som David gjorde är ganska så stark och vips så var man inte så täppt i näsan längre! Haha! Hoppas ni finner lite inspiration från bilden.


Massa timmar

Helt sjukt vad mycket jag har jobbat sen senaste löningen. Jag har räknat ut att jag har jobbat 13 timmar hittills denna månaden och jag har mycket mer kvar. Jag har t.ex. lite att göra denna veckan och då blir det en del. Alltså det känns redigt gött att se att man lägger ner tid igen på Rookie istället för att vara den personen på mötet som alltid säger att den inte kan. Känns bra att vara den där personen som säger ganska raskt jag kan, jag har tid med vetskapen att man kommer hinna.

Jag hoppas verkligen att jag kommer hinna jobba en hel del under sommaren och att jag får ett gött schema sen till trean så att jag kan fortsätta vara den personen som säger att jag kan.


Nostalgi

Jag och Emma sitter och väntar på att ha projektarbetelektion. Så vi lyssnar på låtarna som vi sjöng på vår skolavslutning när vi gick typ i femman.

Vart tog vägen vägen, ingen som vet lika bra att gå hem.

Kommer upp väldigt mycket minnen och så och det känns helt sjukt :P Men rätt så roligt att se hur många man kommer ihåg. Vi ska skriva ner texterna på lektion och det går nog bra tror jag!

Märkt David missbrukare!

Åh, dagen har varit så fruktansvärt lång. Har tänkt en massa på David och allt! Känns så underbart att vara med honom! Helt fantastiskt faktiskt. Visst är det nästan så att jag vill ta fram en glaskula och se in i framtiden bara för att få se om vi kommer vara lika bundna till varandra som vi är nu. Hoppas det!

Snart bär det av till honom. Även om jag kommer få vänta på att han slutar så tar jag nog tåget in till Jönköping vid tjugo i åtta. Så jag antar att det blir att gå SAKTA till Science Park. Väldigt sakta! haha!

Att bero på något helt annat så har jag pratat med Summer idag. Var sjukt länge sen och jag insåg att jag har missat massor. Men hoppas verkligen på att vi kan hålla bättre kontakt i framtiden!

Nä, nu får jag nog plocka ihop!

Ha det gött!

Kanske var dags?

Nu kanske det var dags att bli medlem på Facebook precis som alla andra. Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om.

Idag är det näst sista lektionen med min Engelska lärare innan han slutar. Sjukt tråkigt att han slutar. Han är lätt den bästa läraren på hela skolan. Vet inte riktigt vad som har hänt, men helt plötsligt känns det som alla lärare slutar. Jag menar bara de senaste två läsåren har mina absolut favoritlärare slutat och det känns väldigt tråkigt.

Men man kan ju alltid hoppas på att de anställer någon ny, riktigt bra lärare på skolan. För det behövs!


Överlycklig!

Äntligen!

Jobbade i fredags, gjorde en intervju. Fast jag kan inte säga vad den handlar om än utan det får märkas på torsdag. Då kommer även behind the sceen bilder av fotograferingen. Fick i alla fall en super bra kommentar. Detta är det bästa som du har gjort sen du började Rookie, var stolt. Det är jag!

Är överlycklig att detta numret blev så bra! Hoppas att de övriga i Rookie håller med mig om detta! Möte på tisdag. Det gillas :)))

Blåbärspaj för hela slanten.



Sista dagen på sista helgen innan sommarlovet börjar. Härligt tycker jag! Detta behövs givetvis firas genom att baka blåbärspaj. Än så länge är det bara pajskal i ugn som håller på att förgräddas men det kommer bli sjukt gott. Haha, när vi väl hade börjat baka och skulle få ut allt i en form  inser vi att det är för mycket deg, så det var bara att ta fram en liten form och fördela den överblivna degen där med!

Lite gott i sommarvärmen!


Vegan Café has come to town

Läste härromdagen i JP att det har öppnat ett vegancafé i jönköping. Sjukt bra initiativ tycker jag eftersom jag börjar inse hur mycket problem allt blir så fort man ska ha lite specialkost. Och som vegan kan det ju bara vara jobbigare att hitta ett enda ställe där de har någon form av mat/fika utan ägg, smör, mjölk, grädde m.m.

Helt grymt! Måste gå dit någon dag i sommar med David och testa :) Man måste ju stödja det som man tycker är rätt och då är jag grymt på att stödja detta! (Trots att jag inte är vegan) :)

Powerpoint prov

Tog bussen idag på morgonen. Kändes skönt att inte behöva oroa sig för att man inte har pengar på kortet. Dagen inleddes med ett powerpoint prov. För er som inte vet så påbörjade jag en datafördjupningskurs förra året. Under den kursen gjorde jag tre prov; Allmän IT, Windows XP samt Word. För att få det där datakörkortet så behöver man klara sju prov. Jag gjorde nu mitt femte prov idag och jag lyckades precis få godkänt på det, alltså 75 %.

Är ganska frustrerande att veta att jag behöver fixa två till prov innan nästa vecka men det är bara att ta sig i kragen och öva på excell samt excell databas.

Tror faktiskt att jag ska göra det redan nu... Ikväll väntar en intervju. Hoppas allt går fin fint....

sommarkortet

Nu har äntligen sommarkortet släpps. Köpte det idag och nu har nästan hela studiebidraget gått åt på bara det förbaskade kortet. Jag tycker att det är väldigt drygt att de som släpper korten inte tänker på att det är skolungdomar som köper de korten. Förra året tror jag att jag betalade 550 för det och i år var det 670 som gällde. Drygt helt enkelt!

Fotoplanering.

Har fått äntligen lite fler idéer angående foto. Bara hoppas att folk som är inblandade ställer upp. Hade bombis blivit grymt fin, fina bilder. Vet inte riktigt om jag ska avslöja dem ännu men kanske snart ;)

Jag brukar egentligen inte ha så bra syn på vad för bilder som blir fina men nu kanske det har släppt lite? Möjligtvis lite, lite grann. Fast jag borde läsa på lite mer om min kamera innan man börjar testa dem så att det blir ett bra resultat! Kan ju inte vända mig jämt till Emil så fort jag stöter på problem :)

Nä nu så far jag in till jkpg!

Kisses and Hugs!

Körkortsteori

Äntligen är en till kurs helt avklarad, körkortsteori. Vilket väsen det har varit med denna kurs. Både böcker, lektionsupplägget samt betygssättningen. Trots att kursen var skit måste jag säga att det var ju inte särskilt svårt att få högt betyg på kursen.

Känns skönt att äntligen lämna tillbaka den stackars teoriboken så jag kan öppna min egna istället. Fast det tråkiga är att jag inte på något sätt har garanti på att jag kommer klara det andra teoriprovet. Här krävdes det 30% för att godkänt, på det riktiga tror jag att det är 85% procent om jag inte minns fel. Det är ju sjukt surt...

Men, men... En kurs mindre att ha nästa termin när jag kommer tillbaka :) Slutade i alla fall med ett vg. Slutet gott allting gott, för så är det väl man brukar säga :)

Kvällen igår

Igår var kvällen helt great, bortsätt från alla dessa blodsugare som lever i vår källare. När David kom så hade jag hunnit med att duka, tända massa ljus och nästan helt färdig med maten.

Vi åt enchilas med quornbitar, ärtor, majs, paprika, bönor med en currytouch! Blev hyffsat gott. Jag som har en smula svårt för bönor tyckte att det var en aning för mycket. Men David verkade inte ha några problem med det!

Sedan fick han sitta nere i källaren tillsammans med blodsugarna och vänta på att jag skulle en kvart senare komma ner med en färdig kladdkaka samt vaniljvisp tillsammans med melon och banan. Sjukt gott måste jag säga. Det var som sagt den där kladdkakan som jag har lagt ut recept på tidigare, ni vet den med kesella.

En lyckad, mysig kväll helt enkelt. Jajamän :)



8 Månader!

Dagen har varit ganska så välfylld. Har haft en redovisning och ett prov. Kändes rätt okej så bara att hoppas på det bästa helt enkelt.

Idag firar jag och David 8 månader tillsammans. Ibland känns det som vi har varit ihop klart mycket längre och ibland känns det som att det nyss var den dagen i Augusti när jag träffade min prins. Det har varit en fantastisk tid och jag är så himla glad över att kunna dela alla dessa minnen som vi har skapat tillsammans med en så bra kille som han är!

Kort och gott, jag älskar min David för den han är! Vill inte byta ut honom för allt i världen! Och nu ikväll får han en överraskning när han kommer :)

Livet är en gåta och du är gåtans svar..
Allt annat må försvinna, om du blott stannar kvar...

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är här för mig som jag är där för dig.
Ge inte upp, älskar dig så...



RSS 2.0