Göteborg

Nu ser jag fram emot en kort helg i Göteborg. Snart så ska jag och David åka dit! Vi ska bo hos Adam vilket är Davids bror, sen får vi se även om Elisabet och Mikael är hemma för i så fall kanske vi träffar dem en sväng också.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på där :) Men vad som blir bra för min del..

Nä nu ska jag packa och sen ska vi sticka!!! FY fan va gött! :)

Kramar //sofie


Mysvecka

Oja, veckan har varit toppen!

Visserligen gick hela min vårdag åt att vara med mamma på ryhov, men jag ville inte låta henne sitta där själv. Kom ju sen till David också och det var lika mysigt som alltid. Han är bra han!

Mamma fick ju veta igår att främre korsbandet i knät hade gått av lr något sånt. Kommer inte riktigt ihåg, men det hade hon lyckats med, vilket gör så hon blir sjukskriven i tre veckor än så länge. Hoppas för hennes skull att allt löser sig utan operation.

Dagen har varit toppen, alltid lika mysigt att vakna vid Davids sida! Har faktiskt varit riktigt aktiv idag! I alla fall lite (A) skrev krönika i morses! GÖTTANS! Sen så latade vi oss lite och sen klassade jag ut David på stress.. Ovanligt *host host* Jobbat har jag också gjort idag. Nu har jag en krönika att skriva klart, en enkät att göra och två reportage. En hel del med andra ord, men det blir bra.

Imorgon åker jag och David till Göteborg, det ska bli nice! Härligt att komma hemifrån lite grann..

Nä nu måste jag nog gå, innan David tröttnar på mig.. //Sofie

Nybliven taxiförare

Nu kan jag kalla mig taxiförare. Blev väckt klockan 9 i morses för att få veta att jag skulle skjutsa Pontus till förskolan, sen vid 10 skjutsa jag mamma till vårdcentralen. Där vi fick veta att jag skulle bli tvungen att övningsköra till ryhov. Nu ska jag därför bara packa ner datan och lite läxor och sen kommer det att bäras av till ryhov. Det kommer bli bra. Kvällen kommer förhoppningsvis spenderas med David. Lite tråkigt att saker ska behövas att ändras i sista minuten men han förstår, det vet jag!

Ha det bra// Sofie


Härliga tider

Hur goa dagar som helst!

I lördags åkte jag in till jkpg och fixade present till Emma eftersom vi skulle fira henne, men sen blev hon sjuk vilket var väldigt synd. Trots allt satt jag inte lottlös denna kväll ;) Istället bar det av in till jkpg för att träffa David, skulle till hans polare :) Trevligt trevligt, de hade väldigt intressanta diskussioner måste jag erkänna. "Hur vet man att den blåa tallriken faktiskt är blå?" Latinska namn på olika muskler och diskussioner om tentan och gamla Batmanfilmerna, inte riktigt de diskussioner jag brukar ha i vanliga fall ;) Men roligt var det ^^ Sen åkte vi hem till David på kvällen, mysigt!

På söndagen var vi hos David den större delen av dagen men jag var hemma vid sju på kvällen ungefär. Fast David stannade här över natten.. Vilket han gjorde på måndagen oxå! Fast nu idag har han åkt hem och det känns en smula tomt.. ^^

David blev i alla fall überglad över sin nalle som jag gav honom :) Ska fixa kort på dem två! NÄSTA GÅNG! Kom ihåg det David!!! <3

Ser framemot Torsda då jag även ska ta en fika med Linda gumman! <3 sjukt länge sen vi sågs! Behöver fräscha upp våra roliga samtalsämnen ;) "Har jag kommit till Sofie nu, eller har jag hamnat hos en äcklig porrgubbe???" ;) Hon är för rolig hon!

Ser fram emot veckan! OJA! :)

Ha det gött, nu ska jag göra naturkunskapsläxan! // Sofie


En stor saknad

Nu är jag hemma i lilla Mullsjö igen, trevligt och mysigt att vara hemma i sitt eget rum, med sina egna lukter och sängkläder och allt...

Trots allt saknar jag Lera och hennes familj mer än allt annat just nu, hos henne var det verkligen en skön stämmning. Denna resan kommer alltid finnas med i mitt hjärta, det kan jag lätt tala om.

Med andra ord, ni som valde att inte hänga med på denna resan missade en fantastisk upplevelse som ni ALDRIG, ALDRIG kan ana!

Jag har dessutom blivit väldigt tight med Lera, det är bra, men det var väldigt jobbigt att lämna henne på flygplatsen imorses, jag grät faktiskt (mes jag är), och när jag kom hem grät jag lite till när jag läste mailet från henne..

Uppdaterar mer imorgon.. Godnatt!

Igar och idag

Nu tankte jag ta tillfallet i akt och beratta lite vad som hande igar och idag.
Igar borjade vi skolan vid 10.00, da skulle vi till ett stalle som heter Strochitsy som lag utanfor Minsk. De hade hyrt en minibuss som var i ett jattefint skick, alla sitsar var gjort i lader och var otroligt stor, inte alls i den klassen som allt annat har var i. Verkligen lyxigt! Man kan nastan tro att Emmys kille (han som hon bor hos) hade hyrt den..
Bussresan tog omkring 30 minuter och ska jag namna aterigen att alla kor som galningar har? Ehm... Det var regnit hela dagen, och alla forntida hus fran typ 1800-1900 talet sag precis lika dant ut som Asle Ta, inte speciellt spannande.
Vi fick aven smaka pa en valdigt rysk ratt, namligen nan form av pannkaka med nan korv och kycklingstuvning pa. (Ater ryssarna nagot annat an korv och kyckling tro?) Maten var fullt av benbitar i och det var ganska acklande for manga av oss som efter en ben bit i munnen vagrade att ata resten. Det serverades aven te och godis.
Nar vi kom tillbaka till skolan var det dags att ga hem till Lera och dar vilade vi i nagra timmar, sen kom Fredrik hit och var snall... Vad har hant? ^o) Man kan ju undra.
Sen skulle vi gatt pa rock-opera som jag skrev igar, men nepp det blev inget med det. Lararen hade bestallt biljetter till fel dag, otur for oss. Istallet gick vi pa cafe.. Trevligt trevligt. Jag bestallde en chockladmjolk med gradde och en bakelse, dock blev det lite for mkt for mig sa Hanna hjalpte mig att ata upp den, snallt.:)
Sen gick vi hem till Lera igen och dar serverade hennes mamma en slags potatisbulle med kott i, ganska gott tkr jag, definitivt en av de basta maltiderna sen jag kom hit! Annars hande det inte sa mkt igar mer an att Marcha hennes syster hade svart att sova pa kvallen, hon var valdigt full av energi bara for att jag var har. Men hon somnade tillslut.
Idag har vi varit pa kopcentrumet storre delen av dagen. Jag har kopt nan sovenir och sa men annars ar de sista hemligt! I alla fall tills jag kommer hem ;) Pa skolan fick vi bland den absolut ackligaste maten som jag har atit, med andra ord ar jag otroligt glad over varan skolmat!
Vi hade aven en konstlektion, da vi malde tva tavlor, svenskarna gjorde en och vitryssarna en. Vi malde typiskt svenska grejer pa varan som flaggan, rott hus med vita knutar och alg och en sjo och en midsommarstang. Fast deras blev bast, de var valdigt talangfulla.
Nu har vi kommit hem till Lera och jag sitter och tar de lite lungt. Ikvall blir det daremot Rock-opera och imorgon klockan 6 maste vi aka till flygplatsen.. Illa illa... Jag kommer vara dod imorogn nar jag kommer hem, bara sa ni vet..
Hoppas ni dar hemma har det bra../ Sofie

Jag saknar David

Det ar hemskt nar man ar borta och man inser hur mkt man saknar folk som man har omkring sig i vanliga fall..
Det roliga ar att jag saknar nog David mest, men jag antar att det ar bara for att allt ar sa nytt mellan oss. Det tycker jag ar bra!
Hoppas verkligen att han forstar hur mkt jag faktiskt tanker pa honom. For de ar otroligt mkt. Det ar inte de att Minsk inte ar trevligt, for de ar det. Men jag saknar verkligen att vara hemma.. Ha mojlighet att traffa alla som jag vill...
Ikvall ska vi pa rock-opera, blir nog ganska trakigt.. Men jag far tanka pa David sa gar allt lite fortare...
Sen kan jag aven beratta att Viktoria berattade att alla larare var oroliga for mig, pa grund av att de har markt att jag ar stressad. Dock sa kanns det som att det itne var sa smart av henne att saga det. Innan hade jag precis lyckats slappna av och tanka pa annat an skolan, nu tanker jag bara pa hur mkt jag har att gora nar jag kommer hem... INTE KUL!
Jag alskar min pojk!
Kalla halsningar fran MINSK/ sofie

Fullt upp

Hejsan, idag var programmet fullspackat har i Minsk. Pa morgonen nar vi kom till skolan gick vi direkt till national biblioteket som ar en diamantformad byggnad, valdigt vacker faktiskt. Allt var dessutom i glas! Aven vissa golv, och jag som ar hojdradd hade valdigt mkt problem med att ga pa de golvet. LASKIGT!!! Jag overlevde i alla fall;)
Senare gick vi forbi en kyrka som var for alla olika religioner, killarna ville ga upp for en trappa men tanten som jobbade dar stoppade dem och forsokte forklara for dem, givetvis pa ryska, att de inte fick ga upp dit fore de hade fatt en valsignelse av prasten och har blivit "renade".
Vi gick aven upp senare hogst upp pa national bibliotekets topp for att se en fantastisk utsikt, men jag har verkligen problem med hojder, och i hissen pa vag upp holl jag pa att do! Alla tyckte faktiskt synd om mig eftersom det var jobbigt att se ner... Anda har ja inget problem med att flyga, konstigt..
Vi har aven atit valdigt mkt idag, till middag at jag snitzel och potatis, antligen nagonting som inte hade fullt av fett i! YAY! Vagade inte ta ngn efterratt eftersom jag ar lite allergisk mot vissa frukter och manga av deras deserter inneholl mkt mkt kiwi sa jag skippade den totalt.
Foresten, i deras skola far de betala maten eller ta med sig lunch hemifran och de ater dessutom inte lunch fore 3 pa eftermiddagen! Vi haller pa att hungra ihjal oss pa den tiden, och nar vi val far mat forsoker de overgoda oss.. Alla kanner sig valdigt valdigt uppblasta i magen just nu..
Vi har aven bowlat ikvall och mitt lag vann ;) Fast jag ar verkligen dalig pa bowling...
Vi har aven foroskt att lara oss lite ryska, nu kan jag saga ja och nej, och jag kunde innan saga jag alskar dig men nu ar jag lite osaker.. Far fraga imorgon igen :)
Pa kvallen gick aven jag Emma, Lera, Luba, Igor och Andreas (asberg) och fikade, Igor och Andreas var vara livvakter, for pa kvallen var det farligt att vara ute som tjej bara for att det var valdigt mkt fulla manniskor utomhus. Vi fikade i alla fall pa ett cafe och det var valdigt mysigt. Skont att se Andreas riktiga sida..
Jag hoppas verkligen att vi alla som har deltagit i detta projekt kan vara vanner och prata med varandra nar vi kommer tillbaka till Sverige igen.
Na nu ska jag sova, klockan har nastan tolv pa natten har och jag ar sjukt trott!
Godnatt!

Antligen har

Hejsan, nu ar man har i Vitryssland.
Allt ar verkligen annorlunda maten, skolan, bilarna, folket pa bade positiva och negativa satt.
Det som ar svarast ar att saga Nej till saker och ting och bli accepterad. Igar bjods det pa champanj for att fira att jag hade kommit hem till dem. Och Mamma en sak sager jag bara, JAG FORSOKTE TACKA NEJ! Men de insisterade att jag skulle ha ett glas. Har ats det valdigt, valdigt mkt korv, inte min favoritratt som manga redan vet men man far verkligen inte lamna mat kvar pa bordet eftersom man visar sig oartig, med andra och ar det bara att tugga och svalja.. Med andra ord skulle jag uppskatta att fa ngt annat an korv nar jag kommer hem, SNALLA!!! (a)
Inget bilbalte nar man aker, for da klassas man som dum i huvudet, soldater over allt och stallas mot vaggen. Med andra ord kommer jag vara dod, fet och inte ha ngn rost kvar nar jag kommer hem.. Hoppas ni overlever ;)
Min och Emmas sang var valdigt uppskattad, nar vi var i en annan klass dar efterat sa en av tjejerna, "We heard of that one of the girls are a really great singer, can you sing for us please". Men jag slapp undan, Andreas och Victoria sa till dem att jag var typiskt svensk och var blyg.. Sant i o for sig..
Saknar alla dar hemma enormt mkt, speciellt David.
Hade faktiskt idag pa mig Hello Kitty tofsen han gav mig.. Tack!
Hors, forsoker skriva mer imorgon. / Sofie

Nu sticker vi!

Hejsan, nu är det snart dags!

YAY! :) Jag ska till vitryssland. Hur spännande som helst.. Nu ska jag packa de sista och käka en snabb frukost.. Får se om jag kan skriva något när jag är iväg :)


Hörs // Sofie

Ondska

Okej, det är bara Emma som fick vara oduktig på svenska lektionen ;)

Sitter och tricksar med ett svenska arbete som ska vara klart denna veckan om ondska. Måste erkänna att det är grymt svårt att göra en artikel som ska nå upp till den nivån som jag vill med en sådan luddig lärare. Känner att jag inte får några raka direktiv hur det ska göras.

Måste få lite mer av andras syn på ondska som jag kan reflektera till.
Vad relaterar ni till ordet ondska? Är en människa god eller ond?

Hade varit bra om ni som läser min blogg skulle vilja svara på den frågan :)

Nä, nu ska jag fortsätta  //sofie


Bra dag och kväll :)

Underbar dag igår! Minnesvärd som bara den. Först blev det prommenad med Lina och Emma och hundarna, ska göra ett ordentligt inlägg och bilder senare när jag kommer hem.

På kvällen kom David, mysigt :) Förutom massa plugg och jobb idag så känns allt fantastiskt. Lite mycket nu inför resan, men det kommer bli bättre! Det vet jag!

Nu ska jag och Emma vara lite dåliga på sv-lektionen (A) Fy skäms! :)

Ha det! // sofie


Gekås

Idag har det varit fullt ös. Väcktes strax efter 6 på morgonen och en timme senare bar det av till Ullared, Gekås givetvis. HANDLA, HANDLA!!!

Köpte NÄSTAN INGA onödiga saker (A) Visst är jag duktig??? :)

Dagens främsta inköp:

- Två långa koftor, en grå och en grön

- Jeans

-Jeansleggings

-Leggings

-Benvärmare

- Vinterjacka

-Tunnstrumpbyxor

- Underkläder

-Fotopapper

Med andra ord har jag i princip köpt mest kläder, lite annat plock blev det med... Godis och sånt(A) Är supertrött nu, men jag tänkte öva lite inför engelska provet... Imorgon ska det bli prommenad runt sjön, tidigt! Sen ska jag även träffa David:) Får se vad som hinns med mer! :)

Kastar in lite bilder på plaggen imorgon :) EN VECKA KVAR TILLS VITRYSSLAND!!!!

Ha det gött :) // Sofie


Mysig fredagskväll

Godkväll allihopa, äntligen börjar helgkänslorna komma fram. Då är det precis som det ska vara :)

Efter spelningen så bar det av till jkpg där David hämtade mig. Var hos honom, ute på prommenad, mycket prat, idol och allmänt fredagsmys :) Trevligt trevligt, ge mig mer av sånna fredagar...

Nu är jag hemma och ska snart sova. För imorgon bär de av till Ullared, Gekås :) Härligt med nya kläder...

Kastar in en bild på mig och David, jag är sjukt ful på bilden som vanligt men men ;)

Ha det gött// Sofie


Lååång fredag

Lång fredag och om sannignen ska fram är jag inte det minsta trött :) Bra va???

Morgonen började med matteprov och det gick ju bättre än väntat. En uppgift som jag var osäker på, men jag gjorde säkert massa småfel som vanligt ;) Typiskt mig.

God mat, med muffins, underbart!

Företagsekonomin är seg som vanligt. Men det funkar..

Sen är det historia, varken bra eller dåligt. Slutar vid halv fyra. Segt! -.-'

Ha det bäst :) // sofie


y=10x-x^2

Ni ska bara veta vad trött jag är på matte nu... Man ska absolut vara tacksam för den hjälp man får :) Synd att ja inte har de på provet bara ;) Andragradsekvationer hit, andragradsekvationer dit, är det de enda matte c består av???? Börjar undra...

Ni får önska mig lycka till imorgon bitti, för det lär jag behöva! // sofie


Inaktiv, jajamän xD

Hej hej, idag har jag varit sämst med uppdatering, dåligt Sofie! Jag som skulle vara en duktig bloggare (A) Men snart så kommer jag igång igen.

Idag hade vi Naturkunskapsprov, gick sådär som väntat, eftersom jag blev så stressad i slutet kunde jag inte riktigt koncentrera mig. Skit! Som tur är får jag lämna in en inlämningsuppgift utöver provet. Det är inte det att jag inte har övat om ni tror det, för det har jag. I min klass fick vi höra tala om provet för redan 3 veckor sen, då satte jag redan igång med att läsa på sidorna. Jag kan ju det egentligen, det är det att jag har svårt att koncentrera mig vid stress. Illa, illa.

På eftermiddagen i skolan fick vi mer information om vad som gällde inför resan till vitryssland, så nästa söndag bilar vi upp till Stockholm och tar flyget därifrån. UNDERBART!

Enda sedan jag kom hem har jag läst på till matteprovet som jag har imorgon och snart tänkte jag ta hjälp utav David om han blir klar med sitt käk någon gång. -.-' Typiskt honom. Jag har kommit på att alla som heter David är sega, och de som heter David och dessutom är jungfru är segare än segast! Då är det illa, det vill jag lova! :)

Ni får ha det gott ikväll :)  // Sofie


Relalalaxa

Sitter just nu framför datorn och lyssnar på Just D, härligt band de ;) Om vi säger så här, relaxa är något som jag skulle behöva just nu, men nej! Ska snart sova och gå upp TIDIGT imorogn och ta tag och sista minuten plugga till naturkunskapsprovet. Vet inte hur jag ska göra med skolan just nu, men så som det är nu mår jag inte bra utav.

Hinner inte bli frisk innan jag går till skolan igen för att inte komma FÖR långt efter. Så funkar det inte!
Tur jag har David, han är snäll :) Ska bli gött på fredag då jag får vara med honom, igen :)

Godnatt// Sofie

Förresten jag har slutat med ridningen, IGEN :) Jag har inte tid eller ork för det.


Sång, feber o skola

Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska ta vägen. Idag är värsta fullspäckade dagen och jag mår skit. Febern ligger på 38 grader vilket är väldigt högt för mig som brukar ha 36,6 grader i normaltemp.

Sovmorgon var skönt att ha i alla fall. Sen iväg till sångpedagogen och det var så härligt att komma igång igen. ÄNTLIGEN! Som jag har längtat. :) Blev en väldigt lång uppsjungning men vad gör de ;) Fick låtarna "One of us" och "Sakta vi går genom stan" i läxa. Det blir nog susen.

Nu sitter jag i skolan, vi ska skriva en artikel om ondska. Det blir nog bra de med om jag bara får inspiration. Vill verkligen att den här artikeln ska slå alla andras! Är fortfarande besviken på mitt förra betyg, tycker inte att det var riktigt rättvist. Men jag ska göra mitt bästa!

Skriver mer sen när jag kommer hem...

Ha det gott //sofie


Idolfunderingar och brist på inspiration...

Nu är det snart dags att dra sig till kojs så att säga. Nu är man med i idolsvängarna med. Jag har de senaste dagarna varit lite off med det snacket eftersom jag inte följer avsnitten på tv. Men nu så har jag uppdaterat mig på tv4:a play :)

Jurryns val av Wildcard är jag en smula undrade över. Till att börja med.. Camilla? Vad tänkte dem där egentligen? Finns andra som förtjänade hennes plats så mycket mycket mer! Det är INGEN schlagertävling. Idol är inget behov av en ny Kikki Danielsson. Det fanns andra som t.ex. Carl eller Clara som borde suttit på den stolen. 

Att kolla på idol är väldigt nyttigt måste jag säga. Jag som vill gärna komma och kalla mig själv musiker lär mig otroligt mycket på den kritik jurryn sitter och ger deltagarna. Man lär sig av andras misstag så att säga. Jag vill bara sjunga, NU! Men snart så blir det av!

Har även fått kli i fingrarna av att skriva igen, egen låt. Men jag har dock brist på inspiration... De låtar jag skriver vill jag förmedla ett visst budskap till de som lyssnar. Jag vill att låten ska betyda mycket för mig och att andra ska kunna sätta sig in i den. Utan inspiration blir det inget bra, tyvärr "/ 

Men nu blir det att sova :) Gonatt folket //Sofie


Plugg...

Nu är jag sjukt trött, vill jag bara påpeka. Jag har pluggat matte hela, hela dagen och det känns som jag inte kommer någonstans. Dock fick jag reda på ungefär vad som kommer på provet så nu känns det lite bättre än förut.
 
Nu tänkte jag göra de sista frågorna i Naturkunskapen och skriva ut dem och sen ska jag även fixa uppgifterna i ekonomin(borde ha gjort dem i förra veckan)

Nä detta tar vi och firar med en bild på mig och Tina, saknar henne som bara den! <3 Gumman, vi måste ta och ses snart <3


Godmorgon...

...allihop. Idag blev det inget matteprov för mig som det skulle ha blivit eftersom jag blev hemma idag också. Vaknade vid sju och insåg att jag hade en extrem huvudvärk samt var illamående, kändes lika bra att stanna hemma.

Jag vet faktiskt inte hur många gånger som jag i natt har varit tvungen att gå upp för att sätta tillbaka vattenflaskan hos mina kaniner. Jobbigt, men det funkar.

Dagen kommer nog bestå av en dusch, försöka få i sig lite mat och sedan matematik och andra läxor. Usch säger jag bara!

Ha en bra dag.  // sofie


Sic itur ad astra

Nu är jag här, alldeles ny och vilsen i bloggvärlden. Jag har länge gått och funderat på om jag ska börja blogga och idag tog jag tag i det.

Anledningen till varför jag valde just citatet "Sic itur ad astra", var eftersom jag gillar de citatet otroligt mycket. Det är på latin och betyder "Så går man mot stjärnorna". Ett självklart citat för mig eftersom min dröm är att gå mot stjärnorna.

Min blogg kommer främst handla om vardag. En av mina tankar just nu är även att jag ska ladda upp mycket bilder, men vi får allt se hur det blir med den saken.

Nu ska jag plugga matte C (gjort det hela dagen -.-') sen är det dags att sooova  :)

Hoppas att jag lyckas med att hålla mig aktiv

//sofijeh

 


RSS 2.0