Skolprat

Grovmallen för svenska-talet är i princip klart. Ska slänga in lite stilmallar nu och sen ska David läsa igenom det ikväll och se vad han tycker, snäll som han är. Det känns som jag är sent ute, fast jag vet att jag inte är det, men det blir nog toppenbra ändå.

Dessutom har jag lärt mig nya saker. Att ha svenskalektion utan lärare med prov lektionen efter innebär pluggtime till provet eftersom ingen verkar ha pluggat på det överhuvudtaget. Ehm... okej? Sista minutenplugg blir allt mer välkänt ju längre upp i årskurserna som man går. Men det är väl upp till var och en antar jag.

Efter provet ska jag och Emma upp till kyrkan igen för att fortsätta skriva ut dessa broschyrer. 380 st har vi skrivit ut hittills, men det har tagit typ elva timmar också. Vore skönt att få ut de flesta innan fredag i alla fall, men antar att det inte blir så. Kyrkan har efter denna veckan blivit lite av vårt tredje hem. Spenderar man över elva timmar på mindre än tre dagar så kanske det är dags att fundera på om man ska sova vid kopiatorn i kyrkan. Ja Emma, vad säger du? :)


Studiedag-stress och helgplaner

Idag hade vi studiedag i skolan, och om sanningen ska fram har jag aldrig, och då menar jag ALDRIG har jag någonsin varit så här flitig på en studiedag. Jag och Emma jobbade i lite si så där sex timmar på vårt projektarbete. Ja hela dagen gick åt att leka brevbärare och dela ut broschyrer samt att vara kopiatormaskinstekniker för att lösa de groteska problem vi fick med skrivare/kopiatorn när vi skulle trycka upp våra broschyrer. Vi hade tänkt att bli klar med åtminstone 500-600 broschyrer, men efter dagens stora bekymmer med kopiatorn blev det max 250 broschyrer som blev klara. Hoppas verkligen på att det är löst tills imorgon, då vi kommer vara i kyrkan hela vår sovmorgon...

Förövrigt så har jag och David planerat helgen. Äntligen! Vi har försökt i ett antal månader nu att komma på något lämpligt att tillbringa vår årsdag med, men i helgen som var kom vi i princip fram till att vi hade alldeles för många idéer. Ja, alltså mer än ett förslag. Det blev helt enkelt svårt att välja, så ett tag tvivlade jag på om vi ens skulle komma på något överhuvudtaget. Tänkte att det blir ytterligare en sån där dag då man sitter framför tv:n och undrar varför man inte kunde ha varit ute med planeringen LITE tidigare. Men nej, som tur slapp vi det där. Så på fredag kl. 17.00 så bär det av till Götet, vårt andra hem numera för att bo på hotell och ha det bara riktigt göttigt men ändå hitta på saker och ting för att göra vår första årsdag helt oförglömlig. Lätt att jag kommer ladda kameran tills dess alltså. Kan bara tänka mig vilka härliga bilder det kommer bli. Efter en liten research så upptäckte jag att vi kommer till och med att ha internet på hotellet. Datorn kanske ska med? Kanske blir lite uppdatering på bloggen då direkt från Göteborg. Så Adam, det var tur att du skulle stanna hemma, för vi kommer ha det riktigt göttit på hotellet med eget kök! HA!

Detta inlägg blev visst en bit, kanske lite tungt skrivet också. Men som ni förstår är jag grymt exalterad över den hela händelsen. Förutom detta så måste jag säga att det har varit tokiga dagen idag för David.

David: Alltså Sassa ser ut precis som Marie på gymmet, fast utan R.
Davids mamma: Vaddå, Maie då eller?

Vi kan jämföra Davids beteende med Bagges idag helt enkelt!


Bara för att hedra vårt förhållande och att vi snart har hängt ihop i vått och torrt i snart ett år så slänger jag upp denna bilden. För nu ska vi tagga ordentligt för helgen och sen ska vi tagga sjukt mycket tills nästa årsdag! Fatta vad pepp vi kommer vara då, vi har ju taggat i ett år då ;)


Müslibars


Nu kommer receptet på de fantastisk omtalade müslibarsen som jag har gått och småätit på i ett antal veckor nu. Sist jag gjorde dem så frågade jag min kära mor vad hon tyckte om dem när jag såg att det fattades en och hon var den enda som var hemma den kvällen. Till svar fick jag, "Ja, de var lite torrare, men det var ju mindre margarin och då gjorde det ju inget... Men... hur visste du att jag hade tagit en?" Ja, som sagt hon var den enda som var hemma, inte speciellt svårt att lista ut kära lilla mamma. Nu har jag tjötat tillräckligt. Let's cut to the chase.

Ingredienser:
- 8 dl Müsli, ica gott liv
- 1 pkt aprikoser
- cashewnötter, naturella
- 5 ägg
- 50 g - 25 g margarin

Gör så här:
Hacka nötterna och dela aprikoserna till mindre bitar. Blanda sedan ihop alla ingredienser. Anledningen till varför du ska ha ica gott liv müslin är för att den innehåller inget socker. Mängd margarin är en fråga om tycke själv. Ni som läste ovanför hörde vad min mamma sa, lite torrare blir det. Men enligt mig är skillnaden så enormt liten att det inte gör någon skillnad. Detta ska liksom vara ett mellanmål och inget godis, så det är ju bättre med desto mindre socker, salt och fett. Jag brukar ta en sådan bar efter jag har sprunigt, perfekt för ett sådant tillfälle.

När du har blandat samman ingredienserna så är det bara att breda ut allting på en plåt. Tänk på att ha en tjocklek på ungefär 2 cm. Sedan in i ugnen på 180 grader i ca 10 minuter.

När müslibarsen har gräddats och då är det dags att dela dem i mindre bitar. På det ovanstående receptet brukar det bli ungefär 22-24 st.

Kan inte fatta att klockan är så lite

Nu är snart även denna härliga helg slut. Men på måndag då är det skola och springning som gäller. Då blir det inte några sjukligheter som det var denna veckan. Jag har faktiskt börjat kryssa av min att göra lista som är för nästa vecka. Jag har bara en sak till som jag vill hinna göra idag och det är att plugga till etikprovet. Alltså, inte särskilt mycket att plugga till men jag tror att det är en fördel att kunna det där för att få så bra som möjligt på det.

På tisdag är dessutom studiedag som då ska ägnas till broschyrutdelning i lilla, stora Mullsjö. Ah, det blir nog ganska många timmar på det ja. Men jag och Emma hoppas på solsken och värme för att det ska bli lite roligare. Fast, lite regn kommer inte hålla oss borta från att en liten broschyr glöms slinkas ned i brevlådan.

I helgen som har varit har det framförallt blivit firandes av David och hans bror, Adam. Vi spelade ett spel som hette Carassonne som var sjukt kul, men tog lite lång tid fast jag är jäkligt taggad nu på att spela det igen för nu fattar jag ju tänket. David fick skjortor, kavaj, byxor, bromsrör och presentkort samt pengar m.m. Han verkade väldigt nöjd och det är ju själva poängen. Idag har vi dessutom hunnit med så mycket att man inte fattar att klockan inte är mer än fem på kvällen. Vi har övningskört, varit en tur på A6, sprungit omkring bland Ica Maxis hyllor för att reda ut lite saker till mitt sv-tal, jag har gjort klart frågorna om kalla kriget, fixat grammatiken på broschyren, fixat med hemsidan och dessutom fixat klart krönikan till jobbet. NICE! Har hela kvällen till godo nu ju.

Så, ja nu förstår ni att jag har haft fullt upp i helgen. Men vad gör det? Är precis lika nöjd och glad ändå ju. Nu ska vi ta veckan som är framför med stormsteg så att vi kan njuta av en helg till och dessutom fira vår årsdag. Längtar så!


Bonesabstinens

Nu är det första dagen den här veckan som jag faktiskt tittar på Bones. Har börjat få lite abstinens över det hela faktiskt. Men visst jag har ju hittat på vettigare saker de andra dagarna, men ja. Just denna tiden så är det min tid framför tv:n. Nu låter jag säkert väldigt hemsk för jag vill ju också för tillfället ha tv:n alla dagar i veckan kl. 20.00 eftersom måndag är det The Biggest Loser, Tis-Fre är det Idol som gäller, fast det är ju bara denna veckan som det kommer vara så för nästa vecka så förblir Idol på fredagar precis som vanligt.

Återigen till Bones. Jag är som sagt helt fast i den serien. Jag vet inte vad jag som gör att jag att jag fastnar för just den serien men jag fascineras av deras arbetssätt att få fram mördare. Vad löjligt detta låter, alltså jag vet att allt inte stämmer in i verkligheten, men tänk vad intressant det hade varit ifall det fanns sådana yrken i verkligheten.


Välkänd skola!

Härromdagen intervjuade svt en elev här på skolan om hans framgång om jag har fattat det hela rätt. Det var helt sjukt vilka knepiga klipp de gjorde. När han gick och tog mat och när han lämnade disken. Typ alla elever kollade konstigt på hela teamet och det känns så konstigt att man just väljer denna skolan.

Nu idag, är Tv4as Tv-team här och intervjuar en innebandylärare på skolan. Alltså att Mullsjö AIS är välkänt är ju ingen direkt nyhet. Men vilket "normalt" gymnasium har seriöst besök av två olika tv-team på mindre än en skolvecka? Nu börjar man ju undra vad som har hänt. Har Mullsjö blivit Sveriges centrum helt plötsligt? Jag har ingen aning men man kan ju börja undra.

Vart tog tiden vägen? Ingen som vet lika bra att gå hem.

Om ungefär tjugo minuter sticker jag till bussen. Ska jobba idag så nu blir det ingen rast och ingen ro. Planerade att springa idag men jag vet inte om jag är nu tvungen att skjuta upp det tills imorgon. Jag hoppas verkligen inte det. Kanske tar kort rundan idag då. Nu hinner jag ju inte men kanske sedan, beror ju på när jag har jobbat klart och så.

Tänkte bara förvarna dessutom att jag antagligen inte kommer bli mer aktiv än så här idag. Om en vecka har jag prov och ska ha skrivit klart mitt tal. Kanske borde ha gjort klart historiauppgiften också samt broschyrena för konserten. Shit, vart tog tiden vägen?

Måste bara säga att dagens höjdpunkt lätt var Olivias kommentar. "Jag var barnvakt igår till ETT unge". Ja, vart svenskan tog vägen vet jag inte, men hon bjöd oss på ett gott skratt i alla fall! Det var vi tacksamma för vill jag lova.


Ett bra tag sedan?

Så kanske dags att lägga in ett riktig inlägg nu då. Första denna veckan, eller hur? Sjukt dåligt. Aja, jag tänker inte lägga några försök till ursäkter ens. Skrev geografiprov igår. Vet några fel som jag gjorde och så men vi får väl se hur det gick. Tänker inte ta ut något i förskott, är ändå rätt så nöjd med tanke på tiden vi fick på oss att öva till det. La fram det till läraren dessutom innan jag gick därifrån att jag skulle önska att få reda på det lite tidigare nästa gång och jag hoppas verkligen att vi får veta det i fortsättningen, men det får tiden utvisa.

Vad har hänt mer? David och jag har börjat kolla omkring på lägenheter och hört av oss till vissa hyresvärdar. Så nu hoppas vi enormt mycket på månadsskiftet för att se om det finns något ledigt. Vi håller helt enkelt tummarna på att det kommer upp något då.

Idag får jag nästan klara mig utan min David hela dagen. Han och hans jobbarkompisar ska åka gocart så jag får sitta här i min ensamhet och laga mat till honom istället, så vi kan käka sen när han kommer hit. Har faktiskt ännu inga planer alls på vad jag ska laga men jag antar att det vi har hemma styr en hel del. Hoppas i alla fall på att jag slipper sticka iväg till affären.

Snart blir det att ge sig av till skolan dessutom. Så jag tänkte avrunda här. Tror detta blir rätt lagom till inlägg nämligen.

Kram.

tiden går fort

Jisses vad tiden går fort. Ena studen är det helg och då njuter man livet och nästa är det tisdag och inplanerade prov. Men nu så är det bara att gilla läget. Så tänkte uppdatera ordentligt i eftermiddag.

Through a peephole

Oredigerad:

Redigerad:



Ni som tror att denna bilden är bara något som är framställt genom photoshop tror fel. Faktiskt så är det så som rubriken säger. När jag och David var i Göteborg senast så fick jag för mig att göra det som vissa tror är fullt omöjligt, ta en bild genom titthålet i Adams lägenhet. Det var inte riktigt så omöjligt som man kan tro, men visst jag tänker inte heller ljuga och säga att det var lätt för det var det verkligen inte. Ändå är jag fruktansvärt nöjd med resultatet. Det enda som jag gjorde i photoshop var att fixa till färgerna litegrann.

Så detta är en av bild som fick gå före i kön för redigering. Men nu tänkte jag sätta igång med lite andra bilder.

Min pojkvän är en barbar

När disney channel var en ny kanal så gick ett tv-program som heter Barbaren Dave. I alla fall så letade jag upp det på youtube nyss och såg avsnittet. Rätt så kul att han har samma hårfärg som min pojkvän. Ännu roligare är att han heter Dave och min pojkvän heter David. Så vill ni tjuvtitta på hur min pojkvän skulle se ut om han var en tecknad figur? :D


´

Förlåt...

Förlåt för att jag inte har bloggat idag men jag har verkligen inte hunnit med. Hela dagen har det varit fullt upp och det känns som att jag knappt har hunnit andas ut för fem öre. Känner att jag inte riktigt hinner blogga ordentligt nu heller eftersom det är läggdags. Kommer inte orka med skolan annars.

Får återkomma imorgon, men nya friska tag och blogga ett riktigt stort inlägg om t.ex. müslibars. Så får det bli. Godnatt!

Hurtig? Ja!

Så efter en lång och slitsam dag i skolan så drog jag på mig de gamla gympakläderna och tog mig en springtur ute i det fria. Ja, så hurtig var jag faktiskt. Så nu ska jag försöka återigen att komma igång ordentligt med att röra på mig. Sprang 1,5 kilometer på 12 minuter vilket jag är otroligt nöjd med då jag har utökat min springrunda. Innan sprang jag bara industriområdet runt, men nu har jag lagt till en liten bit som gör en hel del. När jag kom upp för backen så kände jag mig ändå stark och hyffsat pigg så jag beslöt mig för att utöka rundan redan nu. Vilket jag sedan ångrade när jag hade kommit in på gatorna för då var jag helt plötsligt skittrött.

Nu i efterhand kan jag säga att jag var extremt glad över att jag gjorde det. För nu kan jag ju inte med att återgå till den "gamla" rundan utan nu måste jag ju fortsätta på denna. Jag vet att jag kommer ha träningsvärk imorgon som in i norden. Jag känner nämligen av den redan nu. Kunde förrut inte ens gå i trappan utan att klaga över smärtan i låren och i magen. Så med andra ord blir jag inte rolig att tas med imorgon, haha! Otur Emma och David.

Dessutom gjorde jag müslibars nu på kvällen eftersom jag var så grymt sugen på det efter jag hade sprungit. Så på fredag när jag ska springa igen så har jag resurser. Tog lite bilder på dem som jag givetvis kommer delge er med imorgon, eller fredag. Vi får se! Men de kommer upp, de kan jag lova.

Nu så får det bli tandborstning och sen bums i säng!


"Det ser lite strikt ut"

Idag har jag haft sovmorgon, otroligt skönt eftersom jag verkligen kände att jag behövde det. Även om jag bara sov en timme extra mot vad jag annars gör. Fatta egentligen vad en extra timme gör för piggheten. Dessutom bjöd min snälla mamma mig på lunch på Amigo (falafelsallad) vilket var en stor förbättring mot rotmoset i skolan.

Bad min snälla pojkvän att kolla igenom min och Emmas affisch efter ett antal ändringar. Fick reda på ett grammatiskt fel och fick även kommentaren att designen ser lite strikt ut. Skickade honom ett svar med frågan "vaddå strikt? :)" Sen fick jag världens gulligaste svar på det. "Inte så "busigt" (A) Men det är ju bra, ska ju inte se ut som ett barnkalas;) :)" Ehm... jaha älskling, har jag och Emma planerat ett barnkalas i drygt ett halvår så undrar jag om vi kommer få något betyg på det, haha.

Snart ska jag och Emma skriva ut våra barnkalas affischer och sätta upp dem över hela Mullsjö så att vi får riktigt många paket till Tanzania. Vad säger du om det, David?



Överraskande

Sista lektionen var sjukt seg och den blev ju inte bättre av att läraren hade en överraskning. Prov om en vecka! NICE! Med andra ord så ska vi lära oss 36 sidor utantill enligt honom på en vecka. Tycker att det var synd att han inte sa något om det förra veckan. Han hade ju inte behövt säga ett datum, hade ju räckt om han bara nämnde att vi skulle ha det snart. Så det var väl inget jätte roligt avslut på skoldagen, men jag tror att det kommer fixa sig ändå.

Olivia fick sitt efterlängtade körkort igår. Grattis på henne! Dessutom erbjöd hon mig och Emma skjuts till stationen idag vilket var otroligt tacksamt med tanke på att det regnade. Nu har solen börjat träda fram igen och jag är lite småtaggad på att egentligen springa. Jag känner att jag behöver ta tag i det snart igen så att jag kan sänka pulsen lite igen, men jag tror jag sparar det tills imorgon i alla fall. Kanske ska hålla de till samma dagar som David tränar? Ska fundera på det...

Igår började Pontus dessutom på löparskola och han var så sjukt stolt över detta. Han gick och berättade gång på gång igårkväll om hur långt han hade sprungit. Inte nog med detta pratade han massor om det nu på morgonen också. Det gjorde uppenbarligen intryck på honom. Mamma hade dessutom berättat för honom att jag och Jonas var duktiga på att springa när vi var små. Som om detta inte vore nog så ska Pontus redan springa "tävling" på torsdag. Hoppas bara att han gillar det om några veckor också, det tror jag!

Nu ska jag plugga och titta på bones. Som jag nämnt tidigare så är det en ny favorit!


Davidtankar

Så en ny dag, nya möjligheter och nya läxor. Allt är precis som vanligt. Jajamän. Men tillskillnad från alla andra dagar så kommer älskling hem till mig direkt efter jobbet idag. Så härligt att få lite extra tid med honom! Visst vi träffas ju varje dag men då blir det typ bara äta och sen lägga sig. Nu får vi lite tid att laga maten ihop och prata.

Slutar vid kvart i tre idag. Inte så länge ändå men lite segt med tanke på att vi slutar med geografi. Men det är okej. Bara hoppas på att Bengt släpper oss tidigare idag igen. Haha, han har ingen större koll på schemat, nä!

Kanske ska återgå till lektionen men jag slänger in en bild på David eftersom han finns i mina tankar.


Ta studenten är dyrt!

Måndag igen då, och min fjärde skolvecka. Nice, ett halvt sommarlov, ungefär. Den stora händelsen under dagen var givetvis skräcken för studentmössebeställningen. Så när vi kom till skolan var det bara att gå dit och kolla på vad hon hade att säga. Prova ut den perfekta storleken som passade våra huvuden och sen hoppas på att vi lyckades beställa en hyffsat prisvärd mössa.

Bara tanken på studentmössa är rätt sjukt. Det som är ännu mer sjukt är att man verkligen vill ha en oavsett hur mycket det kommer svida i plånboken efteråt. Så då är bara frågan hur mycket det skulle svida i min plånbok, jo en hel del. Oklara priser hit och dit. Ord som brillant, diamant, eko och lyx ekar fortfarande i mitt huvud efter denna dag. Vad ska det stå på den och ska man ha vita insydda ord här och där som ändå inte kommer synas?

Bara min studentmössa gick på ungefär si så där 700 kr. Det som jag valde till var typ mitt att få mitt namn insytt, valde ut brillantmössan istället för de billigare varianterna, valde SPEK i nacken på mössan och ett överdrag samt en krokad. Fastnade dessutom för en längre hoodtröjemodell som jag köpte också. Men en tröja kommer jag nog använda mer än en gång så det kändes mer prisvärt än mössan. Det sjuka är att de lyckas sälja så himla mycket skitsaker. Visselpipor, underkläder som står student på, t-shirtar, strandväskor, skor och champageglas.

Jag kommer inte gå på balen det är jag sjukt beslutsam om. De pengarna vill jag hellre lägga på en resa, körkort eller en ny dator än att vara fin under en dag och äta en okej middag under en kväll. Alla tänker inte så, det vet jag. Jag tror att det är ganska ovanligt att tjejerna inte vill gå på balen men ingen i mitt tjejgäng är taggad på balen så det blir kanske bara två tjejer på den. Förvånadsvärt, ja det vet jag men det känns helt enkelt inte värt det. Jag är helt hundra på att jag kan ta studenten ändå fast jag inte går den vanliga vägen.

Så vad kan vi lära oss av dagens cirkus? Att ta studenten är dyrt!!!!


Affisch avklarad

Idag har det blivit slappardag/läxdag. Så vad har man gjort idag med tanke på att ögat fortfarande är svullet. Jo, man har gjort en affisch trots mina dåliga photoshop-kunskaper. Affisch till vad då? Jo men det kan man ju ta och räkna ut. TILL KONSERTEN! Härligt härligt. Den har precis blivit hissad av Emma så jag tänkte slänga upp den här också så att det inte blir några missförstånd angående konserten!



När promenad blev svampjakt

Som jag sa i ett tidigare inlägg så gick jag och David på en promenad. Vi hittade en mystisk pil där det stod hitåt på, så vi följde den och sen var det flera som stod annat på. Men medan vi gick på den vägen så mötte vi en dam som hade en kasse med kantareller. Så vi bestämde oss också för att börja leta. Så då gick vi till ett svampställe som David hade varit på när han var liten. Minnet satt kvar och vi hittade till stället. Vi hittade massa svamp. Men inte den sort som vi letade efter. Eller jo, några stycken men de var alldeles för små så vi ska kanske gå dit senare.

Även om svamplyckan inte fanns med så var myggbettsolyckan det. Fick ett flertal i ansiktet och ett på högerögat. Bra jobbat Sofie, det är nog bara du som lyckas med sånt! Så nu sitter jag här med ett svullet öga som dessutom kliar som in i bomben. Så när ögat blev hyffsat svullet gav vi upp och gick hem igen. Dock har svullnaden inte lagt sig än och jag undrar om det har gjort det tills imorgon.


En så kallad fingersvamp som vi så fint har fått lära oss. Det var en av många svampar som vi faktiskt hittade.


Som ni ser, resultatet av ett misslyckat försök att hitta svamp och istället lyckas få ett myggbet på ögonlocket.

Shoppingrunda och tomatsoppa

Trots att det var lördag så vaknade jag halv åtta, alltså samma tid som jag har vaknat tidigare i veckan. Men det var skönt ändå att inte sova bort hela dagen eller hela helgen för den delen. Men trots att jag och David vaknade så pass tidigt så var vi extremt sega med att äta frukost och duscha samt andra nyttigheter. Så klockan var tolv innan jag satte mig bakom ratten och styra av mot högskolebibiloteket och sedan A6.

David var på jakt efter kallingar och något klädesplagg till jobbet. Så det slutade med en väst och tre par kallingar. Vi lyckades dessutom hitta världens mest fula par kalsonger. De var gjorda i samma material som mina jeansleggings. De blev direkt förbud på att köpa dem för David. Sen när vi kom hem så blev det att fira Davids shoppingrunda med en jätte god tomatsoppa. Riktigt  trevligt!

Så har vår lördag sett ut så här långt. Men det blir nog en promenad snart, så jag hör av mig senare.


De extremt fula och förbjudna kalsongerna som David inte fick köpa under några omständigheter.


Den mycket goda tomatsoppan som vi firade Davids shoppingrunda med.

Nu luktar det helg i luften

Nu är det min sista lektion för den här veckan. Religion/Historia... typ. Fattar inte riktigt. Hade historia innan och vi hann väl inte med allt som hon hade tänkt sig så nu ska vi fortsätta med historia nu med, en stund i alla fall.

Men nu så är det snart helg. Helg är min personliga favorit. Funderar på att försöka få David att tagga till och baka blåbärspaj. Vi får se... Slutar snart!


Vardag

Känner mig lite allmänt tjurig och tråkig idag. Det roliga är jag vet liksom inte ens varför jag känner mig tjurig. Det är liksom inte ens något specifikt som har gjort mig sur. Är la bara lite trött kanske.

Nu under eftermiddagen gick jag och Emma till infocenter. Jag ringde ju dit igår angående vårt projektarbete, så vi gick dit för att scanna in bilden. Tog ganska lång tid men vi fick det gratis i alla fall som kompensation för att det krånglade, plus en förminskad utskrift. Ganska så gött. Värt att det krånglade då. Sedan upptäckte jag och Emma till förtjustning att infocenter har ett eget plakat där man kan sätta upp affisch för olika evenemang. Härligt, härligt. Så över helgen har jag i läxa att fixa en "affisch" i photoshop. Oja, here we come.

Nu tänkte jag slänga mig framför tv:n en stund och titta på bones. Sen blir det att ta tag i läxorna! Har en tills på måndag som jag behöver fixa. Annars så flyter det mesta på. Imorgon är det fredag, sen så är det helg! Jag ska försöka lägga mig lite tidigare idag också så att jag är på tipp-topp-humör imorgon!

Mat och projektprat

Har precis lagat klart maten, eller inte all mat. Jag menar, jag väntar på att David ska ringa och säga att han är på väg till Mullsjö för då ska jag sätta på pastan och lägga in snitzlarna i ugnen. Hoppas på att det inte dröjer allt för länge bara. Vi vill ju ha klart maten till idol, inte så konstigt eller hur?

Idag har jag faktiskt jobbat extremt mycket med projektarbetet. Vi har ju en del att göra nu eftersom det börjar dra ihop sig. Så idag var jag och Emma iväg på grundskolan och fick smaka på lite nostalgi. Vi fick bilden av Maggan och boken av Ola. Eller, ja typ. Bilden som Maggan hade målat blev helt perfekt. Den passar så sjukt bra in på temat, så jag och Emma blev ganska så lyckliga när vi fick se höjdar-resultatet.

Dessutom har vi haft lite tur i oturen. Yola kunde ju nu inte vara med på konserten, vilket var väldigt tråkigt. Dels för att det blev nu en del krångel och dels för att vi hade sett fram emot det. Dock pratade vi med Hanna, en tjej på skolan och frågade om hon ville istället och det ville hon. Så det blev trots allt bra tillslut, som tur var! Jag kan inte beskriva hur mycket jag ser fram emot konserten. Bara hoppas på att folk drar med sig riktigt många familjemedlemar och kompisar nu. Det är inte riktigt mängden pengar vi bryr oss om under detta utan publikmängden.

Nä, David ringde nyss så nu får jag nog fortsätta med maten tror jag. Sen blir det Idol!


Maggans härliga bild! Älskar bilden och färgerna och tekniken... Åh, det kommer bli så bra!

Biggest Loser- tittarsiffrorna prioriteras


I Måndags var det dags för
The Biggest Loser Sverige att ha premiär. Jag som är ganska så intresserad av metoder för att hjälpa olika människor kände direkt att jag skulle följa detta program. De hjälper ju människor, så sägs det ju i alla fall. Klart att man ska stödja det initiativet genom att titta och följa för att de ska fortsätta hjälpa människor. Men i slutet av programmet insåg jag en sak. Tittarsiffrorna är det enda de bryr sig om.

Många människor söker till sådana program i hopp om att få hjälp. De vet redan om att de har ett problem i och med att de är kraftigt överviktiga men trots det ska deltagarna ändå åka ut redan i första veckan. De människorna sökte dit för att få ett nytt beteende, för att ändra vanor. Vad vitt jag vet ändras vanorna inte så snabbt... Att ändra ett beteende är inte så enkelt, sådant tar tid. Egentligen borde alla deltagare få vara med tills slutet och sen får man se vem som har gjort störst resultat. Den som har gjort störst resultat i slutändan borde få vinna. Men så funkar det uppenbarligen inte, eftersom det är inte så intressant för tv-tittarna. Men varför kan man inte då låta de vara kvar i 3 veckor innan de börjar åka ut? De hade nog hjälpt mer.

Jag trodde att vitsen med ett sådant program var att hjälpa människor. Men jag inser nu att jag hade fel. Inte nog med att de ska åka ut för att de har gått ner minst, dessutom ska de övriga deltagarna rösta ut vilket av lagen som ska åka hem. Då kan man tycka att åtminstone de personliga tränarna kunde se vem som har mest potential till att lyckas.

Vem som helst kan ju förstå att de inte kommer fortsätta träna och äta bra hemma. Vem som helst kan ju förstå att de inte kommer lyckas gå ner så mycket som de skulle ha gjort om de fick stanna kvar och få hjälp. Men istället prioriteras tittarsiffrorna framför deltagarnas välmående. Helt fel! Jag kan inte beskriva min ilska för hur känslokallt de är. Tv4 borde göra annorlunda. Bara för att den amerikanska verisionen av The Biggest Loser innebär att man kickar ut människor direkt som är i behov av hjälp betyder inte det att den svenska verisionen behöver se ut så. Jag önskar att Tv4 hade hjälp de människorna på ett vettigt sätt istället för att visa att tittarsiffrorna är allt! 


Rent trams faktiskt

Tisdag kväll, exakt en vecka sedan David fyllde år. Enligt Olivia kommer han inom ett år få gråa hår, men det återstår att se, haha. Idag var det faktiskt bara jag och Olivia i skolan. Helt så där mysteriskt har de övriga i gänget drabbats av något konstigt virus eller något. Kanske samma som har drabbat våra datorer på skolan? Vem vet?

Jag hoppas på att de snart är på benen igen i alla fall. Emma hoppas jag starkt på att hon kommer vara i skolan imorgon eftersom jag får gå till grundskolan själv annars. Det är bara att hålla tummarna med andra ord.

Så vad hände ikväll egentligen? Gjorde egen jordgubbskräm med extra lite socker i, åt mörkt nybakat bröd och te framför Idol. Innan dess hade det blivit några müslibars som slank ner. Jag bakade igår kväll. Kanske kan lägga upp lite bilder och recept på dem, för nu blev de riktigt lyckade!

Kanske är dags nu att ta tag i säkerhetskopieringen då min dator kommer scannas imorgon och kanske formateras om ifall jag har otur. Jag hoppas på det bästa! Min dator och jag ska inte gå skiljda vägar. Inte än i alla fall!


Facebook evenemang



Då har jag och Emma skickat ut facebook inbjudan till typ alla våra vänner på FB som är inom landsgränsen under konserten. Vi hoppas på att så många som möjligt kommer att komma. Men det återstå att se. Hittills vet vi att det kommer tre personer som INTE kommer att medverka. Wiihoo, stor publik ;) Ni som kommer att komma får jätte gärna bjuda in folk/ dra med folk till konserten så att det blir mer publik. En person extra är ett plus i kanten, det är ju så vi ser på det.

Jag är sjukt glad trots allt att vi har genomfört det och kommit så himla långt med projektet. Sen kanske det var dumt att vi inte gick ut med datumet tidigare då jag vet att det datumet har dubbelbokats. Men det är sånt som händer och jag hoppas på att det går bra ändå!

8 o'clock in the morning

Idag blev det en tidig dag i skolan. Tro det eller ej, men jag är faktiskt här över en timme tidigt. På sätt och vis är det rätt skönt, lär ju inte precis komma försent. Men stackars David fick vänta på mig i hela 7 minuter för att jag skulle bli klar så att han kunde åka till jobbet, taskigt läge.

På schemat idag står det engelska psykologi och geografi. Emma är fortfarande sjuk, men jag hoppas på att hon kryar på sig så att hon kommer imorgon. Vill nämligen inte gå själv till grundskolan och hämta grejer till konserten som förresten ska hållas den 9 oktober kl. 16.00. Så nu är det bara att skriva upp den dagen till vår konsert.

Igår fick vi dessutom veta att vi har fått något virus på skolan, vilket innebär att våra datorer ska genomsökas efter virus. Kanske borde ha säkerhetskopierat allt till min externa hårddisk igår, men tänkte jag på det då? En snabbis, sen slog jag bort tanken för stunden och nu är jag här i skolan utan att ha säkerhetskopierat mina saker. Roligt! Får hoppas att han tar det imorgon istället.


Emma, krya på dig. Det är tråkigt i skolan utan dig... <3

Frånvaro

Idag är det den tredje veckan i skolan. På mindre än tre veckor har alla som är med i det gäng som jag umgås i varit borta minst en dag från skolan. En bra start på terminen eller hur? Men nu har jag återfrisknat ordentligt och är tillbaka i skolan igen efter en härlig helg med 100% topp humör. Det är härligt!

Projektarbetet går framåt i en rasande takt trots Emmas frånvaro. Så nu är hemsidan i princip kirrad så långt som möjligt för tillfället. Så nu blir det att ta lite fler bilder och lägga in. Men annars kan man ju gå in på den nu. Så om du vill kolla in vår hemsida så går du klickar du på: "En Hjälpande Hand för Tanzania".

Nu så är det Internationell Ekonomi och det är ju rätt så nice. Men hör av mig ikväll..

biomys och en promenix



Ikväll var vi som sagt på filmfestivalen och kollade på "The kids are all right". Men vi åkte dit i väldigt god tid för att köpa biljetter och den killen som sitter i kassan säger till David "David LOUTONEN är de va? Och jag tänkte att David hade förbokat i alla fall. (notera felstavningen på Davids efternamn. Han bytte faktiskt plats på U:et och O:et). I alla fall kände David inte igen den där snubben, men sen visade det sig att han och David hade spelat dator tillsammans för en massa år sedan. Davids ursäkt till varför han inte kände igen honom var att han hade ändrats så mycket. Igen acceptabel ursäkt enligt mig!

Innan filmen gick vi en promenad också då vi skulle fått vänta i nästan en timme. Så vi gick bort till piren och vände, väldigt mysigt. David passade faktiskt på att ta den fin, fina bilden som är där uppe. Själv var jag avis på att jag lämnade min kamera här hos David. Fast jag hade ändå inte orkat ha med den och bära på. Ingen bra ursäkt det heller då man har en stark pojkvän som jag har.

Filmen var helt suverän. Mycket bättre än mina förväntningar. Lätt sevärd! Den var ju en amerikansk film och  visst det märktes men samtidigt var den inte helt förutsägbart som de flesta amerikanska filmerna är. Så att säga var både jag och David otroligt nöjda efteråt. Dock hade det varit ännu bättre om vi inte hade suttit bredvid ett par som käkar illaluktande torkade bacon till filmen. Usch, vilken stank alltså. Men jag ska inte klaga, för jag har haft världens bästa kväll med min pojk!

The kids are all right

Lördag idag och jag är klar med båda jobben och de är till och med inskickade. Så nu kan jag lägga det åt sidan. Skönt! Därför har jag nu helg, riktig helg. Så hur ska man fira det? Jo, man går på filmfestivalen ikväll. Det roliga är att denna film som vi ska se kommer sen på sf och då kostar det dubbelt så mycket som nu. Verkar vara en bra film, men vi får la se.

Tänkte slänga in trailern här så att ni kan se vilken film det är. Den verkar vara lite speciell men ändå amerikansk, precis sådana filmer som jag gillar.


Helg på riktigt

Så hur märker man när helgen snart har kommit på riktigt? Jo, då ser man en glad Sofie som ser fram emot en härlig helg. Toppen!

Efter en seg dag i skolan så förtjänar jag en helg. Det tycker jag verkligen. Det gör min lilla mamma också som den här veckan har återtagit platsen i skolbänken för ett tag fram över. Jag tror att detta är väldigt positivt. Hon har ju chans att utveckla sig i sitt yrke som hon har jobbat i 20 år med. Dessutom tror jag att det är positivt på andra sätt också, då hon förstår min och Jonas sits bättre. Skolan idag är ju inte densamma som den var då när mamma pluggade.

Snart ska jag in till Jkpg, om bussen inte sticker för tidigt igen. Jag ska jobba i några timmar sen blir det att åka hem till David. Det blir nog bra...


2 skolveckor avklarade

Efter idag har jag gått två hela skolveckor i trean. Ganska så nice att det går så pass snabbt. Men ändå kan jag inte låta bli att känna en stress. En stress över vart jag ska ta vägen sen. Även om jag har en lång bit kvar.

Men snart blir det helg, på riktigt. Under hela sommarlovet har helgen bara varit en del av veckan. Jag har varken riktigt sett fram emot den eller tyckt att den har varit tråkig. Men nu ser jag verkligen fram emot den. Dessutom är det rätt så härligt att sluta vid tio över ett. Lite surt att jobba på en fredag sen bara, men det går bra.

Nu ska jag försöka äta lite frukost innan jag beger mig till kära Mullsjö!

Glömsk flickvän?



Shit, vad glömsk jag är... Hade ingen tanke på att jag och David hade varit tillsammans i 11 månader idag. Men aja, jobbar sent idag. Lite tråkigt egentligen, fast vi inte kommer fira det något direkt. Ska fokusera mig på att ta igenom dagen sen så blir det andra bullar.

Svartvita konsertbilder- NEJ TACK!



Under den senaste tiden har jag följt en del fotobloggar. Speciellt nu under sommaren har man sett att många har varit på konsert precis som jag själv har varit och fotograferat lite. Dock har jag upptäckt ganska så snabbt att många fotografer som är ungefär på min nivå (amatörnivå) gör konsertbilderna svartvita.

Jag upplever ofta att färgbilder är mer liv i än svartvita. Konserter är livliga på många olika sätt. Flashiga ljus, och häftiga färger som hjälper till att förmedla den känslan som artisten önskar att publiken ska känna med den låten. Det är väl därför jag föredrar att se konsertbilder i färg.

Kalla mig gammalmodig, men svartvita konsertbilder är ett stort nej i mina ögon.

Gårdagen

Igår var det som sagt Davids födelsedag. Så efter skolan gick jag hem och vände direkt. Hann bara slänga in mig i duschen och packa snabbt ihop allt och åka. Det var en himla tur att mamma skjutsade mig till stationen eftersom tåget tydligen fastnade eller ngt i bankeryd. Hade inte varit kul att sitta där.

Var en jätte mysig kväll med taco och kladdkaketårta. Sång och presentutdelning till födelsedagsbarnet. Han fick väl ett antal t-shirtar och någon cardigan, efterrättsreceptbok och en fruktkorg... Utav mig fick David en t-shirt och en låda med proteinbars och en kruka med basilika med några tomater som dekoration. Verkade som att han blev nöjd och det är det viktigaste.

Har blivit lite mer förkyld inatt och det är lite surt. Men jag hoppas på att kunna bli frisk så småningom också. Nä, nu ska jag ta och jobba med projektarbetet litegrann...

Ha det bra så länge!


RSS 2.0