Julafton..

Hej allihopa,

som ni har märkt har jag varit lite inaktiv nu ett tag, men nu tar jag igen mig. Idag kom min artikel ut i Jönköpingsposten, var en del ändringar som inte riktigt var mitt skrivsätt men i övrigt är jag nöjd.

Julbordet var helt okej som vanligt. Min favoriträtt är lätt potatisgratängen och hoppande jävlar :D Vilken är eran? :)

Sen kom tomten som höll på att tappa masken. Roliga var att Pontus kom på att det var en mask, fast vi har spelat dumma hela dagen i princip. Det är skoj :)

Jag är supernöjd med mina julklappar dessutom fick en systemkamera, jeansleggings, örhängen, navelpiercing, korsordstidning, träningsoverall, spelbok och filmer m.m. Mamma och pappa blev dessutom väldigt glada för min och Jonas present till dem vilket var en kväll för 2 med bio och en bit mat. Själv har jag lovat bort mig som barnvakt. Kändes verkligen som de skulle behöva det.

Men eftersom julen även är till för dem som inte har det lika bra måste jag hälsa Emma extra julhälsning eftersom hon har fått virus på sin data :'( Illa!

Förlåt om jag har missat att svara på något sms (är en smula dålig på det)

Imorgon startar dagen med en fotorunda, måste lära mig min kamera :D Eve, vill du ta nån fotorunda på jullovet?

Här är vi taggade!

Säger som Anton Thorstensson: Från alla mig, till alla dig. EN RIKTIGT GOD JUL! //sofie

Brännskada och julgransfixande

Hejsan,

Igår gjorde jag nog ett av mina klokaste val på hela året tror jag *host*. Fick Kiaras klor klippta medan jag pratade med David. Pontus fick sedan hålla henne. Han börjar bli duktig på att hålla henne ordentligt och veta hur han ska behandla henne. Dock såg det lite roligt ut eftersom hon har så himla mycket päls, då hon är en lejonhuvad-kanin. Det såg ut som han klämde henne fast han bara höll om henne lite lätt, men det spelar ju ingen roll hur det ser ut. Det viktiga är hur det är, i alla fall anser jag det.

Men återigen till ämnet!
Som sagt, gjorde mitt klokaste val igår. Jag hade en ljuslykta gjord av glas tänd med ett värmeljus i. Medan jag snackar med David får jag för mig att jag ska släcka ljuset, men vad händer då? Jo, jag grep tag i ljuslyktan utan att tänka mig för så jag skulle kunna blåsa ut ljuset. Grejen är den att när jag tar tag i ljuset så bränner det till ganska ordentligt vilket resulterade till att jag tappade ljuslyktan i sängen. Ljuset släcktes av stearinet när de for överallt. Så nu har jag stearin på sängen, mina jeansleggings, lakanet och även min morgonrock. SMART! Så nu har jag en bränd tumme med värsta brännblåsan på, mysigt!

På morgonen åkte jag och David till Jönköping, där jag fixade med enkäten i -13 grader, kallt eftersom man måste vara ute när man tar korten. Under tiden var David och tränade. Men även om man i vanliga fall skulle ha kallat det snabbt tyckte både jag och Emil att det tog en väldig tid, en timme. Efteråt gick jag till gymmet där David var. Det pågick även tävlingar så vi stannade en stund och kollade. Davids polare frågade mig om David var snäll mot mig, han såg väldigt allvarlig ut så jag vågade inte dryga mig och dra till med att han slår mig otroligt ofta ;) Men hade önskat att jag hade sagt det på sätt och vis för att lätta upp stämningen ;)

Aja, sen for vi till A6, där jag köpte julklapp till Emma. NU är det bara några julklappar kvar! Härligt. När vi hade kommit hem och käkat blev det att sätta upp deras julgran utomhus, väldigt kallt men jag tyckte att jag och David gjorde det väldigt bra! Vi är duktiga när vi vill! Har även gjort klart mina jobb, ett som kommer ut på julafton och nästan klar med ett som kommer ut på Nyår. Har lite kvar att fixa där. Tänkte be David om hjälp... Det ställer han nog på.

Nä, nu ska jag ta och utmana David på en omgång i Bejewled 2 ;) Ha't //sofie


Virus

Hejsan folket...

Igår hade jag givetvis oturen att få virus. Ganska så tråkigt eftersom jag nyss fick tillbaka min dator. Jag kan nog inte ritkigt beskriva hur ledsen jag faktiskt blev över detta när det där fake antivirusprogramet visade falska virus. Tur jag har David som hjälpte mig att lägga det åt sidan och faktiskt somna trots att jag var både ledsen och sjuk...

Men nu verkar viruset vara borta i alla fall, hoppas att det är så nu också så att det inte bara verkar så. I alla fall, imorogn gäller det att möta Emil i stan kl. 11.00 för enkäten. Då gäller det att vara pigg! DET SKA JAG VARA...

Godnatt//sofie

Sovit

Ska vara allmänt tråkig just nu, har sovit hela eftermiddagen eftersom jag inte mår helt okej. Undrar vad det är :/ Stackars David som har fått stå ut med mig nu när jag har sovit så länge... Men jag hoppas jag är tillräckligt pigg för skolan imorgon. Känns dumt att vara borta de sista dagarna. Tänker inte ta ut något i förskott... Vi får se hur jag mår imorgon helt enkelt. //sofie

Härliga vecka

Sista skolveckan och det känns toppen! Imorgon åker jag nog till David med... Härligt att vara med honom.

Inga direkt jobbiga lektioner kvar eller några jobbiga läxor. Bara två arbeten som jag ska göra klart. Svenska arbetet är nog ganska bra om jag fixar idag. Ska bara komma på fem moderna synder. Några tips???? :)

I övrigt så är jag barnvakt åt Pontus nu och han vill verkligen hitta på något bara vi två, vilket jag borde göra!
Har verkligen ett sug åt att skriva nån låttext, får se när det kommer till verket!

Har även blivit bjuden till Kristin nu på söndag, dock vet jag ännu inte om jag ska gå dit lr inte. Hade varit kul eftersom det är lite andra som kommer dit än vad jag brukar umgås med och Lök skulle kanske dit med. Men vi får se. Jag ska fundera på det. //Sofie

Kärleken kommer, kärleken går.
Ingen kan tyda dess lagar.
Med dej vill jag följa i vinter och vår,
och alla mina levnadsdagar.
Mitt hjärta är ditt,ditt hjärta är mitt
och aldrig vill jag lämna det åter.
Min lycka är din, din lycka är min
och gråten är min som du gråter.

Filmdag?

Är i skolan och segar. Dagen började med film på tyskan och nu en film på svenskan? Tur att vi ska göra lite annat på engelskan. Fast...? Film är ju aldrig fel;) Kan bli lite långdraget bara:)

-Vem var Dickens?

-Oliver Twist!!!!!

Jo precis! Right? NÄÄÄ :) Saknar min älskling. Han är finast! <3//Sofie


Helgen lider mot sitt slut...

Idag blev det spelning i kyrkan och det gick toppen! Härligt! Jag som hade väntat mig att jag kanske inte skulle kunna sjunga och det blev bättre än vad jag hade anat.

Efter spelningen åkte Davids föräldrar hem till oss och fikade lite. Det var trevligt :)  Jag skrattade lite gott åt deras kommentar när de kom in på rönngatan. "Hur ska vi kunna hitta ut härifrån?" Det var exakt samma sak som David sa första gången han var hemma hos mig. <3

Annars har det vart slappardag och vi har faktiskt stått för matlagningen som blev väldigt lyckad! Tio poäng till oss! David ligger just nu och sover, han är så söt :)

Längtar förövrigt till fredag då det blir JULLOV! 5 skoldagar kvar... Då har jag gått halva min gymnasiumtid!

Snart lov.

Det börjar märkas på alla lärare nu att julstämningen har kommit. Väldigt trevligt med tanke på att det innebär att det blir mycket lugnare på lektionerna. Inte lika mycket läxor, prov o.s.v. Så här borde vi ha det jämt!

5 skoldagar kvar tills jullov

Gillar läget? OJA!//sofie


Luciatåg

Vaknade säkert 5 gånger i natt på grund av kaninerna. Rättade till buren 4 gånger då Snövit hade puttat bort buren. Det verkade som att de ville vara tillsammans så jag tog bort den ena buren. Hoppas det funkar nu, så jag inte har en blodig kanin när jag kommer hem... Är en smula orolig faktiskt.

Det var det luciatåg idag, visst var det mysigt. Men seriöst man undrar ju hur han hade tänkt när han valde ut solisterna? En var duktig på att sjunga utav dem, men de andra fattar jag inte hur de kunde få sjunga? Dessutom var det repris från förra året. Brist på fantasi kanske???

Lyckliga nyheter för övrigt. Får tillbaka min dator idag. Ska snart iväg och lämna denna förbaskade lånedator. Sofie är LYCKLIG LYCKLIG LYCKLIG! Dessutom blir jag ännu lyckligare när jag tänker på att David kommer hit idag. Är glad för jag har honom :)

Nä nu ska jag hämta min älskade dator! <3//sofie


Börjat fixa julklappar...

Börjar bli en smula orolig för spelningarna :( Har ännu inte tappat rösten, men under dagen idag har rösten blivit lite svagare eller vad man ska säga till och från. Hoppas att jag har den till söndag i alla fall :/ 

Vet ännu inte om spelningen imorgon, känner mig rätt osäker..? Jag är så himla rädd för de som Gabriella varnar mig för, att jag ska förstöra rösten...:/

Idag har jag vart i skolan, fått veta ett slutbetyg på kursen och jag är FULLKOMLIGT nöjd! Känns redigt bra faktiskt :) Härlig avslutning på terminen och året! Bättre julklapp innan jullovet kunde man inte få!

Har även jobbat idag vilket gick så där, men fick några nya jobb i alla fall. Är livrädd för att de ska känna att jag inte gör ngt. Försöker ju i alla fall.. Vill ju även ha lite pengar med...
Buss och Tågresan fick jag sällskap av Linda på skolan. Det var trevligt att prata med henne :) Var så himla länge sen nu!

För övrigt gick spelningen bra med vilket kändes skönt, dock så fick vi veta att den kommer garanterat sändas i Radio oxå.. NERVÖS! OJA!

Imorgon är det Luciafirande, vilket innebär tidig morgon, NEJ TACK. Men det är inget att göra åt.. Upp och hoppa helt enkelt.

Godnatt folket. //sofie


Bråk vid Intersport

Igår gjorde jag en enkät på stan. Det gick susen, vi gjorde den på en timme. :) Sedan stack jag till McDonalds och köpte två cheeseburgare. Pappa fick hämta upp mig på stan och skjutsa mig till A6, fast jag kom på sen att det hade nog tagit fortare att ta bussen till A6 (när jag ändå åker gratis sånna tider).

På A6 köpte jag nya stövlar, som jag kan ha nu. BRA! Samt gick jag och mamma på Ikea och träffade hennes gamla arbetskamrat. Kände inte igen henne, fatta vad chockad jag blev när hon gick in i oss med flit och stannade där tills vi upptäckte vem det var. Men det var kul sen när man fattade vem det var :)

Efter det skyndade vi oss bort till intersport för att kolla på de där träningsoverallerna som de sålde ut. Jävligt mkt folk var där och det blev värsta köphysterin när de rev bort pappret från overallerna. Folk blev inputtade i andra ställningar och väggar. Helt sinnesjukt! Folk tog till och med 5-6 olika overaller för att sedan kolla ifall de var i rätt storlek. Jag orkade inte ge mig in där och tyckte definitivt inte att mamma skulle göra det med brytna revben och skadat knä. Men hon är envisare än mig så det gjorde hon ändå. Vi fick i alla fall våra träningsoveraller och ställde oss i en kö som senare gick runt hela affären.

Jag åkte på kvällen till David där jag visade David hur man gjorde riktiga pannkakor och de blev faktiskt riktigt hållbara. YAY!!! 1 poäng till mig! ;) Jag måste säga att de är nog de bästa pannkakor jag har gjort ;) Lyckades dessutom bara paja 2 lite lite grann :) Toppen :)

Älskar min pojk! //sofie

Vi har lärt oss...

I fredags bar det av till jönköping eftersom jag skulle till David. Det blev tittande på idol och trots att Davids pappa hade verkligen engagerat sig i röstningen på Tove så slutade det ju med att hon fick lämna idol. David kunde inte beskriva riktigt sin sorg över det. ;) Jag blev faktiskt oerhört förvånad då jag var helt säker på att Tove och Erik skulle stå i finalen. Hade fel!

På lördag morgon åkte jag, David och hans föräldrar till Göteborg eftersom vi skulle gå på Nordstan, Jul på Liseberg och även Fitnessfestivalen. Främsta anledningen till vi åkte dit var för Fitnessfestivalen.

På lördagen var vi på Nordstan, här kommer bilderna där ifrån!


På nordstan var det några småflickor som brottades. Hon i rött vann rätt överlägset!

Vi såg på Akademi Bokhandeln Andreas Carlsson, vilken chock vi fick först, men nu har jag och David lärt oss.... Vad vi har lärt oss tar vi längre ned!


De hade en stor julgran mitt i nordstan och som ni ser är det jag och Adam på bilden. Det var sjukt mkt folk på Nordstan, jag blev trött först av alla.

Vi gick sen på Jul på Liseberg, det var mysigt men det dröjer la ett bra tag innan man åker dit igen.


Jag och David utanför Liseberg.


Lisebergstornet. Vi såg även en isshow, men blev inte så bra bilder.

Söndagen var vi på Fitnessfestivalen.


David spänner sig i min tröja. Helt otroligt att den passade...'


Han var lite sur på att jag bara behövde betala 50 medan han behövde betala 150 ;) Vissa har ju tur ;)


Adam och David körde armbrytning och givetvis förlorade David. Han har krymt. Men David ökade sitt självförtroende lite när han vann i armbrytning mot sina föräldrar.


Adam och deras gamla polare samt nu idag Sveriges starkaste man.


Adam vann även mot David i antal dips. Men jag måste säga att David gjorde ett gott försök!


Davids mamma körde oxå dips.

Paolo Roberto, david beskrev honom som en liten man med ett stort ego. Jag beskriver honom som en kort männska som är lika liten som Davids ena arm! :)

David lyckades även bli fotograferad utan nån reporter som var där på Fitnessfestivalen när han gjorde ett flertal misslyckade försök till att göra armhävningar i nån konstig sak. Adam och Davids mamma hade ändå lite talang för de där, men att David är släkt med dem det kan man verkligen inte märka av ;)

Detta var våran helg. Men nu är det så att vi har lärt oss någonting förutom att David har blivit liten är att kändisar inte är mer speciella än vad vi andra människor är!

Vi hade i alla fall en rolig helg! //sofie


Göteborghelg

Som jag nämnde så åkte jag och David och hans föräldrar till Göteborg i helgen. En bra helg som vanligt. Men gillar inte att helgerna går så otroligt fort. De bara rinner iväg. Ena dagen känns det som att fredagen är här och man ser fram emot en lång och trevlig helg, sen helt plötsligt är det söndag. Hatar förövrigt Söndagar, eftersom det innebär att dagen därpå är det skola!

Men snart är det jullov i alla fall:) 10 skoldagar kvar tills jullov. Snart bara presentköp kvar. :) Nån som vill hänka och köpa julklappar nån dag??? :) Ska bara i princip bestämma klart allting (A) Men det har jag typ gjort nu... Bara David kvar i princip....

Skriver senare mer om helgen med en hel del bilder! //sofie


Fredag, fredag, fredag, fredag, fredag, fredag, fredag, fredag, fredag, fredag

Idag var det provdag, gick ju helt ok. Helt klart inte bland mina bästa, men absolut inte bland mina sämsta heller!

Till lunch blev det lasange och prat med Natali Andersson om allt möjligt, speciellt musik och sång. Det var trevligt att träffa henne igen. :) Och till efterrätt blev det Chokladbollar :) MUmsigt ;D

Nu har vi företagsekonomi och vi jobbar för fullt med likvitetsbudget. Det är ganska svårt måste jag erkänna! Fattar inte det riktigt. Bea och Oliver diskuterar förfullt hans status i samhället. Typ enligt Bea tkr ingen om honom ;) Intressant diskussion måste jag medge, ganska så skrattretande :)

 "Försöker jag prata mörkt nu" (med vanlig röst)

"Försöker jag prata mörkt nu" (med försök till mörk röst)

Hahah, med andra ord kan man döma av diskussionen att det är fredag idag! Det känns verkligen. Och alla vet vad fredag innebär för mig :)))) Säger 5 bokstäver ;) DAVID!

Längtar tills ikväll <3 Saknar min älskling // sofie


Min underbara pojk!

Igår var som sagt min och Davids två månaders dag. Under hela kvällen igår trodde jag helt bestämt på att David hade glömt det. Jag sa frågade honom faktiskt till och med hur han kunde glömma något sånt. Men han förstod nog inte vad jag menade. Sen när han skulle äta kvällsmål vid typ elva eller något sånt gav han mig aladdin hjärtan chokladask. Det hade jag verkligen inte väntat mig. Tack igen, älskling <3!

Dagen har varit fullproppad idag. Börjat med skola, sen hämtade David mig och vi åkte hem till mig för att räkna lite matte. Sedan blev det att dra iväg till Musikskolan för att spela igenom de låtarna jag hade för min lärare, Lukas. Gick faktiskt bra men ska nog lägga mer tid på Dansen på Sunnanö och Preludium i C-dur så jag blir av med dem. Jag behövde även jobba på karaktären i låten Sophies Samba. Det som fattades på de andra två var att spela rätt toner på vissa ställen, samt i Preludium visa tydligare skillnader i låten (spela snabbare på vissa ställen, sakta in på andra, spela högre och lägre på olika ställen). Ganska svårt men extremt roligt att exprementera lite. 

När jag kom hem hjälpte jag mamma att handla och övningskörde hem. Direkt när jag kom hem blev det att springa över till Emma för att fixa med uppvärmningsprogramet, INTE LÅNGT KVAR NU!!! 

På kvällen blev det även att öva i kyrkan inför den 13/12 (10.00). Vill påminna återigen att det skulle vara jätte kul om folk kom och lyssnade :) Det kommer nämligen bli sjukt bra! 

Snart tänkte jag kolla på julkalendern och längta lite inför imorgon. Jag ska ju till David då! <3 Dock kommer det nog bli ganska dålig uppdatering i helgen här på bloggen (som vanligt) eftersom jag och David ska till Gbg i helgen. Som jag har nämnt tidigare ska vi på Fitnessfestivalen. Det blir nog bra. 

Hoppas alla har det bra!//sofie 


Dagens planer

Är i skolan, har precis haft svenska och ska snart ha företagsekonomi, kanske? Efter skolan kommer mamma att hämta mig eftersom vi ska till jönköping. Mamma ska magnetröntga sitt ben för att se om det främre korsbandet har gått av eller inte. Jag hoppas för hennes skull att det inte har det. Ifall de har gjort det, kan de behöva att ledas till operation och jag vet att mamma inte vill det.

Vi får se om David möter upp mig i jkpg för att kolla på de pianon och keyboards som han funderar på att köpa. Förövrigt, vet någon om något elpiano lr keyboard som är till salu får ni jätte gärna säga till då han kan ha det som ett annat alternativ.

Han ville ju att jag skulle ta en titt och ge kritik till de pianon och keyboard som han tidigare har kollat på. Mamma varnade honom innan han bestämde sig för att vilja ha med mig genom att säga: "När vi skulle kolla på ett elpiano för 3500 så kom vi hem med ett elpiano för 10 000". Men det verkar inte skrämma min pojk ;)

Vid 16.00 ska jag hem till Fredrika precis som alla andra i Rookie för att träffas och umgås och förbereda näst, nästa nummer. Det blir nog roligt tror jag :) Ska bli kul att lära känna alla lite, lite bättre. Även om vi har jobbat ihop nu enda sen i somras så känner jag inte alla så jätte bra, då jag inte har tagit så mkt jobb på den senaste tiden eftersom jag inte enbart kan räkna med tiden som jobbet tar, utan även tiden att åka till och från jönköping. De flesta arbeten blir ju där.

Sen kommer David att hämta mig för att följa med mig hem. Han ska hjälpa mig med matten och Naturkunskapen. Det blir nog bra. <3 Saknar min pojk.

Förövrigt firar vi två månader idag, känns toppen! Hälsa grattis vetja :)
David, hoppas att du förstår hur mycket du betyder för mig! Jag vill verkligen inte vara utan dig. <3


Kriss Kross

Gick upp tidigt i morse. Lite ovanligt med tanke på att jag inte börjar förs 12 egentligen:O  Såg i alla fall andra avsnittet av julkalendern, fortfarande precis lika gullig som igår.

Tänkte egentligen bara gå ner och hämta kameran men så blev det att jag fastnade vid kors ords tidningen. Knepigt egentligen att man bara kan fastna så, men snart ska jag fortsätta med instuderingsfrågorna till grundämnen, atomer och molekyler. Får la se hur det går. Ska bara ta tag nu i det! SNART SÅ :P

Idag är det ingen vanlig dag ;) //sofie


Grundämnen, atomer och molekyler

Sitter just nu med instuderingsfrågorna till duggan som vi har på torsdag. Har fastnat på en fråga men i övrigt har det gått bra. :) Känns som att jag kommer att fixa det, eller nej förresten. Det känns inte bara så. JAG KOMMER ATT FIXA DET!

Allt som behövs just nu det är övning och lite envishet (men det har jag ju gott om)

Just nu sitter jag och hjälper Pontus göra en egen kalender samtidigt som jag (som sagt) gör frågorna till duggan. Men snart blir det att gå över till Emma, ska öva inför Söndagen den 13:de. Galant! En dag närmare lovet nu alltså :) 

-17 dagar kvar tills lovet!!!


 


Varma sommardagar

Nu när det börjar bli kallare ute saknar man mer och mer värmen. Vill se framemot ett långt, långt, långt lov fyllt med massa härligheter. Semestern med Eve var hur kul som helst, saknar den veckan oerhört mkt. Var så kul att stå på berget i blåsten och fota skräckbilder, som blev riktigt snygga och dagen därpå fota härliga sommarbilder!
VI MÅSTE SNART FOTA IGEN!

Jag vet inte om jag saknar värmen mest eller om jag saknar att vara ledig. Det är nog lite både och, tror jag i alla fall. Fast jag har ju lite planer för sommaren, så kan ju vara därför jag längtar så mkt tills dess. :)

Slänger in en bild som jag tog i somras för känslans skull.

I'm hopelessly devoded to you <3 /sofie


En kopp varm choklad

Jag vet inte vad som har hänt, men jag har blivit helt galen i varm chokladmjölk. Så vad gör man? JO! Just nu sitter man och pratar med brossan medan man dricker en kopp varm choklad ;) Samt tecknar lite. Synd att jag har tappat allt, men det är lite kul ibland i alla fall. Men Jonas kommer nog bli ganska duktig efter allt jobb han lägger ned på det.

Dagen har la flytit på även om jag inte fick särskilt mkt sömn inatt. Men vad gör de??? :P

Längtar tills imorgon då jag får se David. Känns underbart att ha honom vid min sida.<3

Ska snart över till Emma och fixa det sista på idrottsprogrammet, vårat kommer bli bäst! //sofie



Att vara annorlunda är inte detsamma som att vara sämre än andra!

Julkalender morgon

Första inlägget i Dec. Härligt! Men snart bär det av till skolan.

Julkalendern i år var väl en smula nostalgisk, då den handlade om pensionerade superhjältar som var i ett barnprogram när jag var liten. Den var väl mysig. Pontus gillade den väldigt mkt i alla fall.

Blir att ta bussen nu på morgonen så nu ska jag ta en snabb macka och sen gå.

Saknar David, är otroligt glad för att jag har honom... / sofie

RSS 2.0