Egentillverkat grattiskort...

I förra veckan passade jag på att göra ett födelsedagskort till David när han inte var hemma. Gäller ju att utnyttja tiden som man har när man är själv. Känns mer personligt att göra ett kort själv. Så det blev att ta fram sax och lim samt gesso och pyssla järnet. Hittade sedan ett citat idag av en av Davids allra största (både fysisk storleksmässigt samt bildligt talat) förebilder, Arnold Schwarzenegger.

Han blev minst lika glad för citatet och kortet som av själva presenten som förövrigt var en rakapparat från Braun.

David 28 år!

Mitt hjärta fyller år idag! Synd bara att jag ska vara dålig, annars hade det blivit frukost på sängen och allt vad det nu heter. Men jag är ändå glad för att det är hans dag och ikväll ska det bli bra ändå trots min sjukdom.

Älskar dig, David! Det är dig som jag vill vara med och du är anledningen att jag är så här lycklig! Utan dig hade jag inte varit där jag är idag.

En värmande kopp te...

Sitter just nu med en kopp te som förhoppningsvis ska göra att jag mår lite bättre. Igår kväll när jag kom hem efter skolan fick jag riktigt ordentlig halsont och det första jag tänkte var NEJ! Jag hade ju redan bokat in mig till att jobba idag så jag gick och la mig riktigt tidigt igår för att förhoppningsvis må bättre idag. Men idag tog en dunderförkyldning fart. Dock har jag varit på jobbet ändå hela dagen och det blir det imorgon också. Så därför sitter jag nu och försöker kurera mig med teet.

Visst kommer alltid förkyldningar och sjukdomar och elände när man som minst gärna vill ha dem. Som om detta inte vore nog så har vi dunder mycket problem här hemma. Inte mellan mig och David, men vår lägenhet strejkar nog från oss. Igår regnade det in IGEN, plus så ringde jag angående elen till Bygginvest som har krånglat sedan inflytt och som detta inte vore nog så är det stopp i avloppet, vilket innebär att vi inte kan diska. Så nu hoppas jag att BIV tar tag i det imorgon så att åtminstonde det fungerar som det ska.

Ja, ni vet ju det att en olycka kommer sällan ensam...

Kreativt utlopp snart kanske?

De har haft utförsäljning på ICA Maxi här i Jönköping gällande skor så jag investerade i söndags ett par nya skor för 49 kronor. Varför? Jo, för att få mig ett par egna målade skor givetvis! Jag har ändå målat två par skor nu till andra men inga till mig själv så nu känner jag att det är på tiden för det. Så den enda frågan som återstår nu är bara vad?

För övrigt så är jag nu på jobbet (the wounder av tidsinställda inlägg) och kommer jobba hela dagen innan jag är hemma igen så ni får klara er på detta inlägg tills ikväll helt enkelt. Håller tummarna nu på att min kurslitteratur kommer idag eller imorgon också! Vill öppna böckerna nu och förbereda mig inför tentorna som jag kommer ha i decmber. Nu kanske ni tänker "Åh, vilken god framförhållning hon har". Då kan jag tala om för er att det är inte någon god framförhållning, det är en SJUKDOM!

Nyheter för skolan

Idag har jag köpt in lite saker för den delen av kursen som kallas för skissteknik. Så då fick det bli skissblock (har aldrig använt sådana då jag alltid har använt kopieringspapper, tydligen dags att byta),  akvarellpennor, några HB pennor, radergummi, klämma samt boken perspektivlära. Det var ju ingen billig historia, men jag vill absolut inte kugga på att ha varit snål. Så jag ska försöka tysta snållänningen i mig så gott det går när det kommer till skolan. Åh andra sidan kommer jag ändå jobba igen de pengarna imorgon då jag ska tillbaka till förskoleväggarna.

Solros i färg

Så här blev solrosen efter lite pill i PS. Jag är nöjd med resultatet och jag gillar verkligen skiftningarna som jag har fått till. Det känns som att ju längre tid det går och ju mer tid som man tillbringar framför de olika programmen så lär man sig så sjukt mycket mer. Det är verkligen något magiskt med att utvecklas.

Smultron i färg

Så här blev smultronet i färg. Vad färg gör mycket med en bild egentligen? Sådant tänker man ju inte på när man håller på att måla den i konturerna. I mina ögon kommer nog alltid färgen att segra över det svartvita, men jag hoppas nu, speciellt under utbildningens gång att lära mig mer om färgsättning och sådant. Liksom den förra bilden så har jag arbetat väldigt mycket med gradienteffekten i PS, vid färgläggning. Det fick bli nischen i dessa bilder!

Solros konturer

Då var konturerna färdiga på solrosen, så nu återstår bara en sak och det är att färglägga samt sedan skicka iväg alla bitar till min moster. Säger det här säkert i varje inlägg som är relaterat till detta men åh, vad spännande det ska bli att se allt färdigt.

Imorgon kommer jag föresten ha två stycken olika föroläsningar: Grafisk design och teknik & Grundläggande vetenskapligt arbetssätt och projektarbete. Böckerna till de tre kurserna som jag ska ha är beställda och det blir en dyr historia, men som jag sa till David. Jag vill inte kugga alternativt få sämre betyg för att jag har varit för snål för att köpa alla böcker. Dessutom skulle jag inte ha så jätte många i alla fall!

Solrosens grundkontur

Nu är grundkonturen till solrosen gjord och den ska följa samma slags tema som de tidigare blommorna linnea och smultron. Så nu gäller det att hålla tummarna på att denna också blir bra!

När man inte har papper att få utlopp på så får man ta...

... naglarna! Japp idag igen var det dags för naglarna att få en ny omgång. Nytt nagellack gick nämligen inte ihop sig speciellt bra med varmt diskvatten samt dusch och lite städning. Så allt lossnade snabbt! Illa, därför fick det bli en ny variant idag. De svarta blommorna på naglarna är målade också, så det är inget fuskklistermärke denna gång.

Fredag & Lördag

Jag har varit väldigt inaktiv nu i några dagar och därför tänkte jag förklara vad som jag har hållt på med under denna tid. Det är ju inget som jag strävar efter då jag tycker det är så fruktansvärt roligt att blogga och visa saker som jag har gjort, men nu i fredags och i lördags då har jag verkligen inte haft tid och så blir det ibland.

Fredags efter skolan så fixade jag hj-kortet så att jag kan låna böcker samt ta mig in i skolan när som helst ungefär. Sedan cyklade jag hem och fick veta att mamma och mormor skulle in till morfar som ligger inne och då bestämde jag mig för att hänga med så det var bara att sätta sig på bussen och ta sig till Davids jobb för att sno bilen till Mullsjö. När jag återigen kom hem på kvällen hade David gjort fina buritos och jag hade med mig vaniljmunkar som vi åt på och sen blev det läggdags.

Igår, alltså lördag blev det en tvätt och städdag som aldrig riktigt blev avklarad då vi senare sen skulle iväg till mina föräldrar för att bli bjudna på langos, gulasch och kastanjepuré. Davids föräldrar var också bjudna så där satt vi ute bland myggen och hade det trevligt. Myggen gillade min rumpa så den blev attackerad av två myggor. Illa!

Nytt lack

Igår tröttnade jag på att ha omålade naglar. Innan sommaren och i början av sommaren så hade jag alltid nagellack och gjorde ganska så avancerade och stilrena, men sen tog det en sådan förbövelens tid som jag i mitten av sommaren inte riktigt orkade att lägga. Samt så fick jag läsa massa skräckexempel på hur folk fick nagelsvamp och då bestämde jag mig för att låta gå utan lack ett tag.

Men nu har jag tröttnat igen och bestämde mig för att testa att göra en fransk manikyr för första gången. Jag har inga lösnaglar utan det är mina riktiga som ni ser på bilden. Det var i alla fall väldigt roligt och ganska lätt så ibland kanske man kan ta sig tiden till sådana saker? Nä, nu ska jag bort till skolan!

Under samma tak

Idag har jag jobbat hårt för att få motivet färdigt på tavlan. Allt är gjort på frihand och därav valde jag att göra siluettliknande figurer med små vita detaljer för att få den mer intressant. Så nu pryder den vår vardagsrumsvägg men jag kanske flyttar på den sen för att få det snyggare. Ville egentligen ha den på en kort vägg men den korta väggen är redan upptagen av en annan tavla.

Så det får bli en annan tid i en annan lägenhet alt. hus. Vi får väl se vad som kommer på tur helt enkelt! Jag valde att döpa den till "Under samma tak" för jag tyckte att den beskrev det som jag vill att den skulle förmedla.

Smultronets konturer

Då var jag färdig med smultronets konturer och så här blev resultatet. Nu ska den färgläggas och sedan ska de skickas iväg till min moster. De är ju på hennes förskola som dessa bilder skall användas. Ska verkligen bli kul att se sen hur resultatet blir när det väl är uppe.
Men sen ska ju även en till illustration göras som följer detta mönster. Nämligen en solros. Hoppas att den också blir lika bra som de andra två. Så ni får väl hålla tummarna för mig helt enkelt.

Ett motiv börjar växa fram

Så här ser det ut för tillfället. Är lite klyven gällande fortsättningen om det ska sen vara svartvitt eller färg ungefär. Idag har jag faktiskt ingenting alls i skolan, till skillnad från igår och på sätt och vis är det ganska skönt. Har fortfarande inte riktigt hunnit med att smälta alla intryck och därav orkar jag näst intill knappt med mig själv. Konstigt det där, men då kan jag gilla att ha en dag så här och bara slappna av och försöka tänka på annat...
Annars trivs jag fruktansvärt bra i skolan. Visst insparken hade ju lika gärna kunnat vara för min del men man får det inte bättre än vad man gör det för sig. Det kommer nog bli mitt motto i fortsättningen tror jag!

Grundkontur snart klar för smultronet

Så idag har jag äntligen tid för att sätta mig vid ritplattan en stund. Känns som att det var evigheter sedan fast det bara var två dagar sedan MAX. Så tänkte passa på att försöka göra en av de beställningar jag har fått, nämligen smultron som skulle likna linnean. Än så länge känns det bra i alla fall, men vi får väl se sen hur den ser ut när jag är färdig.

En av dagens föroläsningar

Idag har jag suttit i ett antal olika föroläsningar hela dagen faktiskt. Började vid halv tio och höll på tills klockan fyra på eftermiddagen. Först lyssnade vi på Michael Södermalm, en otroligt duktig föroläsare som pratade om att ha den "Rätta mentala inställningen". Med andra ord ungefär vad det som tar en framåt i livet och vad det innebär att vara framgångsrik. En del menade på att de som var riktigt framgångsrika hade flyt och andra tyckte att ha flyt var ungefär som att fuska sig till det. Slutklämmen var helt annorlunda så klart än vad vissa elever hade för spontana tankar.

Vi åkte sedan till Kinnarps arena och där lyssnade vi på två lite längre föroläsningar en av Kristian Luuk och en av Colin Moon. Om jag ska erkänna det så blev jag lite besviken på Kristian Luuk hade förväntat mig så mycket mer av hans föroläsning än vad som vi fick ut. Han drog ungefär sin livshistoria och det var väl lite små kul, men det var inte alls lika givande och inspirerande (ansåg jag) som den första föroläsningen.

Den sista föroläsningen var med Colin Moon som skulle prata under rubriken "You are weird and so am I". Han diskuterade vad som kännetecknade människor i olika länder. Han menade på att finländare var mer tillbakadragna och att japaner alltid höll med ungefär. Han diskuterade också det svenska LAGOM dilemmat. Han stod där och praktiskt taget kritiserade svenskar och vårat sätt att bete sig men han gjorde det på ett sådant humoristiskt sätt att alla bara satt och garvade i stolen. Så otroligt professionellt! Egentligen är det rätt fjantigt att så fort man får ett påhopp ifrån någon annan angående ens kultur att man tar så pass illa vid sig. Egentligen borde man ju bara kunna hålla med och skratta åt det oftare.
Jag tyckte i alla fall att ni skulle få ett smakprov på Colin Moons föroläsning som jag hittade på YOUTUBE:Dagen...

Snart så ska jag bege mig bort mot skolan och det ska bli spännande. Idag kommer vi nämligen ha två föroläsningar som tydligen ska ta till kl. 16.30. Bland annat kommer Kristian Luuk och pratar om att hitta sin grej så jag hoppas att det kommer bli givande. Känner mig extremt taggad angående skolan och gårdagen gjorde nog sitt eftersom jag vill mer än allt annat bara komma igång nu. Har nog aldrig någonsin varit så här taggad på skolan så det är ju positivt i alla fall.


Efter föroläsningarna blir det i alla fall ett träningspass på JSK. Får hoppas att det går hyfsat i alla fall. Har inte tränat sedan måndags i förra veckan så det är ett stort behov just nu. Anledningen till detta är just att David och jag var nere i Lund på RAW-SM i helgen. Tro det eller ej, men inte ens jag har sådan självdiciplin att jag skulle gå till gymmet utan David som draghjälp.

Måste föresten berätta för er att igår har jag nog haft rekord i besökare på bloggen. Var riktigt roligt att se så många som tittade in igår. Hoppas bara att några av er håller i er och uppskattar det som kommer upp här.

Fler uppdrag trillar in

Idag har det verkligen varit en sån där kanondag och allt känns bara så himla fantastiskt. Vet att jag redan har skrivit det idag men inget idag kunde liksom göra mig på dåligt humör. Förutom att jag börjar finna lite ro i skolan så har jag även fått fler förfrågningar till uppdrag. Så just nu flödar inspirationen från alla håll och kanter.

Bilden som jag gjorde till Annica har gett mig fler möjligheter och det känns så fruktansvärt kul. Så Annica, ja det gör jag gärna. Så nu inom de kommande dagarna kommer jag antagligen vara fastklistrad vid datorn och illustrator eller vid canavasduken. Så nu vet ni vart ni kommer att hitta mig!
Uppdraget blir nu att smultron och en solros i samma stil så får vi hoppas att Annicas kollegor också blir lika nöjda som hon blev.

Paint the world

Nu är bakgrunden så gott som färdig till tavlan. Åh, vad spännande detta ska bli. Synd bara att vår lägenhet är så förbaskat liten, annars hade man kunnat ha framme sånt här jämt och ständigt,  men jag tror inte att David skulle uppskatta det i dagsläget. Det får bli ett senare skede. Men nu ska jag bara vänta på att den ska torka. Hoppas att jag har tålamod till det.

En bild i huvudet och en tom målarduk

Nu ska jag ta tag i det där med målandet och få ner den bilden som jag har haft i huvudet i riktigt många månader på bild. Hoppas bara att jag blir nöjd med den! Men det återstår att se.

Känner lyckan...

Idag känner jag extra mycket tacksamhet över att jag var en av de som kom in på Grafisk design och Webbutveckling. Att jag var en av de få som nu har fått chansen att plugga denna utbildning och bli duktig inom detta ämne. Med förhoppningen om att kunna få ett jobb som man sedan trivs med.

I skolan idag så har vi mest gått igenom vad som detta program kommer innebära för oss elever och vad det har betytt för de tidigare eleverna. Förutom en litteraturlista som på sätt och vis redan har gjort sig kännbar så har vi även fått en lista på saker som vi kommer behöva införskaffa typ stompf (vilket jag redan har) och annat konstmaterial till en del av kursen grafisk design och teknik som kommer handla om skissteknik. Åh, fy vad detta kommer bli roligt. Är extremt taggad nu på att komma igång på riktigt!

It's all about the colors

Nu är bilden färglagd. Kunde inte motstå trots att det inte behövdes. Har använt mig väldigt mycket av verktyget gradient i PS för att få till en liten rundare effekt. Alltid kul när man kommer på nya trix att använda sig av nya verktyg på ett roligt sätt, trots att detta är väldigt grundläggande.

Personligen blev jag väldigt nöjd med resultatet. När jag jobbar med sådana bilder så älskar jag verkligen vektorformatet. Bilden ser klart så mycket renare ut än om jag skulle gjort allt i PS. Alltså är konturerna gjorda i Illustrator och färgläggningen i PS.n Krångligt, eller hur?

Linneablommans konturer

Då var bilden på Linneablomman som Annica beställde färdig. Detta ska hon sedan måla på fönstret på den förskolan hon jobbar på. Ska verkligen bli kul att se det sen på själva fönstret. Har faktiskt blivit ganska så sugen på att fortsätta med den och färglägga den i datorn. Alltid kul att ta det ett steg längre.

Nä, nu ska jag ta och dricka ett glas te och sen blir det att sova. Imorgon blir det min andra dag på högskolan!

Lite grundkontur är lagd

Har under de senaste tiden fått en del uppdrag som handlar om att måla/rita på olika sätt, underbart! Ovanför ser ni en påbörjad bild som min moster Annica har beställt. Än så länge är bara grundkonturen lagd och det är nu som det roliga arbetet börjar. Vi får se om hon blir nöjd också!

RAW-SM 2011

I fredags åkte jag och David ner till Lund eftersom RAW-SM 2011 skulle äga rum där. Det FÖRSTA RAW-SM:ET i Styrkelyft. Förra året fick det ju bara heta RM= Riksmästerskap och då vann Davids bror. I år var inte han med och tävlade men han var där och peppade David.
-
För Davids del gick väl det inte riktigt som förväntat, han fick två underkända lyft i knäböj på grund av dåligt djup (fast det där kändes väldigt godtyckligt enligt min mening). Så jag tror att både David och jag var inställda på att han kanske inte ens skulle få genomföra hela tävlingen, men som tur var fick han det sista lyftet i knäböj godkänt. Han kämpade på bra trots en stor motgång i början tycker jag och de belönades med en 7:de plats i klass 105.
-
Så med andra ord så är jag förlovad med den sjunde starkaste mannen i Sverige!

JTH- mina kommande två år

Idag började jag högskolan. Jag är fortfarande sjukt trött efter helgens äventyr i Lund, men allt känns ändå okej. Jag har nu sett min klass och fått information gällande de närmsta dagarna. På sätt och vis känns det ganska jobbigt med insparken, jag har ju inte valt att plugga för att få vara med om "mitt livs bästa tid" som de uttrycker angående insparken. Jag har valt att plugga för att jag ska kunna jobba med något som jag trivs med så jag hoppas att insparksveckorna går fort så att jag kan få börja den utbildningen jag har valt.
Jag är definitivt inte den enda som är nitton år i klassen och det känns skönt. Lärarna verkar hyfsade och jag är verkligen taggad på plugglivet. Jag ska minst gå på JTH i två år och sedan antagligen läsa ett tredje år för att få en kandidatexamen.

The sleeping tiger

Ännu en bild från Borås djurpark. Är fortfarande väldigt imponerad av mitt zoomobjektiv som inte är speciellt mycket använd. Så nu får jag verkligen ta tag i och göra det! Fast de äckliga benen kan jag känna att tigern inte hade behövt lämna framme innan tuppluren, usch!
Annars är allt bra och idag ska David tävla så ni får hålla utkik ute på olika webbsändningar ifall ni ser honom!

Veronica Maggio

För några veckor sedan åkte vi ner till Borås för att titta på Veronica Maggio live. Helt underbart var det! Visst Salem förra året var ju så sjukt mycket bättre live, men hon var ju helt klart bättre än de flesta andra artister live. Här kommer i alla fall bilderna som jag tog under konserten och jag är nöjd!

Linneablomma

Så idag är det äntligen fredag. Hade faktiskt ingen ro till att måla alls igår. Jag hade massor av idéer men inte riktigt orken att sätta det på pränt så att säga. Idag kommer inte heller vara JÄTTE mycket tid direkt, då jag och David åker strax efter lunch ner till Lund över helgen. Kommer bli mysigt. David ska tävla i RAW-SM så det är inte direkt första året som jag bevakar en sådan tävling. Så en hel del bilder kommer nog att tas (hoppas jag).
Kommer givetvis ha med mig blocket ner till Skåne, men vi får se hur pass mycket tid som man har! Hoppas på att hinna med ett besök på Panduro i alla fall. Jag kommer dessutom fixa så att jag har i alla fall ett tidsinställt inlägg per dag på bloggen, så helt tomt kommer det inte att vara. Så håll utkik.
Angående bilden så fick jag senast igår ett uppdrag utav min moster som ville ha konturerna på en linneablomma med lite mänskliga drag. En kul uppgift måste jag säga, så jag tycker ärligt talat att det är liite jobbigt att åka ifrån ritplattan för om jag fick bestämma så skulle jag helst sätta mig här och nu med det, men jag har lite annat att göra först. Otur Sofie! Men man säger ju faktiskt att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

Dags att ta fram akvarellen?

Ska strax börja med en bild som jag har lite halvt om halvt i huvudet, men sen gäller det att få det på pränt också så att säga. Kom hem vid halv elva igår och då var det direkt i säng i princip. Så ska väl ta fram akvarellen kanske och börja måla? Tror nog att det får bli så.

Inspirerande katalog

Fick idag hem en pandurokatalog. För er som inte vet så har jag alltid gillat att pyssla, stora som små pyssel. Jag kan liksom aldrig riktigt minnas att jag ALDRIG har haft något projekt på gång. Så även fast jag inte sitter och klipper och klistrar små pappersbitar för tillfället så tycker jag att det är riktigt roligt att se hur andra gör och låta mig inspireras av dem.
Det är faktiskt av den anledningen till varför jag bläddrar i en pandurokatalog, tro det eller ej!
Titta vilken fin promarkerbild som de har gjort i vänstra hörnet.
Som sagt finns mycket att inspireras utav! Annars inspireras jag mest av andra bloggare som är sjukt duktiga på det de gör. Ska faktiskt snart ta och uppdatera min kategori "Människor som inspirerar mig".

App: Nivå 1 färdigt

Sådär ja, då var allt (i princip) det grafiska färdiga till nivå ett i appen. Skönt att ha den första delen avklarad men jag ser väldigt mycket fram emot det resterande också givetvis. Hinner dock inte riktigt med att börja på någon ny teckning just nu då jag snart måste till bussen eftersom jag ska till Mullsjö och möta upp mamma och vidare till KSS.
Håller bara tummarna nu på att David blir nöjd med det här också, annars får jag väl göra om det ;)

AI-gris

Jag har gjort bland annat en söt gris i Illustrator. Annars har jag mest suttit och fixat med appen men tänkte nu ta en paus från det och göra något helt annan typ av bild. Vad har jag ännu inte kommit fram till men det går nog att vara produktiv ändå. Måste också fixa lunch till mig, vilket börjar bli dags för det snart.
Annars är jag superglad för att Tough Love har börjat sändas igen. Har visserligen redan sett den här säsongen men man kan alltid se den igen, eller hur?

App-fixande

Godmorgon!
Har precis ätit färdigt min frukost och tänkte precis ta tag i dagen. Tänkte fortsätta med appen då David sa att han skulle jobba vidare på den ikväll och behövde lite mer bilder än vad jag hade att erbjuda för tillfället. Ikväll ska jag nämligen till KSS och hälsa på min morfar som ligger inne och David ska inte med eftersom han slutar senare än vad vi ska åka.
Kanske hinner att påbörja något mer efter app-fixandet, men det återstår att se.

Bit för bit -Vinterbarn

Istället för att ladda upp 10 olika bilder som visar hur jag har gjort när jag färglade bilden som jag har valt att kalla Vinterbarn så väljer jag att ladda upp en gif-bild som visar klart och tydligt hur jag har gjort. Jag har jobbat väldigt mycket med hudtonerna på denna bild och det kommer att märkas i gif-bilden. Jag fyller i vissa konturer med en vanlig svart bläckpenna.
Om det är något ni undrar så är det bara att fråga på!

Vinterbarn

Nu är min promarkerbild färdig, har suttit med den i princip hela tiden sen klockan nio. Känns som jag börjar förstå allt mer och mer hur pennorna fungerar och det syns i bilderna. Speciellt nöjd med hudtonerna. Annars är det väl bara att öva på som vanligt antar jag.
Tänkte strax knopa ihop en gifbild som visar hur jag färglade bilden så att ni får se.

En liten vinterkille del 2

Så här långt har jag kommit för tillfället med bilden. Har precis lunchat och nu tänkte jag fortsätta på min promarkerbild. Hoppas verkligen att detta blir bra, men annars säger man ju att övning ger färdighet så det får jag väl tro på? Men det är fortfarande väldigt mycket kvar innan den är färdig.

En liten vinterkille

Har precis börjat på en ny bild som sen ska målas med promarkers. Det är tanken i alla fall, men vi får väl se hur det går. Var idag igen hos tandläkaren så nu slipper jag gå dit på väääldigt länge hoppas jag i alla fall. Nu ska jag äta upp min frukost och sen ska jag fortsätta måla.

En gammal blå skrivmaskin?

Sitter just nu och försöker fixa ihop en skrivarmaskin i PS, inte det lättaste så att säga. Idag har jag väldigt dålig fantasi för att måla. Tror egentligen att jag är sjuk, men jag hoppas innerligt att jag inte är det. På fredag ska ju jag och David till Lund och det kommer bli härligt. Dessutom på måndag så börjar jag ju högskolan så det är inte rätt tillfälle att bli sjuk, så jag tror inte riktigt på det där.

Lodjurs-gif

Så nu har jag gjort min första gif-bild och det tog en förbövelenstid innan jag kom på hur man gör trots en massa olika beskrivningar. Dessutom tror jag nog att ni börjar förstå min kärlek till lodjur på något sätt? Har annars hunnit med ett tandläkarsbesök samt beställt färger till skrivaren på Ink club. Så nu tänkte jag diska och sen mååla...
Får väl se vart denna dag slutar någonstans.

Svamplycka?

Efter att ha sett mina föräldrars ica-kasse fylld med kantareller igår så blev vi något inspirerade och gav oss ut själva. Inte tron på att finna några kassar utan kanske några stycken att göra lite varma mackor utav, men nej så var det inte riktigt. Det visade sig att jag har ärvt min fars kantarellteknik, en teknik som ingen tidigare har riktigt förstått sig på. Men idag var det David som var ett frågetecken.
Så efter ett besök i skogen lyckades vi få ihop så pass mycket att vi hade en och en halv liten bokia kasse, ungefär. Detta ledde till en svamprensarkväll.


Lite utav det som vi hittade...


Jämför en av de minsta med en av de största svamparna...


När de ska förvällas plockade David ut lite svampar för att göra svampstuvning utav till några mackor. Han citerade en som hade skrivit på en receptsajt: "Att provsmaka svampen är ett måste!"


Han fick igenom sin vilja och det var tur eftersom mackorna blev supergoda! MYCKET KANTARELLSMAK, underbart! Blir nästan taggad på att ge mig ut snart igen och leta efter mer...

Skor och tavelabstinens


Åh, vad jag är sugen på att måla ett till par skor. Kanske får lugna min abstinens genom att köpa ett par till mig och måla! Fast jag känner också väldigt mycket för att måla på duk, men måste köpa gesso först och det får jag hålla utkik efter i Lund eftersom Westers inte har fått in det än. Har väntat sedan i slutet av juni och de har ännu inte fått in det så kan ju vänta några dagar till.

Har varit på besök hos farmor idag, var ju senast i mars som jag såg henne sist tror jag? Hon visade mig att hon fortfarande hade uppe en tavla som jag målade till henne för sex år sedan. Gräslig tycker jag att den är, så jag får måla en ny till henne så att hon slipper ha uppe den så länge till. Kanske får bli mitt första tavelprojekt? Alternativt så behöver vi något till att fylla ut våra väggar med, för de ekar tomt.

Skogsbilden


Har arbetat vidare med illustrationen som jag började på i fredags och har faktiskt kommit så här långt. Tanken är att en häst ska börja ta form, men vi får väl se hur den blir när man kommer lite längre på den. Än så länge är bara konturerna där och det säger ju inte så mycket direkt.

Igår blev det ett Mullsjöbesök, vilket var väldigt trevligt. Vi hade med oss en paj som verkade ganska så uppskattad och mina föräldrar skröt om sin icakasse fylld med skogens guld. Blev en sen kväll igår, vilket resulterade till en sen morgon.

Amybesök


Igår kom en härlig linköpingstjej till mig, nämligen min vän Amy. Vi har inte setts på väääldigt länge, faktiskt över ett år sedan sist så det blev en hel del att ta igen. Det var också vår andra övernattare i vår lägenhet. Så igår kom också Emma och vi gick prommenad i Jönköping typ 4-5 kilometer för att sedan återgå till massa prat och tjat. Lite så som det ska vara helt enkelt.

Idag blev det en snabbrunda på äventyrsgolfbanan och det var en upplevelse. Hör och häpna jag kom inte sist för en gång skull! Därav blev det ett tidsinställt inlägg igår och inget tidigare idag, men det får vi ta igen nu istället.

Ta din Illustration ett steg längre - Penslar

Photoshop ger dig som vill illustrera en väldigt bra möjlighet att göra snyggare illustrationer. Detta är väldigt nytt för mig och jag kom nyligen på att det gör en ofantligt stor skillnad i sin illustration om man tar lite extra tid på att exprimentera med penslarna. En och samma pensel kan ge väldigt olika effekter i dina bilder, det gäller bara för dig att hitta rätt effekt vid rätt tillfälle!


Detta är ett exempel på tre olika penslar som ger ett ex antal olika varianter på hur olika en och samma pensel kan se ut om man exprimenterar. Olika penslar har olika förutsättningar för att se ut på olika vis. Du kan till exempel inte exprimentera med en hard round pensel på samma vis som en Round Fan. (La precis märke till min vackra felstavning på pensel, så håna mig inte för detta ;) )

Som ni ser på den sista bilden så är Round Fan-penseln vald. Men förutom storlek och sådant så kan du även välja att ändra längden, vinkeln, tjocklek och avståndet på själva penseldragen. Under menyn Brush tip shape kan du också kryssa i och ur vissa valbara effekter som att framhäva texturen extra mycket.

Så exprimentera dig fram olika effekter på penslarna och ta din illustration till nästa nivå.


Another illustration


Påbörjade precis en ny illustration, kände att jag behövde släppa tankarna och bara måla. Gick ju inte så bra imorse då det hela resulterade till att jag slarvade, men nu så har man alltid Ctrl+Z som man kan ta till hands om det skulle behövas. Vi får väl se vad det här slutar i för bild, för det vet jag inte ens själv ännu. Tänkte mig skogsmiljö så det håller jag på med just nu...

Den är färdig


Och jag är inte nöjd med hur den blev. Dock är jag nöjd med skuggningen, så jag ser den ändå som ett steg framåt i rätt riktning. Ska städa lägenheten nu eftersom Amy kommer i eftermiddag. Det ska bli roligt eftersom det var så länge sedan vi sågs sist. Faktiskt snart två år sedan? Konstigt, ja! Men nu tar vi tag i det!

Som dessa dagar...


Sådana dagar som idag önskar jag att Ludde var här hemma igen. Det var tryggt på något sätt att veta att man aldrig var själv och kändes bra att alltid ha någon där. På sätt och vis vill jag bara lägga mig igen och sova bort denna dag, men det kommer jag inte att göra. Ska bara hoppas på att det inte är riktigt så illa som det verkar.

Resultatet av ny skuggteknik


Jag vet inte men det känns som om det har blivit lite mjukare skuggor med denna nya teknik och jag gillar det. Kändes nästan roligare att arbeta fram skuggningar på detta sättet, men vi får väl se vad som känns bra i längden. Ansiktet är i princip färdigskuggat så nu tänkte jag gå på kroppen för att sen återgå till ansiktet igen med detaljerna samt förbättringar av skuggningen. Vi får se ifall slutresultatet blir bra eller ej. Håller tummarna!

Mer kropp....


Valde att göra ett nytt porträtt, fast det blir lite mindre ansikte och lite mer kropp och framför allt händer. Jag känner att jag behöver utmana mig själv med att måla händer i vinklar, så nu får det bli det. Så har precis börjat med skuggningen. Testade att skugga på ett nytt sätt också så vi får väl se hur det blir.

Får skugga vidare och fortsätta lyssna på Elaines bok Härskarteknik!

Hästsko...


Jag har precis varit ute och sprungit på stan och klarat av ännu ett Rookieuppdrag. Precis innan jag skulle ner i källaren och hämta cykeln som var planerat så började det ösregna, kollade snabbt bussarna men de passade inte riktigt och så känns det så skönt att bara kunna trampa hem direkt istället för att hoppas på att en buss går när man är färdig. Så jag tog cykeln och cyklade i regnet som snabbt avtog, så jag är glad så här i efterhand att jag tog cykeln.

Imorses hann jag göra denna bild ovanför. Verkar kanske konstigt, men det är faktiskt så att det är till appen, men på vilket sett som den utgör till appen tänker jag inte tala om, för det ska jag hålla hemligt ett tag till. Men så ser den bilden ut i alla fall...

Promarker, Copic & Triamarkers


Som många av er redan har förstått så har jag använt promarkers ganska så regelbundet sedan februari i år och trivs kanonbra med dessa pennor. Det finns flera olika jämförbara pennor som har samma funktion med olika fördelar och nackdelar. Personligen har jag enbart testat promarkers men är hyfsat påläst inom de övriga pennorna. De pennsorterna som jag ska ta upp här och nu är Promarker, Copic & Triamarker.

Promarker:

Promarker är en alkoholbaserad penna med 148 olika fäger. Pennan är utformad med två spetsar, en lite mindre och en lite större (som bilden under visar). Pennan är konstruerad så att du kan använda den likt en tuschpenna (uddarna är fasta) men har de fördelar som en tuschpenna inte har; så som ger finare färg på pappret, kan skapa egna färgskiftningar som skuggor utan några skarpa kanter samt ger inte alls lika mycket "sträck" som en vanlig tuschpenna skulle göra.


Eftersom pennan inte kommer till den fulla rätt direkt så får du en möjlighet att träna och se en snabb utveckling, genom att få allt mindre "tuschpennsliknande sträck" samt bli allt bättre på att blanda färgerna i snyggare och snyggare skiftningar.

Priset på en promarker kan skilja sig väldigt mycket beroende på vartifrån du köper dem. Om du köper dem direkt från letraset så ligger priset på £2.20, vilket ligger kring 24-25 kronor utan frakt. Jag köper mina direkt på Westers i Jönköping för 33 kronor styck. Sen finns det givetvis olika kommaigång paket som gör att det blir en liten mindre summa per penna, så det är ett bra tips om du vill testa på promarkers.

Nackdelen med promarker är just att det är lite färre antal fäger än vad andra sorters pennor har och att det är ganska dyra på lång sikt eftersom du slänger pennan när det tar slut. Den minsta udden på pennan är ganska grov vilket gör att det blir svårt att göra små detaljer utan att köpa till saker.

Tillbehör till promarkes finns massor utav, speciellt på letrasets egna hemsida. Om du använder promarkers så ska du INTE använda det på ett kopieringspapper eftersom färgen "blöder" som det så fint heter, alltså färgen flyter ut åt alla håll och kanter. Därför rekommenderar jag ett bleedproof marker pad, alltså ritblock som är till för dessa pennor. Priset på dessa varierar också oerhört beroende på vart du köper dem.Förutom ett speciellt ritblock finns det också sätt att få bukt på den "lilla" spetsen så att den inte blir lika klumpig. Du kan köpa till en spets som kallas för Ultra-fine Nib. Priset på dessa vet jag bara på Letrasets-hemsida, vilket ligger på £1.99, vilket blir strax över 22 kronor. Har dock inte testat detta själv! Det finns också ett föremål som kan skapa airbrusheffekter som du kan sätta på pennan. Dessa är dock väldigt dyra och ligger på £26.80, ungefär 300 svenska kronor.

Triamarkers:

Är också en alkoholbaserad penna som verkar vara en mer avancerad penna tillskillnad från promarkers. Tillskillnad från promarkers så triamarkers trespetsar från början (alltså behöver du INTE köpa till spetsar) och de har fler kulörer faktiskt 300 stycken. Pennorna används utav designers, reklambyråer, arkitekter samt av tekniska högskolor. Utifrån vad jag har förstått så används dessa pennor på samma sätt som promarkers.Priset på en triamarker varierar också väldigt friskt beroende på vartifrån du beställer dem. På letrasets-hemsida ligger priset på £4.48, vilket blir 50 kronor. Såg dock på IB Wahlströms att de sålde ut dem för 38 kronor, givetvis är alla dessa priser inga fraktkostnader inräknade. Givetvis kan du köpa dessa i paket också, liksom promarkers.

Nackdelen med triamarkers är nog främst dyrheten. 50 kronor för en penna är väldigt mycket pengar och jag tror att detta är det största felet med dessa pennor. Jag har inte använt dessa pennor själv och därför finns det nog fler nackdelar som man inte blir medveten om förens man har testat.

Tillbehör till triamarkers finns då främst själva bläcket till pennan. På letraset kostade de lika mycket som själva pennan i sig så frågan är om det blir värt det? Kan ju vara så att det finns billigare refiller till tria på butiker som säljer ut konstmaterial. De brukar faktiskt vara ganska så billiga. Finns också pennställ till dessa pennor.

Copic:

Är en konkurrent till pro- och triamarkers. Det är liksom de övriga pennorna alkoholbaserade och fungerar på samma sätt. Det finns väldigt många olika copic-pennor med olika inriktning.

Copic Ciao Marker: är själva nybörjar markers och finns omkring 143 fäger och innehåller mindre bläck än sketchpennan. Den är billigast!

Copic Sketch Marker: är utformad med en penselspets istället för en hård tuschpennsspets och innehåller mer bläck. Den finns i 332 olika färger!

Copic Marker: Finns i 212 färger

Copic Wide Marker: som är till för att färglägga stora ytor och finns i 36 färger.

 

Priset på en Copicpenna skiljer sig också något enormt. Det kan handla om alltifrån 40-60 kronor per penna beroende på varifrån du köper den samt vilken sort du väljer. Copic har dock just nu erbjudande om du är intresserad av dessa pennor och säljer ut dem för halva priset.

Nackdelen med Copic är delvis priset, liksom med triamarkers är kostnaden väldigt hög, men på lång sikt kan dessa bli billigare eftersom det finns billigare refiller.  Dessa pennor är också ganska svåra att få tag på, jag har aldrig sett några sådana pennor i någon butik som det finns med promarker.

Tillbehör till Copicpennorna är precis som med de övriga att man behöver bleedproof Marker pad. Jag använder faktiskt deras Marker pad och det fungerar suveränt och de är faktiskt mycket billigare än Letraset. Måla dock INTE på baksidan av dessa papper då de verkar vara behandlade på baksidan och har en tendens att visa vita prickar där du har färglagt. Finns också utbytbara spetsar att köpa till dessa pennor och även refiller som jag pratade om tidigare. Även dessa har ett liknande airbruschsystem precis som för promarkers.

Blir mäktaimponerad om någon orkar läsa igenom allt det här, men det är saker som kan vara bra att veta innan man köper någon av dessa pennor. Det ena utesluter inte heller det andra och generellt sätt så är det samma penna med olika fördelar och nackdelar.


Lina Flodins


Nu är bilden på bloggerskan Lina Flodins färdig. Den är gjord med promarkers samt en svart bläckpenna. Försökte jobba lite mer med ljus och skuggor än vad jag har gjort tidigare och det känns otroligt läskigt att börja med det, men sen nu i efterhand känns det bra att jag vågade. Tänkte senare idag lägga upp lite information om promarkers och dess alternativ.

Lina har en fotoblogg som jag har följt under de senaste två åren och jag älskar att se hennes utveckling samt hennes bilder. Riktigt duktig tjej som ska börja tredje året på mediaprogrammet till hösten och driver ett eget företag!

Killingar...


Godmorgon! Har precis ätit god frukost med fil, kvarg, banan och flingor och strax tänkte jag sätta mig och måla en stund. Emma kommer senare och hämtar mig, men jag hoppas att ha kommit en bra bit så att jag kan visa er innan jag åker till Mullsjö. Kom ju inte längre igår än vad jag hann med att visa er så det är på den nivån som det ligger på, helt enkelt.

Ska sen träna ikväll så det dröjer ju innan jag kommer hem idag, så det blir nog lite mindre inlägg här än vad jag brukar åstadkomma nuförtiden.

Är hemma igen...


Är precis hemkommen ifrån Barnarp hos ett besök hos Davids föräldrar. Jag hade med mig den ena Jimi H-skon dit för att visa (då Davids mamma Helen frågade när hon ringde sist hur det hade gått med skorna). Verkade som att det skulle bli någon beställning därifrån framöver så nu väntar jag med spänning på vilka skor som kommer här näst. Vore så fruktansvärt kul att komma igång med personliga målningar på föremål som till exempel skor.

Har inte kommit längre med målningen än det jag tidigare visade er eftersom jag precis kom hem, så det får bli imorgon istället. Dock så kommer snälla Emma och hämtar upp mig imorgon så jag kommer nog inte blogga så mycket under dagen, så det får bli under kvällen istället.

Nu ska jag ta och soova...

En fototjej tar form
Har börjat måla en fototjej vars blogg jag följer maniskt. Bilden är börjad målad i promarkers, vilket är ett av mina favoritverktyg helt klart!  Som det syns på bilden är den långt ifrån färdig, men det är på gång i alla fall...

Nu ska jag springa till bussen för att möta upp David på hans jobb. Vi ska till hans föräldrar och umgås lite med dem.

Övat på att måla händer


Började att måla en indianinspirerad bild men tyckte att händerna på bilden blev så fula så då satte jag igång med att börja öva på att måla händer. De är fortfarande allt annat än bra men det är i alla fall inte riktigt lika illa som tidigare. Är sugen på att måla med markers men vi får väl se om jag kommer igång.

Ett hett tips är i alla fall om du vill bli bra på något som du tycker är dålig på gör det ett antal gånger så är du snart bättre. (bara jag som inte har uthållighet för sådant).

Pinguins are all right
Ännu fler pingvinbilder var det här. De gjorde en del lustigheter och därför var de roliga att fotografera. Jag har fortfarande inte riktigt klurat ut hur dagen ska se ut idag. Ska man måla ett nytt porträtt? Eller något helt annat. Jag är sugen på båda delar nämligen. Eller ska man fortsätta med det grafiska till appen? Vet inte riktigt, vi får väl se vad som ska komma skall.

Jag har ju ännu inte ätit ens min frukost så det kanske borde vara en bra start?

En söt liten Tina


Använde pennorna H, B, 3B & 7B
Hittade en bild på min kompis Tina på Facebook som jag tyckte var så himla söt på henne. Sjukt fin tjej! Förskte i alla fall att teckna av henne med blyerts. Är faktiskt väldigt nöjd även om vissa proportionsfel existerar! Tog omkring 3-4 timmar, vilket ändå inte är så ruskigt farligt med tanke på hur pass otroligt jobbigt håret är att måla.

Den här tjejen är i alla fall medlem i samma förening som min bror UNF som står för Ungdomens Nykterhetsförbund. Jag tycker att den här föreningen är kanonbra och även om jag själv inte är medlem eller planerar att bli det heller så står jag för liknande värderingar som den här föreningen står för. Men jag tycker att den här föreningen har vissa brister och det är gällande rökning, snusning etc. Hoppas verkligen att de tar tag i det där snart så att färre ungdomar röker, för det är i princip enbart de som nuförtiden har en cigarett i handen.

Nu blev det visst en massa annat dravel, men så här blev teckningen i alla fall!

I've got some news for you fembots have feelings too...


Nytt porträtt på gång och denna gången ska jag försöka ge mig på att få till en supersnygg vän till mig på papper. Känns ändå inte som ett hopplöst plattfall, men har bara kunnat börja ge en grundskuggningar ännu så helheten på det som jag har börjat på är långt ifrån färdigt.

Idag har det varit ovanligt tyst här. Har inte alls lyssnat på någon musik på hela dagen och det känns konstigt. Så nu tänkte jag fortsätta med min teckning och se om jag kan lyssna på lite musik.

App-framstegTyvärr kan jag inte ge er en skarpare bild än detta. Anledningen är att det inte skall avslöjas för mycket det jag har jobbat med. Men som ni ser så är en bild färdig i alla fall (alltid något). Sen har jag fixat knapparna och de kan jag visa däremot.Så det har blivit en del fixanden i PS. Nu ska jag däremot lämna PS för stunden och sätta mig med Illustrator istället och fortsätta på vissa bilder. Har ganska mycket att göra så att säga, men det gör absolut ingenting för jag är så sjukt taggad på det här och det kanske märks? Sitter man ändå hemma utan att göra något kan man ta vara på den och göra något utav den, eller hur?

In the jungle, the mighty jungle the lion sleeps tonight...
Här är några lejonbilder som jag tog på Borås djurpark. Är så kul när man kommer så nära och kan få bra bilder. Dessa bilder är alltså tagna genom glas och eltrådar på utsidan och jag är toppenglad över att de inte syns mer än vad det gör.

Nä, nu får jag komma igång med dagen!

En söt liten lapp

Vill först och främst bara säga att det är verkligen kul att så många nya kollade in min blogg igår. De unika besökarna ökade ganska så kraftigt så nu hoppas jag på att några nya håller i sig. Har precis slängt i mig lite frukost och ska snart börja med det grafiska till appen igen och fixa om knapparna som inte riktigt blev helt hundra igår. Så nu vet ni vad jag kommer att roa mig här ett tag med.

Tidigare idag när jag gjorde i ordning frukost till mig så hittade jag en lapp i kylskåpet som min David hade lämnat efter sig. Blev riktigt förvånad för precis innan han åkte berättade han att han hade stressat hela morgonen för att han skulle komma i tid (och tydligen ställer man sig och skriver en söt lapp då?).  Var gulligt i alla fall och jag blev glad.


Planering till appen


Sen skorna blev färdiga har jag känt ett enormt sug att fortsätta vara kreativ. Så jag och David började planera inför appen eftersom vi har nått några milstolpar gällande den. Riktigt härligt faktiskt så nu är jag superpepp på att fortsätta att göra grafiska grejer till den. Först och främst har jag ju några fler knappar att fixa! Men sen kommer jag ha mååånga bilder att fixa som kommer vara otroligt tidskrävande men roligt. Jag älskar ju verkligen att ha många bollar i luften så detta är verkligen toppen.

Jimi Hendrix-skorDå var Jimi Hendrix-inspirerade skorna färdiga. Blev väldigt nöjd med resultatet, få väl bara hoppas att pappa blir det också! Så nu ska jag fixa och dona med min vackra pärm så att de kommer med i den också...

Även om det denna gång har gått ruskigt fort att måla dessa skor så vill jag bara påpekat att hela dagen idag har gått åt till att måla dem, så det ligger mååånga timmar bakom att måla skor. Men det var en väldigt rolig utmaning och hoppas på fler tillfällen att måla skor.

Jag tar framöver emot beställningar av skor som ska målas i det motiv som du vill ha. Det behöver inte nödvändigt vis vara en sådan modell på skorna som jag tidigare har målat utan det går att ordna det mesta. Är du intresserad av ett eget motiv så fungerar det oftast (kan komma att hända att jag känner att jag inte kommer klara ut det). Alla motiv målas i princip på frihand och kan därför ha små defekter.

Siluetterna är på plats


Precis som rubriken säger så är siluetterna på plats. Äntligen! Tog ett antal timmar att göra, men det var det värt för jag är riktigt nöjd. Har aldrig gjort någon liknande typ av bild innan jag gjorde skissen till skorna (så skissen är alltså jag som har ritat och inget annat) och att nu göra det i princip på frihand på ett par skor med färg är inte en lätt utmaning. Men jag fixade det!

Skorna är fortfarande inte färdiga då autograferna fortfarande ska dit och sen ska jag fylla i med en vanlig permanent-penna. Så det är en del pill kvar trots allt. Nu ska jag äta sen lunch med David!

Målet är nått!Detaljarbetet på gitarrerna är färdigt, så här långt. Därav är mitt mål för dagen nått. Även om dessa sidor är inte helt färdiga, har en permanent penna som det ska fyllas i med, men så här långt så är denna sidan färdig. Tänkte nu ta mig an siluetterna, vilket blir så grymt svårt, men det ska nog gå det med. Det gäller ju att tro på sig själv, eller hur?

Är än så länge väldigt nöjd med skorna. Ska även skriva dit hans autograf på typ fyra olika ställen. Håll tummar och tår för mig nu!

Borås djurparks säl och häst

Här är lite fler bilder från Borås djurpark. Både på en av deras sälar vars namn är Akilah och en av deras hästar. Tänkte nu fortsätta att måla på pappas skor men tänkte ändå slänga upp ett snabbt inlägg som ni kan roa er av så länge. Är ju lite skillnad i tid på att måla en bild och redigera ett foto, eller hur? Alla bilder från Borås är tagna med mitt Minolta zoom objektiv. Känns som att det är en smula bättre kvalite än på de tidigare bilder som jag har tagit.

Jimiupdate

Har fortsatt måla på skorna idag, kom inte jätte långt direkt eftersom jag hade lite annat jobb att fixa med också. Men jag tycker ändå att jag kom ganska så långt för att bara ha suttit i någon timme! Detaljmålning har idag stått på schemat och det har blivit en del pill med. Det är inte vilken gitarr som helst som ska målas utan Jimi Hendrix fender gitarr, som jag fann via en googlesökning. Eftersom den är sliten på både det ena och det andra stället blir det därför extra mycket fix och trix med det, men det minst lika kul för det om inte roligare!


Så här långt har jag kommit med skorna för tillfället... Som sagt en del fix och trix är det. Mitt mål inför imorgon är att bli färdig med gitarrerna i alla fall! Får väl se om jag fixar det.
Tänkte också visa er en bild på min arbetsplats. Trångt och dant men det funkar alldeles utmärkt.

Fågelbilder


Här är lite bilder som jag tog på Borås djurpark. Tänkte bara visa dessa för tillfället, för mycket av det goda är ju aldrig bra, eller hur? Högst upp ser ni bild på flamingon och nedanför på en pingvin. Dessa är tagna med mitt minoltaobjektiv som jag fick i julklapp + med skylightfiltret.

Ärligt talat tycker jag att det där skylightfiltret gör varken till eller från på bilderna, känns som ett onödigt köp. Jag säger inte att alla filter är dåliga, men en del av dem har näst intill ingen effekt alls, så innan du köper ett filter googla mycket på det för att se om det är värt pengarna. Jag har ett polariseringsfilter som jag tycker är kanon. Det filtret kan både öka och minska reflektioner i glas och liknande och det är precis det som jag har använt det till. Drygt ett par hundra kronor för att få en sådan effekt, inte illa!

Utsidan av skon


Gitarren har börjat ta form och det är väl ungefär så här långt jag har kommit idag på pappas skor. Har börjat på den andra gitarren också men har bara kommit till det svarta ännu. Märks att jag behöver måla vit några gånger, men det går nog fort så snart färgen börjar fästa.

Strax ska jag ge mig iväg till Mullsjö och hälsa på mina föräldrar, vilket blir nog toppen! Så nu kan jag lämna hemmet med gott samvete för att jag har hunnit en bit med skorna!

Min födelsedagspresent till min pappa...

...blev den här illustrationen. Jag brukar alltid tycka att det är svårt att komma på vad man ska ge till min pappa i födelsedagspresent och julklapp. Men i år kom jag på att illustrera en bild på Ludde vore någoting och eftersom de var bortresta lite lägligt så rotade jag lite bland olika foton från när Ludde var valp och hittade den perfekta bilden. En bild där pappa stod på knäet bredvid Ludde. Så några dagar i förra veckan så satt jag och illustrerade i photoshop CS5 för att arbeta fram den ovanstående bilden.

Jag blev sjukt nöjd med den, speciellt eftersom jag har illustrerat väldigt lite och redan börja finna hyfsade tekniker för att få lite mer verklighetstroget. Jag är medveten om att jag har en lång väg kvar att gå, men det är ett steg i rätt riktning.

Pappa verkade bli glad för den och den fick en direkt plats vid hans nattduksbord.

Bilden i ramen...  Har skrivit ut bilden genom vår nya skrivare Epson Stylus Photo px720wd.

2,5 vecka är nu slut...


De två och en halv vecka som jag och David var hundvakt är nu slut. Igår fick jag skjutsa hem Ludde till mina föräldrar då de kom hem från Ungern. Det har varit två väldigt mysiga veckor, speciellt den sista då jag och Ludde var själva på dagarna medan David jobbade och det har varit skönt att ha haft sällskap. Ta de där prommenaderna man annars aldrig skulle göra. Ha sina lekfajter och skämma bort honom med den bästa maten.

Så snart får mina föräldrar allt ta och resa bort igen så att jag kan få en ytterligare anledning till att ha Ludde hos mig! Haha!

Jimi H-inspirerade skor

Nu är skissen färdig och godkänd utav pappa. Så snart ska jag sätta igång att få dem på skorna, dock måste jag städa före jag gör några roligheter, tyvärr! Men så här är tanken att det ska bli så nu får vi hålla tummarna på att det blir något liknande!


Insidan av skon ska vara en siluett av Jimi Hendrix samt hans autograf.


På utsidorna av skon så sitter det ett märke så därför gick det inte ha siluetten på utsidan (kanske är bra om jag failar med den) så istället ska det vara en fender gitarr. Eftersom jag har pluggat på en del om Jimi Hendrix igår så läste jag att han var en av dem som gjorde fender känt, men det kanske var en dålig källa. Aja, pappa är helt lost i det märket så det fick bli det och samt autografen.

Så nu vet ni vad jag kommer syssla med för ett tag!

Skouppdrag


Idag har jag fått ett nytt skouppdrag och denna gången var det av min pappa som ville ha ett par Jimi Hendrix-inspirerade skor. Känns som en väldigt rolig grej att göra eftersom det finns så otroligt mycket som man kan förknippa detta med. Har dock inte hunnit göra någon skiss ännu på det eftersom jag har gjort en del research ikväll och har varit hemma väldigt lite, men imorgon tänkte jag sätta igång för fulla muggar.

Men idéer har jag än så länge, bara att hoppas på att jag får till det på teckningen till att börja med! Jonas fick även sina skor idag, impregnerat hans skor med någon färgfix så nu hoppas jag att de håller bättre än vad de annars skulle ha gjort. Han verkade bli väldigt nöjd i alla fall så jag hoppas att han var det genuint också!


14 Juli - Boråsbesök - djurparken

Det är ju snart en månad sen Boråsbesöket tillsammans med Theres och Thomas så jag kände att det var dags för att ladda upp lite bilder för att visa hur roligt vi faktiskt hade det där. Jag lägger senare upp lite mer fotografmässiga bilder som jag anser ska vara under en annan rubrik. Nä, nu ska jag springa och äta mat så ha så roligt att titta igenom bilderna!
_______________________________________________________________________________________________

Väl framme i Borås blev det djurparksbesök och redan vid dinosaurierna fastnade dessa båda!


Vi fann visa likheter mellan min sambo och en dinosauriefågel och sen kollade vi på riktiga fåglar, eller flamingos.


Vi hittade lite hästar och några sovande killingar som vi verkligen inte ville störa.


Vi tittade också på pingvinerna och det gjorde också Theres och Thomas.


Blev också sälmatning när vi var där och rovdjursbesök och vi såg lejonen på nära håll och det var häftigt.


Vi kollade på aporna som åt och då blev vi också sugna och började smaska fika!


Lodjuren räckte ut tungan åt oss och jag stod och beundrade elefanterna på savannområdet.


Vi sa sen hejdå till zebrorna och sprang sen vidare till shoppingcentret, restaurangen och tillsist konserten!

Nyhet på bloggen - Människor som inspirerar mig


Jag har under den senaste tiden tänkt en del på vilka andra bloggare som jag finner inspiration ifrån så jag satte ihop en länklista till alla dessa bloggare som jag beundrar, både mer och mindre kända bloggar. Dessa människor är de som får mig att fortsätta öva och bli bättre och bättre, framför allt inom målning men också genom foto och att få mig att känna viljan att lyckas.

Tänkte fortsätta uppdatera den här listan efterhand som jag finner mer inspiration hos andra och om du är nyfiken på dessa så är det bara att klicka på länkarna under menyn i sidebaren "Människor som inspirerar mig". Superduktiga människor måste jag säga!

Om din blogg är länkad så vill jag bara säga tack för att du ger mig inspiration och vilja att fortsätta!

Lodjursorm


Så här blev bilden som jag gjorde i photoshop och jag gillar att nästan hela varelsen fick ett hyfsat realistiskt utseende. Det är på så vis man ser hur pass mycket man utvecklas hela tiden. Som ni såg på de tidigare inläggen så hade jag ett lodjur som mall att gå efter, då jag drömde en mardröm om att jag blev jagad i vattnet av en lodjursorm.

För er som inte vet så mycket om lodjursormen tänkte jag delge lite fakta om den så att ni kan hålla uppsikt i sjöarna nu när det faktiskt är badväder.
  • Lodjursormen är en av de allra giftigaste ormarna i världen.
  • Den är 50 meter lång och har ett riktigt stort huvud.
  • Förutom att den tar sig fram smidigt på land så har den en väldigt bra simförmåga och trivs därför väldigt bra i vatten.
  • Förutom sina simkunskaper har även svansen en förmåga att användas ungefär som en hoppstylta och kan därför också komma åt sina byten uppe ibland träden och liknande.

Ungefär så här bra är min fantasi, speciellt när jag sover, haha!

Söt eller skrämmande?


Vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om min mardrömskaraktär, jag menar om den är söt eller skrämmande. Jag hade hoppats på skrämmande vid det här laget men eftersom jag inte kan säga det säkert ännu så får jag jobba vidare på den så får vi se hur den blir i slutskedet.

Som ni ser så har ögonen kommit fram nu ordentligt och de är jag ruskigt nöjd med, att de nästan ser lite verkliga ut. Har jobbat mycket på de så det är inte mer än rätt. Nu ska jag fortsätta att få dit pälsen och DET är mycket pill med kan jag lova.

Ur en mardröm


Påbörjade igår på en ny bild men hann aldrig färdigt med den, vilket ska försöka att hinnas med idag. Drömde natten till lördag en väldigt jobbig mardröm som kändes superverklig. När jag berättade den för David så skrattade han bara åt mig så jag tänkte försöka måla upp den jobba karaktären ur min mardröm så att David ser hur läskig den var, får se om jag bara lyckas eller om den bara blir söt?

Miss Li


Det blev ett porträtt tillslut, men jag måste säga att håret var fruktansvärt pilligt och långtråkigt att göra. Men en förbättring mot tidigare med skuggor och detaljer, absolut! Är ändå medveten om vad jag behöver förbättra, som mer rätta propotioner som just nu inte stämmer helt. Men jag är nöjd och jag tycker ändå att det var likt Miss Li som det skulle bli!

Porträttet på G

Porträttet är fortfarande inte klart ännu, men det är under stor bearbetning. Kom inte alls långt på det igår, då det var snabbesök i Mullsjö som slutade med ett gott försök till gräsklippning och sedan ett barnarpsbesök. Som ni dessutom läste igår så blev det spontanbio så det var snabba ryck efter bokning. Trots en sen kväll som innehöll en skrattig biofilm, mysiga stunder och igelkottsräddning så var David uppe ganska så tidigt ändå. Är stolt över honom!


Mitt allt, det är vad han är <3

RSS 2.0