Övning ger färdighet.

Sorry för dålig update det senaste. I helgen var jag i Östersund då min sambo tävlade i RAW- SM- klassisk styrkelyft. Idag blev det till att åka och kastrera våra kära missingar, så det blev inte mycket av det heller. Men kände för en liten update och tänkte beskriva som jag vet att många redan vet. Dock blir man ibland ganska så ledsen när folk tycks glömma bort detta ibland, något som egentligen borde vara så självklart.

Så här är det: Jag har hållt på att måla hela mitt liv, olika perioder har det skett olika mycket. Jag har haft perioder då jag har praktiskt taget slutat med det helt och hållet och perioder då jag har kommit igen och utvecklats fantastiskt mycket på kort tid. Bloggen är ett bra sätt att dokumentera detta på. Något som från början var min vardagsblogg, inget annat har förvandlats det senaste halvåret till min kreativa plats.

När jag startade denna blogg för 2,5 år sedan var jag mitt uppe i en sån där paus. Tidigare hade jag gått på målarskola och konsten och kreativiteten har alltid varit där men i en annan form. Att sluta upp med ett intresse för så länge som jag ändå gjorde, praktiskt taget tre hela år, då tar man några steg tillbaka. Så för ett år sedan, ungefär så var jag inte riktigt på samma nivå, vilket jag har hela tiden varit väl medveten om. Därför har jag hela våren och sommaren lagt ner tid och energi på att öva på att teckna/måla samt använda Adobes programvaror och jag finner glädjen i det.
Denna bilden är från 2007, jag minns att jag var väldigt nöjd med den då och jag tycker fortfarande att den är bra, men den kan alltid bli bättre.

Framstegen, små som stora är viktiga. Alla bilder som jag gör, oavsett vilken teknik som används eller hur det slutgiltiga resultatet blir så lär jag mig på det. Jag lär mig väldigt mycket av att se hur andra gör och därför ser jag också på andras bloggeskors bilder som jag är väl medveten om att de är idag tusen gånger bättre än mig. Men mitt mål är att en dag ha deras kunskap om allt det där. Det senaste halvåret som jag har gått den utbildning som jag gör, Grafisk design och Webbutveckling, har jag fått otroligt mycket bra respons på alla plan inom det grafiska. Jag har utvecklats och blivit bättre och därmed kan jag idag stå rakryggad och säga att allt jag har gjort är jag stolt över just av den anledningen.
Internet är en tuff plats, den är elak, känslokall och väldigt osympatisk. Här vågar människor säga alla sina tankar som de aldrig hade sagt annars, vilket både är på gott och ont. Men det budskap som jag vill dela med er idag är att tänk på att övning ger färdighet och allt handlar om ständig utveckling och vara medveten om sin egna kapacitet. Sätta nya mål och förväntningar och förhoppningar. Hade allt varit enkelt så hade alla varit duktiga på allt, men så är inte fallet.

Precis som jag läste på Noukah's blogg "We all have at least 100 000 bad drawings inside of us. The sooner we get them out and onto a paper, the sooner we'll get to the good ones buried deep within."

Gränssnittsdesign

Idag är det labration för hela slanten dock mådde jag inte helt hundra idag så det blev att jobba hemifrån med denna uppgift. Den var inte helt enkel men inte supersvår heller. Dock är det mycket kvar ännu men en början i alla fall. Vore skönt att ha den färdig idag men det återstår att se om det blir så eller inte. 

Piktogram

Är super taggad på den andra uppgiften för i år. Har lite tankar och idéer men får ta och sitta och skissar ut mina tankar någon dag. 

Tangled

Så här ser den ut idag. Skillnaden från igår är att jag känner mig färdig med den. Dock tänkte jag slänga in den i Photoshop och exprimentera lite och så får vi se vad det leder till. Var sjukt länge sedan jag bestämde mig för att teckna av en disneykaraktär så det var lite kul bara för det. Nä nu ska jag ta och fortsätta.

WIP -Tangled

Lördagsmorgonen inleddes med film och egengjord yoghurt. Jag lyckades övertala David med att få se Tangled vilket jag var väldigt glad över. Det måste absolut vara en av mina favvofilmer, i alla fall inom kategorin animerat. Den har den där myskänslan i storyn plus  är den  riktigt snyggt gjord vilket höjer betyget en hel del. Så efter filmen var slut så fick jag ett sug till att teckna. Dock fick jag klara tills kvällen innan jag kom fram till vad som skulle  fylla pappret. Så det fick bli från filmen. Mycket kvar ännu men hittills är jag nöjd...


Snabbskiss...


I väntan på att jag skulle få gå till tvättstugan tidigare idag så påbörjade jag denna illustration. 30 minuters omtanke la jag på denna, inte speciellt mkt och testade nya tekniker. Får mig att tänka på de där svarta tavlorna som man karvar ur efter möstret och så blir det silvrigt.

Igår dog kära Tussi, katten på min skiss. Det var Davids föräldrars katt och hon var snart 15 år gammal. Dock hade vi på känn att det inte var så länge kvar för henne, men det är ändå jobbigt när det väl inträffar. Så igår när jag fick reda på det rann det både en och två tårar ifrån mina kinder i alla fall. Jag bara hoppas att hon har det bra nu!

den röda fågeln

Har nu under  eftermiddagen målat på den röda fågeln  som ska sitta på dörren fönster på sunnanäng. Vi får väl se om de blir nöjda  med den men så här ser det ut i alla fall.


Sunnanäng-tambur

Före:                                                                          Efter:

Tamburen på sunnanäng har fått sig en liten uppiffning som blev klar i förra veckan, men brist på lathet har det inte blivit av att jag har laddat in dem förens nu. Oavsett vilket så syns det inte en jättestor skillnad på de ovanstående korten så jag tog lite detaljbilder som ni kommer att få se här nedan. Det ÄR verkligen skillnad när man går in i tamburen och ser hela sammansättningen, dock saknas fortfarande den röda fågeln som ska upp på dörren på ovanstående bild. Lämna gärna en kommentar om du så känner...

en snabb update

Måndag igen och idag är jag inte ledig längre. Trodde det skulle bli en rejäl mjukstart när jag kollade på schemat för några dagar sedan och lite så är det men det blev ett moment mer än vad jag räknade med troligtvis på onsdagen. Torsdag  blir det jobb för hela slanten vilket känns skönt och fredag ledighet. Synd att det inte är ett sådant lugnt schema hela terminen.

Ikväll tänkte jag visa bilderna på hur det blev i tamburen för i fredags blev det färdigt. Tre heltidsdagar blev det innan jag var nöjd men nu hoppas jag på att de blev nöjda. Fast uppiffbinhen av tamburen är ännu inte färdig helt och hållet då den röda fågeln ännu lyser med sin frånvaro...

Ur en stilla tid...

Älskar tanken på att jullovet inte riktigt är slut ännu, visserligen min sista lediga dag men det spelar ingen roll. När jag väl går tillbaka till skolan så kan jag ändå känna att jag har hunnit med det som jag ville och lite till. Dock är det en dag i Mullsjö kvar med att fixa ordning på förskolan eftersom det ännu inte är klart. Förhoppningvis blir det klart idag eftersom jag helst inte vill lämna det ofärdigt när jag inte kan göra något åt det så att säga.

Under tiden så får ni några fina macrobilder som jag tog någongång tidigare i veckan. Dessa skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ha uppe i tavelform någon dag.

Operation: Fixa större innebörd

På mammas förskola har jag idag inlett operation: fixa större innebörd av avdelningens namn. Därav har jag börjat kladda med färg på väggarna och håller samtidigt tummarna att det ska bli den känslan som de vill förmedla. Ja, vad mer kan man göra än sitt bästa?

Det som ni ser nu på bilden ovanför är långt ifrån färdigt, men en dag till och sen är det troligtvis färdigt. Så idag har jag gjort grunden för några björkar och imorgon ska det bli fler. Fler bilder kommer imorgon!

Och så här blev bodyn...

Så idag gjorde jag klart bodyn. Motivet blev alltså valen som jag visade innan, tog bort de där vattendropparna, då jag tyckte att det räckte ändå med motivet som det var. Jag är supernöjd! Arbetet bakom denna är nog omkring fem timmar, den effektiva tiden, alltså räknar jag inte med den tiden som jag spånade idéer.

Jag har också gjort en etikett som kändes lite mer mig, men jag ska nog ta och köpa en annan tråd för att öka känslan av hangjort eftersom det är handmålat i princip allt.

Så vad tycker ni?

Nya tankar

Denna lilla val ska på plats på bodyn där uppe. Blir väl inte exakt som skissen, och det räknar jag inte med men förhoppningsvis ändå ganska så nära. Den bodyn ska sedan vara en present till ett par som är bekanta med, så nu gäller det att ha tungan rätt i mun. Ändå väldigt roligt att testa på nya saker, men ändå liknande saker...
Så idag har jag arbetat fram massor av olika förslag, men i slutändan tyckte jag bäst om denna som jag sedan färglade med promarkers. Så i helgen, eller början av nästa vecka är det dags att påbörja arbetet med att placera den på bodyn.

Jag är en vampyr-skor

Ni kanske kom ihåg Jag är en vampyr-kassen? Jonas kom en tid innan jag hade ens en tanke på jul och bad mig göra dessa skor till Vendela i julklapp från honom med inspirationen till den låten. Så så blev det! Efter jag hade börjat fundera hur skorna skulle se ut så beslutade jag att jag skulle göra en tygkasse som gick i samma tema till skorna och så blev det som det blev.

Skorna är inspirerade av skivomslaget till Marcus Krunegårds Jag är en vampyr...Som jag har skrivit tidigare så tar jag jättegärna emot beställningar från er. Ett par skor, en tygkasse eller dylikt med ett unikt och handmålat motiv. För skor som dessa tar jag 150 kr för måleriet (alltså exkl. skorna), arbetet bakom dessa skor var ungefär tio timmar.

Ny illustration samt ny teknik

Har börjat på en ny illustration idag. Var lite krångel med att få igång ritplattan, men så fort det gick kickade jag igång med att prova en ny teknik i PS. Det som jag hittills har gjort är att göra en skiss (för hand) som jag sedan har scannat in i datorn och nu sitter och färglägger i PS. Vi får se under tiden om det är en teknik som jag kommer hålla fast vid eller ej. Men det är alltid roligt att prova på något nytt för att till slut hitta den teknik som faller en själv bäst i smaken, men i dagsläget tror jag nog att det beror på vad för typ av illustration man gör samt vilken känsla som man vill förmedla.

Nä nu ska jag fortsätta!

Digitalfotografi- Scott Kelby

Måste ge er andra lite inspiration. En bok som jag håller på och läser nu, en kär liten julklapp. En fotografibok som ger unika tips på ett enkelt sätt. Boken tar inte upp aspekten varför utan bara frågan hur. Enkel att förstå och att ta till sig informationen. Detta är visserligen andra delen av tre delar. Första delen läste jag förra sommaren (2010) och jag lärde mig massor på det; bland annat när det är bäst att fota utomhus, vad man ska tänka på vid bröllopsfotografering samt hur man får sådana härliga gryningsbilder.

Boken inriktar sig på hur man ska få den där WOW-bilden som alla eftersträvar. Jag tror att det alltid finns något tips att ta till sig oavsett vilken nivå man är på inom fotografering! Helt klart en av de bästa fotografiböckerna som jag har läst hittills!

Nyårslöften 2012

Jag är som många av er redan har förstått väldigt målmedveten av mig. Jag gillar att ha mål och ambitioner, för det känns annars som att tiden rinner iväg utan att man gör något utav den. Därför tycker jag att nyårslöften är väldigt bra och viktiga. Det är egentligen för min del mindre viktigt att man uppfyller precis alla ambitioner man har för det kommande året, men som jag har sagt tidigare tycker jag mig må bättre med ambitioner och förväntningar.
Så i år, liksom förra året, nöjer jag mig inte med ett utan fler. Så dessa saker ska jag försöka uppnå.

  • Jag ska fortsätta med min träning; 2-3 ggr i veckan.
  • Jag ska försöka gå 100 mil under hela årets gång.
  • Jag ska försöka för min egen skull teckna/måla/illustrera åtminstone en liten stund 4 ggr i veckan.
  • Utvecklas fotografiskt samt redigeringsmässigt
  • Jag ska försöka att bli nöjd med mina prestationer i skolan.
  • Jag ska, tillsammans med min underbara sambo börja planera det hus som vi någongång i framtiden ska bygga.
  • Jag ska försöka blogga mer än vad jag gjorde under 2011 och hålla uppe kvalitén på inläggen.

Är fullt medveten om att jag säkerligen inte kommer att klara ut alla detta år. Men jag blir nöjd om jag uppnår några utav dem, eller i alla fall ger ett försök!

Tygkasse- jag är en vampyr

Förutom tygkassen som jag gjorde till min mormor målade jag också en tygkasse till Vendela, som också har tagit den snygga bilden. Denna tygkasse liksom den andra är handmålad, denna med låttexten "Jag är en vampyr". Tygkassen är ekologisk och med långa handtag.

Detta blev väldigt hektiskt att göra denna, då jag satt dagen innan julafton med denna. Verkligen sista minuten, jag vet, men så går det när man planerar uruselt. Dessutom glömde jag av att knäppa ett kort på den innan jag gav bort den så jag är väldigt glad och tacksam för att Vendela tog sig den tiden! Ett supertack till dig!

Annars flyter det nya året på. Vi inledde det med en fika hos Davids morföräldrar idag och vi ser verkligen fram mot det nya året har att erbjuda på alla plan.

RSS 2.0