Dag 2 & 3 - Hurghada

Igar var vi som sagt pa en guidingtur i Hurghada och fick se det ordentligt. Vi kopte lite sovinirer daribland en papirystavla pa en bild som kallas for the tree of life, som tydligen var nagon symbol for nagon tro. Men den tankte jag att vi skulle ha i hallen nar vi kom hem.  Dessutom har vi kopt pa oss apelsintee som vi kan bjuda pa nar vi kommer hem. Maste beratta en komisk grej om gardagen. David hade innan vi akte skojat massor om araberna har som jag enbart trodde var fordomar, men nar vi val var ute pa shoppingrundan sa stoppade nagra araber oss och fragade David "How many camels?" Eftersom David hade snackat om det har innan borjade jag verkligen gapflabba. Men jag har fortfarande svart att tro att de var seriosa med det och jag tror fortfarande att det bara ar ett internskamt.

Vi har ocksa fatt se valdigt stora skillnader i befolkningen, vilket kanns ganska hemsk. Verkar vara riktigt laga loner har ocksa for har har de folk som star och visar vagen for turisterna till olika buffeer och liknande. Maten har ocksa varit en upplevelse i sig. Igar fick jag smaka pa kanelris, vilket inte foll mig direkt i smaken eftersom kanel gor sig allra bast i efterratter, enligt mig. Men igar fick vi faktiskt smaka pa en riktigt god falafel, den smakade mer an vad de som jag tidigare har smakat sa det har varit riktigt gott. Men egentligen ar det tur att det ar sa pass fet mat som det anda ar for annars hade jag varit smal som en sticka nar vi kommer hem.

Vi har ocksa bokat resa till Luxor pa fredag och en tur for att se delfiner i det vilda pa sondag, sa jag hoppas verkligen pa att fa se nagra delfiner. Guiden sa att det var ungefar 80% chans sa man kanske har tur. Idag har vi bara solat och badat och hor och hapna idag har det varit kallt i Egypten. Det har blast som in i bomben och varit ganska sa kallt. Men trots det har jag lyckats branna mig aven fast jag har anvant solskyddsfaktor. Ja, vissa har det minsann latt att branna sig. Sa nu har jag lart mig hur man gor Egyptiskt bacon ;)

Vi har det riktigt bra har och jag hoppas att allt ar okej i Sverige. Men jag maste erkanna att jag langtar lite hem, speciellt efter en riktigt god middag!

Dag 1- Hurghada

Nu ar vi antligen har i Egypten. Vi kom hit vid ett tiden och allt har gatt bra sa har langt. Vi hamnade pa ratt flyg och ratt hotell sa nu ar vi har. Flyget tog valdigt lang tid och jag tror att de stackars flygvardinnorna trottnade ganska snabbt pa oss tva da vi satt vid varsin sida av mittgangen och lutade ut over den for att prata. David hade varldens roligaste grannar som pratade med honom precis som de vore kompisar medan jag hade trakiga grannar som drog ner rullgardinen fran fonstret det forsta de gjorde.

Allt har som sagt gatt bra forutom att ett sakerhetsskap pa rummet kranglade sa vi fick ga och saga till i receptionen ett par ganger. Nu verkar det vara fixat sa vi far hoppas pa att det fungerar hela natten, eller om David vaknar och stor sig pa det fruktansvarda ljudet. Vi har annars solat och badat och har haft det riktigt gott. Vattnet ar kristallklart och det ar faktiskt inte sa farligt varmt har emot vad vi hade vantat oss.

Imorgon ska vi ut pa en guidad tur med apollo i Hurghada for att fa se det pa riktigt. Det lilla som vi hittills har sett ar stora skillnader pa husen. Antingen ar de nybygda eller sa har det rasat samman. Men det ar otroligt vacker miljo har och det trivs jag kanonbra med. Vi har forovrigt sett en kamel pa riktigt nara hall! Snart ska vi ut och ata utav buffen och ha en kanontrevlig kvall. Bilder fran vart paradis far ni se nar vi ar aterigen pa svensk mark!


Om gårdagen...

Åh, igår knäppte jag världens sötaste hundvalp på bild. Efter ett besök ute i skogen hos en kompis fick jag träffa på fem? stycken små godingar och jag blev störtkär. Det är något speciellt med hundvalpar det är som Theres säger det luktar valp och den lukten är underbar. Trots att jag verkligen inte ska skaffa hund eftersom jag redan har min lilla Luddis att ta hand om så kan jag inte ljuga och säga att jag inte är sugen. Men nej! Det blir ingen valp! Istället kommer jag säkerligen få hem Luddis någon vecka under sommaren och det kommer bli UNDERBART.

Här kommer i alla fall en bild på en av dessa godingar och en extra goding på köpet, min kära bror Pontus. Han verkade dessutom också gilla både valparna och de enorma katterna.


Bokstavsorm


Gick upp när David skulle åka till jobbet och efter lite frukost satte jag mig direkt vid datorn och började leka i illustrator. Det blev en början på en bokstavsorm och vad det handlar om får ni veta senare. Känns som en bra start på morgonkvisten i alla fall och det bästa är att ta det lugnt och rita och dricka en kopp te. Kanske borde ta och värma en så kan jag njuta till fullo.

Ska senare idag gå till Ekohallen och byta mot en annan ljusplatta och sen gå till skopunkten och byta ett par skor och reklamera ett par andra så vi får la se vad den här dagen har att erbjuda.

Akvarellmålning


Igår hade David social aktivitet på jobbet. Vilket innebar att jag var hemma själv till sent på kvällen. Så eftersom jag inte hittade någon gesso i Jönköping fick jag roa mig med att göra en akvarellmålning ist. Jag tror detta var ett av mina första seriösa försök att göra ett porträtt i akvarell, så det blev lite spännande....


Snabbskiss...


Resultatet....

how many frogs need a girl to kiss....

Idag var jag verkligen ledig och fick en försmak av sommarlovet som för min del började nu. Under hela dagen har jag gjort allt möjligt och ingenting. Målade två bilder och en av dem kommer ni få se nu. Dessutom överraskade jag David med både en nystädad lägenhet, en god bit mat, film och dessutom efterrätt. Han verkade nöjd så min överraskning tycks ha gått hem. Nu är det dessutom bara fyra arbetsdagar kvar för honom innan det nästan bär av till Egypten. Wihoo!


Bilden är en snabbskiss som är gjord med bland annat mina kära promarkers. Älskar dem verkligen... Har dessutom passat på att måla naglarna idag. Gjorde en watermarble-design som ser ut på så här:


Blev ett snabbinlägg ikväll också, men visst är det bättre än inget alls.

Snabb-inlägg


Har verkligen varit en kanondag idag. Haft en underbar sista dag på jobbet. Sista för antagligen den här perioden och många barn som jag har sett växa (inte enbart under min tid som vikarie) känns på sätt och vis lite sorgligt att säga "hejdå" till. Jag tror nog att den bästa frågan jag fick under hela dagen var: "Vilken förskola ska du börja på till hösten?" och då man fick förklara att man antagligen skulle plugga vidare och sedan jobba extra på olika förskolor sa denna flicka väldigt förstående: "Jasså, du ska vara vikarie". Kommer sakna de kanongoa barnen som ska börja i skolan nu.

Var även och hälsa på Evelina en sväng idag, vilket kändes kul då det var länge sedan jag såg henne. Vi hade det verkligen trevligt och gick på prommenad och verkligen pratade om allt och ingenting. Har saknat det på sätt och vis. Sedan när jag kom hem hade David lagat currylinssoppa till mig, underbar är han!

Imorgon är jag faktiskt så gott som ledig. Blir ett snabbt uppdrag för Jönköpings Posten, men annars blir det nog måla som gäller! Kram

Promarkers & dreams....

Jag har kommit igång nu med mina promarkers igen, vilket känns otroligt avslappnande. Har länge och väl suktat efter att göra färdig en bild som jag började med för ungefär en månad sen men inte haft tillräckligt med färger för det. Eftersom jag fick en HEL del pennor i studentpresent så passade jag på att måla färdigt bilden. Dock så upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt med plats i mitt pennfack vilket resulterade till en tripp förbi Westers för att köpa nytt pennfack och en ytterligare färg som behövdes till min bild.

Nu är bilden i alla fall färdig, gjorde klart den idag och jag slänger därför upp bilden för att ni ska få se hur resultatet blev! Måste bara berätta först att jag fortfarande är väldigt mycket nybörjare av de så kallade promarkerpennorna, så detta var ett ytterligare sätt för att jag ska lära mig bättre hur de fungerar...
Skickar dessutom med David ett lycka till inför morgondagen då han ska hålla i en föroläsning på jobbet!

Min student


Jag lovade ju er innan att jag skulle försöka slänga upp lite bilder från studenten och mycket riktigt blev det så denna gång. Någorlunda slut efter både helgen och dagen idag men här kommer lite bilder i alla fall. Klänningen köpte jag på Vila och orginalet hade ett svart band, vilket jag tyckte kändes lite trist så det byttes ut. Fick hjälp med smink och hår av Theres, tack!

Under själva högtiden då några klasskompisar till mig höll ett tal. Ett plus i kanten är ju att jag fick dessutom bildbevis på att Ivarsson inte kunde hålla tårarna tillbaka...
Sen sjöng jag och Emma spelade barfotavisan....


Uppställning inför att sjunga studentsången, den var väldigt låg alternativt väldigt hög tonart. Ja, ja man kan ju inte sjunga allt ;)

Det "enorma" och "kända" Mullsjögymnasiets utspring.

Var bara tvungen att ta med denna bild för att morfar såg så glad ut, det är inte ofta man får med det på bild!


David och jag på bild med mitt plakat. Mamma berättade att den bilden som jag har på plakatet togs när det var min sista dag på förskolan Tallkotten och jag hade precis fått en tallkottsmedalj. Nästan samma sak som student eller hur? ;)


Avslutar nu med en bild på tårtan som var beställd från Landhs i Mullsjö. Synd bara att allt inte gick åt.... Men det var en kanondag förövrigt som avslutades lite kort och gott i Theres nya lägenhet sittandes på hennes sängmadrass och drack sockerdricka ur plastglas och åt soyachokladpudding. Tummen upp på den avslutningen, kunde inte ha varit bättre. Skönt att man har kanonbra kompisar!

Nu har det hänt grejer...

... både på bloggen och i mitt liv. I fredags tog jag studenten och det var bland den skönaste känslan som jag har upplevt. Så hela helgen har bestått av väldigt lite sömn och mycket att göra av både mitt studentfirande och Davids styrkelyfttävlande. Nu har jag varit borta ett tag härifrån och det har gjort att jag från och med nu ska fokusera allt mer på målandet och sådant istället för att ödsla massor av tid på min vardag. Förhoppningsvis kommer detta leda till något riktigt bra.

I kväll så ska jag försöka mig på att ladda upp lite bilder från studenten här på bloggen, så får vi väl se vad jag har att erbjuda. Men först på listan idag ska jag in till stan och försöka köpa ett letraset marker wallet och ett sommarperiodkort, får väl se vad jag lyckas med. Sedan är det in till Mullsjö och jobba som gäller.


RSS 2.0