Eurovision 2010

Hejsan allihop.

Något som jag definitivt inte har skrivit om är Eurovision så jag tänkte ta min lilla tid till att skriva om detta. I torsdags gick stapeln av för Sverige som snubblade på mållinjen. Sjukt glad blev jag. Som ni kanske har fattat i ett tidigare inlägg är jag inget bigfan av Anna Bergendal. Jag varken gillar hennes sångsätt, musik eller hennes personlighet. Jag hade liksom redan svårt för henne när hon deltog i Idol.

Men på lördagen då blev det final! En härlig kväll med många bra bidrag måste jag säga. Jag hade visserligen några favvisar. Jag gillade Azerbadjans, Tysklands, Israels och Cyperns bidrag. (Det var säkert fler som jag gillade men minns inte riktigt). Självklart blev jag glad när Lena vann. Hennes sätt påminde lite om Miss Li men det som jag hade lite svårt för med låten är att det kändes inte som att det hade något specifikt budskap. Därmot fanns det ju andra låtar som hade ett budskap som Sweet People. Jag är nöjd med den låt som vann men fy skäms på Norge som hade världens sämsta bidrag (efter Vitryssland givetvis) ;)


Övningskörning

Dagen har varit fylld med roligheter både för stora och små, skämt åsido givetvis. En del av dagen var vi hemma och hade det riktigt göttigt, medan en annan del var vi iväg och fikade i Martinsgården tillsammans med Davids familj och släkt. Väldigt trevligt måste jag säga. Det är alltid lika roligt att vara med både hans familj och släkt men i och för sig allt blir alltid roligt tillsammans med honom. Vi åkte därifrån lite tidigare dock eftersom vi hade bestämt att övningsköra på industriområdet i närheten. Gick sjukt bra om jag själv får säga det. Jag satte de där delarna som David ville som ett smäck;) Nästan i alla fall. En del gick bättre än det en andra så att säga. Men visst, nöjda är vi absolut.

Nu när vi kom hem blev det att plugga, men det gick nog fint. Imorgon gäller det att göra två nationella prov i tyskan samt en skrivuppgift i Engelskan. Går nog bra. Men då ska jag vara ordentligt utvilad. Godnatt!!!!

Världens bästa mamma!

Helgen har hittills varit bra. Fylld med pastasallad och kesella klass framför Eurovision, det kallar jag lycka det. Igår jobbade jag under marknaden i Jönköping. Jag och Emil var ute och gjorde enkät som kommer på torsdag. Gick nog hyffsat ändå. Har även skrivit klart min krönika idag. Jag har faktiskt jobbat 5 timmar hittills denna månaden som jag kan skriva upp på lönelappen och fler kommer det att bli. Bara nästa vecka ska jag göra toppreportaget. Härligt! Det känns faktiskt bra att vara lite aktiv igen på jobbet. Men jag hoppas att det ändå är förståeligt varför jag inte har jobbat så mycket nu på den senaste tiden. Det är inte det att jag inte vill jobba eller ha pengar för den delen för det vill jag utan det är mer att jag inte har känt att jag har haft tiden och orken till att jobba den tid som det tar.

Nu är det i princip bara en riktig vecka kvar i skolan och det börjar kännas att det är mindre och mindre att göra. Nu så är det bara en fråga om hur snabbt den här veckan tar för snart har jag gått ut tvåan :)))

Vill även slänga in en morsdag hälsning till min underbara mamma.

Jag vet att jag inte är hemma särskilt mycket nu för tiden eller kanske inte alltid visar heller för den delen hur glad jag är för att kunna ha möjligheten att prata med dig när jag behöver det. Men jag hoppas att du ändå förstår hur mycket du faktiskt betyder för mig. Trots att jag inte är hemma nu så sänder jag dig massa tankar under hela dagen om hur bra du är! Helt klart är du världens bästa mamma!!!!



Jag borde tänka mig för

Idag inser jag att jag tog nog åt mig alldeles för mycket på mötet igår, men va fan behöver ju pengar så det är bara att jobba på. Men idag inser jag att nästa vecka kommer jag ha 7 test/redovisningar plus tre jobb grejer. Ska ju förutom Rookie ta kort till Divid. I'll handle it! Hoppas vi på i alla fall ;)

Pratade igår med Louise som tar studenten nu på ED, frågade lite om hur lärarna var på den skolan. Har ju lite småfunderingar och så men de gick i stöpet eftersom de ska flytta de program som jag läser till Sanda. Då kan man lika gärna gå kvar här.

Idag väntar Företags Ekonomi och Historia. Hoppas på att jag blir klar med inlämningsarbetet idag :) Då ber jag bara David att läsa igenom det sen ikväll och lämnar in det på måndag. Det blir sjukt bra!

Jag är fylld med fredagsglädje. Bara 2 veckor kvar i skolan nu!!!!!


HÄRLIGT!



Äckelfästing!!!! Vi hittade den på golvet för en vecka sen!

Jag är den lyckligaste flickan på hela jorden

Jag måste snabbt slänga in ett fjärde inlägg idag, för jag har världens gulligaste pojkvän. Idag när vi kom hem till honom efter jag hade jobbat visade han sin romantiska sida. Det brukar han göra på många olika sätt som jag blir superglad över. Men så här ställd som jag blev idag har han bara lyckats med en gång tidigare. Nämligen när han gav mig hello kitty toffsarna. Idag överraskade han mig igen med en sån där spontan present, en ros. Utan att ha funnits någon specifik anledning till det.. Klart att detta får en att le lite extra inombords. Han tänker ju faktiskt på mig, så himla gulligt. Jag älskar min David i alla lägen; både i vått och torrt. Han är det bästa som har hänt mig oavsett vad han tror.

Älskling, du gör mig till den lyckligaste flickan på hela jorden!





Ögoninflammation?

Idag har mina ögon varit svullna. Vet inte varför egentligen, men misstänker ögoninflamation. Jag har vaknat två dagar på raken nu med ett enormt behov av att klia mig i ögonen samt med en massa kladd i ögonen. Inte så roligt. Hoppas verkligen inte att det blir mer än så här. Får liksom inte vara hemma mer detta läsåret. Det funkar liksom inte. No money on the cellphone. Hoppas på att mamma kan ladda på det när hon kommer hem, för annars vet jag inte hur jag ska få tag på David efter mötet.

Jonas har varit sjukt sur idag. Man kan ju undra varför....?

För hoppingsvis överlever man de sista två veckorna i skolan...
<3


Fusk

Något som jag verkligen har svårt för det är fusk. Jag förstår inte riktigt vad får människor till att fuska. Visst brukar man tänkta; Det hjälper tillfälligt, kanske får bättre resultat. Men i längden vad kommer det hjälpa en? Ingenting. Just det!

När väl man pluggar vidare och sitter där på högskolan med sitt höga betyg som man har tjänat in tack vare fusk så kommer de få svårare. Så sjukt mycket svårare. Andra har kanske kunskaper som sitter längre än för fuskarna. Så visst, tänker inte gräma mig mer i det. Men jag säger bara good luck!


Fullt upp

Vaknade på morgonen och insåg att jag har haft världens konstigaste dröm i natt och därför blev jag tvungen att berätta det för David. Lyckades få honom att gapflabba det första som skedde på morgonen. Ett gott skratt förlänger livet eller vad är det man brukar säga?

Jag var förövrigt sjukt seg i huvudet idag. Klarar inte av att sova så lätt på nätterna som jag har gjort de två senaste nätterna. Antar att det är för att pappa har sett på film med hög volym trots att man har bett honom sänka. Är ju inte jätte bra insolerat till mitt rum liksom.

Körkortsteorin var skit som vanligt. Bea hoppade av kursen och jag förstår precis varför. Hade det inte varit för min lathet över att ha ytterligare en kurs nästa år hade jag nog gjort detsamma.

Imorgon planerar jag att göra ytterligare ett körkortsprov, så jag blir av med det. Men jag ska nog gå igenom teorin med David ordentligt ikväll så jag minns det mesta som behövs. Perfect :)

Ikväll blir det work och tjäna pengar, pengar ;) haha! Bylinebilder på arbetstid är inte fel :) Ska faktiskt ta åt mig en del jobb också tänkte jag. Behöver ju pengarna och då kommer jag dessutom inte ha skolan att tänka på. Härligt.

Fick erbjudan till en spelning igår också. Känner mig rejält taggad på det men vi får först se om det går att lösa. Som sagt, fullt upp :) Akta för väggen helt enkelt!

Kramis

Hårförändring

Ni som känner mig har kanske ett vagt minne av att jag klippte av mig håret, riktigt kort November 2008. Nu har det gått 18 hela månader sedan jag klippte mig, ganska exakt faktiskt. Nu har jag betydligt längre hår än vad jag hade då och jag tänkte ladda upp två bilder en från när jag precis hade klippt mig och en bild jag tog idag efter ha plattat håret. Skillnaden är enorm vill jag bara säga. Enjoy it helt enkelt!


2008                                                                      2010 Framifrån


2010 Bakifrån


Så vad tycker ni, vilket var egentligen bäst???

Jag kan på sätt och vis känna mig mer bekväm med denna frisyr jag har nu, men jag får så jäkla tjockt huvud så att det inte är sant  så jag vet egentligen inte vilken frisyr som jag borde ha. Aja tänker ju aldrig klippa så himla kort igen i alla fall. Men lite tuppkam är ju alltid fräckt ;) Hahah!

Tredje inlägget idag, jag bättrar mig :)

Hörs!


Pastagratäng med en svamptouch



Japp då var det dags för ett nytt recept. Igår lagade jag detta till mig och David, sjukt gott måste jag säga.

Ingredienser:
-Pasta
-Ärtor
-Färska champinjoner
-Vegetariska baconstrimlor
-Quornbitar
-Majs
-Spenat
-Tomat
-Kantarellsås
-Ost

Så här gör du...

1.
Börja med att koka upp vattnet till pastan samt sätta på ugnen, typ 200 grader.

2. När vattnet kokar häller du i pastan. Tiden det tar att koka pastan beror lite på om du väljer fullkorn eller vanlig. Du kan även börja att skiva champinjonerna.

3. När pastan är klar så häller du av vattnet sedan häller i pastan i en form av något slag. Jag körde med en glasform som ni ser på bilden. Du häller även i ärtorna så att det blir ett lager som täcker all pasta, sedan i med champinjonerna. Tänk på att det täcker över hela formen. Där efter de vegetariska baconstrimlorna och quornbitarna, majs och spenat. (Hade dock inte så mycket spenat i)

4.Skiva tomaterna som ska vara överst, de är visserligen mest som dekoration.

5. Vi hade en färdig sås hemma, kantarellsås. Du kan ju givetvis göra egen från grunden men så duktig är inte jag. Så tillaga färdigsåsen enligt anvisning på paketets baksida.

6. Lägg tomaterna överst, samt osten. Nu är det bara att hälla i kantarellsåsen. Du kan även fylla på med lite mjölk om du vill ha mer vätska.

Lycka till i köket nu där hemma. Om ni testar detta recept får ni jätte gärna kommentera respons på det, vad ni tyckte och så. :) Kram Sofie

Planering.

Hejan alla bloggläsare.

Jag var faktiskt duktig igår och fotade maten som jag lagade så receptet kommer upp senare under dagen. Sitter just nu i skolan och funderar över veckan. Har en krönika att skriva och en enkät att göra, men tid finns så än rasar inte världen.

Idag trodde jag att alla skulle redovisa i svenskan, men det blir tydligen om en vecka för mig och Emma. Då kommer jag kunna det bättre. Känns som jag borde prata mer fritt. Saker och ting löser sig.

Har planerat lite inlägg som troligtvis kommer visas sig här på bloggen idag.

Hör av mig senare...


Ännu ett prov avklarat

Jag kom hem för några timmar sedan. Typ snart två... Engelskan gick fin fint idag. Jag och Emma blev i princip klara med all text till vårt arbete, vilket är skönt. Jag hade också nationellt prov i Engelska med Alexander i klassen. Jag tycker att det gick ganska så bra. Jag tror det viktigaste var att kunna prata hyffsad engelska vilket jag tror jag lyckades med. Som jag och Emma sa, nu känns det inte som att vi har så mycket kvar i skolan. Trots allt har jag ändå redovisningar, prov, nationella prov, tester m.m. Så än har jag inte riktigt sommarlov. Men det löser sig allt.

Nu är det inte många dagar kvar i skolan. 13 dagar närmare bestämt. Imorgon blir dessutom inte riktigt heldag eftersom jag inte har några spellektioner alls. Gör absolut inget! Har faktiskt börjat tröttna lite, men jag hänger i kursen tills den slutar innnan jag säger upp fortsättningen. Tänkte ta det någon dag med Christina.

Tänkte laga något nytt idag. Jag tänkte uppdatera bloggen med recept om det blir gott och om jag förevigar det, vilket jag hoppas på.




Skoldag

Igår var uppdateringen himla lam måste jag säga. Lyckades bara en gång, tillskillnad från helgen. Har liksom aldrig uppdaterat så mycket som då.

Idag hade jag prov på morgonen i Naturkunskap. Helknepigt prov som vanligt men jag håller tummarna på att det gick bra i alla fall. I stort sett var jag nöjd med mina prestationer eftersom jag visste det mesta som jag behövde. Vädret har man inte lika tur med. Är blåsigt och lite regnit men jag är glad ändå. Har inga grejer som jag behöver ha klart i veckan emot vad jag redan har och det är ju inte fel.

Tänkte idag leta upp mina betyg ur mitt skrymsle och kopiera det så jag har lite att ge till förhoppningsvis min framtida arbetsgivare.

Nu ska jag dra mig. Uppdaterar senare idag.

Kram...



Sjuk

Vilken överraskning, sjuk...IGEN!

Jag avskyr att vara så här lättmottaglig till alla sjukdomar. Denna veckan är liksom så himla hektisk som den är. Prov, jobb och möten. Så blir nog bara hemma idag. Imorgon är det back on track som gäller. Hoppas jag i alla fall.

Som några av er redan vet så blev David magsjuk i fredags och det struntade jag katten i utan jag skulle minsann dit ändå. Jag hade ju liksom varit hos honom på morgonen ändå. I lördagskväll blev jag väldigt illamående och efter det har de la hängt i sig. Synd måste jag säga. Men det går nog bra ändå.

Har precis fått ner lite smoothie så hoppas att det hjälper till lite i alla fall. Tänkte nu sätta mig och plugga naturkunskap, ska ju ha prov imorgon och jag känner att jag behöver få ett bra resultat. Allt slit som man har lagt ned i snart ett år ska inte ha varit förgäves på grund av lite sjukdom...

Uppdaterar givetvis senare under dagen.



Davids farliga katt :D

Dagen :)

Idag har det varit en ganska så bra dag, trots att jag har varit lite krasslig. Helt sjukt att det faktiskt är tredje gången som jag uppdaterar idag. Lite gott och blandat är ju alltid trevligt. Friends, David, plugg och massa annat har hänt under dagen trots att jag inte har rört mig längre än från Davids rum och nere i köket.

Nu har vi precis druckit en kopp grönt jasmine te med Davids mammas goda blåbärs muffins. Riktigt gott! Måste nog be om receptet tills nästa gång som jag har idevecka. Då skulle man kunna äta muffins utan att känna dåligt samvete för att man har käkat onyttigt.

Jag måste bara inflika en till sak. Jag har blivit så sjukt snabb på att blogga från Davids mobil att han kommer troligtvis inte få se den särskilt mycket i fortsättningen, då jag har kommit fram till att hedan efter kommer jag sköta det mesta bloggandet härifrån. Otur älskling!

Nä nu är det nog bäst att jag slutar. Kram

Super Mario

Ni som har känt mig länge vet vilken Mario fantast jag var när vi hade det på vår gamla dator. Ni vet också hur länge jag kunde sitta framför dataskärmen och bara spela, spela och spela utan att något speciellt hände egentligen. Timmarna kunde rusa fram och helt plötsligt kunde det ha mörknat.

Idag fick David mig att börja spela det där beroende framkallande spelet. Riktigt trevligt faktiskt och visst hade jag lite skills kvar. Jajamän. De lyckades faktiskt till och med få mig att vinna över min nördiga pojkvän och över hans kommentarer som att han har vunnit hela spelet någon gång. "Vem behöver extra liv liksom?" Möjligtvis skulle väl han behöva lite extraliv för vips så är jag på flygande fisk banan och han har dött ett flertal banor före dess. Mohaha xD

Som sagt, visst lever det kvar en liten, liten nörd inom mig som gärna vill titta fram då och då och spela lite beroende framkallande Mario.


Smalare kladdkaka



Som jag lovade igår är det dags för ett litet recpet på en nyttigare kladdkaka. I den vanliga (i alla fall i den som jag har gjort tidigare) är det desto mer socker och fett. I denna är det inte särskilt mycket. Värt ett försök i alla fall när man skämmer bort sig en smula :)


Du behöver:
- 2ägg
- 1 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 dl kesella
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt

Gör så här:

1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda ihop ägg, socker och sirap.

3. Blanda ihop de övriga ingredienserna.

4. Nu är det dags att förbereda formen. Jag brukar använda smör olja i formen för att kakan inte ska fastna. Häll sedan i smeten.

5. Ha kakan inne i ugnen mellan 15-25 minuter, beroende på hur pass kladdig du vill ha den.

Serveringstips: Servera den gärna med vaniljvisp och någon frukt som t.ex. banan, päron eller liknande. Igår åt vi med jordgubbar, mums!!!!


Lycka till i köket nu allesammans!

Lämna gärna en kommentar om ni testar receptet någon gång :)

Legenden om Zorro

Sammanfattningsvis har kvällen och dagen varit riktigt bra. Fylld med Naturkunskap, soppa, kladdkaka och frukt. Låter en smula läskande va? Jag och David har sovit bort säkert en halvtimme i alla fall om inte mer, men vad gör de? Efter sovpausen och pluggandet var det dags att baka min och Davids berömda, nyttiga kladdkaka. Tänkte slänga upp receptet på bloggen någon dag. Troligtvis imorgon, så att alla kan ta del av den. Idag var det ju egentligen jag som bakade den medan David var på toa. Tio minuter att slänga ihop smeten och drygt en kvart i ugnen. Ja lite tid kan man ju faktiskt ödsla bort på lite efterrätt, eller vad säger ni?

Nu ikväll har vi kollat på Zorro. Rätt roligt faktiskt :) Har ju sett filmen förrut men det var ett ganska bra tag sen nu. I slutet på filmen började jag känna mig lite varm och konstig i magen. Jag hoppas verkligen att det håller sig där och inte utvecklar sig till något liknande som David hade. Man vill ju aldrig att mamma ska ha rätt om en sådan sak ;) Nä, mammor ska ha rätt om saker som är vettiga. Typ som ha jacka trots att man tror att det är varmt som senare visar sig vara kyligt, eller vilka kläder som man ska ha på sig till en intervju. Eller vilka killar som är bra för en. Fast ibland gör det inget om  mamma har fel, eller hur? Haha.

Nä, nu är det dags att bädda ner sig under täcket och sova bort illamåendet och vara sådär riktigt frisk och pigg imorgon. Godnatt!

Lunchtime

Hallå allihop!
Idag är det verkligen härligt väder ute, åtminstone här i Barnarp. Jag och David har varit vakna sedan klockan nio i morses då vi upptäckte att David har blivit mirakulöst frisk. Som jag nämde igår är han inte precis känd för att vara sjuk. Men det klart att bli sjuk händer även den bästa. Jag är väldigt glad över att se honom på benen igen. Det var ju inte roligt att se honom så matt som han var igår.

Frukosten serverades idag ute i solskenet tillsammans med en kopp citrus te. Härligt! Vi gick till och med igenom några sidor naturkunskap på den stunden. Det var så himla varmt och skönt idag att det var en tvättäkta shortsdag. Därför är jag en smula besviken på mig själv att jag inte dammade av shortsen som ligger inne i min garderob ovh bara väntar på att låta fickorna fyllas med två liter sand. Det får jag spara till en annan dag. Fast visst hade det varit härligt...

Detta inlägg är det första som jag inte har skrivit på datorm. Nä,nu sitter jag faktiskt och skriver på Davids telefon. Det blev trots allt ett väldigt långt inlägg fast det inte var tanken. Hoppas att David förlåter mig för att jag har okuperat både mobilen och hans säng. Han får väl trösta sig med att jag är mer än lite avundsjuk på hans nya mobil som han fick helt gratis från hans jobb. Fjäsk kallas sådant för. ;)

Nä nu får jag väl dra mig. I catch up with you later. Nu har ni i alla fall fått se att jag lever än...

Bedtime

Nu så har man klarat av dagen på helt klart godkänd nivå. Nu kan man checka av ännu ett prov i kalendern. Men nu i helgen blir det ingen vila för det för på tisdag väntar Naturkunskapsprovet. Men det löser sig alltid! Det vet jag!

David har varit magsjuk idag, men äntligen verkar han vara lite piggare. Hoppas verkligen på att det är över nu. Han brukar ju inte vara känd för att vara sjuk. Känns ändå bra att vara här hos honom eftersom då kan vi vara tillsammans. <3

Har under dagen dessutom hunnit lyckats med att få redaktören nöjd med mitt arbete. Känns skönt eftersom då slipper jag tänka på det. Nu ska man bara komma på ett krönikaämne. Men det brukar lösa sig tillslut! :)

Nä nu ska blir det att borsta tänderna!


Skolan

Nu så är körkortsprovet avklarat. Ett prov kvar som vi ska göra när vi känner för det. Nu ska jag baskemig kunna allt som krävs så ska jag få ett sjukt bra resultat. Är fortfarande sjukt förbannad för denna lektion. Aja.

Igår som sagt var jag hos David. Här kommer lite bilder därifrån



Tussi...



Älskling...


Nu är det så här att David blev sjuk i natt. Så jag hoppas verkligen att han känner sig bättre ikväll när jag åker dit. Nu hinner jag inte skriva mer. Skriver sen. Ciao!!!

Problem

Nu så var det kväll igen och imorgon inleds dagen med ett prov. Ni kommer kanske ihåg att jag nämnde att jag skulle fota idag hos Divid. Men så blev det givetvis inte eftersom när jag kom dit så funkade inte Davids kort till det rummet som vi skulle vara i. Alltså inte samma bakgrund som de tidigare bilderna. Så vi valde att skjuta upp det efter tappra försök att få tag i någon med ett kort som faktiskt funkade till det rummet. Hoppas bara att de inte låter någon annan fota dem för det. Jag kom ju liksom dit.

Aja. Förövrigt är man lite supriced över k-kortsteorin. Jag menar de lärarna har inte gjort annat än förvirrat mig vad som gäller regelmässigt när man kör bil. Ena stunden så heter det en sak och nästa stund heter det något annat. I boken kan det stå en sak och sen när man får facit så har lärarna tänkt ut 7 andra svar på frågan. Jag måste säga att jag tycker att det är den värsta kursen som jag har valt att gå! Ångrar mig så djupt att jag valde den. Tänk er, jag kunde ha valt vilken annan bra kurs som helst och så väljer jag en kurs som senare visar sig förvirra mig mer än hjälpa mig klara av teoriprovet. Jag vet att jag inte är ensam om att känna så här och jag har pratat med andra elever idag som upplever desamma som jag. Till exempel förra provet vi hade i kursen fick troligtvis ingen elev godkänt (och om det var någon som fick godkänt var det bara någon enstaka elev) eftersom enligt några elever låg godkänt gränsen på 75%. I och med att det blir minuspoäng på de felaktiga svaren så är det i princip omöjligt att komma upp i så höga summor. Enligt lärarna ska man hoppa över att svara på de frågor man inte kan eftersom minuspoängen måste finnas där, annars kan man kryssa i alla alternativ och få alla rätt. Men vi elever har för länge sedan konstaterat att det är lärarna som är för lata för att engagera någon timme åt rättning på ett litet prov. Detta ska drabba en helklass uppenbarligen och det tycker jag är fel! Jag ska gå till botten med det här!!!!


Vissa lärare borde inte få jobba som lärare....


Redovisning & Jobb

Hej allihop!

Nu är man något sådär utvilad efter en halvdålig natt. Men idag ska jag vara på topp av många tusen anledningar. Ska hålla mig fokuserad hela dagen eftersom jag och Emma har bland annat redovisning i Naturkunskap. Skönt att bli av med yttligare en grej och sommarlovet börjar ju närma sig med stormsteg. Wihooo! Redovisningen handlar om kloning och vi har tre slides var. Lagom stort och lagom mycket text enligt mig så det går nog bra! Det tror jag i alla fall.

Dessutom kommer det bli jobb idag med. Ska ta tåget tjugo i fyra från mullsjö och in till Jönköping. Ska bort till Science Park och fota David och hans kollega som jag har sagt tidigare. Jag tycker att de existerande bilderna har en halvknepig vinkel. Dessutom lutar de anställda åt olika håll. Ska det verkligen vara gjort så när en proffsfotograf har tagit dem? I alla fall så ska bilderna bli så lika de existerande som möjligt. Jag testar mig fram helt enkelt så får vi se sen! Ska slänga in en bild på Frallan som finns på deras hemsida. Dock hänvisar jag inte till divids hemsida eftersom man behöver silverlight för att kunna se dem. 



Nu gör jag som David och byter helt tvärt samtalsämne ;) Det verkar nu för tiden vara som love is in the air för alla. Jag tycker att det känns som vårkänslorna har grabbat tag i alla mina vänner och sett till så att de har fått lite kärlek. Härligt tycker jag! Är så glad över att mina vänner får uppleva desamma känslor som jag känner för David. Tänka sig, bara lite ömhet kan ändra inställningen till en helt vanlig skoldag, i alla fall för mig. Så om någon av er läser detta som har nyligen funnit kärlek så säger jag grattis och lycka till! :)

Hm.. var det allt? För stunden, ja! Får se om jag uppdaterar något mer ikväll. Det beror på när vi kommer hem till David, men det tror jag nog! Ha en bra dag!

KRAM!

David...

Åh, nu så var det natt... Kan inte tänka mig att gå och lägga mig utan David vid min sida. Känns så sjukt jobbigt. Jag vet att jag är bortskämd med detta men just nu känns det som om jag aldrig kommer att kunna somna. Bara att bita ihop helt enkelt... Men imorgon bär det av till stora stan och till älsklingens armar. <3

*Längtar*

Snart pengadan´

Nu har jag varit oaktiv i några dagar igen. Attans också! Men jag ska bättra mig, lovar jag :)

Idag vaknade jag upp bredvid David som vanligt, saknar honom så nu. Kommer kännas otroligt konstigt att gå lägga sig ikväll utan honom. Men visserligen så träffar jag honom imorgon igen ;) Är lite löjlig, det vet jag redan. Men vi bor faktiskt praktiskt taget med varandra och att en familjemedlem saknas känns ganska ovant.

Imorgon ska jag fota David och hans arbetskamrat efter personalbilderna på Divids hemsida. Ni kan själva kolla om ni har lust. Ska bli lite roligt men samtidigt läskigt. Svårt att få enhetliga bilder efter så långt mellanrum. Men vi får la se! Ska bli lite gött med lön också. Snart är det ju den 25 igen och då får man ju äntligen ut sin lön igen. Härligt tycker jag. Behöver ju pengar till körkortet och till sommaren.

Har faktiskt dragit upp huvudet i sanden och skrivit ett Cv och personligt brev som jag ska skicka ut till olika affärer och butiker i Mullsjö och Jönköping. Förhoppningsvis kanske man får något extrajobb och har chans att få lite mer extra pengar. Hade ju varit skönt. Vill ha något arbete som man kan gå till ett visst antal timmar och sedan känna att detta får jag betalt för och vara lite glad! Med jobbet på JP vet man ju aldrig hur lång tid det tar och man får nästan aldrig betalt för den tid man lägger på det.

Nu ska jag dra mig till skolan och jag får uppdatera senare!

Tjenamors!


Quornfiléer i soltorkade tomtater/fetaost sås

Hejsan allihopa,

här kommer det första receptet/ matinspiration för den som vill ha lite helglyx mitt i veckan. Den här maträtten gjorde jag och David i helgen och det blev sjukt gott. Så här kör vi!

Ingredienser:

-Quornfiléer
- 1 lök
- 1 burk soltorkade tomater
- 200 g fetaost
- 4 dl matlagningsgrädde
- 0,5-2 dl olja
- salt

1. Det första man ska göra är att sätta på ugnen på någon lämplig temperatur. Jag körde med 220 grader sist, men jag vet faktiskt inte vad det egentligen ska vara på.

2. Hacka upp löken, skär de soltorkade tomaterna och fetaosten i mindre bitar. Sedan blandar jag ihop dessa i en bunke.

3. Häll i matlagningsgrädden, oljan och kryddorna. Tänk på att om du vill ha maten lite nyttigare ta mindre olja. De soltorkade tomaterna ligger i oljan, använd den eftersom den är kryddad. Jag kan tycka att 0,5 dl räcker gott och väl. Men tänk också på att tabasco är väldigt starkt så ta därför inte mer än några droppar. Rör sedan ihop allting.

4. Lägg quornfiléerna i en form men om du inte är vegetarian som jag kan du då använda kycklingfiléer. Häll över såsen och sätt på aluminiumfolie och sätt in dem sedan i ugnen. Tänk på att om du använder dig av kycklingfiléer krävs det att de är inne i en timme i ugnen. Quornfiléer tar relativt snabbare att laga därför behöver du bara vänta på att allt ska bli varmt, kan ta mellan 20-30 minuter om ugnen är varm från början.

5. Efter såsen är varm så kan du ta ut formen och fiska upp filéerna ur såsen. Sedan är det dags att reda såsen. Jag brukar göra en vatten och mjölblandning och hälla i, sedan röra om. Funkar oftast bra.

6. Lägg filéerna i såsen igen och sätt in dem i ugnen ytterligare en stund. Du kan sedan servera detta med bulgur, ris eller stekt potatis.

Lycka till!



Om du testar detta recept kommentera gärna vad du tycker!

Kram Sofie!

Gott & blandat, ungefär som godispåsen ;)

Hejsan allihopa!

Jag måste bara säga att det är så härligt med ett par dagar ledigt lite här och där. Ser verkligen fram emot det stora lovet som bara är om några få veckor. Längtar verkligen hur mycket som helst!

Idag var det en tripp ner till biblioteket som gällde, dock blev det att cykla hem lika snabbt till den nystädade lyan eftersom de hade det stängt. Otur för mig eftersom jag inte har lämnat tillbaka en bok som jag har haft ett par dagar för länge. Jag får gå dit igen på måndag helt enkelt!

Hm... vad är mer nytt. Jo, just det! Jag och David hade igår en supermysig kvällsmat igår. Vilket vi kommer ha på lördag igen ;) Vi lagade creps, hur gott som helst. Vi körde med en kantarellstuvning, redigt gott faktiskt. Jag tog faktiskt ingen bild på det tyvärr eftersom batteriet i min kamera är slut. Vilket är synd eftersom jag har just nu massa fotoidéer som jag gärna hade velat testa inom den snaraste framtiden. Jag brukar inte precis vara ljushuvudet när det gäller att komma på sådana idéer utan det brukar bli i stundens hetta när allt är på datorn som jag tycker att en bild är bra eller kanske dålig. Fast måste säga att det är extremt roligt att ha massa idéer även om det kanske bara är tillfälligt :)

Vad långt detta blev. Kanske är bäst att jag slutar skriva så att ni som läser min blogg faktiskt orkar läsa dem!

Ha det gött! Kram Sofie

Rymlingen

Igår var som sagt den där introduktionsutbildningen och jag åkte hem i morse efter att ha spenderat natten hos David. Var mysigt! Idag så hade jag inga lektioner i skolan så jag gick aldrig dit. Finns ingen anledning att vara där då ju. Hade faktiskt ingen sånglektion på morgonen heller eftersom min sångpedagog hade blivit magsjuk, sånt är verkligen inte roligt. Hoppas att det blir bättre snart i alla fall.

Efter en lugn korsordsförmiddag skulle jag gå ner och hämta mina läxböcker och då inser jag att min kanin hade rymt, igen! Jag var livrädd för att hitta henne blodig i ett hörn eftersom hunden hade haft tillgång både över- och nedervåningen. I och för sig var jag rätt rädd för att hitta henne död efter en elchock eller något. Men som tur var levde hon fortfarande. Hon hade gömt sig igen under min säng. Så efter en kvarts letande hittade jag henne där oskadd. Men det återstod problemet att få ut henne därifrån och in i buren. Shit, trodde aldrig att jag skulle lyckas få ut henne därifrån men det gick...tillslut.

En annan sak som är rätt skönt är att min hund verkar relativt pigg nu med. Han har inte varit så sur längre som han var ett tag. Det är ju bra.

Nä, nu ska jag tillbringa lite tid i läxböckerna. Måste ju ta vara på lov som dessa :) Skriver mer senare!



Det var inte denna kanin som rymde xD Men jag hade ingen bild på Kiara på datorn:P

500 spänn fattigare :D

Nu var äntligen den där introduktionskursen avklarad. Kändes skönt! I de 3,5 timmarna satt jag ständigt och kollade på mobiltelefonens klocka för att se hur lång tid det hade gått. Hungern och längtan efter att komma därifrån blev jobbig men nu är det desto bättre att ha det avklarat. Jag måste ändå säga att den här kursen var bättre än den indroduktionskursen jag gick med mina föräldrar då när jag hade fyllt 16. De sa mer om vad handledaren ska tänka på. Vad som är de vanligaste felen o.s.v. Äntligen var den mer inriktad på hur man lägger upp körningen hemma än på alkoholen. GÖTT!

Med andra ord en helt lyckad kväll. Det som var negativt var att jag inte hann packa innan jag åkte och att vi var sjukt sega både jag och David. Aja, nu så har vi en sak mindre i världen att klara av ;) Körkort nästa!


Tut tut!

Japp, då var man tillbaka mellan klassrummets fyra väggar. Lite tråkigt med tanke på att jag fortfarande inte är helt frisk men samtidigt bra att slippa missa så mycket. Funderar på om man ska göra sitt dataprov idag eller inte. Hade gärna velat ha de avklarat men samtidigt hade det varit gött att slippa. Aja, det löser sig. Emma och jag är väl lite halvgalna på vår handledare inom projektarbete men det funkar. We can work it out ;)

I eftermiddag ska man in till Jönköping för att gå handledarkursen igen eftersom David ska övningsköra med mig. Går nog alldeles utmärkt tror jag. Lite trist att sitta i ett antal timmar och lyssna på en som står och pratar om allt möjligt och ingenting. Tumbs down. Men det positiva är att sen så kan det kastas kritik över alla tusen fel som jag gör medan jag sitter bakom ratten. Lät inte så bra det heller, men tro mig det är det.

Allt blir toppen! <3


Dagens tips!

Tänkte skuta in ett litet tips som är till för alla! Jag vet att det är väldigt många i min ålder, speciellt tjejer som blir lite små rädda för att äta så kallade onyttigheter som kakor och glass bland annat. Men jag och David fann ett sätt för att onyttigheter inte ska bli lite nyttigare än annars ;) The power of kesella :D

Kesella är proteinrikt och påminner om cream fresh i konsistensen. Kesella går att använda till mat, en del kakor, glass och smoothies. Det går säkert att använda till så mycket mer än vad vi har testat ännu men jag kan visa lite bilder på olika saker som jag har haft kesella i. Smidigt och lite mer protein och lite mindre fett:) . Then everybody can be happy :D


Jordgubb och banan-smoothie :)


Smal-kladdkaka :)


Det roliga är att smaken är inte jättestor skillnad mot vad det annars brukar när jag har gjort kladdkaka och smoothie med glass. Men det är så sjukt mycket bättre! Slänger in en bild på en burk kesella också så att alla ni kan börja spana efter den bland mejeriprodukterna :)



Lycka till med stöket i köket :)))


Ut med det gamla och in med det nya!

Japp, så var det äntligen dags för en ny header och lite färg! Sommaren är ju faktiskt här och jag känner verkligen för att få lite färg på min väldigt svarta, mörka, dystra blogg. Känner mig redan lite, lite lyckligare! :))) Hoppas att ni gör det också!

I framtiden ska jag försöka vara lite mer aktiv än vad jag har varit nu på den senaste tiden. Jag tänkte även börja slänga upp lite recept, bilder på mat m.m. Misstänker att de är en del som är nyfikna på vad för typ av mat jag lagar eftersom jag är vegetarian sen en tid tillbaka. Som sagt, lite nytt i bloggen kan aldrig skada :D

Hälsningar Sofie

att utveckla kunskaper.

Ja, som de flesta redan vet har jag gått och blivit sjuk så här lagom i slutet av läsåret då man verkligen vill ge allt och lite till. Men jag kan nog faktiskt skylla på otur blandat med stress. Trist men sånt är livet. Därför har jag nu passat på att ladda in alla mina bilder som jag har tagit sen i mitten av Februari. (Jag vet, är kass på att ladda in bilderna på datorn.) Men trots att jag så sällan lägger in bilder på datorn och kollar på dem ordentligt har jag faktiskt hunnit utveckla mina kunskaper enormt mycket. Inte bara lärt mig min kamera bättre utan även lite yttligare redigeringskunskaper har man allt stoppat ned i ryggsäcken.

Visst, nu vill jag inte påstå att jag är en sån där höjdare på varken att ta bilder eller redigering. Men med tanke på hur otroligt lite tid jag ägnar mig åt detta blir jag faktiskt glad för de där små framstegen som många kanske inte riktigt ser. Fast och andra sidan, de saker jag ägnar mig mycket tid åt och utvecklar mig undan för undan vägrar jag att upptäcka de där framstegen förs jag har kommit en mycket låååååång bit framåt!

Idag la jag lite tid på att redigera några bilder på Davids katt som jag tog i mitten av Februari. Tussi är tydligen, enligt David väldigt svår att få bra på bild men jag tycker inte det. Hon verkar vilja bli värsta toppmodellen även om hon i så fall får satsa på plussize ;) haha. Tussi är grymt söt måste jag säga, vilket ni säkert märker på bilderna nedanför.

Aja, ha en bra helg :)))// sofie






RSS 2.0