Grattis Pappa


Idag fyllde min kära far 47 år och även om han inte befann sig hemma just nu och kunde bli överöst med firande så var han påtänkt. Vi får som sagt ta och ge honom ett ordentligt hurra när han kommer hem istället.

Kvällen blev annorlunda än vad som var tänkt. Jag kände mig lite lagom spontan och bokade bio, filmen Bad Teacher såg vi. Kul film! Hoppas verkligen att David orkar upp imorgon, förlåt om det blir svårt!

Fortsatt arbete på porträttet

Blev rätt mycket längre som jag jobbade på min bild. Har hittills hållt på i ca sju timmar och då har jag ändå ganska mycket arbete kvar med håret och så. Jag ser fortfarande hela tiden en utveckling sen mitt senaste trots att det inte var så länge sen. Den här gången la jag mer tid på ljussättning och detaljer i ansiktet. Så jag börjar hajja allt mer och mer hur de gör som får sina porträtt så fantastiskt bra! Övning ger helt klart färdighet!

Känner ni igen henne?


Händelser kring app - menyn


David har nu lyckats komma en bra bit med hans app och vad den handlar om får ni allt vänta och se ett tag till. Men så här långt har vi i alla fall kommit nu. Man kan till och med trycka på avslutaknappen och stänga ner appen. Så därav ser ni också vart mina ballongknappar kom till användning av. Jag är sjukt nöjd med det som jag hittills har åstakommit grafiskt och jag hoppas att David känner sig minst lika nöjd över hur koden ser ut!

Än är det en lång bit kvar innan vi är i mål så att säga men vi har faktiskt inte ens lagt en månad på den ännu så jag hoppas att det går framåt hyfsat snabbt ändå!

Hirsburgare och nytt porträtt

Idag har jag haft många bollar i luften. Har letat förbrillt efter en present till pappa eftersom han fyller imorgon (inte för att det spelar någon roll då han inte ens är hemma då) men när han väl kommer hem då ska jag fira honom. Hade ju fixat lite innan men kände att något mer behövdes. Sen var jag ju samtidigt iväg och köpte den DYRA stompfen. 39 kronor betalade jag för EN stompf, det är precis som David sa man kan ju tro att den är gjord av guld (skämt o sido). Kände ändå att jag gärna ville ha en då jag vill få mer detaljerade skuggningar som det känns praktiskt taget omöjligt att kunna få med mina pianofingrar.

Gjorde egna hirsburgare som är gjorda av hirs som man hör på namnet. Ett av våra äldsta sädesslag faktiskt! Det blev faktiskt gott och jag är inte ens förtjust i vegetariska burgare annars. Har helt tappat suget för något åt det hållet faktiskt och det kanske är lika bra det.


Här är min underbart goda hirsburgare, eller ska jag säga Davids kanske eftersom det var han som åt den.


Här är mitt påbörjade porträtt. Hon ser ganska så vindögd ut för tillfället men än så länge när bilden togs så hade jag bara lagt de grövsta skuggorna. Ska jobba på den mycket mer än så för att försöka få till de där dekorationerna. Sen har jag då börjat använda den där stompfen som jag köpte och det funkar kanon. Kan dock inte låta bli att använda fingrarna lite ändå. Är man van så är man, eller vad säger ni? ;)

Nytt i konstnärsmaterial...


Idag har jag ännu inte hunnit med några kreativa bilder men det räknar jag med att göra senare idag. Ska verkligen ta tag i saker och ting idag och köpa mig en stompf som jag har suktat efter ett tag. Har tidigare kännt att det inte riktigt har varit så kul att slänga ut 40 kronor för en bit ihoppressat papper, men just nu känner jag också att det underlättar nog min målning mer. Så idag ska jag och David hålla alla ögon öppna för att se om vi kan finna några sådana i denna stad för ett vettigt pris.

Dagen har varit rätt vardaglig för oss idag, tvätt och storhandling har stått på högst upp på schemat därav dålig blogging på morgonen! Nu ska jag luncha så får vi se vad som händer sen.

Bit för bit... - Ulrik Munther

Tänkte visa er en bildserie (alla tagen med en mobilkamera så därav dålig kvalite) om hur jag gjorde Ulrik Munther-bilden steg för steg. Bilden var som sagt gjord med promarkers vilket är en alkoholbaserad penna. Användningen av dessa tycker jag är väldigt likt vanliga tuschpennor men det är ganska stora skillnader. Man kan till exempel jobba upp en bild lager för lager (ungefär som man gör i PS/GIMP), skillnaden är den att du gör det på papper istället. Jag tänkte inte gå in mer på det just nu eftersom jag tänker att jag i framtiden kan göra ett större inlägg om det istället.

Jag har använt promarkers ganska så regelbundet sedan februari och det finns många sätt att använda dem på, men jag använder detta konstverktyg på detta sätt:


Börjar med att måla upp en skiss som jag är hyfsat nöjd med. Givetvis korrigerar jag bilden nogrannare när jag ser något som jag är lite missnöjd med.


Sedan börjar jag med att måla huden i ansiktet. När jag målade denna bild utgick jag från en bild som var tagen från den tiden han var med i Lilla Melodifestivalen, genom den bilden kunde jag se ungefär hur ansiktet såg ut med vissa skuggor samt huvudformen. Så kolla gärna på en bild som du utgår ifrån för att se skuggor och ljussättning, när du väl får till det blir din bild så mycket bättre!


Sedan målade jag dit hans händer och kläder.


Sen målade jag dit hans utrustning. Nu kan man ju tro att bilden är klar. Jag har märkt att vissa använder triamarkers till till exempel tunnare linjer då dessa markers har tre spetsar, men det har inte jag så jag använder mig av en simpel bläckpenna. Fungerar också väldigt bra!


Här ser ni hur jag har börjat fylla i med bläck som sagt. För att se hur bilen på Ulrik Munther blev kan du klicka här!

Svarta naglar


Idag räckte det inte med att ta ut kreativiteten på pappret utan nu fick det bli naglarna. Jag är ganska så kass på att måla mina egna naglar. Tycker det är fruktansvärt svårt och det blir aldrig riktigt bra heller. Blir alltid lite färg som kletar överallt och ingenstans och därför blir det ofta ljusa färger när jag målar och annars brukar jag be om hjälp. Men idag kände jag för att verkligen få dit svarta naglar med ljusa blommor på. Så jag fick kämpa mig igenom det och jag tycker ändå att det blev hyfsat!

Ulrik Munther


Promarkersbilden blev på Ulrik Munther. Han vann  "lilla melodifestivalen" 2009 och är idag mest känd för sin låt Boys Don't Cry (eller i alla fall är det därför jag känner till honom). Det roligaste är att jag alltid har föreställt mig honom som kanske 4-5 år yngre än mig eftersom han har ett ganska så barnalikt utseende fortfarande, men grejen är den att han är lika gammal som min bror Jonas, alltså 17 år. Vad hände där? Jag tänkte försöka senare under dagen slänga in olika bilder från målandets gång så ser ni lite hur jag gör i alla fall.

Tänkte i alla fall slänga in låten Boys Don't Cry så får ni lyssna på den om ni vill.

Papyrusmålning - Tree of life


När vi var i Egypten så ville jag verkligen få hem en papyrusmålning. En målning som inte skrek Egypten men som samtidigt skulle göra att man mindes en del därifrån. Papyrus är ju ett slags träd som man gör papper utav på gammalt vis. Pappret blir mycket hållbarare än ett vanligt papper och istället för att använda suddigum på det så kan man använda vatten utan att förstöra materialet.

Vi köpte i alla fall målningen "Tree of life" som vi numera har uppsatt i hallen. Bilden ovanför är på målningen på vår hallvägg faktiskt. Googlade lite på förklaringar till bilden och tänkte köra en snabbfakta så som jag gjorde med Berta-inlägget.

  • Bilden av ett förgrenat träd illustrerar tanken att allt liv på jorden är relaterat till religion, filosofi och mytologi m.m.
  • Det finns inte bara ett livets träd utan det verkar finnas inom olika kulturer där det innebär olika saker.
  • Några ur Egyptisk-mytologi sägs ha uppstått ur ett akaciaträd (trädet som är på bilden).
  • Man säger att trädet förbinder två världen livet och döden.

Plattansiktesyndromet - borta?


Har påbörjat en promarkerbild idag eftersom mitt andra projekt blev färdigt. Än så länge har jag inga fler skor att måla så då får man nöja sig med papper. Jag måste bara berätta att jag fick ett samtal från min pappa som berättade att han hade köpt ett par skor och han undrade om jag ville måla dem. Så klart jag ville! Jag vill utvecklas och jag tror att det kommer vara en bra merit i framtiden att ha arbetat med en "kund" så att säga, även om det förtillfället är gratis. Tänkte eventuellt i framtiden att det ska finnas möjlighet att beställa målade skor och ha en chans att vara med och bestämma själv hur de ska se ut. Men jag ska ta en sak i taget och börja med att måla klart pappas skor först.

Föresten ser ni vem bilden ovan föreställer? Tänkte avslöja det när jag är färdig med den (troligtvis imorgon). Jag tycker ändå att jag har lyckats hittills bli av med en sjukdom som jag har haft väldigt länge- plattansiktesyndrom. Plattansiktesyndrom är en jobbig sjukdom som innebär att man inte kan annat än måla platta ansikten. Med skuggorna och färgkombinationen som jag har försökt mig på så ser jag en förbättring. Klart att man kan göra mer för att få ett rundare ansikte men jag är ändå nöjd än så länge. Jag har ändå utvecklats ganska fort hittills.

Egypten i bilder... -dag 5 & 6 - Dophine Spotting

Eftersom vi hade varit uppe rätt sent under Luxorresan (nämnde jag att enkel resa tog drygt fyra timmar i bil?) I alla fall så var vi väl rätt slut så vi var på stranden och solade och badade massor. David snorklade och jag läste ut en av mina böcker som jag hade haft med mig som var ungefär 500 sidor och påbörjade en annan. Det var väl ungefär den dagen så att säga. Jag tog heller inga bilder från den dagen så ni får nöja er med David grimasbilder:

Ibland kanske vi verkar lite för seriösa för att ta oss på allvar...?

Under dag sex så var det Dophine spotting som stod högst på schemat. Jag är säkert långt ifrån den enda som har drömt ungefär hela livet om att få simma med delfiner.

Vi på båten ut mot en av två dolphinehouse i röda havet. Resan dit tog ungefär två timmar med stark sol och underbart sällskap!

David höll tårna på att vi skulle få se delfiner vilket var bara 80 % chans att det skulle hända. Sen under resan dit stötte vi på en båt som hade ett väldigt roligt namn: My Obsession.


Havet var fantastiskt vackert att se på. Aldrig sett ett så blått hav med så klart vatten. De förklarade för oss att det berodde på att det var lite nederbörd och höga salthalter. Men givetvis tog jag inte dessa kort för att ni skulle få se ett blått vatten. Det var meningen att ni skulle få se det här:

Vi fick se delfiner! Och då kan man tro att historien slutar här och det hade den säkert gjort också om jag inte hade övervunnit min rädsla att hoppa i havet trots att det var miljontals fiskar i vattnet (hajarna kommer, hajarna kommer. Och pappa haj duh duh duh duh duh duh) Nej, fanns kanske inga hajar där just då. Men det var min skräck och då tar fantasin till som många vet.

Både jag och David tyckte att det var toppen att vi fick se delfinerna och jag var superglad. Sen hoppade vi i vattnet och simmade lite. När vi var påväg upp igen så ropade några till oss från andra båten att delfinerna var där och när vi kollar ner i vattnet så simmar de precis under oss. De var kanske ett par meter ifrån oss. Det var hur vackert som helst och de simmade synkat precis bredvid varandra. Det var en av de mäktigaste sakerna som jag har upplevt någonsin.


För David räckte det förstås inte med att ha sett delfiner med ett par meters avstånd. Nej, han skulle i igen och se massa häftiga fiskar. Jag satt kvar på båten och jobbade på min solbränna istället och passade på att klicka ett par bilder på David i vattnet.

Och när David kom upp passade han på att knäppa ett par bilder på mig med sin ultramegabraiga mobilkamera.


På kvällen gick vi ut med två par som vi lärde känna under den här resan. Vi gick då till grannrestaurangen och åt tre rättersmiddag. Ska jag nämna att det kostade 25 Egyptiska pund (typ 25-30 Svenska kronor) för både mig och David? Vi hade en riktigt rolig kväll, men det var synd att vi hittade detta ställe sista kvällen eftersom det var så mycket godare mat där. Sen fick vi ju nya vänner med!

Ett par arbetsdagar


Började med den här skissen för två dagar sedan ungefär. Igår kom jag igång rejält med den färglade den i datorn och fixade med den. Morgonen började med samma sak. Nu två dagar senare är den färdig och utskriven. På något sätt kan man se en bild i datorn och känna sig nöjd med den, men det är en helt annan sak att få den utskriven och känna den här har jag gjort. Ibland kan jag känna att tekniken tar överhand. På den tiden när man hade riktiga bilder, fysiska bilder att bläddra igenom var det en helt annan känsla. Kanske är det samma med konst?

Förövrigt har jag gjort om ballongknapparna till PNG-format istället, eftersom JPG inte stödjer transparent bakgrund så nu håller jag tummar och tår att det funkar i appen! Ska luncha nu och sen planera lite teman till appen.

Gårdagens produktion

Ni minns kanske bilden som jag satt och tecknade på igår. Den blev även färdig igår, men givetvis så var jag klantig och glömde stänga av kameran när jag tog den bilden som visade då hur långt jag hade kommit. Som om detta inte vore nog så fick jag inte heller igång vår scanner så det blev inget där heller som visade hur den såg ut. Men nu på morgonen har David fixat så att vi kan använda scannern genom wi-fi:en. Härligt.

En sak som jag såg väldigt tydligt när jag var färdig med bilden, det är utvecklingen. Jag har inte tecknat särskilt mycket överhuvudtaget eftersom jag föredrar andra metoder egentligen (eller för att jag själv har dåligt självförtroende om min kunskap inom det ämnet). Men trots att jag bara har gjort ett par enstaka bilder sen jag fick pennorna så ser man en stor utveckling. Konstigt egentligen, men väldigt roligt!


Så här blev bilden igår!


Första bilden som jag tecknade efter jag fick pennorna. Gjordes den sjuttonde mars.


Tecknar vidare...


vilket ni ser. Det är ungefär så här rolig min vardag blir när David jobbar vilket känns lite sådär. Men jag längtar till helgen nu och framför allt till att komma igång i skolan. Är extremt pepp! Har fått telefonsamtal från mina föräldrar och det känns skönt att veta att allt är bra i alla fall. Sen har jag fått telefonsamtal ifrån JTH som tydligen numera ringer runt och för att få folk att känna sig säkrare till starten. Personligen känns det lite halvdant. Vill man veta något mer angående skolstarten så vänder man väl sig själv till dem och frågar?

Nu ska jag nog teckna vidare och räkna timmarna tills min superduper älskling kommer hem igen...

Minnen...


Jag och David har idag börjat leta igenom gamla bilder för att komma överrens om vilka som ska få vara med i vårat fotoalbum som vi ska göra i ordning. Bilden ovanför är i alla fall den helt första bilden på oss när vi sitter och egentligen borde räkna matte C. Påminner mig och säkert David också om hela vårt förhållande. Praktiskt taget så har bloggen varit på sätt och vis en dagbok genom vårt förhållande eftersom den avslöjar väldigt mycket vad vi sysslar med.

David har börjat jobba nu och jag har varit i Mullsjö idag och träffat Theres bland annat. Som ni förstår så har jag inte hunnit förbereda något vidare inlägg idag. Men det tar vi igen imorgon tycker jag!

The One and Only


I veckan köpte jag och David en skrivare och scanner i ett (älskar't). Jag har verkligen saknat att ha både en skrivare och scanner då jag avskyr att vänta för att skriva ut vissa saker. Med vissa saker så menar jag till exempel den bilden som jag målade till min kalender. Så idag satte vi oss ner för att få igång den och testade den genom att skriva ut min bild som jag hade målat. Jag trivs verkligen med motivet eftersom det är personligt men samtidigt så är det väldigt enkelt och jag tror att det dröjer ett år minst innan jag tröttnar på det. Perfekt!

UNF-skor

Nu är jag färdig med UNF-skorna. Jag gillade den här uppgiften väldigt mycket då jag ville hemskt gärna uppfylla Jonas tankar kring skorna samtidigt som jag kunde jobba på det som jag vill bli bättre på och utvecklas och givetvis ge ett resultat som jag också var nöjd med. Även fast det nu i efterhand kan verka otroligt så ligger det ändå drygt tio timmars arbete bakom målningen på dessa skor med förarbetet inräknat.

Det var en kanonrolig uppgift i alla fall och hedanefter vill jag gärna ha fler sådana! Åh, längtar redan!

Jag simmar än...

Nu är marulken färglagd och jag har även pillat dit texten på frihand. Allt har gått ganska bra och jag är nöjd med hur det har blivit, speciellt med tanke på hur svårt jag hade att få dit de jag  hade tecknat på pappret. Gillade verkligen detta sätt att uttrycka mig på och gör det gärna fler gånger. Hoppas bara att Jonas blir nöjd. Imorgon kommer konturerna till allt!

Fortsätt simma fortsätt simma...

Jag har simmar vidare i skoprojektet och kommit en bit längre fram. Två fiskar börjar ta form på skorna, därav var jag tvungen att ta med en av mina favoritrepliker i Hitta Nemo som rubrik. Märks verkligen vilken skillnad några få minuter gör när man lägger ner dem och fortsätter. Hoppas bara på att brossan blir nöjd när man väl kommer hem.


Detaljer som pupiller och ögonbryn samt konturer gör jag allra sist med en permanent svart penna.


unf-loggan inuti c-märket har dykt upp. Marulken har börjat ta form. Dock tyckte jag att för tillfället lika gärna kunde se ut som en avhuggen fisk på mitten men det är det inte. Det röda ska bli fiskens tunga. Sen ska jag sätta tänder runt hela munnen och så ska ögon och massa smådetaljer till på den fisken. Alltså är väl själva marulken det största jobbet på hela skon i princip. Sen ska dessutom texten dit också.

För att se hur skissen ser ut kan du klicka HÄR!

Nu känner jag mig nog färdig...Ganska många timmar är lagda och nu känner jag nog mig väldigt klar med den här bilden. Känns väldigt bra med tanke på hur pass lite tid som jag har lagt på att måla och rita de senaste åren. Framförallt är ju ritplattan en ganska ny del för mig. Så nu gäller det att satsa rejält och försöka att måla av fler saker och fler personer och verkligen få det i ett verkligt perspektiv. Längtar verkligen efter att se utvecklingen framöver!

En bit längre fram...Har kommit framåt med bilden även om det är lång bit kvar. Jag är än så länge långt ifrån nöjd och jag har besämt mig för att fortsätta pilla med den tills jag är nöjd. Har aldrig riktigt ordentligt arbetat i ps innan heller så det är nytt för mig, det tar ju längre tid och allt sådant. Men det blir nog bra tillslut! Så här ser det ut so far i alla fall.

Kreativitetsdag

Förvånandsvärt mycket kreativitet i luften idag trots jobbuppdrag och möte på JP. Just nu är det lite problematiskt med ett jobbuppdrag som jag inte kan göra så mycket åt och det tär lite på mig psykiskt och då är det väldigt skönt att koppla bort det genom att till exempel måla när jag ändå inte kan göra någonting åt det för stunden. Hittade en jättefin bild på Åsa som är min kollega på JP som jag genast fick lite sug i fingrarna att börja måla. Samtidigt hittade jag en jättefin blogg på en tjej som heter Ctina som är riktigt duktig på att illustrera på datorn. Så jag slog ihop dem världarna och tänkte försöka få en bra bild illustrerad av mig på Åsa.

Så här ser det ut hittills:

Dagens sysselsättning- KnapparDetta är vad jag har sysslat med idag. Inte särskilt mycket för världen men förhoppningsvis kommer det bli bra så småningom i det slutgiltiga loppet. Älskar verkligen det faktum att ha saker och ting att göra. Speciellt sådant som man tycker är roligt och samtidigt lärorikt! Nu ska jag bara hålla tummarna på att detta blir bra så får vi se.

Förövrigt i ballongknapparna gjorda i photoshop CS5 och den andra knappen (som är spela-knappen) var mycket svårare att få till än den första. Vad tycks än så länge?

Min motivation & Davids mörka hemlighet

Det är full rulle här hemma. Enda sen jag fick veta att jag kom in på högskolan så har det varit det hetaste ämnet inom våra lägenhetsväggar. Så igår satt vi faktiskt och kollade upp studentlitteraturen. Jag ska i höst ha tre kurser den första terminen. En matematikkurs, grafiskdesignkurs och en projektarbeteskurs. Så idag var vi förbi en sväng på högskolebiblioteket för att låna en av alla kurslitteraturer en bok som heter Grafisk kokbok. Lite småroligt namn kan jag tycka, men boken verkar faktiskt ganska så bra. Den går verkligen igenom mycket så det blir nog bra. Är sjukt taggad på att börja i höst nu!

(Jag och David har dessutom snackat lite och jag har fått veta en mörk hemlighet om honom. Han fick bara en 3:a i Diskret Matematik. Så mitt mål med den kursen är att få högre betyg än David. Alla finner vi vår egen motivation genom något. Jag finner min genom min pojkväns resultat)


RESULTAT: Studenttackkortet


För ett tag sen satt jag och tecknade ett tackkort för studentuppvaktningen. Nu är allt klart med det och korten är utskickade och antagligen framkomna för ett tag sedan. För er som inte har fått hem något så får ni se det här istället! Vad tycker ni? Själv blev jag ju ganska nöjd.

För att se hur jag såg ut på studenten kan du klicka HÄR!
För att se hur skissen såg ut kan du klicka HÄR!

Lillebror 7 år


 

Våran lillebror han kan sjunga han.
Ingen sjunger så bra, minsann!
När han trallar och vinkar,
skrattar solen och blinkar.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

 

Våran lillebror han kan baka han.
Ingen bakar så bra, minsann!
Vem som vill kan få smaka,
världens godaste kaka.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

Våran lillebror han kan rita han.
Ingen ritar så bra, minsann!
Apor, katter och hundar
gör han medan han blundar.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

Våran lillebror han kan räkna han.
Ingen räknar så bra, minsann!
Medan du säger flundra,
kan han räkna till hundra.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

Våran lillebror han kan läsa han.
Ingen läser så bra, minsann!
Små små böcker på tyska,
STORA böcker på ryska.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

Våran lillebror han kan trolla han.
Ingen trollar så bra, minsann!
Glass, det gör han av lera.
Tar det slut gör han mera.
Trallalalala..
Tänk vad lillebror är bra.

 


Grafisk design och webbutveckling


Jag skrev ju för en tid sen att jag har kommit in på en utbildning i Jönköping, nämligen grafisk design och webbutveckling. Jag har egentligen alltid varit intresserad av bild, mer eller mindre och förra året började det komma tillbaka mer och mer genom fotografering som senare gick tillbaka till attt måla fysiskt (både genom ritplatta och fysiska papper). Det är egentligen något som jag verkligen brinner för och då tror jag att man också utvecklas.

Förhoppningsvis kommer denna utbildning ge mig kunskap som gör att jag kan jobba med något utav det i framtiden. Ett jobb som jag förhoppningsvis kommer trivas kanon med. Utbildningen är en högskoleutbildning på tekniska högskolan och den är egentligen på två år, men högskolan erbjuder ett extra år för att få med fler ämnen samt kunna få en kandidatexamen, vilket jag tror att jag vill satsa på. Så i höst ska jag köra så att det ryker och jag är verkligen taggad på att komma igång. Kollade föresten idag vad årets intagningspoäng var (förra året låg det på 16,95). I år låg intagningspoängen på 17,90. Det var enbart en liten marginal och jag är sjukt stolt över mig själv att jag lyckades kämpa ihop betyg som gjorde att jag kom in på en linje som jag verkligen kände för!

Jag hittade föresten när jag letade information om programmet en kille som började förra hösten som heter Andreas. Han är sjukt grym på allt inom grafisk design och fotografering och han verkade älska programmet. Sådana människor inspirerar!

Ny på bloglovin'


Som ni ser så har det lite nya grejer kommit upp på bloggen. Jag har aktiverat bloggen nu på bloglovin' som för er som inte vet är en slags samlingsida där man kan lägga till de bloggar man följer för att se direkt när man loggar in på sitt konto där när någon blogg som man följer har uppdaterat. Jag har använt mig av bloglovin' själv sen jag flyttade ungefär. Då blev det fler och fler bloggar som jag följde och tillslut glömde jag att kolla vissa bloggar (perfekt system det där).

Så därför tänkte jag underlätta det för er som gillar min blogg att enkelt och lätt lägga till mig där (alt. starta ett konto) så ser ni när jag uppdaterar och när jag inte gör det. För att göra detta är det bara att klicka på länken nedanför eller i sidbaren!
Följ min blogg med Bloglovin

Vården, ett stort skämt?

Något som har varit det mest problematiska med flytten det har faktiskt varit vården. De senaste sju månader har det blivit eviga långa och många samtal till tandläkare, Ungdomsmottagningar och allt vad det nu heter. Där jag gick från början är väldigt krångligt att fortsätta gå till och byten finns inte inom vården uppenbarligen. I jönköping är man inte välkommen någonstans, vilket är förvånandsvärt med tanke på att jag faktiskt bor här nu. Ska man byta kommun borde väl sådant ske automatiskt kan man ju tycka. Svar: NEJ! Istället ska man ringa sjutusenelva samtal och begära byten hit och dit. Fysiska papper ska skickas och när allt sådant är klart så säger de ändå nej i Jönköping.

Hade man inte varit så bunden till vården så hade jag mer än gärna bojkottat den för smidigt är det inte. Gammalmodigt och dåligt. Att följa resten av samhällets utveckling med internet och liknande existerar inte. Vården är ett skämt! Ett enda stort skämt!

Egypten i bilder... -dag 4 - Karnak


En modell över hur Karnaktemplet såg ut från början samt entrén till Karnak.


David vid en av statyerna som skulle föreställa en av kungarna som byggde Karnak. För er som undrar vad kungen har mellan benen kan jag meddela att det är den kungens hustru. På den andra bilden är det gången inåt i templet, till dess kärna kan man säga. Det var också där som de "uppfann" dagens klocka.


Vår käre lokalguide som var riktigt engagerad måste jag säga. Han var grymt kunnig också, var väldigt positivt överraskad.


På den första bilden så ser ni den lilla "poolen" som ni såg på modellen innan. Den sjön eller vad man nu ska kalla det för skulle man gå runt för att få sina önskningar uppfyllda, trodde man då när man byggde detta mäktiga verk. Tydligen var avståndet runt sjön väldigt långt så det är inget som jag skulle ge mig på i den värmen. På den andra bilden ser ni ytterligare statyer.


På den första bilden tror jag att det var gudstemplet där bara präster fick gå in i förr (är dock väldigt osäker). Den andra bilden visar hur mäktigt det måste ha varit när det var nybyggt. Templet har trots allt ganska många tusen år på nacken.


Vi kom fram till slutet av templet!


En trött och utmattad Sofie vid en av Karnaks minsta pelare.


Alla ristningar i alla pelare samt väggar var förr imålade, men eftersom mycket sol och lite regn gör att det mesta har försvunnit är det bara i princip det som är i taket som fortfarande färgen syns. Jag själv måste säga att Karnak var en häftig upplevelse och jag har aldrig tidigare sett något så mäktigt. Dessutom har platsen så mycket historia bakom som man inte hade kunnat tro. En helt klart värd sevärdighet att besöka om man ändå ska till Egypten! Men det klart, smaken är som baken.

Så här blev den...


... min blivande kalenderframsida. Känner mig rätt nöjd med den ska bara komma på ett sätt att skriva ut den på, men annars löser det sig i ett senare skede. Är bara nöjd över att den är färdig för tillfället! Annars har det inte hänt mycket här idag. Vi har mest haft en äkta söndags-slappardag. Ganska skönt med sådana dagar också. Men nu ska jag nog försöka att dammsuga här lite, för vi har hundhår överallt.

Egypten i bilder... -dag 4 - resan till Luxor


Denna dag åkte vi till Luxor och eftersom det blev rätt tokigt med magproblem fick vår frukost bli polska kex med utgående datum. Nom nom!


Det var väldigt roligt att se hur miljön ändrade sig ju närmare Nilen man kom. På bild två så är det en av Nilens alla småkanaler.


Sen åkte vi över själva Nilen och åkte från den levande sidan till den döda sidan. Vi fick även veta att denna bron är den enda bron som leder över Nilen eftersom man var förr rädd för att de döda skulle komma över till den levande sidan.


Statyn utanför Luxor innan vi åkte till Konungarnas dal där man INTE fick ta bilder så därför har jag inget att erbjuda därifrån. Blir däremot ett inlägg senare om Karnaktemplet. Blev så mkt bilder att jag tänkte dela upp det i två olika inlägg nämligen.

Ny headerJag tröttnade rätt snabbt på färgkombinationen som var mellan den dåvarande headern och bakgrunden så därför bestämde jag mig rätt tidigt för att göra en ny som passade in bättre. Här är alltså den nya headern som kommer följa med bloggen ett tag. Förhoppningsvis fram till jul, men det lär vi märka.

Om du inte ser den nya headern får du trycka F5! Kommentera gärna och tyck till det nya utseendet!

Luddis har flyttat hem till mig... för ett tag.


Igår hämtade vi hem Ludde för ett par veckor vilket var väldigt roligt. Jag som alltid har haft djur runt omkring mig har tyckt att det har varit lite smått ensamt emellanåt att inte ha någon hund springandes kring benen eller att inte ha någon kanin att ta hand om och sköta. Givetvis har det funnits sina fördelar att vara djurlös som att man inte har något att passa utan kan åka hursom helst. Men jag trivs egentligen riktigt bra med djur i hemmet, dock får det nu för några år bli att man får hem Ludde ibland eftersom det faktiskt var jag som tjatade till mig den stackars lilla hunden.

Första natten med hund var ganska så brutal. Sov jätte dåligt då Ludde fick sova ute i hallen som han inte är van vid och gnydde och skällde eftersom några grannar festade hela natten lång medan en annan granne kom hem vid två-tretiden och ramlade upp för trappan. Ludde är ju inte riktigt van vid lägenhetslivet men jag tycker ändå att det är ganska positivt att han inte blev så nervös att han gjorde ifrån sig inne i alla fall, vilket jag hade räknat med.

Idag var jag och David iväg och köpte två nya filtar till vår tillfälliga lilla familjemedlem som han skulle ha i korgen istället för den gamla kudden han har haft. Om vi säger så här, 10 kronor styck för en filt på IKEA. Billigt värre att fylla ut korgen med och se resultatet! Nästan som ny skulle jag vilja påstå.Sen har jag och David ställt upp pallen också till Ludde så att han slipper klättra upp i våra soffor eller upp på skrivbordet (på min ritplatta!) när han ska titta ut genom fönstret och det har blivit en av hans största hobbys hemma hos oss. Det är väldigt roligt att kolla ut genom fönstret och skälla när andra hundar eller bara vanliga tanter går förbi.Annars har det inte skett några större insidenter än att jag brände upp min hand när stoppet i kopplet (en sån där som hunden kan löpa lite i med stopp) inte riktigt fungerade som det skulle och släppte när det kom en annan hund. Så nu går jag med två plåsterlappar på min högra hand och tre fingrar är brända på två olika ställen, men både jag och hunden lever och då är jag glad i alla fall. Synd att sådant ska inträffa bara och det roliga var att min första tanke var när det hade hänt och jag hade insett hur pass illa det såg ut var att jag kommer inte kunna måla. ICKE SA NICKE det kunde jag visst!

Egypten i bilder... -dag 3


Dag tre bestod nästan enbart utav massor av solande, korsordslösande samt läsning. Det resulterade till att jag fick mer eller mindre en tomatröd rumpa tack vare min kära sambos skicklighet när det gäller att använda solskyddsfaktor.


Hotellets pool under kvällen. Det var riktigt vackert att se det lilla ljus lysa upp hotellområdet.


Vi var också på en fakirshow som var ganska så B. Det var inte speciellt impornerande och det sista numret gick enbart ut på att skrämma tjejerna som ställde upp. DÅLIGT!

Egen framsida till kalendern

När vi var i Borås köpte jag en ny kalender till höstterminen, då jag nu vet vad jag ska göra i höst så vågar jag köpa skolsaker. Det var en sån där som man gör en egen framsida till vilket kändes som det passade mig bras med tanke på vilken linje som jag ska gå i höst. Så eftersom det inte är någon framsida ännu till den så passade jag på att göra min egen. Den är ännu inte klar som ni ser men den är på god väg att bli något. Det som ska vara med som inte syns ännu är mitt namn som ska stå mellan grenarna samt vilka år som kalendern är giltig. Sen ska den givetvis färgläggas och lite sådant roligt. Får väl se om jag vill använda den sen eller inte.

Heldag i Borås

Tänkte bara säga att jag har varit i Borås hela dagen idag med David, Theres och Thomas. Vi har gått i Borås djurpark, på stan och sett på Veronica Maggio-konsert. Dagen har varit kanon och förutom att den har varit full av regn och glädje så har jag också fått bekräftelse på vad jag kommer göra i höst. Jag ska plugga Grafisk design och webbutveckling på JTH. Kommer nog bli kanon och jag är supertaggad!

Visar lite bilder och sånt imorgon! Godnatt!

Ditmålat UNF-märke


Idag har jag suttit och målat lite detaljer på skorna för första gången. Kändes väldigt pirrigt eftersom jag alltid ställer så höga krav på mig själv samtidigt som jag inte vet vad min bror har för förväntningar, läskigt! I all fall har jag målat dit texten till vodkaflaskan samt conversemärken som syns på bilden ovanför och målat gravsten. Ser kanske inte mycket ut för världen men jag tycker att det gjorde stor skillnad. Dessutom tog det lång tid att få till det.

Känner mig ändå ganska nöjd med resultatet, eftersom det är första gången för mig att måla sådana bilder och särskilt på skor.

skoprojektSå här ser det för tillfället ut i mitt skoprojekt som alltså går ut på att måla om Jonas fejkconverseskor till ett par UNF-converseskor. Så just nu är grunden (alltså vattnet) lagt på en och en halv sko. Och mer därtill blir det ikväll, ska bara laga och äta lite mat först. Men jag tycker att det går bättre än förväntat måste jag säga. Sen vet man ju aldrig hur resultatet blir, men vi får hoppas på ett bra sådant.

För att titta på skisserna inför detta kan du klicka HÄR.

Egypten i bilder... -dag 2


Hotellets frukostbuffe och ett besök på guidingturen i Hurghada vid en moské.


Moskén som vi var vid och sen åkte vi förbi en koptisk kyrka. Vi fick inte gå in i moskén eftersom vi inte har den tron och den koptiska kyrkan var under ombyggnad för tillfället.


På Hurghadas shoppinggata med resten av gruppen och på den nya marinan.


En liten kreaktion av handdukar som vi tyckte var oerhört lik en egyptisk kobra.

Vår nya granne...Vi har fått en ny granne som vi kallar för Berta. David tycker att hon är ganska läskig och jag tycker att hon är pyttelite läskig. Mest för att hela hennes familj delar bostad med henne, ifall man skulle råka stöta sig med henne så vet man ju aldrig om hon bussar hela stora familjeskaran på oss... Det som är mest orättvist med Berta och hela hennes familj är att dem bor gratis. Fast givetvis skulle jag inte vilja byta vår bostad mot deras fast vi bor i samma hus. Anledningen till detta är för att det skulle bli trångt att få plats med David under plåtfasaden...

För Berta och hennes familj är korsspindlar.

Det blev en snabb illustration idag på dessa mystiska djur och tänkte därför delge lite snabbfakta om just korsspindlar.

  • Honorna kan bli upp till 18 mm långa och de är större än hanarna.
  • Deras nät kan bli upp till en halvmeter stora.
  • Honorna kan bli 15?! år gamla
  • Det händer att hanen inte överlever parningsritualen, då honan ibland misstolkar honom för ett byte.
  • Korsspindeln är INTE den enda giftiga spindeln i Sverige och deras bett kan ge klåda i ca en timme.
Där var det en liten biologilektion!

Tredje projektet igång


Satt och pillade på en ny bild idag som är utanför skoprojektet eftersom jag stötte på problem gällande det. Hur sjutton får man över bilden på pappret till själva skon? Har testat med carbonpapper och det funkar inte. Så här näst är jag villig att köpa en krita (sådan som man har till griffeltavlor) och rita i princip på frihand? Men eftersom klockan var rätt mkt när jag ville måla så kom både jag och David på att jag inte har skickat tack-kort till de som kom och fira mig på studenten så jag började experimentera med det. Så här långt har jag kommit för tillfället. Alltid finns det motiv att måla! Dessutom är det nu bara en vecka kvar innan antagningsbeskedet!

Egypten i bilder... -dag 1


Vi lämnade kalla Sverige den 27 juni för att bege oss till varmare breddgrader...


Efter fem timmars flygtur kom vi fram till Hurghada och Arabia Azur Resort.


Lite fler bilder från vårt hotellrum samt tillhörande balkong.


David på hotellområdet vid havet och piren.


Avslutar inlägget meden bild på mig och David på hotellets entré vid strax efter åtta på kvällen dag ett!

Mitt nuvarande projektSen jag kom hem har jag påbörjat ett nytt projekt; att måla om ett par skor till min bror. Fick igår skorna samt pratade vi igenom hur det ska se ut och sedan har jag tecknat upp en skiss, gjort vissa ändringar och nu ska det äntligen bli målat på dem. De blir lite UNF inspirerade eftersom min bror är väldigt engagerad i den föreningen. Har aldrig gjort något liknande innan så vi får väl se hur detta skall gå samt om han blir nöjd.

Har faktiskt varit så engagerad att jag till och med har varit och köpt carbonpapper, penslar, palett och en penna som ger permanenttusch så nu ska det väl gå?

Dag 4, 5 & 6 - Hurghada

Nu har vi fatt uppleva Egypten pa riktigt samtidigt som vi har haft en akta relaxsemester och haft det bara underbart. Pa torsdagen sa var vi pa hotellet och solade och badade. David snorklade lite i havet medan jag fastnade totalt inne i en bok som nu har blivit utlast. Den dagen gjorde vi inte speciellt mycket annat, vi la oss tidigt eftersom vi skulle upp klockan fyra dagen darpa.

Igar, fredag var vi i Luxor och var i konungarnas dal och karnaktemplet. Det blev som sagt en riktigt tidig morgon och bade jag och David madde inte jattebra direkt. David fick nog nagon slang av magsjuka natten innan och jag sjalv madde ratt illa, antagligen for lite somn och att det blev sa tidigt. Men det gick ganska bra tillslut for oss bada. Nar vi val var i konungarnas dal sa drabbades jag dock av nagon typ av varmeslag och jag var riktigt nara att svimma. Som tur ar gick allt bra, tack vare en underbar sambo och en vanlig lokalguide. Vi hann faktiskt till och med uppleva dalen ocksa vilket kandes bra. Hade varit ganska jobbigt om David gick miste om det pa grund av mig. Vi fick ocksa se karnaktemplet och det var riktigt maktigt. Stort som in i bomben och det ska bli harligt att fa visa er bilderna sen. Dessutom har vi akt pa Nilen och fatt se en annan del av Egypten som inte ar tackt av oken och jag overdriver inte nar jag sager att Luxor var en valdigt gron och trevlig plats. Men det var ocksa efter den dagen som vi upptackte nackdelarna med Apollo!

Idag har vi ocksa haft en akta slappardag och vi sov faktiskt tolv timmar i natt. Jag kan inte minnas nar jag senast sov sa lange. Fast det behovde vi bada tva! Idag har vi ocksa i princip bara solat och badat, last bok och lost korsord. Imorgon ska vi ut och leta delfiner och det ska bli kul. Hoppas vi far se nagra i alla fall!

RSS 2.0