Nya poster i almenackan

Måndag igen och det märks, javisst. Några bomber har släppts denna morgon gällande skolan. Bland annat så ska vi ha 80 % färdig rapport, med andra ord nästan hela en på en vecka. Sofie jublar! En rapport känns som en månads arbete och det skall nu fixas, i alla fall ett första utkast inom en vecka. Men visst, folk jobbar ju bäst under press. Så denna veckan lär inte bli en 40-timmars vecka, snarare en 60 timmarsvecka, på typ tre dagar.

Så förutom massa skolposter i almenackan har jag skapat mig en egen, en som ska trigga mig till att hålla igång och vara motiverad och försöka vara positiv. Att om jag fixar allt så kommer jag få tillbaka mitt liv den 20 december. Vet inte om jag skrev det mest för att försöka ha lite humor blandat i allvaret eller om det mest var sarkasm, men så länge det funkar så är det ju bra! Som jag har sagt tidigare: Jag har gett min själ till JTH inom de närmsta tre åren.

Porträtt

Då var porträttet färdigt. Tog ett antal timmar att fixa det men det var riktigt roligt. Tror faktiskt inte heller att det är jättesvårt att se vem det är. Men en sak jag har märkt är att jag har blivit mycket snabbare på att göra sådana bilder. Den här har jag kanske enbart lagt ner 16 timmar på? Lite skillnad på 16 och 23 timmar faktiskt.
Så vad tycker ni?

Mitt magasin

Igår fick jag ut mitt tryckta magasin. Jag blev nöjd med det, samtidigt lite förvånad över min egen prestation då jag aldrig tidigare har använt InDesign och då jag enbart satt och svor åt programmets upplägg den första tiden. Rätt sjukt hur snabbt man ändå lär sig det när man väl ska arbeta i det. Det roligaste utav allt var nog i slutet då jag började fatta varför de har satt alla funktioner på ett visst sätt så jag ser på sätt och vis fram emot nästa gång jag ska arbeta med det, vilket inte är så länge kvar tills dess.

Tidningens röda tråd är bloggar och då valde jag ut fyra olika bloggeskor hade lite olika tillvägagångssätt samt lite olika yrkesval inom ämnet konst. Kändes som man fick större bredd och samtidigt plockade jag ut fyra stycken som jag kände har bidragit med extra mycket inspiration för mig. Hoppas att ni gillar det!

Smäm fick också vara med i det. En riktigt rolig blogg att följa :)

Bokkei tyckte jag också skulle få vara med. Hennes konst fick förövrigt pryda både fram och baksidan av magasinet.

I am Caty fick också ett uppslag i magasinet.

Kan Dee tyckte jag också skulle få vara en del av tidningen. Det hon har lyckats åstadkomma med sitt företag är verkligen häftigt.

Baksidan.

Moving forward

Att jag är sämst på att komma på rubriker är ingen nyhet direkt. Men något som jag har suttit med hela dagen är bilden ovan. En bit framåt i alla fall, vilket är toppen. Det är mycket kvar men att det går åt rätt riktning är skönt. Snart ska jag ner till stan och hämta ut mitt magasin. Känns kul faktiskt. Dock får ni nog håller er tills imorgon för att se hur det blev och då ska jag även maila dem som ställde upp!

En liten bit framåt.

Idag blir Ctrl + Z min bästa vän. För att jag ska undvika att förlora så mycket arbete som jag har lagt ner. Elektrikerna härjar ju i huset nu och då kan elen gå när som utan förvarning så det gäller att vara förberedd på det värsta helt enkelt. Men oavsett vilket så ser bilden som jag började på så här hittills.

Förutom det så är min favoritlåt just nu Säj inte Nej säj Jää med Timbuktu.

Fjärilsskor

De här skorna målade jag tidigare i veckan när jag inte hade någon el överhuvudtaget. Tycker verkligen om fjärilen som jag fick till. Hoppas att ni tyckte att det kändes värt att vänta på. Dock får jag nog vänta med att inviga dem tills våren, men fortfarande så är de ju färdiga.

Annars har det inte hänt så mycket idag förutom att min gamla telefon ringde nyss och det var en kvinnoröst i andra änden som sökte min sambo. Hm...? Kände det lilla gröna monstret inom mig växa och jag frågade lite väl kort kanske vem det var som sökte honom. I alla fall visade det sig att det var en som David sökte jobb hos innan han fick jobbet hos Divid.

Kände mig rätt dum när jag fick veta det, dock så gav jag hans nya nummer istället. Men jag kommer nog alltid vara lite smått avundsjuk och känna lite extra att David är min när andra söker honom.

Nästa påbörjade bild

Det lugna i skolan verkar nästan vara som bortblåst igen. Fast än så länge är det inte så farligt, men snart lär det bli mycket igen. Vi ska tydligen göra en logotype snart med, vilket jag på sätt och vis ser fram emot och på sätt och vis bävar innerligt för. Det är så roligt med logotyper, men samtidigt är det svårt för det gäller ju att bygga upp en möjlig och bra idé, så vi får väl se vad jag beslutar mig för att göra.

Annars har jag börjat med en ny bild. Något annat som jag inte heller har visat är mina skor som jag har målat. Så idag får jag i uppgift att ladda min kamera så att jag kan fota dem så att ni får se. Har inte varit helt okreativ dessa dagar trots att strömmen har varit borta.

Namnskyltar

Nu är jag färdig med tre bilder som inom kort kommer att användas på en förskola i Mullsjö. Känns kul att göra något som någon annan än en själv får användning för. Jag har tagit väldigt god tid på mig med detta, men så är det ibland när det är mycket i skolan. Skönt ändå att kunna sätta en prägel två dagar på raken och känna att nu är jag färdig med detta, så man kan gå vidare till nästa utmaning.

Så ikväll så ska jag unna mig något alldeles extra, ett avsnitt Biggest Loser Australien. Fast alltid när jag och David ska kolla på ett avsnitt av den serien så blir det på något konstigt vänster alltid två. Lustigt?

Anyway, hur tycker ni att bilderna blev?

Jag får ingen mat, jag får ingen mat för...

...elektrikerna tyckte nog att jag skulle banta. Nja, kanske inte riktigt. Men idag har det varit en sån där jobbig dag utan el. Anledningen till detta är att vår el har krånglat sedan vi praktiskt taget flyttade in och nu snart ett år senare har det kommit på att ledningarna var alldeles för gamla (de är typ ifrån när huset byggdes). Enligt elektrikern själv så var de i alla fall hundra år gamla, vilket inte riktigt är sant då huset antagligen är från 50-60-talet. Imorgon kommer det bli likadant, men imorgon får jag nog åka till skolan tidigare för det är verkligen inte kul att behöva vänta med att äta när man är hungrig.

Kreativitetsmässigt har dagen varit fantastisk. Jag har målat ett par skor som jag köpte för en halv evighet sedan och jag blev ganska så nöjd med dem. Dock kommer jag inte kunna få använda dem förens nästa år, men det gör inget. Tänk att det kan gå så fort när man inte har något annat att göra. Förutom det så har jag även fortsatt på uppdraget. Ganska så dumt att jag inte har tagit tag i det tidigare, dock nu när jag slipper fokusera på mitt magasin så finns det mer utrymme för annat ett tag.

Mitt magasin är färdigt!

Trodde aldrig att jag skulle kunna säga detta men äntligen är mitt magasin färdigt. Ovanför ser ni också förklaringen till min dåliga uppdatering denna veckan. Men vilka konstnärer det är som jag har valt får ni veta senare i veckan och då kommer ni även få se hur tidningen ser ut. Dock måste den först tryckas och sådant så imorgon kommer det första jag gör är att åka ned till trycket och lämna in filen. Bara hoppas på att det går som jag vill.

Det ska bli spännande att se vad mina klasskamrater och lärare tycker om detta, men oavsett vad de säger så kommer jag ändå vara nöjd med det som jag har presterat. Men man kan alltid ta in kritik och bli bättre, för helt felfritt vet jag att det inte är.

Kattbesök

Igår var vi och hälsade på katterna sista gången innan vi hämtar dem. Bara två veckor kvar nu och det känns bara jobbigare och jobbigare att åka därifrån och lämna kvar dem. De är ju praktiskt taget våra katter nu så känns konsigt att lämna kvar dem. Igår var det ju inget öppet hus heller som det har varit de andra gångerna vi har varit där så vi fick ju egentid med våra katter och verkligen ta tid på att lära känna dem bättre. Det som både jag och David konstaterade när vi var där var att vi är superglad för att vi valde dem som vi valde. Det känns som att de passar bäst ihop med oss så det var skönt.

Men dock verkar det vara som att de har dubbeltingat honan också, fast de som hade tingat henne trodde att det var en Pontus. Men vi var ändå först om att tinga henne så det är ju vår. Synd bara att det ska bli så igen, men oavsett vilket så tror jag nog att det löser sig. Det var tydligen så också att hankatten hade ett annat namn än vad som står på hemsidan och vad de sa förra veckan. (Första veckan hade han inget namn, andra veckan så hette han Pongo och nu heter han Max), ja kärt barn har många namn.
Honan, som just nu heter Rosalinda. (Bilden är lånad från hemsidan)
Lille nuvarande namn, Max fixade till Davids frisyr. Kommentaren från David "Han slår mig i huvudet".
David och Rosalinda. Hon var rätt skygg än så det är något vi får öva upp.
Buskatter.
Jag och buskillen. Kom fram till att ha långt hår är väldigt farligt, för det är tydligen det roligaste som finns att leka med då det rör sig väldigt bra.

Regnig morgon

Fy vilket trist väder det är ute idag, regnar en hel del och är trist. Men jag har ju annat att göra så det är väl inte så mycket till val så att säga. Igår hann jag färdigt med alla mina att göra punkter och det ska jag förhoppningsvis bli idag också. Så det som gäller idag är praktiskt taget att jobba med mitt magasin och fixa en enkät. Jag har massor kvar att göra till magasinuppgiften så det känns skönt att börja med den i alla fall. Kanske hinner med andra roligheter idag också om jag är effektiv.

Produktivt lov

Är inne på min sista fakta text nu till magasinet och just nu vill jag bara få det överstökat. Men det blir helt klart hur roligt som helst att mixtra med layouten sedan. Dock har jag lagt sidan om mig åt sidan för tillfället. Känner att jag måste först och främst bli färdigt med de övriga konstnärerna innna jag går in på mig. Men jag har kommit en lång bit idag och har nästan prickat av alla punkter på min lista.

Det blir ett produktivt lov det här. Ska bli kul också när David kommer hem och jag får visa honom vad jag har gjort idag. Han kommer säkert tycka att jag är en latmask som fortfarande inte är helt färdig ;)

Tentavecka...

Jaha, då var det tentavecka, utan tentor vilket innebär lov. Lov i högskolevärlden betyder visst inga föreläsningar med massa uppgifter. En av de uppgifter som MÅSTE bli färdigt denna veckan är mitt magasin. Ni får en smygvisning utav det som jag hittills har gjort på bilden ovanför. Nu har jag i alla fall fått in alla intervjusvaren från de som jag har valt vilket känns underbart för nu är det bara upp till mig att jobba på.

I helgen har det varit fullt upp också. Vi var ju på Gekås under lördagen med min mamma och köpte massor av kattgrejer, kläder och lite smått och gott. Det enda som jag är missnöjd med efter det besöket är just att vi köpte en till uppsättning av vår servis och när vi kom hem och skulle plocka upp det visade det sig att alla små assietter var i skärvor och en av kopparna lika så.

Söndagen var vi och firade Davids pappa som fyller 55 år idag. Var trevligt att träffa alla Davids släktingar och kändes som en lagom avslappnad söndag.

Uppe före tuppen

Idag är jag nog sjutton uppe före tuppen istället för tvärtom som det annars brukar vara. Varför? Jo, Ullared och Gekås väntar ju på oss så om fem minuter så sticker vi! Älskar verkligen att åka dit, men det klart så är det ju alltid mindre kul när man får minus på kortet, dock så tänker jag att den här gången så blir det nog mest inköp till kattungarna. I och med att vi måste förbereda oss innan vi får hämta dem.

Nä, fy vad roligt det här kommer bli. Att åka med två utav de människor som står mig närmast gör det hela ännu roligare!

Andra mattetentan avklarad

Bilden ovan illustrerar perfekt hur jag kände på självaste mattetentan idag. Om jag själv får säga det så är egentligen inte själva matten särskilt svår. Jag tycker rent ut sagt att det här är den roligate matten jag har haft sedan jag gick i lågstadiet och tävlade med en annan tjej om vem som jobbade ut matteboken först. Men själva situationen kring tentorna är ganska pressat. Ett prov med fem frågor och du får MAX ha ett fel för att få godkänt på det. Med andra ord är slarvfel inte tillåtna, inte speciellt konstigt att man blir dum i huvudet när man sitter där med självaste provet.

Dock är jag nu så här i efterhand väldigt glad och nöjd eftersom jag fick godkänt på den och dessutom klarat ut halva kursen. Men även om matten är väldigt rolig i sig så känns det aldrig riktigt bra att skriva tentan eftersom det är allt eller inget som gäller känns det som. Men jag är glad för att jag kan släppa kaoset ett tag och fokusera på roligheter för en vecka, för nu är jag ledig en vecka!

Planering kring skoluppgift

I skolan ska vi göra ett magasin som ska vara färdigt, tryckt och sådant innan oktobers slut. Och eftersom David är på socialaktivitet med jobbet så hade jag lite tid över efter mattelektionen så satte mig och började skissa upp hur jag har tänkt mig allt. Alltså vad sjukt svårt det är! Det ser så himla simpelt ut när man sitter och bläddrar i tidningar. Men att skapa en layout som känns stilren men inte för tom ut är så förbaskat svårt!

Så snart ska jag väl dra upp InDesign och försöka förstå hur det fungerar. Kan vara bra att ha koll på! I alla fall om man sedan ska jobba med det...

Djurens dag

Idag firades djurens dag ute på katthemmet/Djurens Vänner, så det var mycket folk när vi skulle åka och hälsa på våra blivande familjemedlemmar. När vi var där och tingade katterna i förra veckan så hade de lite problem att identifiera hanen (den långhåriga) efter de namn som han hade blivit tilldelad, då det fanns två väldigt lika beskrivningar på två olika katter. Så de löste det genom att sätta fast lite nagellack i pälsen, vilket jag hade på känn att det skulle bli något tokigt med.

I tisdags ringde de nämligen oss och talade om att nagellacket hade försvunnit från en av katterna, vilket de hade problem att förstå vilken katt som vi skulle ha genom telefon, så de bad oss att åka dit idag, vilket vi gjorde trots att jag var dunderförkyld. Givetvis så hade det blivit problem med det, då hanen hade blivit dubbeltingad. Det var nämligen så att i fredags så var det en tjej hos djurens vänner för att se deras verksamhet, då hon skulle göra ett projekarbete kring det och så hade hon blivit helt såld på hankatten som vi redan hade tingat och eftersom de inte hade någon koll på vilken katt vi hade tingat så blev det givetvis problem.

Idag när vi var där så fick det bli så att regeln först till kvarn gällde, vilket kändes ändå rättvist men jag kan ändå inte låta bli att tycka synd om henne för att det hade blivit tokigt. Skulle kännas grymt jobbigt att ha ställt in sig på något som sen inte blev av. Men hon valde ut sedan den andra långhåriga som hon tingade istället, så vi får väl hoppas att det blir bra.

Känner mig väl som hunden ser ut att göra...

Det var den här bilden som jag la knappt orken på igår. Satt faktiskt och målade den här när jag tittade på one tree hill och då kände jag väl mig ungefär som hunden ser ut att göra på bilden. Ungefär så känner jag mig fortfarande, men jag hoppas att det går över snart. Imorgon ska vi ju åka till Djurens Vänner igen och peka ut igen hankatten, eftersom nagellacket gick bort på honom i veckan, så att vi får hem rätt katt.

Annars vet jag inte alls vad jag ska göra just nu. Sitter hemma själv, David är på gymmet. Hm... kommer säkert på något snart!

Sjuk... IGEN

Idag har varit en väldigt jobbig dag. Mest för att jag har lyckats bli sjuk igen för andra gången sedan skolan började. Det här med stress och jag går verkligen inte ihop sig. Förutom det så har jag faktiskt hunnit med och teckna lite, men tänkte ta och ladda upp det när det är helt färdigt, så det blir väl någon gång ikväll.
Annars så saknar jag sommaren mest, bara för att jag hatar att vara sjuk. Det är nog det sämsta med hösten, alla sjukdomar och besvär. Dock är det de mysigaste som finns att dricka en kopp te under en filt tillsammans med min fina sambo. Så det blir nog en sådan kväll som vi kommer ha! Underbart!

Sjöhästen...

Mitt mål denna veckan är mer än avklarat för länge sedan. Idag har allt gått undan så nu har jag bara en haj kvar att göra innan jag kan presentera alltihop. Känns väldigt kul och samtidigt skönt eftersom jag har tenta om en vecka. Men är det tufft att vara student så ska det väl vara det. Förutom allt jobb så verkar jag ha dragit på mig en förkyldning, skärpning. Kan ju inte vara sjuk två ggr under två månader, nä sådant har vi inte tid med.
Förövrigt så fixade Bygginvest sin översvämning ganska så smidigt. Det verkade som att det bara var lite löv som täckte brunnen så det lyckades vaktmästarna kratta bort. Imorgon är det fredag, längtar som få... Hemmakväll med choklad och mys, det säger man inte nej till.

Rampyssel och översvämning.

Har jobbat stenhårt sedan jag vaknade med min ram, och nu är det bara en kant som ni ser som skall fixas. Helt otroligt vad mycket som händer när man ligger i. Förhoppningsvis kan jag skicka iväg ett exempel redan idag så vi får väl se vad de tycker om det.

Förövrigt har vi haft översvämning idag, så mycket har det regnat, så jag var tvungen att ringa David och berätta och sen fota och skicka bilderna till honom. Lyckligtvis så var inte översvämningen i vår lägenhet utan utanför fönstret nere vid garageporten, så Bygginvest fick allt skicka ut sina vaktmästare för att ta hand om eländet. Lite spänning i vardagen kanske inte är fel?

Vattnet täcker väl mellan en halvmeter till en meter ungefär... Så nu kan inte bara mamma och dem skryta om sin pool.

Om en månad...

... så är dessa kattungar tolv veckor och vaccinerade och redo för att hämtas och flytta hem till oss. Känns ganska overkligt men ändå väldigt logiskt. För efter att ha hittat den där katten som djursjukhuset valde att avliva så har man tänkt en hel del på hur många djur det är som faktiskt har farit illa. Så jag och David åkte faktiskt till Djurens vänner i Nässjö i söndags för att titta på vad det var för katter som hade kommit in. Och seriöst när det första du ser är fem små kattungar som sitter och leker i ett minitält som inte är mycket större än själva katterna, vem kan säga nej då?

Den första katten på bilden är en hona och hon hade fötts hos Djurens vänner, då hennes mamma hade kommit in dit (vet dock ej anledningen) och varit dräktig. Den andra katten (den som sover på bilden) är en hane och han och hans bror hittades utanför en förskola i Nässjö. Han är dessutom adoptivbror till honan.

Man tycker ändå att kommunerna borde satsa mer på organisationer som dessa eftersom så många människor som har t.ex. sommarkatter alternativt missköter sitt djur. För 700 kronor får man en kattvän för livet och då ingår ID-märkning, vaccination samt kastrering. Det är praktiskt taget ingenting!

Avslappnande metod att vakna

Detta var det som jag hann åstadkomma på morgonen innan matten började. Jag brukar ju ofta komma lite tidigare till skolan vilket innebär att jag kommer dit ungefär en timme innan vi börjar och så sitter jag och en till tjej ofta i datasalen och håller på med lite bilder eller eventuella skolarbeten. Jag tycker det är ett väldigt avslappnat sätt att komma igång på när man är trött. Det är liksom lite lagom för att låta huvudet vakna. Tänkte någon dag längre fram ha någon tutorial inom hur man gör hål i sin bana i Illustrator, kan det vara intressant? Det var det som jag lärde mig idag innan lektionen började.

Förhoppningsvis blir den här färdig innan helgen, för då kan jag skicka iväg ett exempel på hur det kan se ut för uppdraget som jag har fått. Så nu är det bara att hålla tummarna.

Rekordsnabbt...

Så, nu är jag verkligen på G med allt detta. Ikväll gjorde jag färdigt det som var målet för hela min vecka, alltså att fixa färdigt en av tre bilder som skall vara med i en annan typ av bild. Detta är faktiskt ett uppdrag så det känns bra. Äntligen hunnit börja ordentligt så att säga. Detta är använt med samma teknik som illustratorporträttet, skillnaden är att jag la ner ungefär två och en halv timme på denna istället för tjugotre. Härligt! Så nu siktar jag framåt!

Löve it.


Nu är det några dagar sedan som jag var inne här. I söndags så blev det lite utflykt som avslutades med en tripp till Barnarp och igår var det heldag i skolan som sedan avslutades med ett träningspass. Känns ändå bra att livet går åt rätt riktning. Dock har jag varit också ganska off på den kreativa fronten, men idag är jag igång igen. Håltimmar kan vara väldigt jobbiga och tråkiga men också ganska så givande. I och med att jag har fått en del beställningar så kan jag sitta med vissa av dem på denna tid.

Så ovanför ser ni mitt senaste arbete. Lite småkul att jobba på detta vis, men vi får väl se vad det blir av detta. Snart är det lunch med den bästa!

Vi fyller 2!

Nu när klockan är efter tolv så kan jag nog ändå tala om vilken stor söndag det här är. Idag, söndagen den andra oktober har jag och David varit ett i två år. För två år sedan intalade jag för fullt för mina föräldrar att de inte hade något alls att oroa sig över, eftersom Davids och min åldersskillnad skrämde dem förmodligen. För två år sedan kunde jag inte se att de två kommande åren skulle jag dela med en person som fick mig att älska livet och min tillvaro fullt ut.

Ni som har känt mig länge känner förmodligen till hur mycket jag avfärdade denna underbara person som aldrig gav upp hoppet på ett blivande oss och det är jag så fruktansvärt tacksam över idag. Två år senare kom jag att dela ett liv med denna vackra underbara person som gör min vardag mycket roligare.  Kan inte fatta allt som har hänt under den här tiden, snart bott ihop i ett år och varit förlovade i ett halvår! Den här bloggen har startade förövrigt bara tre dagar efter det hade blivit vi och den har följt vårt förhållande och den blev som en dagbok över vi. Älskar verkligen tanken på att kunna gå tillbaka och bläddra bland de dagar man minns minst, som också är de dagar som man har varit som lyckligast!

David, tack för att du förgyller min vardag och jag hoppas det blir många år till! Här är kanske stunder som du minns?

Vår första bild som ett par...
Universeum höstlovet 2009 och jag slog dig i dragkamp!
Resan till Skärkind 2009 och vi bodde Amys kalla stuga...
Fitnessfestivalen + liseberg 2009. Har aldrig frusit så mycket som då!
Spelkvällen i januari 2010...
Mitt försök till att fånga Tussi äta din elefantfot!
Dina kärleksord sommar 2010.
När vi tog Pontus till stadsparken 2010.
När vi var i Malmö och du hittade en pusskylt!
Jordgubbsplockningen och de var supergoda jordgubbar.
Din 27-åriga födelsedag.
Utrensningen av din garderob innan flytten.
Flytten till vår lya på Rosenlund december 2010...
En vinterprommenad i januari 2011.
När jag tog mitt efterlängtade körkort januari 2011.
När du friade till mig i Rosenrariumet mars 2011...
Alla våra gympass ihop under 2011, och mitt änsålänge hållna nyårslöfte.
Egypten i juni 2011, vår första riktiga utomlandssemester.
Studenten i juni 2011 och tack för att du finns där när jag behöver dig som mest....

Grafikkortet:

Efter ett antal timmars arbete så är mitt grafikkort äntligen färdigt! Jag tror nog att det tog ungefär 30 timmar att göra en färdigt, helt sjukt. Men kul var det i alla fall! Så nu är jag för tillfället "ledig" över helgen. Äntligen. Davids och min årsdag är räddad!

Så vad tycks?

RSS 2.0