EXAMEN!

Nu är det två år sedan jag tog studenten, mycket har hänt sedan dess. Har fått många nya intressen och utvecklat starkare intressen inom design, konst samt webb än vad jag har haft tidigare. Jag har fått flera fina vänner under denna tid, men också haft många sena kvällar med stressiga deadlines, nervösa tentor. Nu så här idag, två år senare undrar jag vart fanken tiden tog vägen. Den tog liksom bara slut! Misstro mig inte jag är jäkligt stolt över vad jag har åtstadkommat under denna period i mitt liv och jag är nöjd och glad över att ha en examen i hand. Samtidigt är det lite vemodigt att säga adjö till många fina vänner som inte är från trakten. Därför sa vi inte adjö, utan vi ses.
 
Jag kommer nog aldrig se mig själv som färdig, trots att jag har nu en examen i hand. För utbilda sig behöver man hela tiden, speciellt inom IT. Jag gillar därför väldigt mycket att inom mitt kompetensområde att det GÅR att växa, att man har hela tiden nya möjligheter om man så snällt letar upp dem. Därför säger jag inte adjö till JTH heller, utan vi ses!
 
Men idag är jag färdig, för nu. Och nu är jag redo att kastas ut i det "verkligheten" som de kallade de i ett tal idag (som om en utbildning inte är en verklighet för oss studenter). Det är med skräckblandad förtjustning som jag ser på framtiden och tänker att vad som än händer så är jag nöjd med mina framgångar under min högskoletid. Lyckan jag känner idag kan INGEN ta ifrån mig, inte ens ett nej på arbetsmarknaden.
 
Ett axplock på utvecklingen...
 
Filmaffisch till filmen "Cant buy me love" hösten 2011.
En skiss på vårt vardagsrum hösten 2011.
Grafikkort gjord i Illustrator hösten 2011.
Piktogram på OS-grenar gjord våren 2012.
Pepparkaksgubbe gjord i Blender sommaren 2012.
Illustration i Photoshop gjord hösten 2012.
Blicktrickannons, hösten 2012.
Vardagsrum modellerad i Blender hösten 2012.
Gaudis Barcelona, gjord från grunden i Photoshop. Våren 2013.
Kaffebryggare för Porsche, modellerad i Blender våren 2013.
 
Om ni nu mot all förmodan skulle vara sugen på att spela mitt pacmanspel som jag kodade i en kurs, alternativt att kolla in mitt examensarbete så finns det i porfolion:

Grattis mamma!

Idag fyller min mamma år. Tråkigt att hon har ont nu från operationen nu eftersom det bara är ett par dagar sedan det skedde nu. Samtidigt är jag jäkligt stolt över att ha en sån fin och fantastisk mamma som jag har. Hon är fruktansvärt stark i alla dalar som har varit nu de senaste åren. Men jag hoppas att trots detta att hon får en fin födelsedag ändå!
 
Älskar dig mamma <3

Tänker på dig...

Det är ibland fruktansvärt jobbigt att stå vid sidan, när man ser sina närmaste lida som satan över att genomgå vissa saker som blir ett måste. Tankarna de senaste veckorna har gått i ett monotont lopp som har gått om och om igen. Nu är det dags för att möta den första av flera operationer för min kära mor. Skulle egentligen mer än gärna skona henne ifrån det, men cancer är svårt att lämna bort och säga att den inte är välkommen eller önskvärt för den delen. Hon har haft sitt, och nu fick hon sig en ny käftsmäll precis lagom när allt började falla på plats. Har gjort några illustrationer som är ämnade för henne. Vet att allt kommer att gå bra och att det blir bra tillslut även om det kommer att ta tid. Tänker på dig mamma <3
 

Underbara helg!

Nu i helgen har det varit full rulle hemma hos oss. David och jag har nämligen påbörjat en renovering och målat en vägg i vardagsrummet (av totalt fyra givetvis). Vi har lite svårt att få plats med alla möbler i vårt vardagsrum så det får bli en vägg itaget istället. Lite småtrixigt att hålla rent under tiden, men så får det bli. Väggen blev vit givetvis och det är en enorm skillnad mot hur det var innan, trots att vår tapet var grå. I övrigt har vi varit på prommenad med Lillan och hittat superfina körsbärsblommor. Bakat dumlekakor, kört skivstångintervallpass på Friskis och Svettis samt skissat lite på en flicka. Här har ni alltså min finfina helg summerat i bilder.
 
 
 

Om livet och kreativiteten...

Länge sen jag skrev här sist, men ibland kan man behöva en liten paus ifrån allt och komma tillbaka i sin egen takt istället. Just nu är det praktiken i full gång och nästa vecka är min sista vecka här. Extremt tråkigt tycker jag eftersom jag har trivts som fisken i vattnet på min praktikplats. Hade mer än gärna varit kvar ett bra tag till!
 
Men oavsett vilket så har jag fortfarande hållt igång mina kreativitetsmuskler tillräckligt för att ha lite här att visa. Vi kan ju börja med mitt senaste projekt.
 
En liten Iphone som är gjord i 3ds Max, dock inte färdig ännu utan en så kallad WIP- Work in Progress. Denna har varit väldigt lärorik hittills och kan nu så gott som 3ds modelleringsfunktioner tillräckligt för att kunna göra lite mindre avancerade grejer på egen hand. Härligt!
 
Skissfaktorn har varit hög de senaste dagarna också och har både gjort en sur gammal gubbe efter jag blev inspirerad av mitt kära knådgummi (som givetvis har fått sig den formen), en hundvalp (med inspiration från Lillan) och en fågelskiss samt börjat göra om vårt vardagsrum. Kreatiteten har som sagt varit hög.
 
Om exakt 21 dagar (inkl. helger) så tar jag examen från mitt högskoleprogram. Vad som händer efter det vet jag ännu inte. Har sökt in för det sista året (kandidatår som har med projektledning att göra) som ett säkerhetsnät, men vill helst ut i verkligheten nu efter 15 år i skolbänken.
 

RSS 2.0