Ska man börja undra?

Jag har verkligen haft panik det senaste dagarna. Idag hade jag prov i Diskret Matematik. Imorgon ska vi lämna in ett projektarbete. Om en vecka ska vi lämna in tidningen (som vi knappt har börjat på känns det som) på korr. Om en vecka ska vi lämna in en enskild uppgift i Vetproj. Om en vecka har vi prov i Grafisk Design. Och så maler det på i ungefär en månad till.

Så nu kände jag att det är kanske dags att kolla igenom exempeltestet för Grafisk Design och Teknik kursen. Ovanför ser ni mitt resultat. Det krävs 50 % för godkänt och visserligen är detta bara ett exempel på hur provet kan se ut, så det är säkert svårare än så här. Jag är ändå tacksam om det är i den här svårighetsgraden, då vi har otroligt mycket just nu. Därför längtar jag verkligen efter jullov och ledighet för att ladda upp batterierna och köra i vår igen med energi och ork till 200 %.

Lily Allen

En teckning som jag gjorde i fredags. Satt och lyssnade på Lily Allen och sen var det igång. Det var skönt för speciellt fredagar kan jag känna att jag behöver göra något som inte har med skolan att göra utan något som är riktigt avslappnande. Det är alltid lätt så här i efterhand att se sina fel och vad man kunde göra bättre, men jag är glad för att det är på det viset, desto mer finns det kvar att lära.

Studiebesök hos Mr. Fågel

Vi håller på nu i skolan med ännu ett magasin, fast den här gången i grupp. Så igår var vi på studiebesök hos Mr. Fågel (klicka på namnet för att komma till hennes hemsida) som är ett grafisk design/illustrationsföretag som gör mycket kort, badgets, brickor med enkla snygga motiv på. Förutom ett riktigt bra studiebesök fick vi med oss varsin goodiebag därifrån med lite julkort och sådant.

Man blir inspirerad när man möter en människa som har skapat något från grunden och lyckats riktigt bra med det. Det är då man känner att det vill jag också göra.

Fortsättningen

Så, nu är första delen av bilden färdig. Jag är ganska så nöjd och jag gillar att arbeta i den här tekniken även om det är lite tidskrävande. Ska höra mig för lite också innan jag presenterar idén för er och så. Men jag är nöjd än så länge och det gäller att arbeta vidare så länge.


Tänkte senare idag också berätta om ett roligt studiebesök som vi var på, men det tar vi senare!


Många bäckar små

Det där med att komma på vetiga rubriker är inte min grej, verkligen inte min grej. Speciellt när man visar upp Work in progress-bilder som jag ofta gör så blir det efter ett tag svårt att komma på något nytt. Men nu har det i alla fall hänt lite sedan i måndags. Så nu sitter jag och ska fixa lite med soffan som än så länge verkligen inte ser ut som en soffa. Men jag tror att det kommer bli bra tillslut. Fast ni får hålla ut liite till, men bara lite.

Tomteklädsel

Det går framåt med väldig fart. Egentligen är det inte så konstigt eftersom Keso ligger och sover i min famn medan jag pysslar i Illustrator. Så nu har kroppen artat sig och kläderna börjar luta åt en färdig status. Dock är det riktigt mycket kvar men det går nog rätt fort.

Så idag får ni alla fall hålla ut med att få veta exakt vad detta ska bli, för snart är det skoldags. Men så här ser det ut i alla fall.

Trevlig morgon

Har precis ätit upp min frukost och nu håller jag på med bilden som jag började på igår. Så här ser det ut hittills. Så nu dröjer det inte jätte länge tills ni får veta vad det är som ska hända. Antar att vissa kanske redan har listat ut det, men för er som inte har någon aning får vänta lite till innan ni får veta. Vad tycker ni hittills?

Igår var jag och David på en husvisning igen och återigen var det något som vi inte kunde tänka oss. Så nu är det bara att leta vidare tills vi hittar något som vi kan tänka oss. Men nästa hus så hoppas jag att det är ett utan vatten och mögelskador, tack!

Dags för en update?

Nu har det gått några dagar som ni inte har märkt av mig här på bloggen. Ibland är det skönt att ta en paus och bara njuta av tillvaron utan att tänka på vad som skall komma i nästa inlägg. Jag kände att jag verkligen behövde detta då jag nu är tillbaka för att blogga 110 %.

Så mitt nya projekt, eller en början kanske man ska säga, är i dagsläget det som ni ser ovanför. Jag satt djup försjunken i datorn och illustrator innan och kände bara fy vad fult det blir. Sen tog jag en paus och pysslade med katterna framför "Allt för Sverige" och när jag kom tillbaka så kändes det inte alls lika illa som det gjorde när jag gick. Mycket att göra är dock kvar för att denna bild ska bli fullbodad, men en bit på vägen i alla fall!

Detta kommer att hänga ihop med ett projekt som jag skall göra nu till jul, och förklaringen till detta får ni helt enkelt längre fram.

Våra nya familjemedlemmar

Dessa två söta kattungar är våra nya familjemedlemmar, numera Keso och Kesella. Igår kom de hem och då var de blyga och tillbakadragna och idag är i alla fall Keso väldigt framåt. Han ska vara med och helst överallt. Gärna när jag målar då ligger han gärna brevid och sover eller busar med pennorna. Kesella däremot hon ligger gärna under soffan men är ändå med och leker. Så i eftermiddag efter skolan ska jag försöka få ut henne därifrån och vara lite social med henne.

Logotypeskissande

Vad går upp emot en dimmig morgon, sittandes med mysiga tofflor och ett glas te samtidigt som man skissar till ett skolarbete? Samtidigt sitter jag och drömmer om ett liv som är fyllt av dessa stunder. Lugna stunder med tecknande och liknande, hur underbart hade det inte varit?

Ska bli kul att se vad min andra gruppmedlemar har åstadkommit också. Efter gruppmötet blir det i alla fall att åka och hämta katterna och det blir mys, riktigt mys.

Två dagar kvar...


Imorgon eftermiddag då ska vi äntligen hämta våra söta kattungar. Som vi har längtat efter dem. Så igår skruvades det klösträd för fullt och när det var färdigt, efter några minuter så satt man mest och funderade om det var något mer som vi kunde göra för att förbereda. Ja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Dessa två dagar, speciellt idag kommer att fyllas med rapportskrivning vilket känns lite mindre roligt. Men åt andra sidan så är det ganska skönt att kunna slappna av en smula när de väl är hemma.

Experimenterar vidare

Idag har jag jobbat, därav förberedde jag lite igår med några tidsinställda inlägg under dagen. Har egentligen varit hemma i några timmar redan, men tiden flyger iväg när man behöver ut på prommenad med hunden och ringer och tjötar med mamma och David. Vips som det är har hunden somnat i knäet och så blir man fast i PS.
Ovanför ser ni en början av arbetet och det är nog extremt många timmar kvar. Jag tänker nämligen inte ge mig förens jag är nöjd med bilden. Fast det fortsätter jag med senare ikväll för nu behöver jag nämligen sätta mig och fixa med en rapport. Har ju inget att skylla på längre ;)

Äntligen hittat användningen för....

Fotofilter i Photoshop. Jag har alltid tyckt att de är nästan lite överdrivna, när man försöker åstadkomma en varmare eller kallare ton än vad som finns i bilden när man ser klart och tydligt att omständigheterna är annorlunda. I alla fall så satt jag nu när jag skulle fixa det tidigare inlägget idag och exprimenterade, då bilden blev väldigt gul, då vårt vardagsrumsbord framhäver en väldigt gul ton när lampan lyser på. Dessutom var väl inte vitbalansen helt hundra.
Orginalbild                                                                  Efter redigering med cooling filter.

Så, i alla fall så testade jag att använda det uppgjorda cooling filtret på orginalbilden och jag fick en mer naturlig ton i bilden. Så vad tycker ni, till det bättre eller det sämre?

Inköpt konstmaterial

Köpte igår lite nytt material på Westers. Denna gången blev det porslinsfärg samt en pensel till det, då jag och David köpte två stycken skålar som vi tänkte ha till katterna som är tanken att jag ska dekorera lite på. Tänkte försöka skissa upp fler förslag än det som jag hittills har gjort då jag känner inte riktigt 100 % för det förslaget så att säga.

Vad kul föresten att så många nya verkar ha hittat hit, hoppas att ni gillar det ni ser. Annars får ni väl ta och skriva en liten rad om vad ni vill ska synas mer här.

kladd...

Tog en paus från allt pluggande och måste för att bara kladda lite i PS. Tyvärr var inspirationen lika med noll idag, men ändå skönt att slappna av lite och försöka tänka på vad jag vill istället för att enbart sitta med skolan. Ögat är väldigt slarvigt gjort men var kul att testa en nya tekniker att använda detta verktyg på.

Nu tänkte jag fixa lite lunch och sen får vi la se vad jag hinner med innan det är dags att dra sig till skolan. Tänkte faktiskt inhandla porslinsfärg efteråt,  ska nämligen fixa matskålar och sådan till katterna.

Det kära fönstret


Nu har jag gått och blivit hundvakt i några dagar. Och pallen ställdes vid fönstret, precis som i somras och Ludde hoppade rätt upp på pallen utan att tycka att det var något konstigt med det. Det gör lite ont i hjärtat att lämna honom över dagen så här, när jag vet att det inte är någon miljö som han är van vid. Men det blir en lunch hemma i alla fall så han får lite sällskap och lite klappar.

Tänkte också förövrigt visa lite hur utvecklingen har gått under utbildningen. Har ju hittills bara gått här i några månader men jag tycker ändå att det är stor skillnad i hur man uppfattar bilder och sådant. Det finns mycket kvar att lära och jag är på sätt och vis ganska så nervös över vad mina lärare har att säga angående min tidning, men samtidigt så ska det bli himla roligt för att veta vad man kan göra bättre. Dessutom har vi en ny uppgift på gång, så det får jag komma in mer på allt eftersom tror jag.


RSS 2.0