Dagens status

Idag postitlappar jag dagen. Har nu äntligen prickat av alla modelleringspunkter, nu är det bara EN EXTREMT tråkig punkt kvar och det är teoretisk bakgrund som ska skrivas. Långt ifrån all, men en del utav den. Har ju börjat skolan och har haft det i två veckor men än så länge känns det nästan som att ha jullov, om man bortser från rapporten alltså. Det andra delarna är så roliga att man nästan glömmer bort att det är ett skolarbete, det är väl det som är så härligt med att utföra ett examensarbete antar jag!
 
Dagen till ära så är vår hund nu friskförklarad från inflammationen i analsäckarna!

Examensarbete

Idag har jag börjat lite smått med det praktiska på examensarbetet. Ska göra ett projekt för Älvsbyhus då tanken är att det ska bli interiörbilder för deras husmodell Ägir som är uppbyggt i 3D. Allting kommer ju ta sin lilla tid så att säga men jag tror att detta kommer bli riktigt lärorikt. Överst på listan står att modellera ett kök samt ett vardagsrum då det hänger ihop. Känner på mig dock att det kommer bli riktigt slitiga 8 veckor som jag har framför mig, men givetvis roliga sådana!

Gaudi

Affischen som gjordes....
 
Broschyren som jag gjorde...
 
Här är en liten Gifanimation också på hemsidan som jag gjorde. Var ett roligt arbete även om det blev väldigt svårt då vi var ganska så begränsade när det gällde möjligheter att göra på ett visst sätt som läraren ville. Men det var kul ändå att leka med gränserna för att visa att man kan tänka nytt ändå. Hade varit riktigt kul att se hur alla löste uppgiften.

Årskrönika 2012

Januari

I januari 2012 inleddes det med att jag målade om på mammas jobb. Korridoren gav avdelningens namn en ny betydelse och fick massor av komplimanger från föräldrar och mammas arbetskamrater. Förutom det så målade jag även av rapunzel i Tangeled. Jag fotograferade macrobilder på några blommor som jag mer än gärna hade beställt som canvastavlor. Tussi, Davids föräldrars katt, dog efter en tids sjukdom. Förutom detta så inleddes kurser om webbutveckling och gränssnittsdesign. David och jag var i Göteborg på Disney on Ice med mina föräldrar. I slutet av månaden var vi också i Östersund där David tävlade SM i Klassiskt styrkelyft.
 

Februari

Då Keso och Kesella kastrerades i januari blev Kesella väldigt stressad. Hon blev riktigt sjuk och efter ett par veterinärsbesök så kom dem fram till att hon hade fått magsår. Förutom detta så gjorde jag färdigt skoluppgiften om piktogram och jag fyllde 20 vilket innebar att jag fick en ny systemkamera. Några dagar efter min tjugoårsdag så fick jag veta att mina föräldrar skulle skiljas och hela min världsbild raserades.
 

Mars

Mars var en turbulent månad och inledde med ett antal dagar hemma i lägenheten helt själv och tecknade därför en bild till torsdagstemat. Den 5:e mars hade vi även varit förlovade i ett år. Började teckna ett fanart-porträtt av Tony DiTerlizzi. Jag började också att arbeta en del med texturer och gjorde bland anant den här apan. Jag arbetade vidare med gränssnittsdesign och lärde mig en hel del.

April

April var en relativt bra månad. Vi blev med hund, en riktigt vacker blandrastik som bet sönder allt som vi hade i huset. Jag blev antagen till sommarkursen som kom att förändra hela min framtidssyn. Gick också en fotokurs som lärde mig väldigt mycket om det tekniska bakom kameran och handmålade matskålar till alla djuren. Var full rulle hemma i lägenheten med mycket spring för att få vår söta tik rumsren. Vi blev även magsjuka och Lillan bodde både hos Emma och hos min mamma under några dagar.

Maj

I maj fotograferade jag en hel del. Fixade bland annat ett stativ till kameran och testade att fotografera månen som var en kväll väldigt speciell. Min mamma fyllde år och jag köpte ett spa-paket för två till henne på Skogsrospa. Keso och Lillan blev bästa vänner och synen att de delade sovplats blev allt vanligare. Jag lärde min koda i javascript, ett pacmanspel. Vi åkte till Göteborg och tittade på när Davids bror och mamma sprang göteborgsvarvet, innan detta köpte vi en bikini till honom i förebyggande syfte.
 

Juni

 I juni besökte vi Cirkus Scott där vi såg elefanter bland annat. Vi besökte Borås och tittade på Loren, vilket var en riktigt häftig upplevelse. Tråkigt att hon kom för sent och att hon inte ens spelade hela tiden ut, tyckte jag. Vi åkte sedan till Halmstad för att titta på Diggeloo med min familj och det blev en campingweekend där med familjen där vi gillade att visa upp våra enorma muskler. David invigde havet, men jag var för feg för det. Jag var på fotorunda med Eve och fotograferade fåglar. Passade på att göra en ny Canvastavla på ett träd som nu står så fint i kontoret. Dessutom invigdes kursen i 3D-modellering och jag använde Blender seriöst för första gången. 

Juli

Juli innebar att fixa slutprojekt till Blenderkursen. Vi tittade på en tomt utanför Habo men också sedan på ett par tomter till där. Vi bilade ner till Berlin där vi bodde på Hotell i tre dagar och tog långa prommenader för att komma in i turistdelarna. Vi klättrade upp i många, långa trappor och kollade på utsikten över staden. Vi fick också en tillsägelse av en vakt när vi hoppade på ett monument som inte riktigt var till för det.
 

Augusti

I augusti började jag turfa som in i sjutton. Cyklade/gick flera mil om dagen och tog så kallade zoner. Vid något tillfälle ägde jag flest zoner i Jönköping och fick den så kallade kronan. Började andra året på högskolan vilket inleddes med en 3D-grafikskurs. Keso och Kesella fyllde dessutom 1 år och därför byggde vi ett nytt klätterträd till dem då deras förra var alldeles för instabilt. Detta uppskattade båda riktigt mycket och det är definitivt sedan dess deras favoritplats i hela lägenheten. Månadens avslutades dessutom med att min finaste sambo fyllde 29 och jag överraskade honom som in i bomben med en födelsedagspresent som Keso ett par veckor senare förstörde.

September

I september hade jag två tentor att skriva, en i företagsekonomi och en i 3D-grafik. Dessutom gjorde jag färdigt ett antal olika laborationer så som testade material och gjorde ett glas. Dessutom började jag med att modellera en bil som jag ännu inte har slutfört. Kesella gillade mina timmar vid datorn och somnade ofta i mitt knä. Dessutom testade jag att göra lingonkolapaj med kanelgrädde en vardagskväll.

Oktober

I oktober firade jag och David tre år som ett par. Målade en hel del i Photoshop bland annat ett torsdagstema, alterego samt en bild som nu hänger på Sunnanäng med en flicka som hänger knäveck. Målade även en veckoutmaning i akvarell, ett äpple. Dessutom sov Pontus över hos oss vilket var väldigt mysigt. Eleverna på Ljusdesign gjorde fint i parken som finns i närheten av där vi bor och vi gick där på en fotoprommenad när det var avatartema i parken. Jag smygfotograferade David när han drog marklyft.

November

I november började jag nya kurser och fick nya uppgifter. På blicktrick inlämningen gjorde jag en antirökarreklam för landstinget, då jag störde mig enormt på att stöta på mammor som gick med barnvagnar och rökte utan någon hejd. Jag testade att modellera ett rum för första gången och blev riktigt nöjd med resultatet. Fick praktikplats. Jag gjorde en portfolio också som du kan hitta här! Och jag jobbade ett par dagar och när jag kom hem på fredagen hade David bakat kvargpaj och köpt rosor till mig.

December

I december slutfördes grupparbetet i Grafisk design och vi hade himlans otur med tryckeriets förmåga att leverera även fast det tillslut gick. Jag satt och ringde runt ett antal olika husföretag men tillslut så fick jag tag i Älvsbyhus som ville genomgå ett samarbete under mitt examensarbete som kommer att starta nu i januari. Jag skrev dessutom tenta i Marknadskommunikation och hade julmys med mina fina klasskompisar. Vi firade precis som de flesta andra jul, men en annorlunda sådan där ingenting var som det brukar. Förutom detta så flyttade min bror och precis innan nyår fick vi besök från Amy som bodde hos oss i ett par dagar och firade nyår ihop med henne och tillsammans med Davids kompisar.
 
Detta blev, precis som mina andra årskrönikor väldigt långt inlägg, men samtidigt så fint att titta och tänka tillbaka hur mysigt och fint vi faktiskt hade det, trots att det var ett riktigt skitår.

Återkoppling nyårslöften

Nytt år, möjligheter och hittills så är detta första inlägget för i år. 2012 blev väl inget drömår direkt för min del utan snarare sämsta året som jag kan minnas med några guldkorn här och var. Men jag återkopplar nog året i ett senare inlägg. Tänkte ändå precis som jag gjorde förra året gå igenom mina nyårslöften som jag hade under 2012 och se hur det gick.
 
Jag ska fortsätta med min träning; 2-3 ggr i veckan. 
Träningen har jag fortsatt med, dock för det mesta två ggr i veckan. Jag har definitivt börjar variera min träning mer under 2012 och har börjat powerwalka (oftast 4 kilometer och kombinera passen tillsammans med styrka). Har dessutom kommit över min psykologiska spärr i marklyft på 90 kilo och nu åker den vikten upp lätt som bara den, men har även kännt på 100 kilo som numera är min nya psykologiska spärr.
 • Jag ska försöka gå 100 mil under hela årets gång. Jag går ju ganska så mycket rent generellt sätt och i och med att jag gick oftast till och från skolan så blir det ju en del under ett års tid. Men i antal mil jag gick under 2012 var 138,556. Så slog med andra ord mitt mål med nästan 40 mil till godo. Kanske får utmana mig själv även detta år för att se om jag klarar ännu mer... hm?
 • Jag ska försöka för min egen skull teckna/måla/illustrera åtminstone en liten stund 4 ggr i veckan.
  Detta nyårslöftet är jag rätt osäker på om jag har presterat upp tillräckligt för att säga att jag har klarat det. Jag har kanske inte tecknat/målat eller illustrerat 4 ggr i veckan, men räknar man in modelleringen vilket jag har arbetat med under året en hel del så uppnår jag nog målet för den andra halvan av året i alla fall. Några illustrationer och skisser har det ändå blivit under året bland annat den ovan som jag målade i Photoshop och det är nog ett av de motiv som jag har blivit mest nöjd med.
 • Utvecklas fotografiskt samt redigeringsmässigt
  Med detta målet vill jag nog dela upp det i två olika delar och gå igenom det. Fotograferingsmässigt har jag ju givetvis utvecklats under året. Jag har läste en kurs innan sommaren, som förövrigt var väldigt givande för mig som inte kunde någonting om hur man räknade eller knappt höll isär slutare och bländare. Jag lärde mig nya fotograferingstekniker, och en del tekniska bitar bakom mitt fotograferande vilket har gett mig en ökad bildförståelse och hur jag ska hantera kameran. Dessutom fick jag en ny kamera under året vilket också ledde till att jag utvecklades en del fotograferingsmässigt.
   
  Redigeringsmässigt har jag också utvecklats, är fortfarande inte superbra på det men har lärt mig tillräckligt för att kunna orientera mig mycket mycket bättre i Photoshop. Men detta är nog mest tack vare en klasskompis som är riktigt duktig på det och i grupparbeten har visat hur hon har fått till saker som jag knappt visste gick.
 • Jag ska försöka att bli nöjd med mina prestationer i skolan.
  Som de flesta kanske redan vet så är jag lite utav en person som mäter mitt självförtroende efter hur jag presterar men trots detta har jag aldrig varit så nöjd över att enbart KLARA en kurs som jag var med Webbutvecklingskursen. Så jag har ändå på sätt och vis börjat acceptera att man kan inte alltid vara bäst på allt, men jag är fortfarande ute efter att gå ut skolan med så bra betyg som jag bara kan.
 • Jag ska, tillsammans med min underbara sambo börja planera det hus som vi någongång i framtiden ska bygga.
  Nej, planera har vi inte börjat göra. Vi har kollat på en hel del tomter och husmodeller men har ännu inte hittat det perfekta. Vi vet på ett ungefär vad vi är ute efter men inte så mycket att vi bara kan köra igång ännu.
 • Jag ska försöka blogga mer än vad jag gjorde under 2011 och hålla uppe kvalitén på inläggen.
  Under 2011 uppdaterade jag 377 inlägg medan 2012 skrev jag bara 95 inlägg, förklaringen för detta är väl att jag inte har varit tillräckligt intresserad och har prioriterat annat helt enkelt. Dock har jag ändå haft en klart så mycket bättre kvalité på inläggen än vad jag hade under 2011.


Mina löften för 2013 kommer också i ett annat inlägg...

RSS 2.0