Torsdagstema- Alterego

Kände att jag hade lite tid över för att göra ett snabbt torsdagstema, dock kom jag fram till att det kanske var lite optimistiskt det jag gav mig på, då det tog ganska så lång tid, men det var värt det. Fick ju i alla fall lite paus i pluggandet.

Alterego var temat, och jag har ju inget direkt alterego, eller hemlig identitet. Men det som kännetecknar egentligen mig är väl att jag anstränger mig väldigt mycket i skolan, så en liiiten plugghäst är man allt. Så det fick bli mitt alterego i dagsläget. Kul att testa på att måla i ps, får försöka göra det lite mer.

En dag fylld med ursäkter

Idag har jag varit på allmänt tråkigt humör, har haft med andra ord en riktigt tråkig attityd. Som tur är har jag varit själv hemma så den enda jag har kunnat sura på är mig själv. Planen idag var att jag skulle sitta och göra ett arbete som jag sedan ska söka praktik på, men jag har varit så fruktansvärt sur på mig själv att jag inte har varken velat eller orkat. Allt på grund av att jag avslutade gårdagen med ett ynkligt litet problem som jag inte hade riktigt orken till att lösa just då.

Istället för att ta tag i problemet och lösa det nu på morgonen så skyllde jag på att jag var tvungen att äta frukost, sedan på att jag hellre ville göra en bloggdesign som jag senare fastnade på också. Att jag skulle gå ut med hunden, och sedan äta mat. Och när maten var uppäten så skyllde jag på att jag måste faktiskt baka dumlekakor. Ja så var det. Så tillslut när jag inte hade några ursäkter kvar så kändes det som att jag var tvungen att bita i det sura äpplet och försöka lösa problemet, och då gick det ruskigt snabbt. Löste det säker på mindre än 5 minuter, något som jag hade skutit upp hela dagen för jag bävade över att det skulle ta lång tid. Och resultatet ser ni ovan!

Blocket gör en google?

När jag har varit inne på Blocket de senaste veckorna har jag ibland hajjat till. Det är inte den vanliga tråkiga blocketkartan som syns när man ska välja län att kolla på. Istället möts man av en roligare karta som man inte hade förväntat sig. Inte för att jag är någon stammis på Blocket, men det är kul ibland att kolla på hyresrätter och sådant och nu är det andra gången jag reagerade på att det inte riktigt är som det brukar. Idag möttes jag av en karta uppbyggd på samma sätt som en planritning för ett hus och blev lite fundersam innan jag kom på vart de måste ha fått idén ifrån. GOOGLE så klart!
 
Än så länge har jag inte märkt av byten varje dag som google men fortfarande så är det en rolig idé. Älskar faktumet när man blir lite förvånad och speciellt när det är något inom formgivning. Det är ju min framtid så att säga. Så tummen upp till Blocket idag måste jag säga.
Blockets karta idag

Knäveck

Knäveck. Photoshop CS5 och Wacom Bambo Pen- A5 format
 
Ni som har följt mig ett tag, vet att jag har väldigt svårt att inrikta mig på en sak. Jag vill vara bra på allt, vilket är både positivt och negativt. Men i slutet av sommaren satt jag, för er som minns, med en bild som jag målade digitalt. Nu är den äntligen färdig, det tog bra med tid och i slutet av processen sen man att jag fick till lite mjukare skuggor (flickan som hänger knäveck). Det slutade väl med att jag la ner ca 12 timmar på denna bild från och med skissprocessen till färdig bild.
 
Jag blev ändå ganska nöjd med den, jag har liksom aldrig tidigare haft orken att lägga ner så mycket tid på att rita digitalt då det är fruktansvärt svårt, men jag ville verkligen inte ge mig denna gång. En process med en hel del lärdom så att säga.

Veckans konstutmaning: Äpple

På Dayviews finns det en grupp som jag är med i som heter Veckans konstutmaning. Denna veckan var det temat äpplen så utmaningen var att rita/måla eller skulptera ett äpple för hand eller digitalt. Jag har gått och tänkt göra denna utmaningen hela veckan, just för att det krävs så lite bara för att få öva. Jag har oftast problemet att jag vet inte VAD jag ska rita och då blir det oftast inget och därför gillar jag utmaningar som denna.
 
Dock fick tidsbristen utgöra en del i det hela. Jag gjorde därför denna bilden på ca 20 minuter. En snabbskiss helt enkelt med färg. Konstaterade dock att svårigheterna i denna utmaning är att få ett bra perspektiv på en form som är så enkel. Valde helt enkelt att utmana mig själv och rita det snett uppifrån.

Reklam som gör en glad.

Hade egentligen tänkt att plugga nu, men så eftersom det är kanelbullens dag så kom jag och tänka på begreppet bullmamma. Vad det egentligen innebär. Efter mycket letande hittade jag tillslut en mamma som hade skrivit ut vad det innebar för henne, vilket var en jordnära mamma som var praktiskt taget perfekt. Men oavsett vilket så i samma tråd hittade jag en reklamfilm som gjorde mig uppriktigt glad. Ni vet en reklamfilm som man fastnade för direkt och ville bara se fortsättningen på.
 
Så idag gillar jag Pampers reklamfilm For every little miracle. Så otroligt fin!
 
 

3 år med världens bästa kille

Jag och David träffades i början av Juni 2009 av en slump på internet. Han var på tok för gammal för mig, trodde jag. Efter ett antal månaders av chattande till och från blev vi närmare kompisar. Det dröjde faktiskt tills den 19:de Augusti innan vi faktiskt träffades IRL så att säga, och jag var väldigt noga att detta skulle ske först när mina föräldrar var bortresta. Idag kan jag nog i ärlighetens namn säga att jag blev kär då den gången i denna gulliga, lite blyga stora killen, men så hette det inte då. Nä, jag hade egentligen inte tänkt att träffa honom mer, han var på tok för gammal för mitt ideal var att det skulle skilja 5-6 år men inte mer. 8-9 år åldersskillnad det var bara så fel i mina ögon.
 
Det gick ungefär en vecka från dess tills han hade tjatat till sig att jag skulle komma och fira hans födelsedag. Han ville bara hitta på något. Så efter många nej från min sida så kom vi fram till att ta en prommenad i stadsparken. Efter prommenaden åkte vi hem till honom där han bodde och jag träffade hans föräldrar för första gången. De trodde förstås att vi redan var ett par, men det har vi först fattat flera år senare.
 
När jag åkte hem den kvällen så tänkte jag återigen att det var sista gången jag ville träffa honom. Men så kom det, Matte C. Den matematiken hade jag riktigt svårt för och David erbjöd sig att hjälpa mig. Trots att jag hade rådissat honom så många gånger satte han sig i bilen och körde 4 mil bara för att hjälpa mig med detta. Det var många gånger som jag var riktigt arg på honom under denna tid, i alla fall när jag inte förstod eller hade tålamod till att förstå men han var fortfarande lika tålmodig med mig. Det var väl först då jag kunde faktiskt erkänna för mig själv att jag hade blivit svag för honom. Den andra oktober är därför en dag för mig, och för oss när vi blev officiellt ett par. Och även om Matte C kändes jäkligt tungt och svårt så är jag ändå glad för att jag valde den kursen eftersom det var den som egentligen förde mig samman med honom.
 
Dessa 3 år (bered er på klyschighet) har varit det absolut bästa, jobbigaste, svåraste och lättaste åren i mitt liv. Jag har kunnat gråta ut och vara liten när jag har behövt, jag har skrattat tillsammans med och åt honom och vi har se framåt tillsammans. Även om jag har kanske utifrån andras tycken ett riktigt tråkigt liv, så skulle jag aldrig byta bort det för allt i världen. För jag kan inte tänka mig en dag utan den som gör mig lyckligare än lyckligast!
 
David, jag älskar dig <3

RSS 2.0