Mitt 2010

Inledningsvis så vill jag bara säga att 2010 har varit ett fantastiskt år, trots att jag inte lyckades uppnå allt som jag önskade för ett år sedan. Men jag har lyckats med en hel del, samtidigt som det har hänt en del oförutsägbara saker. Vid nyår för ett år sedan sa David och jag till varandra att detta skulle bli vårt år, vilket jag tycker att det har blivit. Vi har gått ifrån att göra enskilda saker och istället hitta på saker och ting tillsammans så mycket som möjligt, vilket känns positivt (vi har ju fortfarande inte tröttnat på varandra).

Januari

Under den här månaden hände en hel del saker vill jag lova. Jag var ny systemkameraägare vilket innebar att jag fotade riktigt, riktigt mycket. Min kusin gifte sig med sin Jakob och hade ett riktigt fint bröllop. Det är dessutom det andra bröllopet som jag har gått på (det som jag minns från tidigare var när min farbror Gabor gifte sig och det har jag bara ett vagt minne av att jag bläddrade i en pixibok). Så det var roligt att uppleva. Dessutom fick jag ett perfekt tillfälle att testa min systemkamera.





Februari

I februari ändrade jag min livstil ganska så ordentligt. Men innan dess var jag på en finlandskryssning, utan min David. Kommer ihåg att när jag vi skiljdes åt för bara ett par dagar så var jag ganska så ledsen. Saknade honom ens innan vi hade kommit ut på stora vägen. När vi var framme vid Stockholm så gick vi på museum och på stan, ganska kul.



När vi väl kom på båten och hade kommit utanför Sveriges gränser så kunde jag och David inte ens skicka några söta små sms till varandra. Försökte göra det bästa av stunden, vilket jag tror att jag lyckades med. När jag väl kom tillbaka till Sverige bestämdes det att David skulle komma hem till mig på natten. Dock fick vi punktering på bildäcket så stackars David satt ute i kylan i mastan och käkade keso efter sin träning. Minns så tydligt att mamma sa till mig, att det var länge sedan pappa var så kär i henne att han hade kunnat tänka sig att göra något sådant.

Förutom denna händelse så fyllde jag 18 år. Gammal nog för att kunna ta körkort, men det blev till att börja spara först. Några dagar innan min födelsedag bytte jag dessutom matvanor, ganska så groteskt. Åt min sista falukorv i skolan den 23 februari. Sedan dess har jag varit vegetarian. Många lyfte nog ögonbrynet en del och tyckte att jag var konstig över detta val, men för mig kändes det ganska så naturligt. Hade ändå inte ätit kött speciellt mycket det senaste åren (ironiskt nog hittade jag en rätt så lustig bild som jag uppenbarligen åt en del kött, från när jag och Eve var på semester).



Mars

De största händelserna i mars var nog ändå när jag fick besök av vitryskan, Lera som jag hade bott hos i min vistelse i Minsk. Hon var här i nästan en vecka. En vecka fylld med godis (för hennes del), en del tjat för min och Emmas del. Det flöt på rätt så bra måste jag ändå säga. Men den största bravaden under hela veckan var efter ett besök på godisfabriken. Aldrig tar jag dit någon som inte inser hur mycket kilopriset är, de handlade godis för ungefär 200-300 kronor och jag och Emma fick ta dit Ove eftersom vi var osäkra på om vi skulle ha pengar så att det räckte. Vi hittade också en grej på Luddes svans under denna månaden som gav en följd av en operation. Stackarn, var sig inte lik på väldigt länge.



April

Vi fick besked om att min hund hade en elakartad tumör i svansen i början av månaden. På sin födelsedag opererades han dessutom. Det var en ganska jobbig tid, främst för honom men för även oss andra familjemedlemmar. Skulle inte vår Luddis bli mer än 7 år gammal? Klart vi ville ge honom en chans till ett längre liv, vilket han fick dock med en kortare svans. Den mer lyckliga tiden var att jag och David firade sex månader ihop, ganska så stort. Älskade honom väldigt mycket redan då, men det är inget emot vad jag gör nu måste jag säga. Dessutom hade äntligen den jobbiga snön försvunnit. Inte nog med detta kvalade min David in till Riksmästerskapen i klassiskt styrkelyft efter någon knepig bastubantning (inget att rekommendera om du vill ha full tankeverksamhet).



Maj

I maj var det en riktigt varm månad, eller på bilden så att säga gick David omkring i linne. David och jag började planera inför att starta ett eget företag till sommaren, som aldrig blev av. Vi hade ju ingen höjdaridé direkt så vi skippade det istället. Mamma fyllde år under den här månaden. Vi bakade också för första gången vår nyttiga kladdkaka, vilket vi var fortsatt med.



Juni

Gick ut tvåan med rätt så bra betyg. Nöjd var jag i alla fall efter att ha slitit häcken av mig. Sommarlovet var en njutning som jag tyckte att jag mycket väl förtjänade. Dock inleddes det med att jag blev inringd till en förskola för att jobba. Hade sovit väldigt dåligt den natten så var inte det minsta taggad, men jag gjorde det i alla fall. Tog åt mig en hel del jobb på JP också, vilket var rätt så gött. Midsommar på vätterstranden med min David, hur mycket bättre kunde det blir? Under den här månaden var jag otroligt lycklig, pigg och glad. Jag tog vara på varje ledig dag utan att det kändes det minsta meningslöst. Jag och David tog oss också en semster till Malmö/Köpenhamn. En trevlig och rolig liten weekend som spenderades på ett formula1-hotell. Fick även en fundering på att utbilda mig till dietist, en dröm som jag fortfarande har.



Juli

Semestersommar. Härligt. Var ungefär 30 grader varmt och skönt.  Vi släktkalasade för pappa och Pontus under den här månaden. Jag och David var i Hjo och hade härligt med Hjoglass och minigolf. Jag började använda mig av de manuella inställningarna på kameran och lärde mig riktigt mycket. Och som om detta inte var en tillräckligt händelsefylld månad så buffrade jag och David upp med ordenligt med jordgubbar. Jag minns hur otroligt svårt vi hade att hitta till det där stället, men tillslut hittade vi det. Vi visade oss vara rediga jordgubbsplockare dessutom eftersom vi snabbt blev klara precis lagom tills det började regna.



Augusti

Även augusti var en fullspäckad månad. Jag och David fick vår nära döden upplevelse på vägen till Borås då vi hamnade framför en rattfull förare. Med hjärtat i halsgropen ringde jag förtvivlat till mamma för att få reda på vad vi skulle göra, vilket ledde till ett samtal till 112. Den rattfulla föraren blev senare tagen i Borås och jag kände för stunden att jag uppskattade livet på ett helt annat sätt. Vilket passade bra eftersom jag fick se en av mina favoritartister, Salem Al Fakir. Blev också ett besök på Borås Djurpark. Den andra stora händelsen som skedde i Augusti var Riksmästerskapen i Klassiskt styrkelyft. Som frilansreporter för JP åkte jag upp tillsammans med David för att se på när han tävlade. En riktigt mysig resa, som gav många härliga minnen. David var en aning missnöjd med sin tredje plast, men jag var sjukt stolt över honom. Jag och David började dessutom kolla runt en aning efter en lägenhet och min älskling fyllde 27!



September

Hårt arbete var det enda som den här månaden handlade om kan jag säga. Jag och Emma slet ordenligt med att få ihop allting lagom till vår konsert med projektarbetet. Krävdes en hel del energi vill jag lova, men ändå orkade jag och David ge oss ut på svampjakt några gånger. Märktes att vi var ganska sent ute, men vi hittade lite i alla fall. Jag testade också att göra lite müslibars till att ha som ett smidigt mellanmål, vilket blev väldigt bra och smidigt.



Oktober

Efter blod, svett och tårar kom konsertdatumet. Jag var supernöjd med vårt arrangemang. Klart att saker och ting hade kunnat gå lite smidigare än vad de gjorde, men det var ändå på gymnasienivå. Även om själva konserten hade gått åt skogen så vill jag ändå säga att jag gjorde mitt bästa, mer kunde jag inte ha gjort. Jag och David hade även varit tillsammans i ett helt år den här månaden vilket firades med en weekend i GBG. En mysig men en omtumlande helg som inte riktigt gick som den skulle. Men vi växte oss starkare bara genom de händelser som vi blev utsatta för under helgens gång. Hösten började också närma sig och jag blev ganska så höstdeppig. Kände verkligen inte för att stå ut med ännu en hemsk, kylig vinter. I slutet av oktober fick vi dessutom skriva på kontrakten till den lägenhet som vi har nu.



November

Vintern hade kommit till Mullsjö och Jönköpingstrakterna. Jag hade höstlov och började rensa ut mitt rum inför flytten, samt packa ner saker och ting i lådor, så gott jag kunde. Vi gjorde även ett billigt Ullaredsbesök, trots vår långa, långa lista. Ett glatt besök på högskolan gjordes även den här månaden och jag började bli lite smått intresserad av ett program på ingenjörshögskolan. Jag och Emma gjorde vår riktiga sista insamling i kyrkan på vardagsgemenskapen, fick ihop så att vi kom över 16 000 kronor gränsen. Blev en del julgodisbakanden den här månaden. Samtidigt som det årliga pepparkaksbakandet inleddes. Jag körde också halkbanan och klarade den, då en av de tunga stenarna lättades från mitt hjärta.



December

Jag och David flyttade ihop och gick ifrån att "bara" vara ett par till sambos. Tror inte att någon utav oss insåg riktigt vad sambolivet varken innebar eller hade att erbjuda, men det kändes rätt. Det känns fortfarande rätt och det känns bara mer rätt för var dag som går. Förutom att allt har handlat om att få ordning i lägenheten denna månad så har vi också hunnit med jul på Liseberg, julfirande i Mullsjö och Barnarp. Jag har dessutom bakat både lussekatter och mjuka pepparkakor. Som om detta inte vore nog så har jag även lärt mig att tvätta på egen hand. Dessutom har jag lärt mig att allt går om man har en vilja, i alla fall när det handlar om att få ihop nattduksbord med en fiskars bordskniv.


Smakprov från ritplattan


Ett litet smakprov från ritplattan. Måste säga att det var ganska så svårt, men jag trodde ändå att det skulle vara mycket svårare. Men ni vet vad man säger, övning ger färdighet. I och med att det var så roligt så tänker jag fortsätta öva så får vi la se om det blir någon vettig bild i framtiden. Kanske inget att räkna med.

Tack älskling, för den fina presenten.

Provrundan med julklappen

Tänkte precis prova en av mina julklappar som jag fick av David, ritplattan. Jag har gått och suktat i flera dagar för att kunna prova den och det är först nu jag har haft möjligheten till det. Har hört att det ska vara ganska så svårt, det ska vi allt se...

Lite nyheter i hemmet

Idag gjorde vi ett litet kärt besök hos IKEA. Mest för att vi hade kollat ut ett skrivbord som vi ville ha, trodde vii. De sålde ju ut skrivbordet LAIVA för 149 kronor. Perfekt tillfälligt skrivbord, trodde jag men jag hade visst fel. Skrivbordet var verkligen minimalt. Datorskärmen hade knappt fått plats, dessutom fick knappt mina ben plats under själva bordsskivan, hur skulle det bli då om David skulle sitta där. Det skulle aldrig gå. Så vi tittade på lite alternativ och kom fram till ännu en billig, men ack en så bra lösning. Sammanfattningsvis, vi köpte en bordsskiva och fyra  ben och fixade vårt eget skrivbord för 345 kronor. Kan ju säga att montera ihop det var enkelt. Det tog längre tid att öppna det inplastade benet än att skruva fast det på bordet. Sånt gillar vi! Dessutom började jag montera ihop en bokhylla men fastnade när lamporna skulle dit, så det fick avbrytas. Inte nog med det så satte jag upp gardinstänge. Händiga Sofie är igång medan David datarnördar sig...

Där har vi vårt eget designade skrivbord.


Bildbevis på att gardinstänger har kommit upp, vet att bilden är felvänd men orkar verkligen inte trixa med det just nu...

Onödigt inlägg

Äntligen har jag fått tillgång till en halvt fungerande stationär dator. Men jag ska inte sitta här idag i alla fall, jag har annat att göra. Om jag skulle våga skriva ner en lista på allt som behöver göras här så skulle den bli flera meter lång, så jag vågar inte ens testa. Jag vet ändå vad som behövs göras. Men nu på morgonen har jag börjat korta ner allt som behövs att göras lite, lite grann. Inte så mycket för världen att se kan jag säga, men för mig är det otorligt mycket.

David ska sluta lite tidigare idag för att få lite mer tid över till annat. Så när han kommer hem blir det en tur till IKEA och till mediamarket. På IKEA blir det att köpa skrivbord till datorn (skitbilligt, för övrigt) och en bokhylla (lite mindre billigt). Så snart kanske vi får ordning här lite till, hoppas kan man ju alltid i alla fall. Våra grannar med den där söta hunden som jag tidigare har pratat om verkar ha flyttat. I söndags så stod deras bil utanför på tomgång i säkert 20 minuter medan de lastade in matta, tv m.m. Och sedan satte de sig i bilen och åkte och sedan dess har vi inte hört ett ljud från de där uppe. Så i månadsskiftet tänkte jag ta en liten titt på listan i tamburen och se ifall namnen har bytts ut.

Mamma och Pontus kanske skulle ta en sväng hit idag, vi får väl se hur det blir med det... Har faktiskt inte hört något alls ifrån dem. Well, well. Kanske borde ta tag i den där teorin... hatar att plugga på jullovet när man egentligen inte borde behöva det.

fina minnen


Första julafton som jag firar med min finaste David.Trots stressiga stunder så var det en riktigt bra dag. Att fira en sådan sak som julafton med någon som man älskar, det är speciellt. En härlig dag med mängder av skratt, god mat och fika kan vi sammanfatta det. Känner  mig dessutom väldigt bortskämd när man ser vilka fina julklappar man fick. Detta är ändå bara det jag själv fick, sen var det en hel del till oss båda också som inte finns med på bilden. Hela dagen och kvällen var speciell, när jag ser David i ögonen inser jag att jag den lyckligaste i världen. Med gott sällskap i vår omgivning blir allt dessutom mer minnesvärt.

Tack till alla som gav mig och David en sådan fin dag men fina minnen...

Luotonen/Larssons julgran


Ja, eftersom jag inte har någon dator får ni nöja er med en mobilbild. Igår var jag och David på granjakt och hittade den här fin fina granen med löjligt lång topp på plantagen. Efter gårdagens investering så tyckte vi att det var dags att klä den. Så nu står den där så fint i vårt vardagsrum och bara väntar på full uppmärksamhet.Men det får bli imorgon för jag ska inleda morgondagens jullov med körlektion, härligt! Om det är fint bäder så blir det nog också att ta med kameran. Alltså jag ska inte fots under körlektionen utan efter. Det var så fint vid vätterstranden och is såg jag igår. Inte för jag har någon möjlighet att redigera bilden sen ändå, men kan va kul i alla fall. Hoppas bara på att de jäkla utslagen försvinner tills imorgon...Godnatt!

Bak och pynt

Rätt ovärd dag i skolan. Mest vämtan på att få gå hem. Det börjas med att alla datorer tas in i början av första lektionen, vilket resulterar till att jag sitter i en timme och väntar på att få gå till maten. På lektionen efter maten var det betygsnack och sen väntan på sista lektionen som vi fick se film på. Jahapp, vad hände med alla måsten. De försvann uppenbarligen. När jag kom hem satte jag igång med bak. Snöbollar och lussekatter.


Snöbollar som mamma har beställt...

Mitt i julbaket så passade jag också på att julpynta lite.Så nu har vi lite tomtar och grejer i fönstret. Plockade bland Davids julpynt och hittade massa tomtar och grejer som han har gjort, jätte sött. Dessutom fick jag det första julkortet idag från Eve, tack så mycket!


Matrummets julpynt. David påstod att han var 14 när han målade den där kyrkan, ja ni får väl gissa er rätt ålder själva. Jag gör det i alla fall...

Nu kan jag ta jullov!

Min helg var ganska så fullspäckad. Det kanske ni redan har fattat med tanke på att uppdateringen har varit svindålig. Det blev lite julklappsinköp. Klapparna till Pontus, pappa och min kusin är klara. Nu återstår det något mer till David och klappar till mamma, kaninerna och Ludde. Sen är jag färdig. Det får fixas nu under veckan! Det börjar ju brinna i knutarna så att säga.

Det blev fruktansvärt sent igår som jag begav mig till sängen. Först var vi på A6 och köpte lampor, sedan lagade vi mat och bjöd Davids föräldrar medan de var hemma hos oss och hjälpte oss med att fixa i ordning lite till. Det börjar kännas lite hemtrevligare nu. Lite växter, en tavla så har vi nu fått det riktigt fint. Vårt matrum ser helt annorlunda ut måste jag säga. Lite mer oss. Tyvärr dröjer det nog ett tag till innan ni får se av den anledningen till att jag blir av med min dator idag och över hela jullovet. Ett jätte tack till Davids föräldrar som hjälpte oss riktigt mycket igår.

Vi hann bara städa i ordning tills mina föräldrar sedan kom på besök. Det bjöds på fika och mamma brast ut av irritation att pappa hade köpt fel kaffe. Bryggkaffe utan kaffebryggare går liksom inte ihop. Men nästa gång ska vi se till att ha köpt nescafe. Vill bara påpeka att vi verkligen INTE vill ha någon kaffebryggare. Alla får stå ut med nescafe när de kommer till oss. Efter besöket satt jag och skrev färdigt projektrapporten som idag är i princip färdig för inlämning. Härligt. Nu kan jag ta jullov med andra ord. Bara min stackars dator och jag ska ta farväl för tre veckor ifrån varandra. Genom det sista blogginlägget tillsammans för i år.

Som ni förstår kommer det kanske inte bli den bästa uppdateringen över jullovet, på grund av att jag är datorlös. Men jag ska göra mitt bästa så ni kan fortsätta att följa mig.


En av de första bilderna på oss som ett par.


Händelserik lördag

Fullt upp idag också, som vanligt. Idag har vi i alla fall hunnit med att tvätta kläder, äta frukost och laga mat. Vi har även hunnit planera vad vi faktiskt ska handla för mat också och vad vi ska äta i veckan. Så vår lördag har varit händelserik hittills och värre blir det. Snart ska vi iväg till A6 för att köpa lite julklappar och mat, det lär ju ta ett tag så att säga. Men jag är pepp! Nu har vi ju det väldigt välstädat här hemma i alla fall. Annars har vi inget större inplanerat för dagen, men det räcker gott och väl anser jag.

Kanske blir lite stök i köket senare också. Baka lussebullar? Men bara kanske än så länge, vill inte ha för mycket inplanerat för dagen. Nu ska vi ta det lugnt. Har ju snart jullov...

Inviger helgen med storstädning.

Härligt med helg igen... Nu återstår det bara två riktiga dagar kvar i skolan innan jullovet är här. Då blir det till att fokusera på teoriprovet och läsa på, när man för en gångs skull har tid. Efter skolan idag bestämde jag mig för att strunta i allt vad tåg heter, eftersom det var försenat igår igen. Så istället gick jag upp till mammas jobb för att träffa henne en smula innan jag tog bussen in till jkpg. Jag måste säga att det känns ganska så konstigt att inte se min familj varje dag längre, så som jag nästan gjorde förut.

Återigen till ämnet... Planen var att jag skulle ta bussen till jönköping vid kvart i tre, men istället blev det en timme extra i Mullsjö för att umgås lite mer med min familj. Jag skulle ändå vara själv här hemma ganska så länge eftersom David tränade. Roligare med sällskap. Men efter en mycket trevlig vistelse så blev det till att bege sig hemåt. Högst upp på listan stod matlagning och städning. Sagt som det var så började jag med att göra en tacopaj och samtidigt städa, ja tänk vad många bollar vi tjejer kan ha i luften. Så när David väl var hemma var maten klar och jag var i fullfärd med spurten på städningen. Nu är det alldeles nystädat och fräscht här, vilket jag är väldigt tacksam för. Att storstäda en lägenhet på en och halv timme är väl inte så farligt ändå, samtidigt som man gör mat?

Nu blir det till att sova, för högst upp på listan står imorgon tvätt och julklappsinköp. Räcker inte med att komma med en julklapp på julafton. Hörs imorgon!

Spenatcanneloni med keso

Som jag nämnde i det tidigare inlägget så var jag i full färd med att laga mat. Spännande mat. Ikväll blev det spenatcanneloni med keso, vilket var ganska så speciellt. Gillar man inte spenat så är det definitivt inget att testa. Men eftersom jag är spenatälskare så passade detta mig helt perfekt. Kändes lite så där lyxigt att använda färska lasangeplattor, dessutom mitt i veckan. Inte helt fel faktiskt. Ett helgtips med andra ord.
______________________________________________________________________________________________________________________



Det här behöver du:

Till själva rullarna:
  • 250 g fryst spenat
  • 250 g Keso
  • fetaost
  • Färska spenatplattor
  • salt, peppar
Till ostsåsen
  • Några skivor ost
  • Matlagningsgrädde 4% fett
  • salt, peppar

Det du behöver göra nu är alltså:
  1. Sätta på ugnen på 225 grader.
  2. Tina den frysta spenaten och häll av vattnet så gott det går.
  3. Blanda sedan ihop spenaten med keson och krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.
  4. Lägg keso och spenatblandningen i de färska lasangeplattorna och rulla ihop dem och lägg i en ugnsäker form.
  5. När du har rullat klart rullarna så börjar du med ostsåsen. Häll lite av matlagningsgrädden (4%) i en kastrull på låg värme.
  6. Skiva några skivor ost och lägg i kastrullen och låt det smälta. Krydda!
  7. Häll sedan ostsåsen över rullarna och jag märkte att det är bättre att se till att alla rullar får lite sås på sig för annars blir det lätt torrt.
  8. Låt det stå i ugnen i ca 20 minuter och servera det sedan till sallad.

______________________________________________________________________________________________________________________



Hela den här rätten känns väldigt lyxig och man förväntas stå länge i köket, men detta går faktiskt väldigt snabbt och enkelt att göra. Jag kanske ägnade max 40 minuter i köket, varav 20 minuter var det inne i ugnen. Tänk på att ovanstående recept är beräknat till 4 portioner. Jag gjorde lite mer än det och det räckte precis till mig och David samt en portion till morgondagen. Då hade vi ändå quornfiléer till också.

Som vanligt vore det roligt att höra vad andra tycker om detta receptet. Så om du testar så vore det kul om du kommenterade och sa vad du tyckte i efterhand...

Lycka till!!!


Spännande mat

Tänkte bara slänga in ett snabbisinlägg nu och berätta att jag lagar mat. Men inte vilken mat som helst. Jag ska testa ett nytt recept, (det händer visserligen ganska ofta, tredje gången denna veckan) men keso är i alla fall huvudingrediensen. Det är kanske inte lika ofta det händer. Ifall resultatet blir bra så kommer jag lägga upp ett inlägg om det här på bloggen lite senare. Men vad det blir för mat håller jag nog för mig själv ett litet tag till. Jag måste ju dra ut på det en smula, haha!

Ja, mat är spännande det och som ni kanske redan förstår älskar jag att stå i köket och exprimentera. Får väl se vad David säger när han kommer hem sen. Men nu får ni allt hålla tummarna på att allt går fin, fint!

Frihet

Igår hade jag saker att göra enda upp till öronen. Jag hade en liten, liten sovmorgon vilket var välbehövligt. Jag var väldigt, väldigt trött och lite piggare blev jag. I full färd med att komma i tid till bussen så träffade jag vår ena granne i trapphuset som förövrigt var väldigt trevlig. Men tyvärr så missade jag den första bussen med typ ett par hundra meter, vilket resulterade till att jag tog nästa. Kom i tid till mullsjö i alla fall och hade min näst sista lektionen i svenska. Kändes lite sorgligt med tanke på att jag ALLTID har haft svenska så länge jag har gått i skolan. Men visst känns det bra att ha en kurs mindre till vårterminen. Nu under höstterminen har jag läst 8 kurser, men under vårterminen blir det bara fem. Inte så allvarligt precis!

Efter ett julbord i skolan och hemfärd till min nya hemstad så blev det att invänta en körlektion som var en timme senare. Körskoleläraren överröste med positiva kommentarer som gjorde mig riktigt glad, trots att det kändes som att jag inte förtjänade allt de beröm han gav. Men han ska tills nästa körlektion boka en uppkörningstid, jag vet under vilken vecka men jag tänker inte säga något om det alls. Det blir lite av en surprise när jag väl har tagit det. Så nu blir det i alla fall att plugga på teorin ordenligt.



Julbord för andra gången igår blev det också. Denna gång med Davids jobb och prata lite med hans kollegor och deras respektive. Kände mig lite liten mot alla andra och som att jag inte riktigt borde ha varit där. En del blev lite förvånade över min ålder och de trodde att jag var äldre. Men det var som jag sa till David efteråt. I min ålder blir man inte sur när man får höra att man ser äldre ut, än så länge blir man fortfarande glad. Men det var trevligt och på fredag verkar vi få besök också till vår lägenhet. Förutom att jag stressade med pluggandet till ekonomiprovet och skrev ihop svenska redovisningen lite snabbt igår känner jag mig ändå hyfsat så utvilad. Efter idag har jag nästan ingenting alls i skolan.

Bara att se fram emot det helt enkelt. FRIHET!

Här bor jag...

Som jag mycket väl har förstått så vet jag att många är nyfikna på att se hur vi bor. Eftersom jag dessutom greps av ett städryck i måndags så passade jag på att fota lite medan det såg städat ut, vilket var tur för igår kom elektrikern in och "fixade" till. Rättare sagt fixade elen och stökade ner, så jag var inte särskilt glad över att flytta tillbaka allt när jag kom hem. Men det såg i alla fall hyfsat ut i måndags kan man ju glädja sig med.


Vårt sovrum...


Hallen...


Matsalen...

Mer än såhär får ni inte se för tillfället. Som sagt har jag och David inte hunnit få ordning ännu. Men jag lovar det kommer snart. Min nuvarande plan är att vänta med att städa tills hantverkarna har slutat springa omkring i vår lägenhet när vi inte är hemma, vilket antagligen kommer att dröja ett tag till, tyvärr. Fast man kanske inte borde klaga egentligen, de fixar i alla fall felen, det är alltid något.

Ni är jätte välkomna om ni vill komma förbi en sväng på en fika!

Mjuk pepparkaksbak

I måndags fick jag ett sådant ryck rent ut sagt. Jag slutade väl hyfsat tidigt så jag beslutade mig för att baka lite mjuk pepparkaka. Så jag satte igång helt enkelt. Och pepparkaka blev det, med lingon i. Dessutom godkända av David som kom hem när allt var färdigt, passande! Så nu har jag fika att bjuda på när folk kommer och hälsar på, nu så ni får passa på nu innan allt tar slut...



Lite kryddor...


Smeten till pepparkakorna...


Pepparkakorna i ugnen...


Och färdiga....

En vecka kvar...

Det är ungefär en riktig vecka kvar i skolan. Två prov och en inlämnings uppgift. Visst är det tre dagar till i nästa vecka, men de blir nog ganska så slappt. Dessutom har kommunen fått för sig att de ska ändra om mailsystemet vilket innebär att jag blir utan dator under hela jullovet. Känns ganska problematiskt för stunden, då jag egentligen behöver den till att skriva för Jönköpings Posten på. Men jag får helt enkelt lösa det på något annat sätt under julen.

Idag hade jag min absolut sista spellektion någonsin i hela mitt liv. Jag tänker aldrig igen sätta mig vid ett piano bredvid någon som så hårt ska påpeka att jag är sen med en millisekund. Utan från och med nu ska jag spela när jag känner för det och på det sättet jag känner för det, utan att någon talar om för mig hur jag ska göra. Nu ska jag äntligen ha tiden att vara lite kreativ på mitt egna lilla vis. Visst har jag lärt mig en hel del under alla dessa år som jag har tagit lektioner, men nu under de sista två åren har det känts mer som ett måste än som ett intresse på vissa plan. Jag tycker ju att det är roligt innerst inne och jag ska se till att det förblir roligt också.

Tvätten gick ju bra för mig och David så jag gick väl ut med MVG på mammas tvättskola antar jag? Inga missfärgningar eller krympningar, härligt! Som om detta inte vore nog så har jag och David gjort i ordning en liten matlista. Idag väntas nog linssopppa om jag minns rätt? Vi var också igår på en liten snabbvisit i Göteborg och gick på jul på Liseberg. Var mysigt, men det hade definitivt varit mysigare om det hade varit en smula varmare, men man kan ju inte få allt. I veckan hoppas jag allt på lite besök från i alla fall Linda. Men vi får väl se hur det blir, ska försöka få ordning i lägenheten, julbaka och plugga till proven.

Ska ge sista rycket nu inför avslutningen av kurserna. Sen kan jag äntligen få gå på jullov!!!!



Innebandymatch

I onsdags var det en speciell dag på min skola. Speciellt med tanke på att det inte blev några lektioner överhuvudtaget. Istället stuvades hela skolan in i en buss som gick ut mot nyhemshallen för att kolla på när Mullsjö Gymnasiet spelade mot Eriks Dahlbergsgymnasiet. Inte för att det var till någon större förvåning att Mullsjö vann rätt stort men det är alltid lite trevligt att hänga med på sådana matcher tycker jag. Speciellt att få se det gratis också är definitivt inte fel. Jag tog i alla fall lite bilder när de spelade och här är resultatet. Har inte precis något sådär jätte bra objektiv för att fota sportfotografier, men det var mest för skojs skull. Hade ändå med mig kameran.


Under uppvärmningen...


Motståndarlaget, under uppvärmningen...


Efter första målet till Mullsjö Gymnasiets fördel.


Lite närkamp vid Mullsjös mål.


Några mål gick ju in för motståndarlaget, men jag tycker ändå att Mullsjö Gymnasiet gjorde en bra match.





Jag själv är rätt förvånad över hur mycket jag gillar att titta på sporten. Det är verkligen något speciellt att se en innebandymatch och följa med i den och se hur allt går. Personligen tycker jag att denna matchen förlorade spänningen lite. Det var rätt så självklart under hela matchens gång vilket lag som skulle vinna. Visst mycket kan hända under en match men det kändes inte så förvånadsvärt vem som stod segrande. Jag måste ändå säga att de som spelade kämpade riktigt bra! De var väl värda den segern, måste jag säga!




Stan eller ute på vischan?

Härliga fredag, snart är det helg och imorgon är det tvätt som ska skötas. Jag som har under den senaste månaden gått på tvättskola hos mamma borde ju nu kunna det, men imorgon är det upp till bevis men det ska nog gå bra tror jag. Jag hade en körlektion nu på morgonen idag. Den gick toppenbra. Verkar som att det blir rätt få lektioner ändå innan uppkörning. Jag var nöjd och jag lärde mig en hel del och även en liten påminnelse om vissa saker. Körläraren var jätte bra så det kändes bra när jag gick därifrån.

Förövrigt så har jag saknat att gå lite prommenader. Det blir ju mer stadsbussar när man bor här inne i stan, ändå hatar jag verkligen stadsbussar. Känslan av att man står ivägen vart man än är i bussen. Sitter man ner så är man ändå ivägen för folk. Jag brukar helst vilja smälta in i bakgrunden men när stadsbussen är full då går det liksom inte längre bara för att man är hela tiden ivägen. Dessutom måste jag säga att jönköpingsborna är väldigt närgångna på bussen, annars håller de sig helst fyra, fem meter ifrån varandra. Jag skulle kunna sitta här säkert en halvtimme för att förklara detaljerat mitt hat till stadsbussar, men det finns liksom ingen vits med det. Så efter körlektionen valde jag att gå istället till rosenlund för att se hur lång tid det tog. 30 minuters prommenad från Sciencepark, vilket är lite kortare väg än vad jag gick från mammas och pappas hus till min skola i Mullsjö. Dessutom känns det som att det går snabbare i jönköping än i Mullsjö. Man har liksom hela tiden något nytt att titta på, in i skyltfönster och såndant. Så det kändes väldigt uppiggande med en liten promenix så här på morgonkvisten.



Vi har ju snart bott här i en vecka och bygginvest har redan börjat fixa saker och ting här hemma. Igår när vi kom hem hade vi haft två hantverkare här under dagen. Då var silen i kranen fixad, lampan i köket hade slutat glappa, de hade satt dit en magnetplatta i skåpet så nu går det att stänga och de hade satt dit en panel över skåpen. Som om detta inte vore nog så har de varit här idag medan jag körde och tagit bort vårt trasiga fönster. Tyvärr har de inte kommit så långt att sätta dit ett nytt ännu, utan det sitter en plastbit där istället. Inbrottsvarning? Nej, det verkar hela tiden vara någon här omkring i området så det känns rätt så ofarligt faktiskt. Dessutom är jag hemma den större delen av dagen idag.

Jag måste ändå säga att jag stormtrivs här i stan. Jag har aldrig sett mig direkt som någon stadsbo, utan jag har hela tiden tänkt mig att bo ute på vischan som jag är uppvuxen vid. Men nu när man väl bor inne i stan, har liksom 20 minuter till centrum då känns det väldigt bra. Vi bor ju i ett område som är väldigt lungt och skönt också. Grannarna är ganska tysta, trots att vi hör vartenda fotsteg de tar på övervåningen. Men det bästa med våra grannar är nog att de har en söt liten hund. Alltså jag måste säga det att denna lilla hundvalpen har sån härlig energi. Man hör ofta hur de leker på övervåningen i timmar med denna lilla jycke och när de är utanför och går så rusar den här lilla hunden fram så snabbt att han nästan åker iväg på magen. När man ser denna jycke så tänker man ju tillbaka lite på när Ludde var valp. Länge sedan nu, men det var en härlig tid!

Avslutningsvis stan är minst lika bra som att bo ute på vischan!

El, internet och en trött Sofie

Dagen idag och igår har varit helt konstiga. Igår åkte jag in till Mullsjö från Jönköping för att kolla på en innebandymatch som var ganska så uppenbar hur det skulle sluta. Visserligen är det väldigt roligt att få se sina klasskamrater kämpa så hårt för en seger och sedan lyckas. Men lite tråkigt att vi inte fick se de kommande matcherna också. Istället skulle vi få åka tillbaka till skolan för att vänta en timme på lunch för att sedan få reda på att vi inte skulle ha några lektioner överhuvudtaget. Ingen idé att ha lektion för fem elever. Förståeligt! Istället åkte jag hem för att få ordning i lägenheten. Kortfattat så är det väldigt stökigt nu i vardagsrummet, men i sovrummet blev det desto finare. Jag monterade ihop våra nattduksbord med hjälp av en matkniv att skruva med och en tång att hamra med. Gick faktiskt bra, tur att man har kvalitetsbestick.

Dessutom slet jag i köket som ett djur för att få ihop de perfekta pirogerna med allt möjligt gott i. Så David blev väldigt överraskad när han möttes av doften av piroger i hallen samt såg hur sovrummet såg ut. Det blev väldigt mysigt och jag börjar redan stormtrivas i mitt nya hem. Igår ringde en elektriker från bygginvest dessutom och sa att vi inte skulle koppla upp några fler taklampor då de ska dra om elen. De hade tittat på ritningar och kommit fram till att de är draget på ett farligt sätt. Typiskt att de inte kollade upp det tidigare, men skönt att få det gjort innan jul. Det var en väldigt lyckad kväll igår måste jag säga. Som gräddet på moset så fick vi igång vårt internet hemma också, så nu är jag kontaktbar även där. Det bästa är, ingen sladd.

Lite så där trött som man var efter en slitsam dag hade jag tänkt att läsa på lite till Geografiboken. När David kommer in i sovrummet tio minuter senare så ligger jag och sover med geografiboken som huvudkudde. Nu idag blir det snart om ungefär en timme hem och vända för att åka till jobbet, eller ska man handla julklappar? Vi får se helt enkelt. Inget sagt, inget gjort. Har dessutom för en stund sen fått reda på att jag och David får lite gardinstänger av mormor. Exakt sådana som vi har tittat på men ännu inte köpt.

Det var ganska så passande tid vi flyttade ändå måste jag ändå säga.

Under realismen var massproduktionen ett får

Godmorgon kära läsare. Idag vaknade jag lite så där lagom vid sex och trodde att jag och David hade försovit oss, så helt panikslagen så väckte jag upp stackaren ur sin djupa sömn för att kolla hur mycket klockan var. Bra! Morgonpigga var vi i alla fall och efter en snabb frukost så var det dags att bege sig iväg.

Nu är i alla fall det mesta hemma i min nya boning. Det enda jag har kvar i Mullsjö det är lite smutstvätt som min snälla mamma har lovat att tvätta åt mig, eftersom vi inte har tvätt-tid förens på lördag. Vi kommer nog få tillräckligt med tvätt ändå att tvätta vill jag nog lova. Men efter en lång tröttsam dag så fick jag skjuts in igår av mamma som var nyfiken på hur lägenheten såg ut nu och hon verkade tycka att det har blivit fint.

Idag kommer jag dessvärre inte ha särskilt mycket tid att göra i ordning hemma på eftersom jag ska jobba som vikarie på en förskola i eftermiddag. Härligt med pengar. Jag håller verkligen tummarna för att jag kan gå vid tjugo i så att jag hinner med tåget för att sedan ta bussen till rosenlund så att jag kan komma hem i tid. Hade varit härligt! Men det får återstå att se. Igår fick vi ett brev från comhem som skickade lösenordet till internet. Dock väntar vi fortfarande spänt på att få hem modemet...

Dagens citat kommer från Emma som blandade ihop de engelska ordet för billigt och får. Alltså blev översättningen Under realismen var massproduktionen ett får.


Butterfly fly away



Enda sedan fredag har det varit bokstavligt fullt upp. Jag vet inte om jag kan minnas en enda stund jag verkligen har njutit av tillvaron. Det är ju faktiskt bara en gång (förhoppningsvis) som man flyttar hemifrån. Jag måste säga ändå att jag tycker att vi har klarat av att tackla stressen och längtan att få det fint rikigt bra, hittills. Men dock är det en lång väg kvar innan vi kan verkligen starta vårt liv ordentligt. Jag måste säga att jag ser verkligen fram emot att börja vårt liv. Bestämma vad vi ska äta, hur vi ska ha det och hur våra vanor och ovanor ska va, ja ni vet.

Jag måste säga att vi har kommit väldigt långt med flytten. Vi har praktiskt taget fått i ordning på det mesta, men visst har vi en hel del lådor i vardagsrummet att ta tag i. Ganska så svårt att komma på vart allt ska vara för att båda ska trivas med det, men jag tycker att det funkar väldigt bra hittills. Känns dock ganska så konstigt att se sitt rum som vanligtvis är ganska så proppfullt, helt plöstligt väldigt tomt. Det har till och med börjat eka i det.

Igår gick dessutom en säkring när vi körde mikrovågsugnen och vattenkokaren samtidigt. Okej? På kvällen när vi bytte säkring konstaterade vi att samma säkring gick till vardagsrummet, badrummet, matsalen och till vissa delar även köket. Inte så konstigt att förstå varför den gick så att säga. Om ni undrar varför jag inte har uppdaterat på bloggen på hela helgen kan jag säga att vi har inget internet hemma än, så kommer bara uppdatera i skolan. Men i eftermiddag är det besök hos mina föräldrar som gäller. Jag har ju fortfarande en del kvar att göra i mitt rum, så det är vad som väntas i eftermiddag. Hoppas att jag nästan blir färdig då, så att jag kan lägga en sak bakom mig. Men det är mycket nu fram till jul.

Bara att gilla läget, och det gör jag! Slänger in en text som passar in perfekt till rubriken. Den passar i min livssituation helt perfekt nu.

You tucked me in, turned out the light
Kept me safe and sound at night
Little girls depend on things like that

Brushed my teeth and combed my hair
Had to drive me everywhere
You were always there when I looked back

You had to do it all alone
Make a living make a home.
Must have been as hard as it could be

And when I couldn't sleep at night
Scared things wouldn't turn out right
You would hold my hand and sing to me.

Caterpillar in the tree
How you wounder who you'll be
Can't go far but you could always dream

Wish you may and wish you might
Don't you worry hold on tight
I promise you there will come a day
Butterfly fly away

Butterfly fly away, butterfly fly away
Flap your wings now you can't stay
Take those dreams and make them all come true

Butterfly fly away, butterfly fly away
We've been waiting for this day
All along and knowing just what to do
Butterfly, butterfly, butterfly, butterfly fly away





Lägenhetsprat

Igår var jag och David i lägenheten för att titta runt och se om det hade hänt något. Våra hyresvärdar har satt dit en garderobsknopp, men de brydde sig inte om de resternade felen. Konstigt! Vi har hittat några nya fel, bland annat går det inte att stänga ena skåpet i köket, vi har dessutom uppmärksammat en spricka i fönsterglaset och sen återstår den där fettfläcken som jag verkligen hoppas på att de tapetserar över. Så vi har dokumenterat felen och fotograferat.

Vi upptäckte dessutom att vi inte har särskilt mycket lampor än, så det måste vi fixa. Dessutom har vi inga gardinstångar heller ännu, men det löser sig. Jag är ändå nöjd med vår lägenhet och jag är säker på att den kommer bli väldigt fin när den är klar. Jag tog lite bilder igår för att visa er hur det ser ut, utan massa möbler. Dock har jag inte usb-sladden i skolan så jag fixar det när jag kommer hem istället.

Så nu får ni något att se framemot i eftermiddag.

Kända vegetarianer



Sedan snart tio månader tillbaka har jag varit vegetarian, en ganska så konsekvent sådan till och med. Just nu håller jag på med min etikuppgift som ska vara inlämnad imorgon. Givetvis så skriver jag om djurens rätt då jag har väldigt mycket åsikter om detta ämne av många olika anledningar. Mitt i allt faktaletande så hittade jag och David en rätt så rolig wikipedia uppslag om Amerikanska kändisar som är vegetarianer. Ganska så kul faktiskt, då man hittar ibland sina favoriter som man har sett upp till tidigt i tonårsåldern.

Så nu tänkte jag dela med mig lite av vissa kändisar som kanske du inte visste var vegetarianer...


  • Albert Einstein känner ju de flesta till. Hans relativitetsteori har man hört ett och annat om, men det som man kanske inte visste var att han var vegetarian.
  • Whitney Houston, vem har liksom inte hört "I have nothing"? Kanske inte är lika många som kände till hennes relation till vegetarisk mat.
  • Anne Hathaway som bland annat har medverkat i "En prinsessas dagbok", "Ella den förtrollande". Jag såg faktiskt upp till henne som 13-14 åring.
  • Meat Loaf, kanske det mest komiska av allt med tanke på hans namn. Min pappa har på den senaste tiden upptäckt honom i någon serie som han följer. Men undra om min lilla pappa kände till att han faktiskt egentligen är vegetarian?
Måste tillslut avsluta med att jag tyckte att bilden på Lisa Simpsson var ganska så rolig. Lisa är ju alltid typ en djurrättsaktivist i serien så jag är inte speciellt förvånad över den bilden jag hittade. Den bilden kanske man ska rama in och hänga upp på väggen i vår lägenhet?

Risketta & lägenhetsnycklar

Nu är äntligen ännu en sak avklarad för körkortet. Gick idag riskettan och klarade den, så äntligen har jag avklarat de där jobbiga obligatoriska grejerna. Nu är det bara uppkörning och teoriprov kvar, men innan dess blir det lite körlektioner. Jag har faktiskt bokat tid på måndagmorgon för det, vilket är helt kanon för jag är på banan med körkortet nu då.

En till grej som jag hann med under dagen var att hämta ut nycklarna till lägenheten. Dessutom har jag börjat packa ner mina saker ordentligt. Böckerna gick ju ganska så snabbt, men jag har en kärlek till böcker så det var svårt att besluta vilka som man ska spara. De flesta böcker har man ett speciellt minne ifrån och därför är det svårt... Men nu har jag kommit fram till vilka och de ligger i flyttlådor numera. Sedan upptäckte jag att jag hade visst lite måste ha grejer som jag inte minns att jag ens har haft. Andra saker som jag trodde att jag ägde trodde jag visst fel om. Om en liten, liten stund ska jag bege mig till tågstationen för att ta tåget in till jkpg....


RSS 2.0