Högskolan & Vardagsgemenskap

I skolan idag hade jag en enda lektion, engelska. Det pinsammaste utav allt var att vi var fyra stycken enbart på lektionen alltså fattades halva klassen. Vart tog alla vägen liksom? Kändes lite sådär småensamt, men det gick det med. Efter en bra håltimma och lunch bar det av till högskolan i jkpg. Lite så där på rak arm har jag ingen aning vad jag ska göra, jag vet bara att jag vill studera direkt efter gymnasiet. Så nu återstår bara ett problem, vad? Visst har jag en hel del tankar, men vi får la se om de återstår som tankar eller om de faktiskt sätts i verk. Nu har jag lite mer kött på benen i alla fall för att fundera ett tag till, vilket är toppenbra.

Tyvärr kunde jag och Emma inte vara kvar under hela besöket på högskolan, då vi sedan ett halvår innan har bokat upp dagen till att sjunga och spela på vardagsgemenskapen i Missionskyrkan. Vi har ju som ni redan vet bakat en hel del julgodis och kakor som vi också sålde. Allt som allt fick vi väl ihop lite drygt 3000 kronor, men det är inte riktigt färdigräknat än så mycket kan hända. Vi fick i alla fall väldigt mycket komplimanger för fin sång och musik. Men jag själv måste väl erkänna att jag inte är supernöjd, eftersom jag är hes, hes, hes. Men jag skulle tydligen kolla upp någon Leornad som sjöng Hallelujah. Vi fick speciellt mycket beröm för att vi sjöng Decembernatt, vilket är den svenska Peter Jöbacks verision av hallelujah.

Men nu ska jag packa ihop för snart bär det av till stora staden!

Halkbana och julbak

Halkbanan igår gick bra, trots min nervositet. Nu i efterhand känns det otroligt skönt att ha den avklarad och jag är faktiskt ganska glad över att jag slipper tänka på halkbanan numera. Jag var i alla fall väldigt slut igår när jag och David gick och la oss. Jag hade ju gått och spänt mig hela dagen så det var väl inte så konstigt när jag väl började gäspa vid halv sju.

Trots min hesa hals så ska jag göra ett bra försök idag på vardagsgemenskapen och sjunga till mer pengar till förskolan i Tanzania. Jag och Emma fixade hela kvällen med det igår. Gjorde en till omgång brända mandlar och sedan paketerade vi allt, så nu hoppas vi på att få riktigt mycket sålt. Det som inte blir sålt, ja det hamnar på posten till försäljning. Hade ju varit så härligt om vi fick ihop tillräckligt mycket pengar för att förskolan skulle kunna färdigställas.


Lugn helg? Nej.

Helgen var riktigt fin. Det bästa är att vara ledig och bara ta det lugnt. Fast så lugn helg var det ju inte. David och jag var på bordjakt hela söndagen. Snart börjar nog Jysk, IKEA och Mio känna igen oss totalt. Tyvärr hittades inget solklart bord som vi köpte, men vi har allt börjat fundera en hel del. Så snart kommer vi väl vara någon form av bordägare också.

Flyttlådor verkar ju också vara något som jag och David kan bocka av från vår lista nu. Mamma och pappa hade varit hos min kusin och hämtat det i helgen, så nu kan jag förbereda ordentligt inför lördagen. Bara att hoppas på att vi får allt klart då. Så nu gäller det att köra hårt i veckan med skola och allting så jag slipper tänka på det i helgen.

Idag har jag bara haft en liten spellektion på morgonen, piano. Sång var ju bara att glömma med tanke på att jag är dunderhes. Lycka till imorgon säger jag bara. Snart så ska jag dessutom in till Axamo för att köra halkbana, förhoppningsvis så kommer vi fram idag. Men jag är sååå nervös! Hoppas verkligen på att det går bra och att jag blir godkänd... Så nu får ni allihopa hålla tummarna extra mycket för mig!

Bastustund

Dagen har varit riktigt bra hittills. Jag och David har varit och kollat på köksmöbler i ek, handdukar och badlakan i mörkrött. Handdukarna och badlakan köpte vi med oss, så nu har vi en sak mindre att köpa innan flytten som sker nästa vecka. Kvällen spenderades dessutom hos Davids mormor och morfar för att fira Davids morbror, vilket var väldigt mysigt.

Annars så har en stund av kvällen spenderats i bastun, vilket inte var helt fel det heller med tanke på hur kallt det är utomhus. Dock kan jag inte påstå att Jönköping är särskilt snöigt överhuvudtaget även fast Jönköpingsborna tycks sig tro det. Här ligger det kanske tjugo centimeter snö, max. I fredags hävde jag ur mig hemma att David visste inte ens vad ordet snö betyder. Pontus hävde genast ur sig till svars: "När Sofie har flyttat till Jönköping så vet hon inte heller vad ordet snö betyder". Jag har konstaterat att Pontus iq har blivit alldeles för högt. Han kommer bli jobbig att ha och göra med som tonåring om han fortsätter i samma stil.


VinterdesignÄntligen så är min vinterbloggdesign
färdig. Det bästa är att jag har gjort allting helt själv utan Davids hjälp. Försökte tidigare i veckan tigga lite hjälp utav honom, men han verkade inte så sugen så tänkte att jag skulle försöka själv. Nu har bloggen blivit bredare, så att jag kan lägga upp bredare bilder, lite större text och med mitt favorit-teckensnitt; arial narrow.

Jag är supernöjd, och jag hoppas att ni också ska gilla den. Jag är förtjust i den mörkröda färgen, så nu kommer bloggen matcha min och David lägenhet också.  Som ni kanske har märkt så är det inte heller enbart ute som det snöar.

Om det fortfarande ser ut som vanligt så är det bara att uppdatera sidan genom knappen F5.


Intresset är enbart vinst...

Alltså att ta det här körkortet håller på att tära mig åt alla håll och kanter. Ju längre tiden går desto mer tycker jag att det visar att det enda som allt handlar om är pengar. När min mamma skulle ta körkort för lite drygt 20 år sedan så tyckte de då att det var otroligt dyrt med att ta körkort, hon pröjsade 120 kronor för 40 minuter. Nu 20 år senare så har den siffran stigit rätt mycket. 700 kronor för en körlektion på 60 minuter är det idag som gäller. När jag tog en körlektion för 1,5 år sedan gick det på 600 kronor. Så på 1,5 år har det alltså stigit.

För något år sedan delade körskolerna dessutom på halkbana och riskettan, en handledarkurs dök upp från ingenstans och helt plöstligt var det få personer som klarade sitt körkort under 10 000 kronor. Något som de flesta klarade sig under innan. Rent spontant så tycker jag att det är skamligt! Studenter, som oftast inte ens har fyllt 20 ska betala dessa utgifter och det enda de bryr sig om är pengar.

Jag har dessutom hört på nyheterna att till nästa år ska det bli 2000 kronor dyrare att ta körkort. Helt sinnesjukt! Om vi skulle ha kommunala körskolor, alltså körskolor med lite mindre vinstintresse så hade det nog varit fler elever som hade kunnat ta körkort för ett normalt pris. Jag gillar inte det faktum att i normala fall som elev tvingas ta 11-20 lektioner på körskolan för att få en uppkörning som körskolan har rekommenderat. Varje elev är individuell och alla behöver kanske inte ta så många lektioner och en del kanske behöver fler. Körskolan ser inte elever som elev utan ett sätt att få vinst och få ett bra rykte.

Tänk på våra kommunala grundskolor, hur många av de bryr sig om vinstintresse? Kollar man sedan på friskolorna på gymnasium så är de jättemotiverade att locka elever med saker istället för bra utbildning. Vilka elever är det sedan som klarar högskolan? Det är fler elever från det kommunala gymnasiumskolorna än från friskolorna, ändå är det eleverna på friskolorna som har högst betyg, varför? Jo, för friskolorna bryr sig mer om hur elevernas kunskaper verkar än hur de faktiskt är. Jag tror det är samma sak med körskolor. Mindre vinstintresse gör att man ser varje individ som en enskild och helt annorlunda än de tidigare.


Ny design på G

Jag ska faktiskt avslöja att under rasterna idag så har jag suttit och filat lite med webbdesign. Jag har bläddrat bland förklaringar till andra förklaringar till tredje förklaringar och så vidare för att få ihop en mer vintervarm design. Jag tycker att min nuvarande design är alldeles för somrig, eller nä vårig. Nu behövdes en förändring. Så jag kommer nog fixa det på bloggen i helgen att lägga över eftersom jag har en del jobb idag.

Så ni får hålla er ett tag till innan ni får se hur det ser ut. Men jag är i alla fall jätte nöjd.

Så mycket att göra så lite tid.

Mitt nya motto numera kanske man nästan vågar sig att påstå. Känns som att jag knappt har varit hemma idag för fem öre. Precis innan jag skulle gå till skolan så blir jag erbjuden att jobba som vikarie efter skolan från typ 15.00-18.00. Visst sa jag, snabbt utan att tänka. Senare kom jag på att jag har en redovisning imorgon som skall övas in. Men jag jobbade i alla fall till 18.30, alltså en halvtimme längre än vad jag hade tänkt. Sedan var det bara att springa iväg till tåget för att åka in till stora staden och mötas av en liten, liten storm. Kanske inte riktigt, men det blåste rätt friskt.

Så sedan jag har kommit till David så har vi pluggat till provet som jag ska ha på fredag. Jag har dessutom tagit tag i att skriva ut en flyttanmälan från skatteverkets hemsida för att fylla i, vilket jag också har gjort nu ikväll. Så snart är jag och min pojk redo för flytt till stora staden och förbli Jönköpingsbor för ett tag.


Så här hade min hund gjort sig hemmastad i mina föräldrars säng i måndags. Mamma, jag vet att du inte gillar det, men jag kunde ju verkligen inte säga till honom när han är så söt som han va då.

Utvilad efter en intensiv gårdag

Jag har sovit som en stock rent ut sagt inatt. Jätte härligt att vakna på morgonen och känna sig pigg efter en sådan intensiv dag som igår. Givetvis är det fortfarande snöstorm men jag hade inte väntat mig något annat. Har hört att det ska hålla på att snöa tills imorgon, vi får se hur det blir med den saken. Så länge det inte snöar massa på måndag så är jag sjukt nöjd.

Egentligen tänkte jag inte skriva så mycket här för tillfället. Tänkte skriva klart en sammanfattning av det som jag ska försöka kunna till provet som vi har på fredag. Men i nästa inlägg så kommer det en del bilder från gårdagen. Så ni har lite att se fram emot i alla fall...


Tummen upp åt tillvaron!

Det är sjukt mycket snö och givetvis är inte turen på min sida, vilket resulterade till ingen halkbana idag utan på måndag istället. Körlektionen gick dock bra fast körskoleläraren var sen, förståeligt i detta väder. Jag är så sjukt stressad nu i denna situation som är nu. Under denna och nästa vecka händer typ allt på samma gång. Överflödigt mycket läxor, prov, inlämningar och redovisningar i skolan, flytt, riskutbildningar hit och dit, körlektioner, högskolan och som om detta inte vore nog spelning om en vecka i Missionskyrkan. Tummen upp åt tillvaron!

Givetvis ska man inte klaga det finns massa positiva grejer nu också. Jag har till exempel aldrig i hela mitt liv uppskattat varma duschar så mycket som nu, för att dra upp något som får mig att le lite extra i snöstormen. Men återigen till verkligheten och pluggandet...


Resultat av julstök

Så nu har jag fixat bilderna som jag lovade. Blev väl ett helt okej resultat med tanke på att jag inte mår sådär superbra direkt. Bara hoppas på att det går alldeles utmärkt med allt annat också. Tänkte bara säga att jag har lagt ner si så där 113 timmar på projektarbetet hittills och mer lär det bli. Egentligen ska man bara lägga ner 100 timmar, men det projektet är nog lite för stort egentligen. Tror Emma har lagt ner något sådant också. Hoppas nu verkligen på att det blir sålt på vardagsgemenskapen som det är tänkt.


Brända mandlar de blev nog mest lyckade tror jag. Det var dessutom fruktansvärt roligt att göra så det ska jag ge mig på några omgångar till.


Snöbollar gick också bra och visst ser de väldigt vintriga ut. Detta julgodiset är faktiskt nytt för mig och jag har inte smakat det heller på grund av mitt godisförbud men Pontus tyckte om den som han smakade på. Det är vitchoklad, kokos och citronsaft. Se, där har man lärt sig något nytt.


Chokladknäck också något som JAG aldrig har gjort förut. Dock var det inte speciellt smidigt och tre brännmärken senare så har man fått sig ett resultat. Men jag lovar er att de gånger som jag ska göra knäck i framtiden är lätträknade.


Snickers kanske är lite så där frågetecken på om det är julgodis, men i min familj så gör vi alltid snickers lagom till jul. Fruktansvärt gott och det var svårt att hålla sig från att smaka. Men jag är nöjd med resultatet så nu är det bara att hoppas på att allt blir sålt.

sjukdag

Hm... Jag tror bara att det är jag som lyckas. Imorgon har jag en körlektion och halkbana och inatt har jag gått och blivit sjuk. Så idag tog jag en riktig krya på dag för att se om jag kan få de där bacillerna i schack lagom tills imorgon. Vi får hoppas på det i alla fall.

Föresten upptäckte jag och pappa att vi har fått en liten, liten inneboende på vår altan. En mus eller råtta som uppskattade min wienernougat, så den var bara att slänga. Men allt annat blev nog bra i alla fall. Så om en liten stund tänkte jag ta lite bilder från julbaket att läska er med. Men annars är mina planer för dagen få. Läsa på till prov möjligtvis med en kopp te i handen. Kanske möjligtvis skriva ett förslag till önskelista som David får godkänna ikväll? Vi får se helt enkelt.
Julstök i lilla Mullsjö

Nu så är det julstök på gång här hemma i Mullsjö. Jag är för tillfället barnvakt till min lillebror medan mina föräldrar är ute och roar sig med bio och god mat, de behöver dem tycker jag. Så hur fördriver man tiden? Jo, man bakar julgodis till vardagsgemenskapen. Jag och Emma ska sjunga på den tisdag den 30 november och även sälja lite julgodis som pengarna kommer att gå till Tanzania.

Jag har hittills hunnit med snickers och snöbollar men jag har tre sorter kvar att göra; knäck, wienernougat och brända mandlar. Om jag kommer ihåg så kanske jag kan ta lite bilder när allt är klart som jag kan slänga upp här och läska er andra.

Men återigen till julstöket...

Fredagsmys

Äntligen helg igen. Men denna helgen tänker jag vila upp en hel del. Jag känner att jag inte gjorde det speciellt mycket förra helgen, då det blev både Ullared, IKEA och farsdagfirande. Det blev helt enkelt lite väl mycket då. Men nu i helgen blir det att luta sig tillbaka och bara uppskatta ledigheten. Men jag har ändå bokat in en del som ska göras i helgen. Imorgon ska till exempel jag, David och Pontus baka julgodis.

Ikväll blir det David och jag bannade näst intill Emma för att jag tyckte att hon borde åka in till sin kille så att jag kunde få lite sällskap på bussen men de hade annat inplanerat. Med andra ord får jag väl sova på bussen idag igen...Ska nog börja på Etikuppgiften...

skola och körkort

Igår tog jag tag i vissa saker som jag egentligen har skjutit upp mer och mer. Bokade faktiskt både riskettan och en körlektion. Så med andra ord kommer jag definitivt göra en satsning nu och sen förhoppningsvis ta mitt körkort väldigt snart. Eller, jag hoppas i alla fall. Men jag tycker definitivt att det är en väldigt bra början. Bara hoppas på att allt går vägen. Jag måste i alla fall erkänna att jag är en smula nervös, men det kommer säkert ordna sig!

Sitter nu i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Har ungefär ett par miljoner saker att ta tag i, men förhoppningsvis så kommer jag imorgon lämna in min H&M uppgift och ha en sak mindre att tänka på i stundens hetta. Nu gäller det bara att hålla tummarna.

1 vecka och 6 dagar kvar tills vi får nycklarna.... :)

Efterbliven hund

Morgon igen och nu är det bara tre dagar kvar till helg. Här gäller det att hålla hårt i hatten, så att den inte blåser av. Tog mig ungefär en timmes sovmorgon vilket är välbehövligt i det här vintermörkret, sen var det bara att slänga sig in i duschen och äta en stadig frukost. Mamma och jag har även passat på att prata lite julklappar. Jag som egentligen hade tänkt att börja köpa julklappar i oktober, men nej det blir nog inte förens december.

Nu är det faktiskt exakt två veckor kvar tills vi får nycklarna till lägenheten. Men det vill inte mamma höra över huvudtaget. Även fast hon har sagt att hon ska fira med tårta så tror jag innerst inne att hon kommer sakna mig väldigt mycket. Att bero på ingenting så är min hund rätt efterbliven. I söndags var jag och David hos hans moster och de har två jack russel tikar. Jätte söta för övrigt. Men jag och David satt i alla fall med varsin hund i knäet, vilket innebär att jag luktar väldigt mycket hund. Jag var totalt inställd på att min hund skulle bli helt galen när jag kom hem och hoppa på alla fyra efter mig. Men nej, han bryr sig inte ett skit. Men igår märkte han att jag luktade tik och blev luktade på mig som han aldrig har gjort något annat. Efterbliven hund? Ja.


Färdiglagad mat

Schemat verkade så gott som att lösa sig. Nu gäller det bara att hålla tummarna i styr och invänta svar från lärarna. Som det ser ut nu så verkar det inte totalt omöjligt att bli lediga på fredagen som vi i klassen ville. Och tre dagars helg är ju definitivt inte fel överhuvudtaget.

Efter skolan så har jag varit i princip död. Haft en enorm huvudvärk och varit hur förkyld som helst, hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu. Hade ju varit lagom typiskt. Men trots allt har jag på mindre än 20 minuter lyckas slänga ihop stuvade mackaroner, Davids favoritmat. Givetvis är det just den dagen han får för sig att jobba över så nu får maten stå med lock på i 40 minuter och hoppas på att det inte är svinkallt när han kommer fram. Det är bara att le och vara glad för då får vi mer tid till varandra på jullovet, flex är ju inte fel.

Davids frånvaro lyser rätt friskt för tillfället...


En av de första bilderna på mig och David...

VT-Schema

Skola idag igen, japp. Ska dessutom ha mentorsamtal med rektorn, det är inte alla som får ha det. I förra veckan upptäckte vi elever våra scheman för nästa termin. Givetvis så är vi drabbade av att ha en lektion på två dagar i veckan och givetvis vill vi ha någon form av inverkan på detta. Efter att ha studerat schemat har vi kommit med ett förslag på hur vi ska ha schemat nästa termin och dessutom ha en möjlighet att vara ledig under två dagar. Bara att hålla tummarna på att rektorn går med på våra funderingar för att ha det bästa schemat någonsin i vår skolhistoria.

Så här ser mitt schema ut på VT än så länge... GILLAS INTE!

En passande julklänning

Jag och David var i söndags på HM tillsammans med Adam för att kolla på kallingar till deras pappa. På vägen in fastnar jag givetvis med blicken på en klänning. En klänning som säkert skulle passa helt perfekt till jul men som jag säkert bara kommer att använda en gång och sedan låta den hänga i garderoben. Sedan när de stod och kollade på de olika kallingarna så såg jag ett halsband som hade passat helt perfekt till den där klänningen. Trots att jag inte köper kläder så ofta så tänkte jag hålla hårt i mina pengar ett tag och strunta i att köpa en ny klänning.

Men visst var den fin i alla fall....?

Shoppaholics

I lördags var det som sagt Ullared som stod överst på listan. Jag, David, Helen och mamma åkte dit, mestadels för att jag och David skulle köpa saker till lägenheten. Men det blev tydligen lite julklappsköp för mamma. Trots vår fulla vagn fylld med 51 varor lyckades vi faktiskt inte gå över 2500 kronor inne på Gekås. Helt otroligt tycker jag med tanke på hur mycket vi fick för dessa pengar.

Sedan blev det en snabb tur på Net on Net där vi inhandlade en bordsgrill (för att göra våra berömda kesomackor), en stavmixer med tillbehör och en fin fin micro. Vi var som packade sillar på hemvägen men David verkade sitta rätt skönt eftersom han körde, dock verkade han ha lite problem med att se men vi överlevde bilturen hem. Det var dessutom ingen bortkastad dag eftersom det regnade.

På söndagen blev det IKEA och inköp av farsdagspresent, till Davids pappa. I min familj firar vi inte direkt fars och morsdag på ett sådant sätt med presenter utan vi har kanske målat en teckning när vi var små eller bakat en kaka. Ja, vi i familjen Larsson håller oss till enkelheten. På IKEA blev det ytterligare inköp till lägenheten och vi hittade våra första mörkröda saker till lägenheten, serveringsskålar. Efter en kämpig dag på IKEA så åkte vi ut till Davids moster för att fira farsdag. Blev en bra avslutning på helgen tycker jag. Även fast jag känner att jag vill ha lite mer ledig tid med David innan vardagen börjar igen. Men nu börjar vi på en ny kula...


Ullaredsresa

Nu så är det bara en fråga om minuter kvar tills vår inplanerade Ullaredsresa. Har fört över lite pengar så att vi har lite att handla för. Härligt! Hoppas på att hitta riktigt mycket nu till lägenheten...

jag får uppdatera mer när vi kommer tillbaka.


10,5 timme kvar...

Sov lite bättre i natt, men fortfarande dåligt. Vaknade några gånger av att jag frös. Jag avskyr verkligen mitt rum på vintern, det blir så fruktansvärt kallt. Fast på sommaren är det härligt, lagom temperatur då. Men nu är det bara frågan om ett par, tre veckor kvar tills flytten. Det gör mig ingenting.

Jag har saknat David som in i norden och om bara 10,5 timme så kommer han hem till mig. Kommer verkligen vara härligt att efter några dagar av längtan att se varandra igen!


Effektiv dag

Igår hade jag nog en sån där effektiv dag. Alltså på den dagen hann jag med att göra halva Will Hunting uppgiften, gå runt sjön med Eve och baka 3 kladdkakor och prata med David. Jag brukar ha väldigt få sådana dagar men man är väldigt lycklig när man väl har dem. Promenaden med Eve gick susen, var verkligen kul att ta igen lite så att säga. Det var ju väldigt kul att träffas lite för en gångs skull, även om det var kort.

Jag hade faktiskt väldigt svårt att sova i natt. Men jag lyckades få fem timmars sömn i alla fall. Bättre än inget. Bara en natt kvar sen kommer David hem. Längtar efter honom, super mycket...


Skola och Eve

Slutade för en timme sedan ungefär. Jag fick min vilja igenom och projektarbete tiden ligger numera på torsdagar, så vi slutar lite tidigare på onsdagar istället. Skönt, tycker jag. Nu går vi som längst till kvart i tre. Inte så fel? Dessutom så passar den tiden perfekt med en buss sen som jag kan ta när jag och David har flyttat. Under hemvägen fick jag och Emma ytterligare idéer att få ihop mer pengar. Vi kom fram till att kolla upp med kyrkan om att sälja julgodis och kakor på auktionen. Så Emma skulle prata med sin pappa så får vi väl hoppas på att det går att lösa.

Jag och Eve ska ta en liten promenix senare idag. Det var så himla länge sedan vi sågs så jag kände att det var dags att höra av mig till henne. Men innan dess Good Will Hunting uppgift som ska vara färdig! Så nu får jag nog fixa med det.


Från förr förra sommaren då jag och Eve var i Lysekil.

"De frånvarande saknar aldrig fel, och de närvarande aldrig undanflykter"- Benjamin Franklin

Ny dag. Känner mig lite så där lagom depp och förkyld. Det är alldeles för mycket snö ute och det lär bli mer, det kan jag ge mig katten på. Visst, nu är det väldigt fint ute men jag tröttnade något så fruktansvärt på vintern i våras att jag inte vill ha någon vinter eller snö på flera år nu. David är dessutom på väg till Malmö för några dagar, vilket känns ganska så ovant att vara ifrån honom.

Jag får väl erkänna att jag är ganska så bortskämd. Jag och David träffas ju vanligtvis varjedag och jag kan inte säga på rak arm när jag senast var ifrån honom för en dag. Nu blir det att vara ifrån varandra i tre dagar. Ska jag vara ärlig så fattar jag inte hur folk står ut med distansförhållanden, ni måste vara starka som orkar med avståndet och hålla kärleken vid liv! Jag själv skulle absolut inte klara det, det vet jag. Jag hoppas bara nu på att dessa tre dagar går otroligt fort. Jag har bestämt mig för att göra något riktigt gott på fredag när David kommer hem igen.

Det som känns lite bättre är att de verkar ha fått fast han den där copy-lasermannen. Det verkar dessutom ganska troligt att det är han eftersom de lyckas koppla samman vapen med händelserna. Så nu har jag lugnat mig en smula med att David är i Malmö. Älskling, inget illa ment men du ser faktiskt ganska så utländsk ut ;). I morses när jag vaknade så kände jag verkligen inte för att gå till skolan, men jag har ingen anledning till att vara hemma så det är bara att masa sig iväg sedan.

Ska fortsätta nu med min uppsats.
6 veckor kvar....

Tisdagmorgonen avklarad. Så nu har jag ett engelskatal mindre och en gruppuppgift som nästan är så färdig som den kan bli. Nu är det bara två till saker som ska vara klar denna veckan sen kan jag njuta av en ullaredslördag, eller något? Kanske är synd att bli av med allt innan imorgon då David åker, men jag kan säkert hitta på annat att roa mig med. Men känns bara så skönt att bli klar med allt innan sista dagen.

Jag kan nog inte riktigt beskriva hur mycket jag längtar tills helg. Jag och Emma räknade ut att vi hade ungefär 6 veckor kvar i skolan. Hoppas att det går redigt snabbt så att vi sedan har ett långt, långt jullov att se fram emot. Allt som för tillfället snackas om på skolan det är vart alla ska ta vägen. Ettorna och tvåorna ska ju byta skola tills trean och det är ett evigt samtal om vad som kommer hända sedan. Gunnar, syon har nog mer än någonsin tidigare att göra nu. Hitta skolor till alla elever, bokstavligen. Oss treor kommer han hjälpa hitta högskoleutbildningar och de övriga gymnasieskola. Ja, jag hade nog inte velat vara i hans kläder nu.

Emma och jag har även börjat leta jullåtar till vardagsgemenskapen. Senare när jag visade David en av låtarna som vi skulle köra så hävde han ur sig: "Skona mig, Sofie." Jahapp. Schyssta klubben här ja, det märks! haha. Jag fick senare en förklaring på det, så att säga.


David och Amys söta katt...

Jobbig vecka!

Ja, som ni förstår hade jag och David en otroligt rolig helg. Det var mycket skratt och lite verkstad, precis som det ska vara. Men visst lite fick vi gjort! En utrensad garderob, ett träningspass på gymmet och fortsatt med min stora rumsutrensning. Så jag är ändå nöjd med våra framgångar under helgens gång. Pontus fick 15 stycken värmeljuskoppar av Davids mamma så jag tyckte att han skulle tacka henne nästa gång David ringer henne. Vi får väl se hur det blir med den saken.  vi hoppas på. Det kommer kännas konstigt att vara ifrån honom, men fatta vad glad man blir när man ser honom sedan på fredagen. Då ska jag laga en riktigt god och härlig middag till oss att ha framför idol. På lördagen kommer vi dessutom besöka Ullared för inhandling av saker till lägenheten. Fy vad jag längtar!

Kanske dags att göra det man ska nu för stunden?

En bild från när jag och David var i Malmö sist.

Garderobutrensning

Ära vara Gud i höjden, denna har David sytt i slöjden.Går inte att rotera bilden i Davids telefon, men lite roligt måste man ha.Fullbokade dagar

Ja, inaktiv i några dagar. Men det har faktiskt hänt lite saker sedan sist. I tisdags åkte jag in till Jönköping för att ha en riktig mysig kväll med David. I tisdags firade jag och David 13 månader och vi tyckte att vi skulle fira detta lite. Hur då? Jo, genom att äta ute på en av A6 bästa vegetariska restauranger, Olsen Twins. De hade faktiskt fyra vegetariska alternativ, vilket är otroligt ovanligt. Så där åt jag och David varsin portion med Quornfiléer, stekta grönsaker, klyftpotatis och mango-chutneysås. Det var riktigt gott!

Efteråt gick vi och hängde lite på A6. Vi gick omkring lite och tittade på grejer som vi behövde till lägenheten ganska så snart. Var ju tvungen att börja ha koll på priser till vi kommer till Ullared. Men i alla fall så bjöd jag sedan David på fika på Gasellen. En chokladboll och lite hallonte blev det. Det var väldigt mysigt, var ju inte så mycket folk heller. Så efter A6 stängde så åkte vi på bio och kollade på den nya facebookfilmen - The Social Network. Den var väl sevärd, men inte fantastiskt bra. Eftersom jag inte hade så mycket koll på programmeringstermer så var det lite svårt att hänga med, men David hade väldigt roligt så filmen måste ha varit väldigt nördig.

Igår hände faktiskt inte mycket alls. Jag var jätte trött så det hände inte särskilt mycket alls, utan typ bara tv hela dagen. Så gick det med att städa ut rummet. haha! Vi har även planerat in ett Göteborgsbesök nu också. Typ en vecka efter vi har flyttat. Så nu har jag en del att se fram emot nästa vecka när David överger mig, eller något.

Ungefär så här ser läget ut för tillfället.

Vilket löv är du?

Sitter just nu och rensar ut mitt rum. Men det bästa av att göra det är att hitta sådanna saker som man trodde att man inte hade kvar längre, som man knappt minns. Hittade igår ett hjärta där folk hade skrivit snälla saker om mig under konfirmationen och idag hittade jag ett papper som folk hade skrivit snälla saker om mig när jag var på ett nyårsläger:

"Du sprider glädje med ditt sköna leende ska du veta! Så roligt att du kom hit!"

"Najsig, glad, en lattjo liten pryl- en okänd beundrare" (
haha, så kan man ju också uttrycka sig)

En kommentar som jag tog till mig ordentligt som jag minns var att någon skrev att jag kommer att lyckas i livet. Jag minns att under den lägerveckan som jag, Emma och Lina var borta var jag ganska så ledsen. Det var första nyåret som jag var borta hemifrån. Visst, jag firade det med mina vänner men jag minns att Lina drog sig undan en del, vilket kändes tråkigt. Hon blev sjuk minns jag också, vilket var tråkigt.

Känns ändå som att några okända människor har samlats och lärt känna varandra i en vecka. Inte jätte länge, men de har hunnit få ett intryck av en och det är de intrycket som räknas och det är ännu roligare att få det på papper att de tycker så.

Jag och David kollade i lördags på Så mycket bättre. Då var det en av dem som skulle uppträda som frågade DiLeva om hur de skulle klä sig när de uppträdde och han sa: "Tänk ut vilket löv är och vilket löv du vill bli och sedan blir du det lövet som du vill vara" Nu ska ni inte tro att jag är DiLeva fan för det är jag inte, men på sätt och vis är det rätt så bra att tänka så. Man kanske inte ska säga: Sådan är inte jag, utan jag vill vara den här personen och sen bli den.

Nu har jag inget mer att prata kring så jag antar att jag inte kan komma på en ytterligare ursäkt till att inte städa...


Jag har i alla fall börjat.

Kommer ni ihåg vad jag har sagt att jag ska göra på höstlovet, enda sedan jag och David fick veta att vi ska flytta? Jo, städa ut mitt rum. Vet ni vad? Jag gick upp klockan åtta i morses för att börja och jag har faktiskt hunnit rensa bort en hel del skräp. Har faktiskt fixat i ordning min pianopärm, vilket är rätt så nice att äntligen ha lite ordning i den.

Genom att man är duktig händer det alltid missöden. Har ni tänkt på det? Ni vet när man är så där riktigt taggad på att sluta och ta en sån 5 minuters paus som senare blir 2 timmar så händer det alltid saker vilket gör att den droppen gör så hela bägaren rinner över. Precis en sån där grej har hänt mig. Vilket resulterade kring en lunch framför Tyra Show --> Top modell 8 --> början av Ellen Degenerous show.


Så här mysigt var det faktiskt. Måste säga en sak som jag har upptäckt. Jag har kommit på varför man uppfann manuell fokus på kameror. Just för sådanna insidenter som denna. Jag brukar ju trycka av med hjälp av högerhanden, det är mitt långfinger på högerhanden som är blodig vilket skulle vara själva motivet. Med andra ord fick jag ingen fokus på det så länge jag hade autofokus eftersom jag var tvungen att knäppa av med den handen. Då tar man och ställer in manuell fokus och sen trycker av med hjälp av självutlösaren och hoppas på ett bra reslutat, funkade ju.

Nu var det ju inte riktigt det som jag tänkte komma fram till, det blev mer ett plus i kanten. Efter jag började blöda upptäckte jag att hela mitt golv är täckt av glasbitar. David fick en i foten igår men jag trodde att det var från något gammalt, men nu hittade jag typ hela golvet fullt med glasbitar. Så då var det bara till att leka detektiv för att komma fram till vart glaset kom från. Man kan ju nästan tro att det bor en fakir i mitt rum, men nej.


Äckelglasbitar... Detta var en av de största.

Jag började fundera vad jag hade haft i rummet det senaste, men kom fram till att jag har knappt varit hemma så jag visste inte alls varför hela mitt golv var fullt med glas. Så efter en stunds letande så upptäcker jag en sak som gör mig rätt så förvånad.


Min lampa har gått sönder så jag antar att glaset kommer därifrån. Så mamma och pappa måste fixa den, antingen ta bort den eller något. Det lustiga är att det ser ut som att den har smält, men den borde ju tåla värme eftersom det ska vara till en lampa? Lite otur kan man säga. Så jag fick dammsuga golvet, vilket golvet ändå inte tog skada av eftersom det var sjukt smutsigt och dammigt.

Kanske ska fortsätta nu med städning och rensningen nu. Har otroligt mycket kvar att göra, tyvärr. Men det är bara att sätta fart. Har faktiskt inte sparat särskilt mycket alls än. Har mellan klockan 8 och 11.30 fått ihop 3 påsar med skräp och jag har faktiskt bara sparat ett par pärmar och tre nya kollegeblock. Men mer ska bort!

RSS 2.0