Min pojkväns förebild?

Jag har varit väldigt inrutad i musik idag. Mest för att finna en smula inspiration bland 80-talets låtar. Istället fann jag en hel del andra godingar, vilket ledde till det ena och det andra och slutligen visade David ett klipp på White and Nerdy. Jag hoppas verkligen att det var en parodi, men ska jag vara ärlig så är jag osäker på vilket. I alla fall efter en stund kom jag fram till att den vita nördiga killen i videon måste vara min pojkväns största förebild. Så nu vet jag definitivt vad jag ska köpa till honom i födelsedagspresent! Gissa de ni ;)


White & Nerdy Weird Al Yankovic
Uploaded by cramchur. - See more comedy videos.

Hemligt projekt

Livet flyter på och det är måndag igen. Helgen flög verkligen förbi och jag märkte knappt att jag ens var ledig överhuvudtaget. Lite tråkigt att man inte riktigt märker av helgen, men förhoppningsvis går veckan lika snabbt som helgen gick. Längtar tills nästa ledighet för att få tillbringa lite mer tid med David. Men veckan började väl i alla fall bra, tycker jag. Sånglektionen är alltid lika roligt och det är faktiskt en väldigt bra start på veckan för jag blir så otroligt glad, pigg och full av energi. Jag tror att jag gick och log hela dagen idag efter mötet med Gabriella. Fick en ny låt, Dansa med vindarna. En äkta 80-tals dänga som är väldigt svår att sjunga, men det blir definitivt en utmaning.

Hade dessutom bara en lektion i skolan, vilket innebar att jag slutade 12. Min engelsklärare hade gått och blivit sjuk så det var inte mycket att göra än att ta tåget hem efter maten. Ganska så tråkigt att åka in för en lektion, men samtidigt så är det rätt okej start på veckan. Detta innebär också att jag inte har någon lektion innan maten imorgon, det är helt okej. Så onsdagen och tisdagen ser precis likadan ut för mig.

I helgen som var fick jag dessutom en rolig idé som jag verkligen ska satsa på. Dock får det förbli hemligt ett tag, innan jag vet om jag ens kommer att göra det. Kanske föresten blir hemligt ett tag till så att jag får det färdigt. Men jag håller just nu på att skriva ner alla mina idéer kring ämnet så vi får väl se vad detta leder till. Kanske blir något, eller kanske inte. Den som lever får se!

Länkar dessutom till 80-tals dängan som jag pratade om HÄR!Jag fattar inte riktigt vad som har hänt...?

Min mobil har ringt utan stopp i princip hela dagen idag. Det började med några härliga sms från David och sedan på filosofilektionen så började min mobil ringa. Jag tänkte först att jag inte skulle svara, satt ju på en lektion. Efter det hade ringt typ 8 signaler så fick jag kort därefter ett sms. Sedan kallade läraren upp mig och jag fick stå framför typ hela klassen och när jag står där inför alla börjar mobilen ringa igen och vibrera som bara den i fickan. PINSAMT!

I alla fall så lät jag även den här
gången telefonen att ringa. Men några få sekunder efter de hade ringt klart fick jag ännu ett sms. Så när jag äntligen fick sätta mig ner så insåg jag att de hade ringt från kommunen två gånger och meddelandena som jag hade fått var att jag skulle ringa dem så fort som möjligt. Så mitt i lärarens långa utläggning av Aristoteles så rusar jag på "toaletten" för att ringa upp dem och för att se vad de vill. Så nu har jag fått möjligheten att jobba heltid under hela sportlovet. Glad som man var för att inse att man ska jobba 39 timmar under sportlovet och tänka på hur go lönen blir efter det så hoppade jag redan då omkring bland molnen.

Men det som jag inte hade räknat med var att jag skulle bli uppringd lite senare av samma förskola för att bli ombedd om att hoppa in på torsdagen innan lovet, även då en heldag! Ja, om allt fortsätter i samma takt kommer jag snart ha lika hög lön som David, haha!


Jag har en fredagskänsla

Tre lektioner kvar tills helg, härligt! Jag längtar faktiskt tills den här helgen väldigt mycket. Kanske är ledigheten tillsammans med David som jag längtar till? Jag vet inte, men det känns fantastiskt att veckorna går så otroligt fort. Nyss var det måndag och då var tillvaron en aning mörk och helt plöstligt är det fredag och då har jag bara massa rosa moln i huvudet, ungefär.

Förövrigt fixade jag en krönika igår också så nu behöver jag inte tänka på deadlinen närmast. Så har faktiskt redan kryssat av listan som jag gjorde i förra veckan. Här är det snabba ryck som gäller. Ingen rast och ingen ro förens allt är klart! Ikväll är det träning som gäller för ett litet tag, ett kort pass blir det tydligen eftersom David ska tävla imorgon. Annars så kan vi ju sova på gymmet för vi ska ju ändå vara där imorgonbitti (skämtosido).

Nu ska jag och min fredagskänsla ha filosofi och tänka oss bort på Aristoteles...


Hur utnyttjar man en ledig dag bäst?

Torsdagar är för mig en ledig dag numera. Nu på vårterminen har vi fått schemalagd ledighet vilket är helt perfekt. Så då är bara frågan hur man utnyttjar sin ledighet som bäst? För min del var det att hoppa in som vikarie och jobba lite extra. Hur härligt som helst verkligen! Delvis för att jag tycker att det är ganska kul och för att jag samtidigt får pengar för något som jag tycker är roligt. Ansvaret som man får samtidigt som man börjar kunna vissa rutiner på en viss förskola känns toppen. Det som är ännu bättre är all positiv respons som man får under hela dagen, då barnen visar i princip hela tiden att dem är nöjda över det man gör.

Förutom att jobba har jag även gjort lite tråkigheter som att betala räkningar men det känns så himla bra när man har det avklarat. Så nu återstår bara städning och tvätt kvar här i hushållet sedan är allt underbart! David har även lagat mat till mig nu i några dagar, både champinjonsoppa och färslimpa vilket har smakat riktigt gott. Han är så bra på att laga mat min kille...

Jag som trodde att det var lång tid kvar

Igår kom jag att inse en sak som förändrade en hel del av min tillvaro. Det är ju bara 2 veckor kvar till sportlovet. Sen när hände detta? Innan sportlovet vill jag ha klarat av en hel del saker, mest för min egen del och att jag kan passa på att ta det lungt och kanske jobba lite utan att känna någon stress över skolan. Nu menar jag inte att vi har speciellt mycket i skolan för tillfället, egentligen utan det är snarare allt runt omkring samt min egen ambition som gör att det blir mycket. Jobbet är inget att klaga på, alls faktiskt utan jag är glad för att få hinna med och jobba ordentligt så att jag delvis kan få lite extra pengar och delvis att komma ut och träffa folk. Ja, ni som känner mig vet ju hur jag är: social.

Sportlovet har hela tiden varit en tid som jag har möjlighet att slappna av lite och komma ifrån tankarna med skolan och jag hoppas verkligen på att möjligheten kommer i princip att finnas där.


Innan sportlovet ska jag:

-Skriva en krönika
-Göra en enkät
-Skriva en artikel
-Projektarbetsredovisning
-Engelskaprov
-Filosofiprov
-Dessutom har jag en ambition
 att läsa klart Uncle Tom's Cabin
 och lämna in uppsatsen om boken.

Back to business med andra ord!


Adobe Illustrator

Igår googlade jag runt lite bland olika illustrationsbloggar och kom fram till att jag kanske inte ska använda ritplattan i photoshop. Jag fick verkligen kämpa för att hålla mig ifrån datorn när jag kom hem. Istället satt jag och läste ur Uncle Tom's Cabin, 14 sidor. När jag hade gjort det kunde jag äntligen slappna av lite och sätta mig vid datorn istället och testa att använda Illustrator istället för photoshop. Jag har kommit fram till att det är mycket bättre, visserligen har ett nytt problem dykt upp att jag inte kan programmet än. Så jag satt till och från vid datorn hela kvällen igår. Var verkligen hur roligt som helst. Tyvärr har jag inget att visa för tillfället, delvis för att det inte är klart ännu och delvis för att jag inte har några bilder alls på min skoldator.

Slutsatsen har väl blivit att använda photoshop till att redigera bilder och illustrator till att använda ritplattan... 


BILDBOMB!!!

Tänkte ta och visa lite bilder på vad som har hänt de senaste dagarna. När jag i princip har varit inaktiv, men nu så blir det andra bullar. BILDBOMB!


I lördags tog vi äntligen tag i den eländiga granen och kastade ut den (på balkongen). Inte för att det var särskilt mycket barr kvar. Jag hade nog mer barr på mig än vad själva granen hade, tyvärr. Förutom detta symboliserar även bilden hur man löser problemet om man inte har en sopborste och inte vill fylla hela dammsugarpåsen direkt. Man tager vad man haver, eller hur?


Det var det grövsta kan man säga i alla fall. Förutom detta har jag även dammsugat så fort granen har barrat så var verkligen skönt att bli av med den. Nu ser jag fram emot nästa gransäsong, men det dröjer ju 11 månader till.


Min och Davids kvällsmat igår, broccoligratäng med ärtor och basilikapuckar. Det blev väldigt gott och så att säga väldigt grön mat. Det är alltså denna maten som jag blev super inspirerad av skolmaten i förra veckan, inte ofta jag kan påstå detta. Tummen upp för skolköket!


Det som har hänt mer är att jag har börjat läsa den här boken. I engelska c skulle vi välja en klassiker och då blev det Uncle Tom's Cabin. Sådana stunder är man tacksam för högskolebiblioteket. Jag har kommit ungefär 50-60 sidor fram i boken, vilket inte är jätte långt då boken består av 450 sidor av ett ungefär. Det jag vill säga med detta är att jag har fått in en ny vana den här veckan, nämligen att läsa på bussen. Jag har alltid tidigare haft problem med att läsa på bussen/bilen då jag lätt blir åksjuk men nu verkar det i alla fall gå bra, så länge vi befinner oss på raka sträckor. Så vägen mellan skolan och jönköping har blivit min nuvarande läsplats. Perfekt! Då läser jag ungefär en timme varje dag utan att avlägga extra tid, det är ändå bara tid som hade flygit iväg på bussen utan att göra någon specifik nytta.

Latdag

Tisdag, latdag med andra ord. Har varit i skolan i några timmar i princip och är redan trött, utmattad och längtar tills kvällen och till Davids famn. Har egentligen bara haft en lektion och den var ju inte så jobbig egentligen men det tar ju på krafterna att gå upp tidigt och om jag ska vara ärlig längtar jag verkligen nu tills solen tittar fram och väcker mig på morgonen istället för att mötas av mörker och kyla på morgonkvisten, då blir det svårt att gå upp. Men i morses gick vi upp i tid faktiskt och jag blev klar perfekt i tid för att hinna med bussen.

Den här veckan blir förhoppningsvis inte lika fullpackad som förra. Jag har inte direkt massor av läxor och det känns lite så där lagom mycket att göra. Det trivs jag med. Undra om hela den här terminen kommer att se ut så här? I så fall trivs jag ordentligt! Igår besökte jag gymmet en snabbis, dock inte för att träna utan för att se min pojkvän tabba självförtroendet till botten precis lagom till kvalet på lördag. Jag hoppas verkligen att han försöker släppa nederlaget igår och ta nya tag på onsdag. Att se honom så upprörd och nervös hör inte precis till vanligheterna, men i o försig hör det inte till vanligheterna att han missar på 170 i bänkpress heller.

Efteråt åkte vi i alla fall hem för att laga mat. Igårkväll serverades broccoligratäng med pasta och ärtor, grön mat med andra ord. Det är faktiskt så att jag blev lite inspirerad av skolans matsedel, hur ofta kan man ens påstå det? Dock har jag ingen bild på det här på datorn eftersom jag sitter i skolan och bilden på maten ligger hemma i kameran. Kanske blir att ladda upp den när jag kommer hem...


Min helg

Igår var det fullt upp kan jag lungt säga. Jag och David masade oss upp ur sängen redan klockan sju för att gå raka vägen till tvättstugan. Det som stod på listan förutom tvättstugebesöket var veckohandla, städning och matlagning. Det var ungefär så mycket vi knappt hann med. Som jag nämnde i det tidigare inlägget så går tiden inte riktigt ihop med tidsopitimisten, men jag tycker ändå att det blev en brakande succé. Jag som aldrig förut har gjort smörgåstårta, testade faktiskt på detta och jag är nöjd med resultatet. Men klart hade detta aldrig gått utan Davids fin fina hjälp!

I alla fall blev det en liten sån där inflyttningsfest. Eller ja, spelkväll kanske är ett mer rätt ord för kvällen. Hade tänkt att ta kort från den men givetvis så kom jag inte längre än att ladda kamerabatteriet, duktigt! Vi fick jätte fina blommor och ett spel faktiskt som var riktigt kul. Efter själva kvällen var slut så var både jag och David oerhört nöjda över att allt hade blivit så lyckat. I princip alla kom hit och tittade till hur vi hade det och det var nog det bästa av allt. Jag hoppas verkligen på fler sådana kvällar framöver och jag vet att det gör David också.

Nu idag däremot har det varit andra visor. Vi har mest slappat hela dagen och det som har varit mest redigt gjort är att vi faktiskt tog en sväng med dammsugaren och moppen. Men nu ska vi avsluta denna fina helg med ett biobesök, Love and other drugs!


Love and other drugs

Idag var det min andra och sista skoldag för den här veckan. Dock har det varit lite måndagskänsla över hela dagen, bara för att igår ställde vi in oss på helg eftersom jag var ledig. Då är det ganska så naturligt med måndag efter. Men trots att fredagen är den längsta och mest intensiva dagen i skolan så tycker jag ändå att det går typ fortast. Tänk er att vara ledig på torsdagen, gå och tänka i måndagsbanor och när skoldagen är slut då inser man helt plöstligt att det blir ledighet igen, helg. Rent fantastiskt! Med andra ord, tack till schemat. Det som däremot mindre fantastiskt med detta schema är givetvis alla håltimmor, men de ska vi väl överleva också.

Om en liten stund kommer David och hämtar mig, för att delvis hämta ut körkortet och delvis träna. Imorgon kommer vi ju inte ha tid med det. Då får vi främmat! Blir det att tvätta kläder, städa och handla mat. Lycka till med det, ja! Vi är ju en smula tidsoptimister båda två så jag tycker att det inte bådar så gott, men det blir säkert bra i slutändan.

På söndag då är det kärleksmys som gäller, jag har faktiskt reserverat biljetter till filmen Love and other drugs som har biopremiär idag. Tanken var att vi egentligen skulle gått på den filmen redan idag. Fredag och inviga den fantastiska helgen, men jag tyckte att det blev en smula för stressigt, så sparar vår premiär för den filmen tills söndag. Det går precis lika bra det kan jag säga!

Ett brev på posten

Som ni redan vet har jag inte varit hemma på hela kvällen idag, då jobb har stått högst på listan bland annat. Men när jag kom hem ikväll så upptäckte jag ett rätt så roligt brev som hade kommit med posten. Ett brev om att jag har en sak att hämta upp på självaste posten som tydligen ligger rätt så nära här. Om vi säger så här, bilderna säger rätt så tydligt vad detta handlar om. Men en liten klapp på axeln tycker jag nog att jag förtjänar efter allt slit kring detta.På kvällen samma dag som jag fixade det så överraskade David mig med lite fika från Cafe more Coffee. Han hade valt ut choklad med ost muffins, han vet vad jag gillar. Ost och choklad, mina favoriter i samma. Lovar det var inte så mysko som det lät, var nog philadelphiaost eller något liknande.


Effektiva dagen?

Mycket som står på listan idag, trots att jag är så ledig att det smäller om det. Var uppe med tuppen och med tuppen menar jag givetvis min söta pojkvän som var lite sådär halvt försenad till jobbet. Så nu har jag hunnit få i mig lite frukost och betalat en räkning vilket känns ganska så bra! Idag blir det ingen slappardag så att säga utan så snart jag har skrivit klart detta inlägg blir det att komma igång och baka lite bröd, grahamsscones. Dessutom ska jag försöka plocka ned alla julsaker, vilket kommer nog kräva en del tid och energi. Försöka plocka undan och städa lite grann i alla fall i lägenheten och som inte det vore nog så ska jag försöka mig på en liten tripp till Mullsjö innan lunch för att sedan åka in till jkpg igen för att jobba.

En effektiv dag står på tur så att säga. Eller i alla fall hoppas jag på det men man vet kanske aldrig hur det egentligen slutar. För som det ser ut som just nu kommer jag säkert spräcka mitt ganska så detaljerat och insmockat tidsschema ganska så snabbt. Vi håller tummarna för att det går susen helt enkelt, men det vill nog till en hel del för att det ska gå bra med tidsschemat!
Allt från bloggpaus till träning

Jag har ju haft nu en liten bloggpaus i några dagar kan man nästan kalla det. En engångsförtelse som jag inte kommer upprepa än på ett tag i alla fall. Under tiden har det inte hänt så där jätte mkt. Allt har liksom sett likadant ut hela tiden och de senaste dagarna har varit som en berg och dalbana utan någon slutstation. Jag måste säga att jag tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan och att det framförallt är över. Nu kan man äntligen sluta tänka på det där och se framåt, så att säga.

Idag är jag i alla fall tillbaka i skolan. På väg att ta tag i gamla och nya uppgifter. Vi hade ju tydligen en del att göra i engelskan så jag bestämde mig lite så där hastigt och lustigt på morgonen att åka in och arbeta med dessa uppgifter i skolan. Börjar egentligen inte förens klockan tolv, men i skolan var jag redan till halv nio. Så nu sitter jag och ska jobba med texten "Why doesn't GM sell crack?", som är skriven av Michael Moore. Ganska så intressant text faktiskt med en del intressanta åsikter, kan man lungt säga.

Ikväll blir det träning också för hela slanten. Nej, än har jag inte gett upp med mitt nyårslöfte. Jag har hittills under detta år tränat regelbundet. Mamma verkar också ha kommit igång en del med träningen men på eget håll, men hon hade INGET löfte utan en ambition. En vettig ambition om ni frågar mig!


Eve

Var ju ett tag sedan Eve var här nu. Men jag tänkte ändå passa på att lägga upp några bilder på henne. Är relativt nöjd med tanke på det konstiga ljuset och att det var första gången jag använde mig av viss utrustning. Dessutom är inte lång slutartid riktigt min grej, än!
Solen sken idag...

Idag är jag lite sjukling så blev därför en dag hemma, undra om intervjun i kylan var den avgörande orsaken? Lite surt att sitta inomhus när man ser hur fint väder det är ute, man får ju ett sug att ta en promenix men nej. Men nu har väl solen i princip gått ner så nu spelar det ju ingen roll i alla fall. Har förövrigt inte hänt speciellt mycket idag överhuvudtaget. Har mest vilat så har inte precis något spännande att berätta.

Jag har förövrigt kommit på en sak. Räkningar är allt annat än kul. Eller jag har ju vetat om det tidigare också men det svider liksom till lite i hjärtat varje gång som det försvinner lite pengar från kontot. Men det är trots allt väldigt skönt efteråt att slippa tänka på den där stackars räkningen som ligger och tar plats.
Ledig dag

Idag är jag ledig och det kommer jag vara varje torsdag framöver. Med andra ord är det bara fyra riktiga skoldagar i veckan på hela terminen. Lätt att man ser fram emot det! Igår var det träning för hela slanten och det gick helt okej. Det märks med träningsvärken kan jag säga. Det knepiga är att trots att jag ändå körde mage så fick jag ingen träningsvärk där, så får väl köra mage på lördag också!

Idag står det tre saker på min att göra lista. Nämligen öva körkortsteori, intervju och laga ärtsoppa. Jag ska nämligen försöka lära David att äta ärtsoppa. Jag menar jag har faktiskt lärt mig att äta massa saker som jag inte gillade under tiden som vi har kännt varandra, nu är det hans tur att lära sig äta ärtsoppa någon gång ibland. Ett plus i kanten är att det är väldigt billig mat, inte konstigt att man får det så ofta i skolan ändå!


Bilden är från midsommarafton. Jag ser helt crazy ut men jag bjuder på det bara för att David är så söt!

Fått ett fotosug

Var ganska så seg i morses, trots det så la jag mig ändå ganska så tidigt igår. Då är det ganska skönt att veta att man har en smula sovmorgon, härligheter. Men eftersom jag börjar vid 12 så tog jag bussen kvart i tio, ganska så tidigt men det är den bästa tiden som jag kan ta. Hela vägen in till Mullsjö så satt jag mest och beundrade det vackra landskapet. Det har ju kommit ganska så mycket snö inatt, i alla fall i Jönköping men snön hade lagt sig så vackert på trädens grenar. Blev ganska fotosugen, så det är ganska surt en dag som denna att inte ha tiden till att fota. Istället står träning på schemat. Än har jag inte gett upp kan jag säga.

Jag hittade en blogg i förra veckan och det är en grafisk designer som har den bloggen. Alltså hon är så sjukt duktig på att använda en sådan ritplatta, tänk när man blir lika duktig som henne. Jag ska i alla fall öva, det har jag bestämt!


Första skoldagen

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator från skolan. Visst har lite ändringar skett men jag tror inte att jag tänker låsa upp denna dator med massa nya bilder m.m. Onödigt att göra det när det bara är fem månader kvar i gymnasiet. Istället får jag använda den stationära hemma och fixa och trixa med. Den datorn är ju egentligen lite bättre och säkrare när man pysslar med bilder och sådant. Får väl ta ett usb-minne som jag lägger över de saker jag ska arbeta med hemma. Krångligt men orkar inte släpa på datorn så extremt mycket som jag gör nu.

Förövrigt har jag drabbats av någon slags sommarlängtan. Ganska så tragisk med tanke på att det säkert blir lite mer vinter och kyla. Nu väntar jag på att ha min första lektion i Rättskunskap, hoppas på att det blir gött. Dessutom har jag en studiedag varje torsdag, schemalagt. Inte alla som har en sådan tur.

En tomte med spetsig uppåtnäsa rikare

Idag har jag inte lyckats särskilt bra med bloggingen. Inte så konstigt med tanke på att jag bara har varit hemma i drygt 1,5 h på hela dagen. Orsaken till detta beror på att min bror bröt armen vilket ledde till att min mamma blev hemma med honom idag och jag fick hoppa in som timvikarie en hel dag. Ganska så härligt att ha möjligheten till ett sådant fantastiskt jobb, jag trivs med det extra jobbet!

Men morgonen började väldigt jobbigt eftersom jag är van vid att gå upp kring halv nio-nio så hade jag ganska så mycket problem att ta mig upp ur sängen redan vid sju. Enda tacken till att jag klev upp var min übersöta pojkvän som har ett sinne av stål, eller något. Väl på stationen så undrade lärarna om jag hade missuppfattat när vi började skolan. Nej du, inte precis. Men uppenbarligen hade det hänt en gång tidigare, men inte mer. Stackars elev, kan verkligen tänka mig chocken man får när man är själv i skolan, inte kul.

Hade en fantasifull dag på jobbet minst sagt, då det sprudlade av pyssel och kreaktivitet bland barnen. Det är verkligen roligt att se dessa glada miner av att skapa något och det påminner mig lite om min kreaktivitet som barn. Det är väl sådana stunder man innerst inne längtar tillbaka till förskolan och förskoleklass. Inte det faktum att vara liten och oskyldig igen utan möjligheten att verkligen vara fri att göra precis vad man vill, det saknar jag! Men jag räknar med att det kommer sådana stunder längre fram i livet också och man ska ju inte vara bitter för att man börjar bli gammal, nej nej.

Gjorde även ett litet kärt besök hos mamma och pappa. De verkar ju sakna mig, men jag tror egentligen att Ludde var gladast över att se mig. Han följde efter mig hela tiden som jag var hemma och viftade på svansen så fort jag gav honom en smula uppmärksamhet. Fick även med mig lite julsaker som jag har gjort från mamma och dem. Så nu är jag en lucia-tavla, en stentomte och en tomte med spetsig uppåtnäsa rikare. Dock får de nog glida ner i en låda i förrådet lite så diskret tills nästa jul. Bara 12 månader kvar, typ!

Illustration #2

Igår lade jag upp en halvfärdig bild som jag höll på med ritplattan, som ni kanske minns. Idag är den bilden så gott som färdig. Blev ganska nöjd kan jag säga. Undra om ni ser vem det är?
Känns som om jag börjar få in den rätta knycken, ganska så svårt fortfarande men ack så roligt! Denna bild ligger väl 4,5 h bakom ungefär...

Bildag

Jag gick faktiskt upp ganska så tidigt idag, men det kommer ändå bli jobbigt att gå upp imorgon. Efter ett långt lov blir det en heldagsjobb, blandade känslor inför det men mest positiva. Efter frukosten så fortsatte jag med att öva på teorin, massor. Har även planerat att övningsköra lite grann under dagen. Spännande att se hur det kommer gå idag, men jag hoppas på att det kommer gå så sjukt bra som möjligt. Söndag är förövrigt min deppardag men idag kommer jag nog inte riktigt hinna deppa ihop så mycket över huvudtaget, har så mycket annat att tänka på.

Mastan får gå på högvarv nu, stackarn men han får vila igen det senare och vi får hoppas på att han förlåter oss. Nu blir det snart kesomacka med banan. Hm, lustig kombination men enligt David sägs den vara fantastiskt god men jag tror att jag väntar med att säga min åsikt tills efter jag har testat.


Ljus & skuggorSitter för tillfället i Photoshop
och försöker måla en till illustration. Denna gången satsar jag på det som jag hade extremt mycket problem med sist, olika lager med färger. Arbeta så att det ser ut som ljus och skuggor och försöka få till det hela lite mer levande. Stackars David får hela tiden frågor som: "Ser det bra ut?", "Hur ser det ut nu?". Han sitter i soffan här bredvid och får säkert snart nackspärr av allt vridande på huvudet. Vi får se om hans uppoffring blir förjäves. Så här ser det ut för tillfället, men det är långt ifrån färdigt kan jag säga. Fast det syns säkert! Redan ligger det några timmars arbete bakom detta...

Nu ska jag arbeta vidare!

Kort inlägg...

Lördag, min favoritdag i veckan. Jag och David klämde in ett träningspass på morgonen. Tanken var att det skulle bli ganska kort, typ en timme men jag tror att vi var där betydligt längre än så. Var väldigt kul i alla fall och jag tror att imorgon väntar en otrolig träningsvärk, bara vänta och se. Dessutom har vi också storhandlat idag, vilket gick ganska så snabbt. Tror nästan att det blev rekord i tid. Brukar vanligtvis ta en timme, men jag tror faktiskt att vi körde igenom rätt så snabbt!

Blir ett ganska så kortfattat inlägg nu för jag har tänkt att läsa på körkortsteorin, men jag har lite bilder att ladda upp senare. Så ni får gå och vänta med spänning ett tag till.

Eve

Idag avskrev Eve sig från svarta listan. Hon kom hit och tittade hur vi hade det i lägenheten. Det var verkligen roligt att träffa henne igen, var ju så länge sen sist. På den tiden har det dessutom hänt en hel del för oss båda så kändes bra att prata av sig. Hon förstår alltid mig och det känns otroligt bra att fortfarande ha en sådan fantastisk kontakt med sina kompisar trots att man syns så pass sällan. Thumbs up för vänskap helt enkelt!

Innan solen hade försvunnit helt och hållet så passade jag och Eve på att gå till vättern och fota lite. Jag fotograferade porträttbilder på Eve och jag har faktiskt redan hunnit redigera dem. Otroligt! Men här är det i alla fall...
Illustration #1

Det här är mitt första riktigt seriösa försök till att använda min ritplatta. Jag kan säga att det tog ganska lång tid och att det var ganska så svårt, men jag är trots allt nöjd med resultatet. Det var ganska länge sedan jag målade för hand någonting och jag har testat ritplattan ett par gånger tidigare, så man kan väl inte precis räkna med något mästerverk ännu. Började måla kring tolv någon gång och nu är klockan halv två, så det tog ganska lång tid. Tekniken är ju ganska så speciell, men man får väl ge det lite tid så ska det nog kunna bli något bra av det med. Gillar ju att testa på nya saker.Något som jag är riktigt nöjd i denna bild är fakitskt bakgrunden, det andra får jag nog ge ganska så mycket övning till ett tag till. Anyway, här är resultatet i alla fall, både i tecknat och färglagt tillstånd. Nu ska jag käka och öva körkortsteori, sen kommer Eve.

Davids lediga dag.

Har blivit lite dåligt med bloggingen idag, men istället så har jag njutit av Davids lediga dag. Då har vi bara passat på att vila ut så vi har redigt med krafter inför fredagen. Ganska så peppad faktiskt för morgondagen. Får återigen besök då, fast den här gången av Evelina. Har nog inte sett henne sedan november så det kommer bli ett kärt återseende med mycket prat skulle jag gissa. Kanske till och med en fotorunda? Men det får vi se.


Förutom vår slappardag så har vi också besökt Davids föräldrar samt hans bror med respektive. Åt god mat och spelade sällskapsspel, sammanfattar kvällen ganska så bra tycker jag. Övningskörde dessutom dit och hem, härligt! Börjar nog få kläm på det där med att köra i geggig snö. Vilken befrielse det kommer bli med körkort säger jag bara... Längtar verkligen!

Kanske borde dra mig tillbaka nu, klockan börjar bli ganska så mycket!

Emma & träning

Emma var här tidigare idag. Kändes väldigt roligt att se henne igen, jag har faktiskt inte sett henne sedan vi slutade skolan och de har ju nästan gått tre veckor sedan dess. Då är det inte så konstigt att man har en hel del att prata igen så att säga, bland annat om mötet med Ulf. Som en del av er redan vet så har jag och Emmas projektarbete gått ut på att samla in pengar till en förskola i Tanzania, 16 000 kronor har vi fått in genom olika moment. Nu i januari har tanken varit att vi ska åka och träffa Ulf som är den missionär som håller i de praktiska trådarna gällande projektet. Han ska med andra ord se till att de går till rätt sak! Han kommer i alla fall till Sverige nu i januari, men det verkar fortfarande lite osäkert om det blir något möte eller inte. Men vi får la se hur vi löser det!

Förutom att träffa Emma har det stått träning på att göra listan, vilket det blev till. Så nu har jag en månads träning på JSK framför mig. Undra om man blir lika stark som David sen? Haha. Blir väl ett pass i helgen också, så det är bara att bereda sig på träningsvärken som lär vara befintlig imorgon och ge nya tag till helgen.


StadTestade mitt nya objektiv ganska så snabbt efter jag fick den. Men eftersom jag knappt har haft tillgång till datorn har det inte blivit förrens nu som ni får se den. Lite hastigt redigerat, ganska så dåligt gjort jag vet. Men Emma verkar vara på väg hit så för tillfället hade jag inte riktigt tiden att lägga på det. Tidsbrist, igen? Haha!

Tidsrymten tillbaka?

Jag har faktiskt börjat att vända tidsrytmen till rätta, tro det eller ej. Men så att säga har jag varit igång enda sedan nio på morgonen. Har plockat undan, diskat, dammsugit m.m. Så nu kan jag ta mig en välbehövlig paus och känna mig duktig för en liten stund. Emma kommer efter lunch någongång skulle jag kunna tro. Hon skulle höra av sig när hon började bli klar att åka från Huskvarna så vi får väl se när det blir.

Tänkte lite senare försöka testa att måla med ritplattan igen. Jag har faktiskt inte haft tid hittills att testa något av det, vilket gör mig lite ledsen. Har jag inte tid nu på lovet, på grund av annat hur ska jag kunna ha tid till det när skolan börjar? Jag får helt enkelt ta mig tid till det då, för nu är det full rulle hela tiden. Har dessutom några bilder liggandes i decembermappen som väntar på att bli redigerade och uppslängda på bloggen, de får allt vänta lite till tror jag nog. Imorgon har nog min och Davids gran sjungt sin sista vers, i alla fall om man tolkar på alla barr som låg på golvet innan jag dammsugade. Så imorgon tycker jag att jag och David ska plocka av allt pynt och slänga ut den, hoppas jag.

Nä, nu blir det att öva på lite körkortsteori.

Ung & Bortskämd

Jag vet inte om ni har missat Svt:s program Ung & Bortskämd? Jag hade hört talas ganska mycket om detta tv3/kanal liknande programet men jag började inte titta förens alla avsnitt hade sändts färdigt. I alla fall så kan man inget annat än att tycka synd om dessa ungdomar som aldrig någonsin har lyft ett finger. Jag trodde att jag var bortskämd med städning och så när jag bodde hemma, det jag gjorde var typ städa mitt rum när jag var tvungen, plocka i och ur diskmaskinen och någongång emellanåt så hjälpte jag till att städa och vara barnvakt. Men dessa ungdomar har aldrig någonsin plockat upp sina kläder från golvet? En av ungdomarnas pappa läste in sin dotters läxor och berättade för henne vad det handlade om. Jag fattar inte hur föräldrarna till dessa barn tror att de gör dem en tjänst.


Därför älskar jag den killen!

Gick upp betydligt tidigare idag än igår. Igår var jag uppe sent, alldeles för sent. Tror jag klev ur sängen strax efter elva. Idag var det strax efter nio, en förbättring. Hoppas i alla fall på att jag kan somna lite lättare ikväll än vad det var igårkväll men det återstår att se. David skickade mig ett litet sådär halvnördigt sms nu på morgonen, mest för att jag skulle kliva ur sängen. "Om du undrar varför det är så mörkt ute är det för att det är en 80 %-ig solförmörkelse nu under förmiddagen". Haha, därför älskar jag den killen. Det måste ju vara förståeligt?Som jag sa igår så väntar idag en körlektion och ett möte på JP. Men nu innan dess tänkte jag öva lite på körkortsteorin och hoppas verkligen på att få lite bättre resultat på den idag, även om det var helt okej resultat igår. Har ju blivit godkänd en gång i alla fall, men nu ska vi jobba upp procenten lite till.

Vätterstranden

Några dagar innan jul så gick jag hem via vätterstrandens promenadstig. Det var ruggigt kallt och jag frös ganska så mycket men jag lyckades tvinga mig själv att stanna och ta lite kort. Vilket resulterade till dessa två bilder längs vättern. Dock har jag haft ganska så mycket för mig det sista som ni vet och därför var det först igår som de kom in i datorn. Blev ganska så nöjd över dem och jag och David har funderat en del på att förstora upp en av dem och sätta upp på väggen, men det får vi se hur det blir med den saken.

Ny dygnsrytm

Har precis varit ute och övningskört. Har varit lite sådär smånervös över min körlektion imorgon, mest för att det kändes så dåligt sist. Idag gick la helt okej, men imorgon då SKA det gå mer än okej. Har också börjat titta lite på säkerhetskontrollen och teorin börjar gå allt bättre och bättre med. Förhoppningsvis så kan man snart uppfylla det första nyårslöftet men mer än så säger jag inte.

Imorgon blir det också möte på JP det ska bli fint det. Lite pengar och kanske något nytt uppdrag, det får vi allt se. Annars så rullar allt på rätt så fint tycker jag. Emma kommer hit för första gången på onsdag och avskriver sig från svarta listan. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte sett henne sedan vi slutade skolan för att ta jullov, illa. Men på onsdag då blir det till att tjöta, det kan jag säga. Dessutom tänkte jag även på onsdag smälla in ett träningspass också så det blir fullt upp här ett tag till. Snart vankas det här en kopp te vilket jag tycker känns ganska så passande just nu. Funderar sedan på att vända tillbaka det förbaskade dygnet som jag har lyckats att vända på, inte bra. Imorgon får David köra upp mig vid sju och se till att jag förblir uppe innan han åker till jobbet, good luck.


Skridskoturen blev en mardrömstur...Saker och ting var verkligen upp och ned igår. Jag ville inte säga något om det igår innan jag visste mer och att allt var bra. Pontus skulle ha kommit hit igår och sovit över, då mamma skulle jobba. I alla fall så fick jag ett sms på eftermiddagen igår om att Pontus och mamma var på Ryhov för att Pontus hade antagligen brutit armbågen och att han skulle troligtvis stanna över natten. Efter röntgen och så konstaterade läkarna tydligen att armbågen var det okej med, men att han hade brutit armen precis ovanför armbågen. Så igårkväll var han inne på operation.

Jag var så sjukt rädd och orolig hela kvällen igår. Inte över operationen egentligen utan mer över narkosen och tänkte hela tiden in mig i hans situation, hur rädd han borde vara. När Jonas opererades för ett år sedan så vet jag att han inte var speciellt katig. Men Jonas var liksom 16 och Pontus är 6 år gammal. Enligt mamma så var Pontus ganska så lugn ändå och tyckte att det var spännande.

Efter operationen ville de inte skicka upp honom på rummet eftersom han hade för hög puls, så det var inte förens tolv i natt som han kunde få komma upp till rummet. Allt hade tydligen gått bra och så, men jag tycker så synd om honom. Mamma och han var här idag och han verkade ha så himla ont. På fredag hade de fått tid till att röntga honom igen för att se så att allt såg bra ut, men de skulle kanske boka om tiden eftersom tanken har hela tiden varit att de skulle till Göteborg då. Om det inte såg bra ut då så kanske han skulle behöva en ny operation, men jag hoppas verkligen att han slipper det. Knasbror, hur lyckades du? Men jag älskar dig och hoppas att allt går bra! Du är stark och tuff som vågar allt det där som jag vet att jag aldrig skulle våga.

Nyårlöften

Som en del av er redan vet var mitt nyårslöfte till 2010 att sluta äta godis. Detta löfte hade jag tillsammans med Emma. Vi hade gjort upp att den som inte klarade av att hålla sitt löfte skulle bjuda på fika och om båda skulle klara det skulle vi gå och fika tillsammans. Eftersom jag klarade det och Emma också för den delen så får vi boka in en dag! Men jag kan säga så här, jag tänker inte ha samma löfte i år.

Eftersom jag redan har trappat ned med sötsakerna en hel del så kände jag att jag behöver ta tag i min andra brist. Enda sedan något år sedan tillbaka har jag hållt på med ridning ganska så länge, men sedan jag slutade har min enda motion varit prommenader och ibland springturer. Jag har länge och väl velat hitta ett motionssätt som jag själv tycker är roligt men hittills utan framgång. Jag tror även att jag har berättat att jag har hängt med David några gånger och tränat på JSK, och det har jag tyckt att det har varit roligt. Senast var faktiskt på självaste nyårsafton som vi tog oss ett litet men intensivt träningspass. Så nu i januari blir det till att köpa ett månadskort på JSK och faktiskt börja träna.

Jag är ju en sådan person som oftast vill göra saker och ting ordentligt. Jag gör nästan ingenting halvhjärtat utan om jag gör något försöker jag lägga energi på det. Dock har jag några till nyårslöften som jag vill uppfylla innan 2012.

  • Först och främst börja träna regelbundet
  • Vara duktigare på att uppdatera bloggen
  • Utvecklas med fotograferingen och redigeringen
  • Ta körkort!
  • Komma in på en högskoleutbildning efter studenten
Jag räknar inte med att lyckas uppfylla alla mina mål. Men på något sätt tror jag på att ha nedskrivna mål, eller i alla fall tydliga mål. Något som man kan mäta och sedan gå tillbaka och se om man faktiskt har uppfyllt dem eller låtit det rinna ner i sanden så att säga. Men jag hoppas verkligen på att lyckas uppfylla några mer eller mindre innan 2012 är här. Vad sjutton, jag har ju tolv månader på mig så svårt borde det ju inte vara!

Prommenad på Rosenlund

Idag var det riktigt härligt väder måste jag säga, för att vara vinter. Egentligen tycker jag inte speciellt mycket om vintern, delvis för att jag är ganska så frusen av mig. Därför gömmer jag mig ganska så mycket inomhus vid de kalla månaderna med helst en kopp te och en chokladkaka framför datorn eller tv:n. Men idag trotsade jag dessa instinkter som jag vanligtvis har för att ta mig en härlig prommenad här på Rosenlund, som kameran fick hänga med på.Eftersom jag och David bor grannar med vätterstranden så inledde vi vår promenix där. Jag passade på att testa mitt nya objektiv, ett minolta objektiv AF 70-210. Hittills har jag trivits ganska så bra med det. Eftersom Rosenlundsbacken har blivit en pulkabacke där numera så passade jag på att fota några som åkte pulka.

Gillar den sista bilden bäst... Tror jag.

Nyårsfirande med föräldrar

Nyår var riktigt roligt måste jag säga. Enda sedan jag flyttade hemifrån har jag uppskattat väldigt mycket att träffa mina föräldrar, då jag inte ser dem så ofta längre. Så vad passade inte bättre än att fira nyår med mina och Davids föräldrar? Det blev lite knytkalas och alla tog med sig lite var till vår lilla lägenhet och hade en riktigt rolig kväll. Vi hade främmat till ungefär ett på natten. Här kommer i alla fall lite bilder från tolvslaget...


Raketer. Riktigt mysigt att se alla raketer, bilderna är tagna genom mitt fönster eftersom det började regna vid tolvslaget.


Raketer... Gillar den här bilden.


Mamma & Pappa...


Jag strax innan tolvslaget...


Min älskling och bror...


Ludde var hemma hos mig på nyår också. Stackarn var jätte rädd för raketerna.


Jag och David. Ser verkligen fram emot det nya året med dig!

2011

Det nya året började super bra! Jag tänkte ganska så snart lägga mig och sova, men jag tänkte bara titta in en snabbis innan dess och hälsa alla gott nytt år. Mitt och Davids nyårsfirande blev helt perfekt. Mina och Davids föräldrar var här och hade lite knytkalas. Ludde hängde också med och var ganska så tyst trots att han var livrädd för raketerna, jag som hade förvarnat grannarna på att det kunde bli en del skällande från vår lägenhet. Men det var skönt att han var tyst i alla fall.

Vi spelade också lite sällskapsspel, Vilda gester och Absolut överrens stod på den listan och trots att jag och David kämpade på så förlorade vi. De som känner mig ganska väl vet att jag är en kass förlorare, men vet ni vad? David är en ännu sämre förlorare. Jag tycker i alla fall att det var ganska så roligt! Chokladmousse till päronhalvor blev till efterrätt som David hade gjort, jätte gott. Måste bara berömma David, han är jätte bra på att laga mat, baka m.m.

Idag tog vi en liten sväng till Barnarp och tittade på Ivanhoe. Jag har faktiskt aldrig sett den innan så det var lite roligt av den anledningen. Efter Ivanhoe åkte vi till Davids morföräldrar som uppenbarligen blev väldigt glada för sällskapet, sedan blev det lite övningskörning. Imorgon väntas faktiskt en slappardag och det ser jag äntligen fram emot. Blir väl lite fix då med, men imorgon ska vi bara vara med varandra och ha det mysigt!

Imorgon ska jag dessutom ladda in bilder från kameran som jag tog under nyår, så ni får vänta lite till innan dess. Godnatt!

RSS 2.0