Jag är ganska dålig egentligen numera på att..

uppdatera. Jag vet inte varför, men jag har kommit in i en sådan period då jag inte tänker på bloggen speciellt mycket. Jag tycker att det är roligt att blogga, men det är ibland skönt med en paus. Just nu håller jag ju på med 3D-kursen och jag har kommit till det skedet att hälften av kursen är avklarad. Jag har gjort alla uppgifter förutom 3 st samt slutprojektet, vilket känns ändå ganska så skönt.
 
Dock har vi kommit in i animeringsfasen, vilket gör att det inte går riktigt lika enkelt att visa upp det här, vilket gör att jag avstår för tillfället. Men jag kan ändå glädja er med att jag tycker verkligen att denna kursen var riktigt rolig. Och det är helt sjukt vad man utvecklas om man vill. Jag har ALDRIG varken försökt mig på 3D-modellering eller animering men hittills har jag ändå klarat ut alla uppgifter helt själv. Visst har det inte alltid varit så enkelt, och ibland riktigt skitjobbigt rent ut sagt att försöka lösa vissa problem. Men skam den som ger sig, så jag ångrar inte en sekund att jag chansade denna sommaren med kursen. Rekommenderar helt klart denna kursen till de som vill pröva på 3D-modellering och animation.
 
En nyttig ljusövning...
 
En del av ljusövningen (jag har inte modellerat själva bilden utan lagt till ljus för att få mer känsla i bilden).
 

Lite ur 3D-kursen

Nu har sommarlovet börjat för min del, eller nästa kurs om man ska säga så. Jag läser just nu 3D och animiation i Opensource-miljö i Gävle. Det är en distanskurs vilket jag tycker känns fruktansvärt skönt. Slippa alla tider (som föreläsningstider) och göra arbetet när man känner att man kan och hinner. Hade gärna läst mitt övriga program på distans, men har ju bara ett år kvar nu ändå.

Tänkte visa er några korta uppgifter som vi hittills har haft utöver granarna som jag gjorde i första.

Det skulle göras en pepparkaksgubbe samt läggas på textur och material på. Jag tyckte att denna uppgift var ganska så mycket svårare än den första uppgiften, men den gick den med till slut.


Den tredje uppgiften var i flera olika delar, att skapa ett hus, ett landskap, en trappa och en gaffel. Sedan skulle dessa objekt sättas ihop till en fil.

Den fjärde uppgiften handlade om material. Därför fick vi utgå ifrån en färdig bild som vi skulle enbart sätta material på olika sätt. Dessutom övade jag mig på att använda Halos, vilket var väldigt klurigt för mig som aldrig har sysslat med blender innan, men det gick tillslut!

Trädmålning

Sommarlovet har börjat och även det kreativa har tagit vid. Dagen inleds därför med att fortsätta på en canvas som jag har börjat på. Vi får väl se om resultatet blir lyckat men oavsett vilket är jag glad för att vara igång igen. Förutom att jag har pillat på tavlan så har 3D-kursen satt igång nu och jag har redan blivit godkänd på första uppgiften, vilket känns skönt.  Så nu är det bara att köra på och fortsätta att sysselsätta sig resterande sommaren.

3D-kursen

Nu i nästa vecka börjar egentligen 3D-kursen som jag ska gå på, men jag har tjuvstartat lite och börjat med första uppgiften redan nu ifall jag får jobberbjudan så behöver jag inte känna att jag inte kan. Första uppgiften var i alla fall att man skulle modellera en gran, vilket jag nu har påbörjat. Har suttit nu i kanske en halvtimme och tittat på uppgiften, så känns som att det gick rätt snabbt ändå. Väldigt bra anvisningar måste jag säga, vilket underlättar.
Så nu har jag kommit så här långt ungefär. Ser kanske inte mycket ut för världen men det var roligt i alla fall!

För ett år sedan...

... reste jag världen runt som nyförlovad och fick uppleva den egyptiska kulturen på många plan. Jag gick på gratiskonsert och fick uppleva känslan av att se Veronica Maggio live. Jag tog studenten och trodde att det var den lyckligaste dagen i mitt liv, fast jag inte ens visste att jag skulle komma in på världens bästa utbildning. Jag totaldissade insparken 2011 och tog skolan riktigt seriöst och körde på stenhårt och rusade in i 2012.


Idag är det ganska annorlunda. Jag som trodde att förra året var händelsernas år, men nu när jag ser tillbaka på sommaren 2011 så inser jag ändå att sommaren 2012 kommer att erbjuda så mycket mer. Jag har nu varit "ledig" i en halv vecka och njutit av tillvaron att ha första året som en DG-student avklarat. För nu är det bara ett år kvar, som DG-student alltså men jag tror att det kommer vara så sjukt händelserikt och att jag komma lära mig ännu mer om det ämnet som håller mig närmast hjärtat.

RSS 2.0