Tidig fredag

Idag kom jag hem tidigt. Min lärare var borta från den sista lektionen så jag åkte hem med tåget istället. När det ändå bara handlar om att arbeta självständigt så kan man lika gärna göra det hemma. Dock är inte plugget det första som jag satte igång med nu när jag kom hem för kanske 10 minuter sedan. Först blir det knäckebröd och te, sen blir det städning, ev. skriva krönika, matlagning och sen kan vi prata om plugg. Det gäller att prioritera och jag har faktiskt extremt svårt för att slappna av på helgen innan allt är städat. Även om jag och David inte har det speciellt stökigt så ska det kännas rent, det ska lukta att det är nystädat. Först då är det helg för mig.

Egentligen skulle vi ha slutat nu ungefär, men ganska skönt att vara hemma tidigt för en gångs skull. Nu kanske jag hinner egentligen lite mer än vad jag annars hade hunnit. Nej, nu ska jag sätta i mig resten av knäckebrödet så ska jag komma igång med städningen.


Snart Rookie-möte

Snart är det dags för mig att pallra iväg till JP. Jag har idévecka och jag har några idéer som jag tänker lyfta fram men jag har inget fika. Egentligen så är det ett måste att ha med fika på dessa möten, men samtidigt känner jag att jag varken har haft tid eller ork för att fixa något sådant. Igår hade jag till exempel filosofiprov så innan dess har jag pluggat ganska mycket och igår satt jag hela kvällen efter träning med att skriva uppsatser och grejer. Men som de själva har sagt att idéerna är viktigare än själva fikat.

Idag har jag jobbat en sväng. Det blev inte jätte länge men det är i alla fall några timmar och det blir en del bara det. Så när jag väl kom hem var jag supertrött, men jag vågar inte lägga mig och sova för då skulle jag aldrig kunna somna ikväll. Bättre att lägga sig tidigare i så fall. På sätt och vis längtar jag lite till skolan imorgon, för då ska vi få veta ännu en uppgift som vi ska göra innan jag slutar och den är ganska så viktig så jag är taggad på att köra igång med den, vilket är svårt för tillfället. Men den största anledningen kanske är just att det är på väg att bli helg!

Kanske slänger in något mer inlägg ikväll efter Rookie, om jag hinner och orkar.

Nu är det bokat.

Nu är det bokat och klart. Den 27 juni lyfter vi från svensk mark och åker mot Afrika. Första gången för mig utanför Europa och första gången i Afrika. Med andra ord blev det varken Bulgarien eller Gran Canaria, istället hittade vi 25 % rabatt på Apollo för resor till Hurghada, så dit åker vi. Vi blir borta en vecka, så det blir inte speciellt länge, men jag tror att det räcker till ändå med tanke på att mamma antagligen kommer vara orolig som det är.

Det blir i alla fall All inclusive på Arabia Azur Resort, med både nära till strand, pool och stad. David ska ringa Apollo och prata med dem och se så att de löser vegetarisk kost till oss, men det blir nog en upplevelse i sig.


Dålig start på min sista lediga dag...

Dagen hittills har varit sååå otroligt dryg. Jag har fattat nu det negativa med min flytt och jag är inte alls särskilt glad idag för fem öre. För det första är vår balkong nedsmutsad av skräp från grannens balkong som de har sopat ned så antagligen blir det till att lägga om hela trallen idag eftersom det har varit fint i ungefär fem dagar så var det väl på tiden att städa i ordning där igen...? För det andra så är vårdens system helt drygt och Mullsjö har inte skickat över sina journaler om mig till Jönköping alls (enligt vården i Jönköping, men de har inte ens kollat upp det) vilket innebär att det blir svårt för mig att få hjälp i Jönköping. I Mullsjö finns det liksom inga tider alls och det gör det en omöjlighet för mig att komma dit också.

Krångel, krångel, krångel! Man blir inget annat än trött på allt krångel. Jag vill att allt ska vara smidigt och enkelt, men tydligen blir det svårare än vad jag någonsin hade kunnat tro... 

För många val?

Det har varit mycket de senaste dagarna. I torsdags blev det jobb hela dagen samt fix på balkong, fredag blev träning och en visit i Mullsjö, lördag blev det tvätt, städning och besök i barnarp. Det är först idag som vi fick mycket för oss. Bortsett från handling så har jag och David investerat både i en termometer (så nu vet vi äntligen hur varmt/kallt det är ute) och varsin stegräknare. Detta ledde givetvis till en intern tävling mellan oss, inte så förvånandsvärt kanske men riktigt roligt. Ska bli extra kul när vi väl kommer igång till vardagen och ser vem som rör sig mest då (jag).

Annars har min uppdatering varit dålig, en av anledningarna till detta är att det blir en del förändringar i bloggens design snart, mycket snart. Jag har den senaste veckan suttit och arbetat fram en ny header för hand, som fortfarande inte är klar men på god väg. Det ska bli sjukt spännande att se hur den ser ut här på bloggen. En annan orsak är att vi börjar planera semestern och det är sjutton inte lätt. Först trodde vi att vi knappt skulle få några alternativ alls, men efter en stunds letande så inser vi att vi har näst intill för många alternativ. Nu har vi dock sollat dem och kommit fram till två förslag. Sunny Beach i Bulgarien eller Gran Canaria. Men det tål nog att tänkas på ett tag, tror jag. Men oavsett vad vi än väljer misstänker jag att det kommer bli svårt med maten eftersom vi är vegetarianer men det blir en upplevelse som urskiljer sig från Sverige i alla fall!

Så vad tycker ni att vi ska välja? Gran Canaria eller Sunny Beach?


Gran Canaria


Sunny Beach


Fix med uteplats

Idag har varit en ganska så intensiv dag om man ens ska prata om hur den har varit. Rolig, men intensiv och en trött Sofie var uppe redan med tuppen vid sju för att åka till jobbet. Väl på plats insåg man att de flesta av barnen hade fått sådana äkta vårkänslor och var i trim på bus och lite galna skutt så att säga. Dessutom bestämde jag och Theres för att köra ett pass på gymmet på fredag och det kommer väl troligtvis bli så att jag hänger med på något pass på Mullsjö Gymnastikförening så småningom, som hon brukar köra.

Efter jobbet blev det en snabb visit hos min kära mamma och bror. Jag tror jag har nämnt detta i ett tidigare inlägg, men om jag inte har det så drar jag det en snabbis nu. Jag har gjort i ordning en sömn-stjärnsamlare så att säga till Pontus, där han får sätta upp stjänor med olika färger för varje natt som har gått. Om han har sovit i sin säng, eller om han har börjat natten i sin säng men sedan gått in till mamma och pappa eller om han har sovit hos dem hela natten. Jag har lovat honom en överraskning när han har samlat ihop gula stjärnor för tre eller fyra veckor, vilket innebär att han sover hela natten i sin säng utan att besöka mamma och pappa och därför har det blivit en ny grej att visa varje gång jag kommer dit hur han ligger till. Så nu sitter det uppe två blåa stjärnor (som innebär att han har börjat natten i sitt rum, men sen gått in till mamma) och fyra gula stjärnor!

Nog pratat om det så var jag och David och köpte trall till balkongen och utemöbler. Det var väl egentligen ingen billig historia, men samtidigt så vill vi verkligen få ordning på balkongen så att man kan njuta av den i sommar så det kändes ganska så högt prioriterat på vår gemmensama lista. Inte nog med det så har jag till och med varit så effektiv att jag har börjat olja in det. Så nu har jag oljat in nio plattor, alltså ett paket. Mer hann jag inte eftersom det blev mörkt. Så nu återstår det BARA femtiofyra plattor att olja in, så nu vet ni vad jag sysslar med imorgon!


En bra inledning på ett bra påsklov

Riktigt skönt med några lediga dagar som man verkligen kan vila upp sig på. Denna helg har vi inte heller haft någon direkt tvätt-tid vilket har inneburit sovmorgon. Vanligtvis går vi alltid upp sju på morgonen men nu sov jag faktiskt fram till halv åtta i alla fall. Idag har det blivit en del fix med att finna en present till Davids mormor som fyller 88 år. Tillslut hittade vi en riktigt fin glasskål med stenar, vatten, blommor och en fjäril i. Den var riktigt söt och jag tror att hon blev glad för den också. Dessutom har vi också börjat kolla runt lite efter några utemöbler till balkongen, lika så någon slags trall i antingen plast eller trä. Eftersom det var söndag och alla affärer stängde tidigt hann vi inte riktigt med att kolla omkring på det idag mer än några livsmedelsaffärer, men nu i början av veckan tänkte vi ta till och kolla på bland annat Jula, Biltema och några fler affärer. Om ni vet vart man kan finna sådana billigt (helst kring 100 kr/ kvadratmeter) så får ni jätte gärna tipsa!

Annars ser jag fram emot en bra påsklovsvecka. Men både imorgon och tisdag blir det jobb för hela slanten vilket är mycket tacksamt!

Lördagmorgon

Idag har jag och David varit riktigt spontana. Medan David gjorde annat så påbörjade jag en grahamssconesdeg och när jag nästan var färdig började David leta upp hur man gjorde eget veteprotein utav vetemjöl. Detta låter kanske helt sjukt i era öron men både jag och David har tidigare hört talas om folk som har utvunnit detta protein och gjort ett slags "låtsaskött" utav. Efter en mer genomgående sökning hittade David att det hette Seitan och var egentligen något gammalt kinesiskt recept där de tvättade vetemjölet så mycket att det bara fanns kvar det där proteinet.

Nu till det häftiga! När detta har tvättats, kokats och så tillräckligt länge så kan de marineras och tillagas och bli som nästan en stek, eller färs eller vad man nu vill använda det till. När jag hörde talas om detta första gången tänkte jag faktiskt hur skulle man kunna få vetemjöl till en köttliknande klump? Men jag hittade faktiskt en lustig bild på det och det ser ju ganska så likt ut, eller vad säger ni? Jag har dock väldigt svårt att tro att det kommer smaka som kött, men det ska bli spännande att testa.

För det tredje så har jag funnit ännu en likhet mellan David och min pappa. De är båda beredda på att uppoffra mer än fem timmar till matlagning...


En bild på seitan...

Avundsjuk på min sambo?

Halva vardagsveckan är förbi och det känns rätt så härligt. David åkte idag till Göteborg och det känns lite mindre härligt. Egentligen känns det helt okej att han åker iväg nu eftersom jag har varit inställd på det så länge, men visst känns det konstigt och annorludna att vara ifrån någon som man är van vid att se varje dag. David är där med jobbet och har någon konferans och social aktivitet. Tydligen klassas en social aktivitet att gå och se på Robert Gustavsson, men jag kan inte säga annat än att jag är super avundsjuk. Jag menar, vem vill inte gå och se en av Sveriges roligaste komiker? Det hade jag definitivt inte sagt nej till i alla fall...

Själv så har jag tillbringat hela dagen i Mullsjö. Idag hade jag faktiskt inga lektioner i skolan, utan istället var det skol-sm som vi skulle kolla på. Det pinsamma med detta var att det var enbart elever som hade specialidrott i vanliga fall som satt på läktaren och kollade på de som skulle spela matchen. Alltså var jag och Emma de enda som inte är så fruktansvärt intresserade av detta, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vår SYV la en kommentar som lät som att det inte spelade någon roll om vi kom eller ej. Men saken är den att jag och Emma bestämde oss för att åka ut i alla fall, eftersom jag är vanligtvis så rastlös när jag är ledig. Låter ganska så konstigt kanske, men jag är van vid att hålla tusen bollar i luften samtidigt numera och när jag helt plöstligt blir ledig vet jag inte alls vad jag vill eller vart jag ska börja.

Imorgon står också ledighet på listan, vilket också känns ganska så skönt. Dock blir det lite jobb på kvällen på JP, och sen därefter blir det att hämta upp David...


Glädje blandat med bitterhet

Ungefär halva tisdagen är förbi och jag har faktiskt kommit en ganska bra bit på en del saker. Vi har till exempel prov på fredag och jag känner mig trots allt ganska lugn inför det, trots att jag inte har läst på helt hysteriskt inför det. Men känns liksom som att jag har koll på de flesta bitarna och att nu behövs bara lite övning så går det nog bra. Varje rast jag har haft idag har jag faktiskt suttit med att skriva ned alla begreppsbetyderlser och annat viktigt att kunna inför det så nu har jag fått mig en grundlig genomgång av det som vi kommer testas på.

Förutom detta har det börjat utbryta ett total kaos inför Stockholmsresan med "skolan". Att sova i en gymnastiksal i två nätter står inte precis högst upp på min lista i alla fall. Ännu mindre när vi fick reda på att den skulle användas under dagarna vi är där, vilket resulterar till att vi ska med andra ord packa upp våra grejer innan vi ska sova och packa ned det innan vi går och lägger oss. Bra tänkt! För det andra får vi inte utnyttja omklädningsrummet som sovsal eftersom de är till för att bytas om i, precis som om någon kommer stå och byta om på natten? Jag kan inte ljuga och påstå att jag är pepp inför den här resan, för rent allmänt känns det här bara som att det ska vara "en rolig grej" men blir totalt misslyckat av ett ex antal anledningar. Dessutom förstår jag inte hur man kan påstå att vi ska offra vår fritid för att hänga med på en Stockholmsresa som ett tvång. Nej, då jag är inte minst 18 år gammal och har absolut en skolplikt. Dessutom ska inte betygen drabbas av frånvaro... Speciellt inte när man har så lite frånvaro.

Till det bättre så ska jag jobba i eftermiddag. Så det blir enkät direkt när man kommer in till stora staden. Känns rätt okej. Är faktiskt lite spänt med tanke på att hon som jag ska göra den med har jag aldrig sett IRL. Men det ska nog gå toppen!


Träning och årets första...

Fy vilken härlig dag, trots att jag kanske inte riktigt hann måla som jag hade tänkt kom jag åt andra sidan ganska så långt med rättskunskapen trots att Pontus var här. En annan sak som jag också hann med idag var att träna onsdagens pass idag istället eftersom David ska åka till Göteborg på onsdag (utan mig) och jag är lite feg och inte vågar köra själv på JSK när jag vet att jag behöver hjälp. Så på träningsschemat stod bänkpress och ett magpass. David verkade lite avundsjuk och hävde ur sig att han tyckte att det var konstigt att jag kör det värsta magpasset genom tiderna när han inte är med. Om det var det värsta magpass genom tiderna betvivlar jag starkt, men vi får väl se om det var MITT värsta genom tiderna imorgon *hoppas*.

Detta firades lite sådär med årets första jordgubbsskörd. Inte vår egen, antagligen i någon annat land som har färdats en bit för de kostade bara 10 kr på coop. Men gott var det i alla fall och det fick mig att längta desto mer till sommaren och att sitta ute och käka mer och mer röda jordgubbar.... ♥

Barnvakt

Pontus och jag har gjort massor av bus idag. Eller snarare är det han som har busat med mig mest tror jag. Men han har även bevisat vilken duktig lillebror som jag har som jag lätt är superstolt över. Han var faktiskt uppe före David som skulle jobba och när jag kom upp, också före David hade Pontus redan klätt på sig och satt i soffan och väntade på att vi skulle vakna. På morgonkvisten brukar han i vanliga fall titta på tv, men vi har ju ingen tv så jag antar att han vågade väl inte hitta på något speciellt förens vi hade vaknat.

Det blev fil och havrekuddar med banan till frukost och han tyckte att det var riktigt gott. Annars så har Pontus mest spelat nintendo ds medan jag har pluggat och donat. Det är ju därför som jag är ledig på måndagar numera för att sitta med engelska arbetet. Men förutom det ögnar jag just nu igenom rättskunskapen också, vilket jag känner att det verkligen behövs. Annars har vi ätit lite toast, eller klämmackor som jag säger.

Jag har verkligen saknat att spendera tid med Pontus. Innan gjorde jag ju det varje dag, men även om jag kommer hem lite då och då på veckorna så hinner man ju inte riktigt med det på samma sätt längre. Därför har det varit väldigt mysigt att ha honom här. Min lilla knasbror...


De bästa... ♥


söndag...igen


Söndag igen, men den här gången har jag inga större hatkänslor för denna dag. För imorgon är jag ledig, också. Eftersom vi ska göra en uppsats i engelskan fick vi välja bort en lektion att vara på, så valde jag bort måndagen. Jag har ingen annan lektion mer än mentorstiden den dagen och om vi inte har några lektioner så slipper vi den. Jag ligger ändå inte efter i något ämne så känns bara drygt att gå på den. Men tro mig, jag sitter inte sysslolös för jag kommer vara barnvakt imorgon åt Pontusen, då han fick halsfluss i fredags.

Återigen till vad som har skett idag. Jag och David åkte till mullsjö och gick tipsprommenad med mamma. David fick elva rätt, jag tio och mamma nio, detta resulterade till att han låg i alla fall först efter vi gick. Men vi får väl hålla utkik på mullsjö gymnastikföreningens hemsida under morgondagen. Annars är Pontus häe. Han hängde med oss hem och vi har spelat nintendo, målat och spelat busungar som är ett sällskapsspel. Ovanför ser ni mitt vackra verk på mig, Pontus och David...

Nä, nu  blir det till att sova...

Effektiv lördag...

Jag kan knappt förstå att det är lördag idag. Så som jag och David har slitit enda sedan klockan sju i morses, med tvätt, bredbandsfix och storhandling. Rätt otroligt hur mycket man hinner med på så få timmar ändå. Men visst hade det varit superskönt att ta en suuper lång sovmorgon för att sedan ta en liten prommenad i den fina solen, men det får väntas en stund till.

Att bero på med bredbandet och så har vi fått alldeles för låg bandbredd och det har fortfarande inte riktigt löst sig helt och hållet. David ringde därför ett samtal till comhem och sa till dem att det inte fungerade som det skulle och de såg att vi hade för låg bandbredd, men de lovade att ta tag i det direkt. Nu 2,5 timme senare så har de fortfarande inte fixat vårt problem... usch avskyr krångel, man vill att allt bara ska fungera ALLTID.

Oavsett vilket så kände jag ändå att det kanske var värt att sitta lite längre än vanligt för att få till ett snabbt inlägg, men visst hade det varit toppen att fixa det snabbt. Ni vet i alla fall att jag fortfarande lever, även om det har varit få livstecken de senaste. Men nu blir det ett snabbt gympass för sedan ta ett besök uppe i barnarp...

Livet är härligt, speciellt när solen lyser...


Idékväll på Sciencepark

Ikväll var jag och David på en föreläsning på sciencepark om att starta eget företag och sådant. Föreläsningen var en smula långdragen men annars tycker jag nog att de fick med en hel del saker som jag inte hade tänkt på för fem öre. Visst, även om man har en hyfsad genomtänkt idé så tror jag nog att jag aldrig riktigt har insett hur mycket tid och energi vissa idéer tar att arbetas fram. Det exemplet som de hade med ett företag som arbetade fram rullstolshjul med växlar kanske var ett extremt långdraget exempel men jag känner på sätt och vis ändå igen mig med att vara för mycket tidsoptimist.

Tidsoptimist är jag ju nästan kännt för att vara hos alla människor som träffar mig. Men ibland kan jag önska att jag vore mer effektiv och göra vissa saker klart mycket fortare och samt ha orken för att göra lite till, vilket jag inte alltid har. Oavsett vilket så fick jag och David presentera vår idé inför scienceparks personal och få lite allmänna tips och råd samt diskutera kring vår idé så att vi fick se det på andra sett vilket jag tror är bra. Vi hade chans att få 15 000 kronor i bidrag till att utveckla vår idé men jag har väldigt svårt att tro att vi lyckades få detta bidraget. Men det kändes som sagt verkligen som att de trodde att vi inte var helt ute på hal is, vilket kändes bra.

Ibland är jag dock lite för rädd för att få allt för stora visioner om vissa saker, vilket kanske är fel. Kanske är det bra att drömma så orealistiskt det bara går för att kunna klättra lite högre än vad man annars hade lyckats med. Men jag är alldeles för rädd för att bli besviken och därför lägger jag hellre drömmarna på en lägre ribba än vad jag kanske hade klarat av. Vi får väl se om det blir något eget företag eller om vi fortsätter att jobba för andra. Men jag är ändå glad för att vi diskuterade vår idé...
17/50

Statusen för det hemliga projektet ser ut så här för tillfället. Sjutton delar av femtio. Visst känns de där femtio delarna väldigt lååångt borta för tillfället, men känns ändå som att jag kommer komma dit rätt så snart. Jag har ju ändå lagt upp en plan för när allt ska bli färdigt. Dock har jag ju inte hållt den till pricka då jag inte gjorde speciellt mycket på det förra veckan, men desto fler delar till den här veckan då. Eller hur? Jag har i alla fall nästan tagit igen det som jag låg efter, men inte riktigt. Egentligen behöver jag fixa två delar till den här veckan för att inte hamna för långt efter, men vi får se hur det blir helt enkelt.

Förövrigt tyckte jag att det var dags för en ny ledtråd idag. Det var ju ett tag sedan sist så jag slänger in en kluring som ni kan få fundera på lääänge nu tills nästa ledtråd kommer upp här på bloggen.


Glad prick

Torsdag idag och jag är en glad prick idag för jag fick ledigt. Ingen har ringt mig från jobbet så jag är rätt så glad över att slippa säga nej. Jag har faktiskt inte varit ledig nu på ett tag, utan jag har jobbat de tre senaste torsdagarna och dessför innan hade jag inte varit ledig på torsdagar knappt mer än den första torsdagen efter jullovet. Så jag är riktigt glad för att få smaka på en smula av brödbiten ledig.

Värst vad poetisk jag blev nu men saken är den att jag ska hela dagen sitta och jobba med mitt hemliga projekt och lite annat mojs. Känner mig super taggad på det och hela jag är super otålig på att vänta. Men först blir det disk och bäddning, sen så!!!


En annan glad prick som jag inte tror kommer fortsätta vara glad efter den här söta bilden...

Så här roligt har vi det på JSK!

Onsdag idag, och halva veckan är förbi. Idag var det träningsdag så nu har jag klarat av ett av två pass den här veckan. Ganska så skönt att ha det gjort och inte skjuta upp det, men detta var nog faktiskt mitt längsta pass, två timmar. Men blev lite mer än vad det brukade också så jag hoppas verkligen på att det ska kännas ordentligt imorgon. Skolan idag kändes ganska så ovärd, delvis på grund av att vi inte hade en lärare på en lektion och jag åkte dessutom in från jönköping för en "riktig" lektion som också var saker som man hade kunnat göra hemma. Men åt andra sidan så har jag i alla fall närvaron, vilket känns bra.

Förövrigt så kom jag häromdagen på att jag inte har delat med mig någonting på bloggen om mitt nyaste intresse, nämligen styrketräning. Så jag tänkte lägga upp lite bilder så att ni får ta del av detta också. Bilderna kommer dock inte från dagens träningspass, utan det kommer från tidigare tillfällen. Enjoy! Förresten mamma, eftersom du inte trodde på mig angående fiskspelet på rodden så var jag absolut tvungen att ta kort på det i söndags för att bevisa för dig, en gång för alla att du hade FEL!FlanouppdateringStatusen här på bloggen har varit extremt dålig de senaste dagarna. Det har varit en del saker som jag har behövt ta tag i omedelbart som jobb och skola. Det var först idag som jag hann med lite små pyssel. Det som stod på listan iag var faktiskt min flanosaga med pannkakan som inte är färdig än. Idag har det ändå skett en hel del på det planet. Några figurer är färdiga med lamineringen och väntar på att få flanellografpapper på. Nästan alla är färdig färglagda, bara två kvar att färglägga och tre figurer väntas på att klippas ut. Bilderna ovanför visar lite hur det ser ut för tillfället.

Nu blir det sängen!

Sunday

Härlig dag, faktiskt. Men dock väldigt trist. Imorgon är det dags för vardagen igen, skola och jobb och lite sådant där till. De där helgerna är för korta känns det som. Men visst har jag fått en del gjort, vilket känns otroligt skönt. Idag jobbade jag en bit på mitt hemliga projekt, dock kom jag inte speciellt långt eftersom mamma smsa och ville att jag skulle gå på A6 med henne, vilket det blev. Kändes kul att träffa henne en stund till faktiskt även om den tiden gick väldigt fort. Annars har jag och David tränat ett hårt pass på gymmet vilket jag hoppas känns i mina ben imorgon. Tagit en tripp upp till Davids föräldrar och hälsat på dem lite och sedan har jag pluggat till filosofiprovet och målat en teckning på Kate Perry som inte blev speciellt likt henne. Aja, ett försök var det i alla fall.

Jag har fortfarande inte lyckats komma in i den nya tiden. Eller rättare sagt, på morgonarna har jag väl gjort det delvis, men på kvällarna har jag väldigt svårt för att lägga mig den tiden som jag tidigare gjort. Nej, det blir att skärpa sig. Får väl gå och lägga mig nio på kvällen om jag inte lyckas hoppa i säng i tid snart.

18 månader- till David...


Idag är det exakt ett år sedan bilden ovanför togs. Ett år sedan vi var uppe på Tabergstoppen och grillade quornfileér och njöt av utsikten och av leriga, blöta strumpor. På sätt och vis känns detta som det var evigheter sedan men samtidigt ganska nyligen. Jag vet inte om man kan påstå något utav dessa förslag men ja, tiden går fort. Fortare än vad man tror.

Visst skulle man kunna skriva en ny klyschig text om det som vi kallar kärlek. Men jag tror samtidigt inte att någon överhuvudtaget skulle förstå den oss emellan. Men jag känner i alla fall att den tidpunkt som vi träffades var precis den rätta; varken en dag för tidig eller för sent. Fast det klart att jag ibland funderar om hur det hade varit om vi hade träffats tidigare, men samtidigt tror att det hade aldrig blivit så här bra som vi har det idag. Jag är så fruktansvärt glad att få kalla mig för din och vara det också. Den tid som det har varit vi har varit den mest lyckliga, underbara men samtidigt mest krävande tid i mitt liv. Men är det inte så som det ska vara? Mest toppar men också några få dalar.
Tack vare dig så vet jag precis vad jag vill med mitt liv och hur jag vill ta mig dit...

Första april? Är dagen ett skämt i sig?

Fredagen är här igen och lika så första april. Hela dagen har man hört och sett lama försök till ett sensationellt traditionellt första aprilskämt, men jag tror inte att jag har gått på något speciellt faktiskt. I år känner jag inte heller för att spela något spratt och lura mina nära och kära. Jag minns förr så var det roligast att påstå att en älg gick ute i trädgården och mamma förbrillt sprang fram till fönstret för att se, men jag känner inget behov för sådant längre.

Idag har dagen varit ganska tuff och den kommer bli tuffare men samtidigt så känns det mer som en utmaning. Blir en enkät att göra direkt när jag kommer in till stan och sedan blir det hemfärd och städning som står på listan, hoppas verkligen på att jag hinner färdigt med den innan David kommer hem den här gången. Tror faktiskt att det är lite mindre att städa den här gången än vad det var förra veckan. Ja, vi får helt enkelt se hur det går. Annars så ser jag fram emot lördag... Vi stannar nog där för stunden. Kanske uppdaterar lite mer när jag väl är hemma.


RSS 2.0