Årskrönika 2012

Januari

I januari 2012 inleddes det med att jag målade om på mammas jobb. Korridoren gav avdelningens namn en ny betydelse och fick massor av komplimanger från föräldrar och mammas arbetskamrater. Förutom det så målade jag även av rapunzel i Tangeled. Jag fotograferade macrobilder på några blommor som jag mer än gärna hade beställt som canvastavlor. Tussi, Davids föräldrars katt, dog efter en tids sjukdom. Förutom detta så inleddes kurser om webbutveckling och gränssnittsdesign. David och jag var i Göteborg på Disney on Ice med mina föräldrar. I slutet av månaden var vi också i Östersund där David tävlade SM i Klassiskt styrkelyft.
 

Februari

Då Keso och Kesella kastrerades i januari blev Kesella väldigt stressad. Hon blev riktigt sjuk och efter ett par veterinärsbesök så kom dem fram till att hon hade fått magsår. Förutom detta så gjorde jag färdigt skoluppgiften om piktogram och jag fyllde 20 vilket innebar att jag fick en ny systemkamera. Några dagar efter min tjugoårsdag så fick jag veta att mina föräldrar skulle skiljas och hela min världsbild raserades.
 

Mars

Mars var en turbulent månad och inledde med ett antal dagar hemma i lägenheten helt själv och tecknade därför en bild till torsdagstemat. Den 5:e mars hade vi även varit förlovade i ett år. Började teckna ett fanart-porträtt av Tony DiTerlizzi. Jag började också att arbeta en del med texturer och gjorde bland anant den här apan. Jag arbetade vidare med gränssnittsdesign och lärde mig en hel del.

April

April var en relativt bra månad. Vi blev med hund, en riktigt vacker blandrastik som bet sönder allt som vi hade i huset. Jag blev antagen till sommarkursen som kom att förändra hela min framtidssyn. Gick också en fotokurs som lärde mig väldigt mycket om det tekniska bakom kameran och handmålade matskålar till alla djuren. Var full rulle hemma i lägenheten med mycket spring för att få vår söta tik rumsren. Vi blev även magsjuka och Lillan bodde både hos Emma och hos min mamma under några dagar.

Maj

I maj fotograferade jag en hel del. Fixade bland annat ett stativ till kameran och testade att fotografera månen som var en kväll väldigt speciell. Min mamma fyllde år och jag köpte ett spa-paket för två till henne på Skogsrospa. Keso och Lillan blev bästa vänner och synen att de delade sovplats blev allt vanligare. Jag lärde min koda i javascript, ett pacmanspel. Vi åkte till Göteborg och tittade på när Davids bror och mamma sprang göteborgsvarvet, innan detta köpte vi en bikini till honom i förebyggande syfte.
 

Juni

 I juni besökte vi Cirkus Scott där vi såg elefanter bland annat. Vi besökte Borås och tittade på Loren, vilket var en riktigt häftig upplevelse. Tråkigt att hon kom för sent och att hon inte ens spelade hela tiden ut, tyckte jag. Vi åkte sedan till Halmstad för att titta på Diggeloo med min familj och det blev en campingweekend där med familjen där vi gillade att visa upp våra enorma muskler. David invigde havet, men jag var för feg för det. Jag var på fotorunda med Eve och fotograferade fåglar. Passade på att göra en ny Canvastavla på ett träd som nu står så fint i kontoret. Dessutom invigdes kursen i 3D-modellering och jag använde Blender seriöst för första gången. 

Juli

Juli innebar att fixa slutprojekt till Blenderkursen. Vi tittade på en tomt utanför Habo men också sedan på ett par tomter till där. Vi bilade ner till Berlin där vi bodde på Hotell i tre dagar och tog långa prommenader för att komma in i turistdelarna. Vi klättrade upp i många, långa trappor och kollade på utsikten över staden. Vi fick också en tillsägelse av en vakt när vi hoppade på ett monument som inte riktigt var till för det.
 

Augusti

I augusti började jag turfa som in i sjutton. Cyklade/gick flera mil om dagen och tog så kallade zoner. Vid något tillfälle ägde jag flest zoner i Jönköping och fick den så kallade kronan. Började andra året på högskolan vilket inleddes med en 3D-grafikskurs. Keso och Kesella fyllde dessutom 1 år och därför byggde vi ett nytt klätterträd till dem då deras förra var alldeles för instabilt. Detta uppskattade båda riktigt mycket och det är definitivt sedan dess deras favoritplats i hela lägenheten. Månadens avslutades dessutom med att min finaste sambo fyllde 29 och jag överraskade honom som in i bomben med en födelsedagspresent som Keso ett par veckor senare förstörde.

September

I september hade jag två tentor att skriva, en i företagsekonomi och en i 3D-grafik. Dessutom gjorde jag färdigt ett antal olika laborationer så som testade material och gjorde ett glas. Dessutom började jag med att modellera en bil som jag ännu inte har slutfört. Kesella gillade mina timmar vid datorn och somnade ofta i mitt knä. Dessutom testade jag att göra lingonkolapaj med kanelgrädde en vardagskväll.

Oktober

I oktober firade jag och David tre år som ett par. Målade en hel del i Photoshop bland annat ett torsdagstema, alterego samt en bild som nu hänger på Sunnanäng med en flicka som hänger knäveck. Målade även en veckoutmaning i akvarell, ett äpple. Dessutom sov Pontus över hos oss vilket var väldigt mysigt. Eleverna på Ljusdesign gjorde fint i parken som finns i närheten av där vi bor och vi gick där på en fotoprommenad när det var avatartema i parken. Jag smygfotograferade David när han drog marklyft.

November

I november började jag nya kurser och fick nya uppgifter. På blicktrick inlämningen gjorde jag en antirökarreklam för landstinget, då jag störde mig enormt på att stöta på mammor som gick med barnvagnar och rökte utan någon hejd. Jag testade att modellera ett rum för första gången och blev riktigt nöjd med resultatet. Fick praktikplats. Jag gjorde en portfolio också som du kan hitta här! Och jag jobbade ett par dagar och när jag kom hem på fredagen hade David bakat kvargpaj och köpt rosor till mig.

December

I december slutfördes grupparbetet i Grafisk design och vi hade himlans otur med tryckeriets förmåga att leverera även fast det tillslut gick. Jag satt och ringde runt ett antal olika husföretag men tillslut så fick jag tag i Älvsbyhus som ville genomgå ett samarbete under mitt examensarbete som kommer att starta nu i januari. Jag skrev dessutom tenta i Marknadskommunikation och hade julmys med mina fina klasskompisar. Vi firade precis som de flesta andra jul, men en annorlunda sådan där ingenting var som det brukar. Förutom detta så flyttade min bror och precis innan nyår fick vi besök från Amy som bodde hos oss i ett par dagar och firade nyår ihop med henne och tillsammans med Davids kompisar.
 
Detta blev, precis som mina andra årskrönikor väldigt långt inlägg, men samtidigt så fint att titta och tänka tillbaka hur mysigt och fint vi faktiskt hade det, trots att det var ett riktigt skitår.

Kommentarer
Postat av: Annica

Känns som att det har varit mycket positivt under året trots allt... :) Bara att hoppas och tro att 2013 blir ännu bättre. Å det var kul att få läsa om ditt år.. :) Ha det bäst! Kram

2013-01-16 @ 19:18:52
Postat av: David

Ja, jag tycker också att det hände rätt mycket bra med trots allt! Och 2013 blir säkert kalas! =) Älskar dig!

2013-01-16 @ 20:15:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0